Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: Türkiye'de Şu anda Kriz Var mı?
Evet Kriz Var 84 63,16%
Hayır Yoktur 49 36,84%
Katılımcı sayısı: 133. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 14.12.2008, 19:28   #191
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1284 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Ülkemizde Kriz Var Mı ?

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kitaplara baktım içerisinde yazılar vardı boş da değildi yazılar resimler testler birşeyler yazıyordu.
Devletin okulun elektrik parasını ödemeye gücü yokmu da veliden para ister
Bir dünya okullardan hangi okullar varsa isimlerini yazabilirmisiniz.
Bakış açısı bu olsa gerek..
Zaten bir şeylerin yazması yetmiyor.Gazetelerde de birşeyler yazıyor.Onu da kitap yapalım mı?
Daha bu sene kardeşimin okuluna 300 ytl verdim.İster inan ister inanma.Devletin gücü yok.İşte anladın değil mi devletin gücü yok!Benim gibi vergisini verenlere,faturalarını çatır çatır ödeyenlere,kaçak mal almayanlara güzü yeter.Ama vergiden bihaber,elektirik desen kaçak,su desen kaçak kullananlara yetmezzzz!!!!!!!
Alt 14.12.2008, 19:28   #192
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2174 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
haticeözlü Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
seva bence istatiki bilgilere dayanarak konuşuyor.bense sürekli hayatımdan örnekler verdim.hala yok o niye öyleymiş yok bu niye böyleymiş.uzattıkça uzattı.seva sen hiç markete gidiyomusun?alış-veriş yapıyomusun.bana pek yapıyomuşun gibi gelmedi de.arif bey 50 ytl yle 2 şer kilo bişey alamıyoruz diyo sen kilosu 25 ytl ye ne var diyosun.işine geldiği gibi yazıp işine geldiği gibi okuyosun galiba.ben dün markete gittim akşam yemeği ve kahvaltı için bişeyler aldım 48 ytl ödedim.yarın için tekrar alış-veriş yapmam gerekecek.

çocuk okutmadığında belli.sana önerim ilkokul kitaplarından birini al ve bi göz gezdir.belki o zaman niye yardımcı kitap alındığını anlarsın.sen daha çok gençsin.beni anlamanı beklemiyorum.inş.sen evlenip çoluk çocuk sahibi olana kadar ekonomimiz düzelir.çok daha iyi şartlarda bir hayat yaşar ve yaşatırsın.

şunuda eklemek istiyorum.ben bu hükümete karşı değilim.ben de bu hükümete oy verdim.ama tekrar verecekmiyim bilmiyorum.
Size Allah yardımcınız olsun dedim ben sizin verilerinize göre bir hesap yaptım şu kadar tasarruf ediyorsunuz dedim Arif bey 50 YTL ile gidiyoruz iki kilo bişey alıyoruz para bitiyor dedi bende kilosu 25 YTL ne almış diye merak ettim siz yemek ve kahvaltı için her gün mü alışveriş yapıyorsunuz
İlkokul kitaplarına baktım göz gezdirdim yardımcı kitaba hiç ihtiyaç yok
Siz paralar müdürenin lüks arabasına gidiyor dediniz bende şikayet edin dedim ne var bunda Allah yardımcınız olsun ne kötülük var ki benim söylediklerimde

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 14.12.2008, 19:31   #193
haticeözlü
Tecrübeli Yiğido

haticeözlü - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

haticeözlü Şuan haticeözlü isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.06.2011 08:59

Tecrübe Puanı: 627 haticeözlü FAZLA SÖZE GEREK YOKhaticeözlü FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
Kitaplara baktım içerisinde yazılar vardı boş da değildi yazılar resimler testler birşeyler yazıyordu.
Devletin okulun elektrik parasını ödemeye gücü yokmu da veliden para ister
Bir dünya okullardan hangi okullar varsa isimlerini yazabilirmisiniz.
BEN ÖRNEK VEREBİLİRİM..

ÇOCUKLARIMIN OKUDUĞU BAĞCILAR FATİH İLKÖĞRETİM OKULU.

KİTAPLARA BAKTIM BOŞ DEĞİL DİYOSUN.BİZDE BOŞ DERKEN BEMBEYAZ SAYFALAR VAR DEMEDİK Kİ.BENİM ZAMANIMDAKİ KİTAPLARDA SORULAN SORULARIN CEVAPLARINI YİNE AYNI KİTAPTA BULABİLİYODUM.ŞİMDİKİ KİTAPLARDA Kİ BUNLAR DERS KİTABI VE ÇALIŞMA KİTABI DİYE İKİ TANE OLMASINA RAĞMEN.ARADIĞIN HİÇ BİR SORUNUN CEVABINI BULAMIYOSUN.BU YÜZDEN DE YARDIMCI KİTAP ŞART.ONLARINDA EN UCUZU20 YTL.(YENİ ALDIM)DAHA DETAYLI BİRŞEY İSTİYOSAN 900YTL.16 CİLTTEN OLUŞAN BİR KİTAP SERİSİ.O DA BİZE FAZLA GELDİ.BUNLARI ANLAMAN İÇİN İŞİN İÇİNDE OLMAN GEREKİYO CANIM.SANA BU YAZDIKLARIM YALAN MI GELİYO ANLAMADIM Kİ.

