Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 29.06.2012, 23:32   #11
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1338 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Sanayi esnafı için dükkan yapılacak

Yavaş yavaş hak sahiplerine ne verecekleri ortaya çıkıyor..Hak sahibibin hakkı 10 lira ise belediye 4-5 lira veriyor..Aradaki 5 lira fark kimin cebine gidecek? Bunun adına ne denir,yorumu sizin..
Alt 01.07.2012, 15:00   #12
etzel1967
Yiğido
NO AVATAR

etzel1967 Şuan etzel1967 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.06.2015 13:35

Tecrübe Puanı: 672 etzel1967 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

öyle görüşler var ki sırf muhalefet olsun diye yapıldığını düşünürek masumiyetine inanalım şimdilik...elbette eski sanayi esnafı mağdur olmasın, bit pazarı esnafı da mağdur olmasın...peki neden toptancı hali esnafı ve galerici esnafı mağdur oldular ki onlar da olmasın...hepsini hükümet meydanına dolduralım...sivası da mega köy yapıp kayseriye bağlıyalım...böylece hala yüz yıl geride yaşayan, sivas geneline hakim, köy ve köylü zihniyeti de mutlu olsun...

yahu 4 eylül sanayii dediğiniz yer neresi...orası bile nerdeyse şehrin göbeğinde kalmışken...dünyanın hangi medeni ülkesinde sanayi siteleri, sanayi kuruluşlar, fabrikalar ve imalathaneler konut ve yaşam alanlarıyla iç içe...el insaf...bir proje elbette eleştirilebilir..gerek teknik açıdan, gerek sosyal açıdan gerekse finansal açıdan...ama atfı cürüm üzerine yada sırf muhalefet olsun diye eleştiri yapılmaz...sivas on yıllardır bundan çekiyor, bundan dolayı geri kalıyor ve biz sivaslılar hala aklımızı başımıza almıyoruz...devam edin beyler...
etzel1967 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 01.07.2012, 19:10   #13
LaEdri
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1338 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
etzel1967 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
öyle görüşler var ki sırf muhalefet olsun diye yapıldığını düşünürek masumiyetine inanalım şimdilik...elbette eski sanayi esnafı mağdur olmasın, bit pazarı esnafı da mağdur olmasın...peki neden toptancı hali esnafı ve galerici esnafı mağdur oldular ki onlar da olmasın...hepsini hükümet meydanına dolduralım...sivası da mega köy yapıp kayseriye bağlıyalım...böylece hala yüz yıl geride yaşayan, sivas geneline hakim, köy ve köylü zihniyeti de mutlu olsun...

yahu 4 eylül sanayii dediğiniz yer neresi...orası bile nerdeyse şehrin göbeğinde kalmışken...dünyanın hangi medeni ülkesinde sanayi siteleri, sanayi kuruluşlar, fabrikalar ve imalathaneler konut ve yaşam alanlarıyla iç içe...el insaf...bir proje elbette eleştirilebilir..gerek teknik açıdan, gerek sosyal açıdan gerekse finansal açıdan...ama atfı cürüm üzerine yada sırf muhalefet olsun diye eleştiri yapılmaz...sivas on yıllardır bundan çekiyor, bundan dolayı geri kalıyor ve biz sivaslılar hala aklımızı başımıza almıyoruz...devam edin beyler...
Niye mağdur olsun abi..? İnsanların yıllardır alın teriyle kazandıkları birikimleri gasp etmek hukuki mi? Şimdi sana desem ki bugüne kadar kaç lira biriktirdinse git belediyeye hibe et,mesela 200 bin tl.(Bu parayı kolay kazanamadığını düşünerek söylüyorum)..Verir misin sen bu parayı,bağışlar mısın belediyeye? Kamuoyunda sanayi esnafı zorluk çıkarıyor imajı veriyor ama kusura bakma da kimse zor kazandığı parayı kolayca vermez..Hakettikleri değerin yarısını verip,sonra sağda solda esnaf anlaşmaya yanaşmıyor,projemize engel oluyor demek işgüzarlıktır,başka bir şey değil.. Sen bana Porsche'nin ver,ben sana ne verirsem razı ol..Yok öyle!
Alt 02.07.2012, 14:18   #14
onur_0581991
Yeni Yiğido
NO AVATAR

onur_0581991 Şuan onur_0581991 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.08.2012 21:41
NFS Underground Champion!
Tecrübe Puanı: 0 onur_0581991 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Böse Cevap: Sanayi esnafı için dükkan yapılacak

İşte her zamanki gibi Sivas ımın insanının zihniyeti ortada bırakında insanlar bişeyler yapsın senin dükkanın 300.000tl ise yeni yapılacak alanda da o kadar olur merak etmeyin herkes ister şehir merkezinde dükkanı olsun ama bir bakın Sivas a benzer bi tane il varmı Türkiye de ? Ama hep diyorum bizim memleketin adamı iyilikten anlamazz.....
onur_0581991 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.2012, 14:26   #15
LaEdri
Usta Yiğido

O zaman git belediyeye tek kuruş para almadan 10 yıl işçi ya da memur kadrosunda çalış..Bu kadar basit!
Alt 02.07.2012, 16:12   #16
KAOS
Usta Yiğido

KAOS - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KAOS Şuan KAOS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.06.2016 13:31

