Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Yılbaşı Kutlamaları - Sayfa 2 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 01.01.2013, 23:20   #11
mesut_tncsvs
Yiğido

mesut_tncsvs - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mesut_tncsvs Şuan mesut_tncsvs isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.01.2013 23:20

Tecrübe Puanı: 693 mesut_tncsvs FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Yılbaşı Kutlamaları

Alıntı:
blacksky Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ne bos isler bunlar.. isteyen istedigine inanir.. istedigine inanmaz.. istedigi gunu istedigi gibi kutlar.. hazmedin.. ilahiyatta prof.dr. olmus ama koy imaminin ugrasmayacagi seylerle ugrasiyor.

ilahiyat hocasının ne söylemesini bekliyordun şampanya alın hindi kesin demesini mi bekliyorsun ? Neyi hazmedicen birader ? Herkes senin dinine saygı gösterseydi emin ol oda gösterirdi. burada ilahiyat hocasının söylediğini anlamayacak kadar dinden uzaksın demek ki.
Alt 02.01.2013, 01:08   #12
sivaslıgenç
Usta Yiğido

sivaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıgenç Şuan sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.03.2016 23:42

Tecrübe Puanı: 894 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
blacksky Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ne bos isler bunlar.. isteyen istedigine inanir.. istedigine inanmaz.. istedigi gunu istedigi gibi kutlar.. hazmedin.. ilahiyatta prof.dr. olmus ama koy imaminin ugrasmayacagi seylerle ugrasiyor.
Pardonda baska ne ile uğraşmasını beklıyordun ilahiyat profesorunden sonucta bu işin uzmanı olan kişi o bu tur konulardada yorum yapması gayet doğal ki kimsenın zoruna gidebilcek bir açıklamada yapmamış neyi garibine gitti.
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sivaslıgenç'e Teşekkür Ediyor...
Alt 02.01.2013, 08:29   #13
sensetik
Tecrübeli Yiğido

sensetik - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sensetik Şuan sensetik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.03.2016 12:55

Tecrübe Puanı: 739 sensetik isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

kimseyi eleştirmiyorum ama bütün içtenliğimle sadece "Allah ıslah etsin diyorum"...

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i...
Bedr'in arslanları ancak bu kadar şanlı idi
.
sensetik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sensetik'e Teşekkür Ediyor...
Alt 03.01.2013, 19:29   #14
COBANSARAYLI
Yeni Yiğido
NO AVATAR

COBANSARAYLI Şuan COBANSARAYLI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.06.2013 20:33

Tecrübe Puanı: 705 COBANSARAYLI FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Sivaslilar.Net Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Erturhan, yılbaşı kutlamalarının Hristiyanlıkla ilgili dini motif ve ritüelleri barındırdığını belirterek, “Bu yönüyle, körü körüne bir kabul ve kutlamanın dinimizde ve kültürümüzde yeri yoktur'' dedi.

Erturhan, yaptığı açıklamada, miladi yılbaşı kutlamalarının salt yeni giren bir yılın kutlamasıyla sınırlı olmadığını belirtti.
Kutlamanın, içerisinde Hristiyanlıkla ilgili dini motif ve ritüelleri de barındırdığını dile getiren Erturhan, “Bu yönüyle, körü körüne bir kabul ve kutlamanın bizim dinimizde ve kültürümüzde yeri yoktur'' diye konuştu.
Yılbaşı kutlamalarının İslami veya milli herhangi bir temeli bulunmadığını vurgulayan Erturhan, şöyle dedi:
''Bir Müslümanın kimliği Kuran ve sünnet eksenli şekillenmelidir. Ayrıca neyin kutlamasının yapıldığının bilincinde olunmalıdır. Esasında ömürden bir çınar ağacı gibi kocaman bir yıl daha gitmektedir. Asıl bunun muhasebesi ve kritiği yapılmalıdır. Yeni bir yılın gelmesiyle geriye takılıp kalmamalı, hep ileriye bakarken, mazi de ciddi bir sorgulamadan geçirilmeli, ders alınarak geleceğe öyle yön verilmelidir.''
Prof. Dr. Erturhan, bu tür kutlamaların her yönüyle israf barındırdığını belirterek, ''Zaman israf edilmekte, alkol, zararlı madde ve bazen de yasak fiillerle vücut mekanizması israf edilmekte, dünyada ve çevremizde akan kan, gözyaşları, açlık, kıtlık, terör gibi tahrip edici unsurlar göz ardı edilerek duygular ve vicdanlar köreltilmektedir. Gerek alkole, gerek aşırı derecede tüketilen yiyecek, içecek, giyecek ve eğlenceye yapılan masraflar belki de onlarca fabrika açacak düzeyde astronomik rakamlara ulaşmaktadır. Oysaki dinimiz israfı yasaklamaktadır'' ifadelerini kullandı.