LA HAVLE VELA KUVVETE!!!!
Alt 14.12.2008, 19:34   #194
seva
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 2174 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bakış açısı bu olsa gerek..
Zaten bir şeylerin yazması yetmiyor.Gazetelerde de birşeyler yazıyor.Onu da kitap yapalım mı?
Daha bu sene kardeşimin okuluna 300 ytl verdim.İster inan ister inanma.Devletin gücü yok.İşte anladın değil mi devletin gücü yok!Benim gibi vergisini verenlere,faturalarını çatır çatır ödeyenlere,kaçak mal almayanlara güzü yeter.Ama vergiden bihaber,elektirik desen kaçak,su desen kaçak kullananlara yetmezzzz!!!!!!!
Gazete den kitap olurmu bilmem sizin ve benim hazırladığımız kitabı okuturlarmı onuda bilmem bildiğim şey Eğitim ve Öğretim uzmanları bir araya geliyor okul ders kitaplarını hazırlıyor heralde senden de benden de bilgililerdir.
Okula bağışınız için teşekkür ederim
Kaçak elektrik su telefon kullananlar varsa şikayetçi olun
Türkiye devleti güçlüdür

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 14.12.2008, 19:34   #195
haticeözlü
Tecrübeli Yiğido

Tecrübe Puanı: 627 haticeözlü FAZLA SÖZE GEREK YOKhaticeözlü FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
Size Allah yardımcınız olsun dedim ben sizin verilerinize göre bir hesap yaptım şu kadar tasarruf ediyorsunuz dedim Arif bey 50 YTL ile gidiyoruz iki kilo bişey alıyoruz para bitiyor dedi bende kilosu 25 YTL ne almış diye merak ettim siz yemek ve kahvaltı için her gün mü alışveriş yapıyorsunuz
İlkokul kitaplarına baktım göz gezdirdim yardımcı kitaba hiç ihtiyaç yok
Siz paralar müdürenin lüks arabasına gidiyor dediniz bende şikayet edin dedim ne var bunda Allah yardımcınız olsun ne kötülük var ki benim söylediklerimde
SEVACIM BEN SANA KIZMIYORUM.KENDİ YAŞANTIMDAN ÖRNEKLERLE SIKINTIMI DİLE GETİRİYORUM O KADAR. SEN İSTEDİĞİN GİBİ ANLAMAYA DEVAM EDEBİLİRSİN GÜZELİM.
Alt 14.12.2008, 19:35   #196
LaEdri
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1284 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Yaptıgınız hesap yanlış diye yazdım kömürün fiyatı ile ilgisi yok sonra niye zam yapılsın ki klim ister zam yapmayı ki
Eelektrik faturaları yine iki ayda bir geliyor ne kadar harcarsan okadar ödüyorsun şimdi değiştimi kömür faturaları size her aymı gelmeye başladı
Kriz yok saçmalığına ben devam ediyorum sizde kriz var saçmalığına devam edin ben kriz yok dediğim için kriz yok olmaz siz kriz var dediğiniz için kriz var olmaz takmayın saçmalıklara devam edin
Türkiye ekonomisi dışa bağımlı da ddiğer ülkelerin ekonomileri içe mi bağlı saçmalıklara devam edin üzerinede komiklik ekleyin iyi gider
Türkiye de kriz yoktur Türkiye de kriz tellallığı vardır Kriz bahanesi ile işçileri işten çıkaranlar var kriz bahanesi ile devletten ne koparırız var saçmalık ve komikliklere devam edin
Nekdar meraklsınız Türkiye dışa bağımlı Türkiye nagımsız değil Türkiye yi başkaları yönetiyor devam komiklik ve saçmalıklara
-Niye zam yapıldığını biz de bilmiyoruz zaten
-Son gelen faturam 57 ytl.Ve fatura 13 Kasım-13 Aralık yani 1 ayı kapsıyor.benim evimde önceki yıllardan farklı olarak elektrik harcayan yeni bir eşya da yok.Tüketim aynı ama önceden iki ayda bir 40-50 arası gelen fatura artık 50-60 arası ve her ay geliyor.
-Ekonomik olarak bağımsızlık kazanmadıkça asla tam bağımsızlıktan bahsedemezsin.Bugün kaç öğretmen ataması yapılacağını bile İMF denen illet belirliyorsa,kusura bakma ama biz bağımlı bir ülkeyiz.Kimi ülkeler vardır etkiler,kimi ülkeler vardır etkilenir.Biz etkilenen gruptanız.
Alt 14.12.2008, 19:37   #197
seva
Usta Yiğido

Alıntı:
haticeözlü Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
BEN ÖRNEK VEREBİLİRİM..

ÇOCUKLARIMIN OKUDUĞU BAĞCILAR FATİH İLKÖĞRETİM OKULU.