Tecrübe Puanı: 762 KAOS FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Valla bir kaç esnafın değer kaybı güdülerek koskoca Sivas şehirciliği heba edilemez,
O adamlar orada diye, dükkanlarının illa tam önüne araba park ettikleri için ben trafikte sıkışıp saatlerce benzin yakıyorum, park yeri aramaktan iflahım kesiliyor, buradaki zararımı kim karşılayacak şeklinde bende mantık yürütebilirim.
İnsanları en az madur ederek, ama büyük amaç güdülerek çok kesin davranılmaldır.
İnsanlara yeni yer gösteriliyor mu o önemli,
İnsanlar dükkanlarını satarak mı para kazanıyor orada iş üreterek mi?
O dükkanların halini her kes çok iyi bilir, yollar ve içerisi pislik içerisinde, gösterilen yerler daha medeni. Fiyatının anlamı yok bence...
KAOS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.2012, 16:52   #17
LaEdri
Usta Yiğido

Alıntı:
KAOS Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Valla bir kaç esnafın değer kaybı güdülerek koskoca Sivas şehirciliği heba edilemez,
O adamlar orada diye, dükkanlarının illa tam önüne araba park ettikleri için ben trafikte sıkışıp saatlerce benzin yakıyorum, park yeri aramaktan iflahım kesiliyor, buradaki zararımı kim karşılayacak şeklinde bende mantık yürütebilirim.
İnsanları en az madur ederek, ama büyük amaç güdülerek çok kesin davranılmaldır.
İnsanlara yeni yer gösteriliyor mu o önemli,
İnsanlar dükkanlarını satarak mı para kazanıyor orada iş üreterek mi?
O dükkanların halini her kes çok iyi bilir, yollar ve içerisi pislik içerisinde, gösterilen yerler daha medeni. Fiyatının anlamı yok bence...
2005 model Mercedes ile 2011 model Dacia değişilir mi başa baş?Ayrıca birkaç esnaf falan da değil..Memnun olan kişi sayısı çok az.Pislik olan bir şey yok.4 Eylül'e taşınılırsa orası da manzara olarak aynısı olacak...Ayrıca ben dükkanımı satıyorum..İş falan da üretmeyeceğim..Bu fiyatlara bu dükkanın verilmesi ya da zorla alınması gasptır..
Bir esnafın dahi değer kaybına müsade edilemez..Yıllardır o pislik dediğiniz yerde insanlar ne zorluklarla para kazanmış..Şimdi çık,sanki o esnafa o dükkan gökten zembill inmiş gibi,bir kişi değer kaybetsin bir şey olmaz diyorsunuz..

Buyrun hodri meydan..Çıkın 200bin tl belediyeye hibe edin öyle kolaysa..
Alt 02.07.2012, 16:59   #18
KAOS
Usta Yiğido

Dükkanızı satarak para kazanıyorsanız kusura bakmayın hiç hakkınız yok, belediyenin verdiği hizmetlerle o dükkanınızın fiyatı o, size hizmet getirdiği için, bölgenizi renklendirdiği için.
Oradan iş yaparak ekmek yiyen insanlara hiç lafım yok, beş kuruşları kaybolmamalı. Mesela Nuri Usta, baş tacı edilmeli..
Şehircilik birilerinin dükkanın fiyatıan göre planlanamaz..
Ne istiyorsunuz yani, size hem dükkan göstersin hemde para mı versin?
Alt 02.07.2012, 17:06   #19
KAOS
Usta Yiğido

Ayrıca belediyeyi savunduğum felan yok aksine fena halde sinirliyim kendilerine.
Benim tespitim genel şehircilik mantığı ve belediyecilik üzerine..
İmarlı arsama hiç bir hizmet getirmeyip, getirmediği gibi planlamayıp bide üstüne benden vergi alan belediyenin nesini savunacağım...
Alt 02.07.2012, 17:14   #20
LaEdri
Usta Yiğido

Alıntı:
KAOS Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Dükkanızı satarak para kazanıyorsanız kusura bakmayın hiç hakkınız yok, belediyenin verdiği hizmetlerle o dükkanınızın fiyatı o, size hizmet getirdiği için, bölgenizi renklendirdiği için.
Oradan iş yaparak ekmek yiyen insanlara hiç lafım yok, beş kuruşları kaybolmamalı. Mesela Nuri Usta, baş tacı edilmeli..
Şehircilik birilerinin dükkanın fiyatıan göre planlanamaz..
Ne istiyorsunuz yani, size hem dükkan göstersin hemde para mı versin?
Dükkan satarak para kazanmıyorum tabi ki.Bunca yıl çalışmış ama yaşı da ilerlemiş ve artık dükkanını satıp iyice emekliye ayrılmak istiyor..Belediye hem 4 Eylül'deki dükkanları için yüksek fiyat istiyor,hem de Eski Sanayi'deki dükkan için az fiyat biçiyor..Sorun da burdan kaynaklı zaten..Belediye bu işte kimse mağdur olmasın diye değil kamulaştırmadan en az zararla çıkayım istiyor..

Ben size söyleyeyim objektife yorumunuzu yapın..
1994 yılında Yenişehir'den 3+1 güney cepheli sıfır dairenizi satıyorsunuz üstünü de bugünkü parayla yaklaşık 20.000 Euro ekleyip Eski Sanayi'den bir dükkan alıyorsunuz..O yıldan sonra dükkanızında çalışıyorsunuz ancak bu projeyle birlikte o dükkanı satıp emekliye ayrılacaksınız..1994 yılında bugüne Eski sanayi bölgesinin değerini göz önünde tutarak ve kendi malınız mı gibi düşünerek söyleyin,bu dükkanınız için ne isterdiniz?

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)