Yaş kesen baş keser

Yılbaşında süslenmek üzere milyonlarca çam ağacının kesilmesinin israfa yol açtığını belirten Erturhan, Hz. Muhammed'in ''Kıyamet kopsa dahi elinizdeki fidanı dikin'' sözünü hatırlatarak, konuşmasını şöyle tamamladı:
''Dinimizde asıl olan yaş ağacın kesilmesi değil, korunmasıdır. Öyle ki, kabir üzerine dikilen bir fidan dahi kabirdeki ölünün günahlarının bağışlanma sebebidir. O itibarla bir ağacın yaşatılmasının getireceği bireysel, toplumsal, ekonomik ve ekolojik yararla onu kesmenin yapacağı tahribatı iyi düşünmek gerekir. Nitekim bu husus millet irfanında 'yaş kesen baş keser' ifadesiyle formüle edilmiştir. Hayatın, sağlığın, çevrenin, malın korunması İslam dininin en temel hedeflerinden olup bunların keyfi olarak israfı karşılığında mutlaka kişi sorgulanacaktır.

Sivas'ın Sesi
Sayin prof.meslegi icabi gerekli aciklamayi cok dogru sekilde ifade etmis, ama bizim millet sap ele samani karistiriyor
bende 25 yildir yurt disinda yasiyorum ve turkiyede yasarkende yilbasi kutlardim,ve halende kutlarim yani prof.dogru soyluyor ama ben ister uygularim ister uygulamam tabiki bu her insanin kendi yasam tarzi cercevesinde yilbasini nasil kutlayacagini ozgur iradesi belirler kimsede karisamaz.ama tabiki prof.bey e katilmamak mumkun degildir,islam penceresinden bakmis olaya,
ama malesef yilbasi ile cam agacinin ne alakasi var anlamak mumkun degil,bence bunun adi özenti,ve esas cahillik budur iste avrupada insanlar cam agacini noel de her evde bulundururlar yani 24 aralikta ve coguda yilbasindan once sokaga atar cam agacini yani cam agaci sadece noel kutlamalari icindir gerisi FASO FISO dur GORGUSUZLUK tur,buda yeni moda turkiyede ,ben gecen yil bir tatil sehrine gittim noel bitmisti bir esnafi dukkaninin camina happy christmas yazarken gordum,kardes ne yaziyorsun dedim bana yabancilarin yeni yilini kutluyorum diye cevap verdi yani ne yazdigini kendiside bilmiyor christmas i yilbasi zannediyor iste esas FASO FISO VE CAHILLIK BUDUR,
neyse yeni yiliniz kutlu olsun yigidolar, her koyun kendi bacagindan asilir ;-) istediginiz gibi yasayin ama adamcagizin fikrine saygisizlik etmeyin
Alt 04.01.2013, 00:05   #15
Pusula_58
Usta Yiğido

Pusula_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Pusula_58 Şuan Pusula_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.08.2013 14:51

Tecrübe Puanı: 769 Pusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz sein

Çam için yapılıyorsa bu tartışma aradaki fark onlar çam ağaçlarını senede bir süs amaçlı kullanıyorlar, bizde yazın yangın çıkarıp kül etmek ve ensesi kalınlar için arsa elde etmek için istendiği zaman çamlar katledilir yok edilir.
Pusula_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Pusula_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 04.01.2013, 08:38   #16
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 718 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Ölçü, insan hakları hukukunda belirtilmiştir. Bu ölçüyü hiç bir zaman unutmamak gerekir.

"İnsanların başkasına zarar vermeden istediği gibi yaşama hakları vardır."

Sen yeni yılı istediğin gibi kutlarsın, diğeri de inancını istediği gibi yaşar. Yaşam şeklini birilerine dayatma yapamazsın.

Yineliyorum, tek şart, başkasına zarar vermemek.
Alt 23.01.2013, 21:45   #17
blacksky
Yiğido

blacksky - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

blacksky Şuan blacksky isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.12.2015 15:21

Tecrübe Puanı: 727 blacksky isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Yukarida bana cevap yetistiren arkadaslarin cahilliginden ben utandim..

1. si benim dine ne kadar yakin ne kadar uzak oldugum sizleri zerre ilgilendirmez.. haddinizi bilin.. kendinize gelin.

2. Yilbasini kutlamanin hristiyanlik motifleri zart.. zurt.. yaklasan tehlike cart curt.. zir cehalet baska bir sey degil.. sizin gibilerin sacma saplantilari gercek olsaydi simdiye kadar 15000 kere hristiyan bir toplum olmustuk.. sizin derdiniz isinize gelmeyen sekilde yasayanlari baski altina almak.

3. Akademisyenlik nedir ne degildir biraz okuyun arastirin.. yilbasinda hristiyanliga ait motifler yoktur.. noel kutlamasi baska seydir.. christmas baska seydir.. yeni yil kutlamasi baska seydir.. kavram kargasasi beyninizin kapasitesini asiyorsa zorlamayin.

4. Tekrar soyluyorum.. benim ya da baskalarinin yasantisi zorunuza gidiyorsa alin ilahiyat profesorunuzu de kendi istedigini gibi yasayin ama sakin ha sakin bana ne yapip ne yapmama gerektiginiz soylemeyin.. hele hele baski altina almaya sakin kalkmayin.. haddinizi bilin.. 10 senelik dinci, paraci iktidar ile simardiniz ama 3000 senelik boyun egmez Turk kani karsisinda geri adim atacaksiniz.
blacksky isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)