KİTAPLARA BAKTIM BOŞ DEĞİL DİYOSUN.BİZDE BOŞ DERKEN BEMBEYAZ SAYFALAR VAR DEMEDİK Kİ.BENİM ZAMANIMDAKİ KİTAPLARDA SORULAN SORULARIN CEVAPLARINI YİNE AYNI KİTAPTA BULABİLİYODUM.ŞİMDİKİ KİTAPLARDA Kİ BUNLAR DERS KİTABI VE ÇALIŞMA KİTABI DİYE İKİ TANE OLMASINA RAĞMEN.ARADIĞIN HİÇ BİR SORUNUN CEVABINI BULAMIYOSUN.BU YÜZDEN DE YARDIMCI KİTAP ŞART.ONLARINDA EN UCUZU20 YTL.(YENİ ALDIM)DAHA DETAYLI BİRŞEY İSTİYOSAN 900YTL.16 CİLTTEN OLUŞAN BİR KİTAP SERİSİ.O DA BİZE FAZLA GELDİ.BUNLARI ANLAMAN İÇİN İŞİN İÇİNDE OLMAN GEREKİYO CANIM.SANA BU YAZDIKLARIM YALAN MI GELİYO ANLAMADIM Kİ.

LA HAVLE VELA KUVVETE!!!!
Neden böyle yazdınız ki ben size inamıyorum demedim ki siz kitaplar yetersiz kalıyor ben çocuğuma yardımcı kitap alıyorum daha iyi eğitim alsın diye kötü de yapmıyorsunuz birbirimizi anlayamadık heralde

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 14.12.2008, 19:38   #198
LaEdri
Usta Yiğido

Alıntı:
Gazete den kitap olurmu bilmem sizin ve benim hazırladığımız kitabı okuturlarmı onuda bilmem bildiğim şey Eğitim ve Öğretim uzmanları bir araya geliyor okul ders kitaplarını hazırlıyor heralde senden de benden de bilgililerdir.
Okula bağışınız için teşekkür ederim
Kaçak elektrik su telefon kullananlar varsa şikayetçi olun
Türkiye devleti güçlüdür
Eeğer ben bir öğretmensem,ve o kitabı utgulayan bensem,ve o kitaplardan memnun olan bir tane meslektaşım yoksa, o kitabın kalitesini benden iyi kimse bilemez.
O okula bağış değil mecburen verdim.Yoksa benim kadeşim üşüyecek,edecek.
kaçak elektrik kullananlar varsa da laf mı şimdi.G.doğuda elektrik parası veren yok.Devlet bunu bilmiyor mu?Öyle bir biliyor kiiiii..evet hangi evde kaçak elektrik kullanıldığını bildiği halde bunu engelleyemecek kadar güçlü bir devletiz..
Alt 14.12.2008, 19:42   #199
seva
Usta Yiğido

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
-Niye zam yapıldığını biz de bilmiyoruz zaten
-Son gelen faturam 57 ytl.Ve fatura 13 Kasım-13 Aralık yani 1 ayı kapsıyor.benim evimde önceki yıllardan farklı olarak elektrik harcayan yeni bir eşya da yok.Tüketim aynı ama önceden iki ayda bir 40-50 arası gelen fatura artık 50-60 arası ve her ay geliyor.
-Ekonomik olarak bağımsızlık kazanmadıkça asla tam bağımsızlıktan bahsedemezsin.Bugün kaç öğretmen ataması yapılacağını bile İMF denen illet belirliyorsa,kusura bakma ama biz bağımlı bir ülkeyiz.Kimi ülkeler vardır etkiler,kimi ülkeler vardır etkilenir.Biz etkilenen gruptanız.
Bizim burda elektrik faturaları iki ayda bir geliyor oda ne tüketirsek onu ödüyoruz
Öğretmen atamaları IMF hangi merkezinden yapıldı yazarsanız bende öğreniirim Öğretmen atamaları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldıgını televizyonlardan izliyoruz
Türkiye Cumhuriyeti bağımsız Demokratik Laik Sosyal Hukuk Devleti dir

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 14.12.2008, 19:47   #200
haticeözlü
Tecrübeli Yiğido

Alıntı:
Neden böyle yazdınız ki ben size inamıyorum demedim ki siz kitaplar yetersiz kalıyor ben çocuğuma yardımcı kitap alıyorum daha iyi eğitim alsın diye kötü de yapmıyorsunuz birbirimizi anlayamadık heralde
herhalde dediğin gibi sevacım anlaşamadık.ben diyorum okul masrafları sen diyosun devlet kitap veriyo.ben içlerinde bilgi yok boş diyorum sen boş değil resimler testler var diyosun.devlet okullara az ödenek yapıyo yapılan ödeneklerde nereye gidiyo malum diyorum,sen şikayet et diyosun kimi kime şikayet edeceksem(it iti ısırmaz misali).neysa sevacım dediğin gibi var demekle var olmuyo yok demeklede yok olmuyo.bu konu böyle uzar gider.

Konuyu Toplam 4 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 4 Misafir)