Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Dindar gençlik yetiştirmek..... - Sayfa 20 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 23.02.2012, 16:36   #191
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1316 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ha şöyle yola gel işte. Neden suçlu diyorsunuz? Çünkü suçlu olduklarını Alman mahkemeleri tespit etmiş, Hem de hüküm giymişler. Başlarının da Türkiye'de olduğunu söylemişler.

Hem masumiyet karinesi diyorsun. Hem de Alman mahkemeleri beni ilgilendirmez diyorsun. Asıl çelişkiye düşen sensin. Nereden biliyorsun suçlu olduklarını?

Sadece tartışmış olmak için tartışıyorsun. Kendi huyunu, yapını sen de bilmiyorsun.

Seni değilse beni alakadar ediyor. Hukuk bir bilimdir. Nerede olsa hükümleri doğrudur. Tabi dünya görüşleri farklı olan hakimlerin şahsi vicdani kararları hariç.

Benim demokratlığıma not verebilmen için önce demokratlığın ne demek olduğunu bilmen lazım. Bildiğini sanmıyorum.

Bunu artık çocuklar bile biliyor. Türkiyede karşı devrim yapılıyor, karşıt fikirler de bir şekilde tutuklanıyor.
Önce hitabınıza dikkat edin..Sizinle aynı düşünmüyor olmam yolda olmadığımı göstermez.
Dünyanın her yerindeki mahkeme kararları evrensel değildir.Fransa'da Ermeni soykırımı vardır diyeni suçlu bulduklarında,hukuk evrenseldir,bu adam soykırımı inkar ettiği için suçludur damgası vuracak mısın?

Türkiye'de Balyoz,Ergenekon,D.Feneri gibi davalar devam ediyor.Mahkeem sonuçlanmadan da kimse kanunen suçlu sayılmaz.Ancak insanlar kendi muhakemeleriyle,vicdanalrıyla sanıkların suçlu ya da suçsuz olduklarına inanabilirler..Ben yukarıda yazdığım davaalrda sanıkalrın çoğunun suçşlu olduğuna inanıyorum.Mahkeme suçsuzdur derse o zaman suçsuz olduklarına inanırım.
Hadi bunların hepsini de geç.Ben masumiyet karinesini de çiğnedim say.ben zaten ileri derecede demokratım da demiyorum.Ama siz dindar nesil meselesine sözüm ona demokratik olmadığı için karşı çıkıyorsunuz.Ama mahkeme sürecindeki davalarda kendinize göre suçşlu suçsuz buluyorsunuz.Ben de kendi vicdanımda suçlu suçsuz buluyorum,ya da inanıyorum ama çıkıp demokrasi şovmenliği yapmıyorum.
Alt 23.02.2012, 20:59   #192
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 737 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Önce hitabınıza dikkat edin..Sizinle aynı düşünmüyor olmam yolda olmadığımı göstermez.
Tamam özür dilerim. Hatalı bir üslup. Zira herkes kendi yolunun doğru olduğunu sanır. Kendin kabul edene kadar bunu söylememeliydim. Demokrat insan hatalı olduğunda özür dilemesini de bilir.

Alıntı:
Dünyanın her yerindeki mahkeme kararları evrensel değildir.
Evrensel olmalıdır. Zira evrensel olması, hiç kimsenin karşı çıkamaması gerekendir. Mesela "sana yapılmasını istemediğini sende başkasına yapma" görüşü evrenseldir. Hukuk ve ahlak bu görüşten türetilmiştir.

Alıntı:
Türkiye'de Balyoz,Ergenekon, D.Feneri gibi davalar devam ediyor.Mahkeem sonuçlanmadan da kimse kanunen suçlu sayılmaz.Ancak insanlar kendi muhakemeleriyle,vicdanalrıyla sanıkların suçlu ya da suçsuz olduklarına inanabilirler..Ben yukarıda yazdığım davaalrda sanıkalrın çoğunun suçşlu olduğuna inanıyorum. Mahkeme suçsuzdur derse o zaman suçsuz olduklarına inanırım.
Sen kendi vicdanına göre istediğin kadar suçlu bul. Suç hükmüne bağımsız yargı karar verir. Çünkü suç ile ilgili materyaller yargıçların elindedir. Halkın tahmini sadece vicdanidir. Yanılma olasılığı çok fazladır. Kladı ki evrensel hukukta düşünce suçu olmaz. Eylem olmaksızın, insanlara zarar vermeyen ithamlar suç kabul edilmez.

Alıntı:
Hadi bunların hepsini de geç.Ben masumiyet karinesini de çiğnedim say.ben zaten ileri derecede demokratım da demiyorum.Ama siz dindar nesil meselesine sözüm ona demokratik olmadığı için karşı çıkıyorsunuz.
Keşke ileri derecede demokrat olsan. Hep anlamadan yada kasti konuşuyorsun. Dindar nesile demokratik değil demiyorum. Söylediğimi iyice anla. Devlet görevlilerinin belli bir dini ele alarak dindar nesil yetiştireceğim demesinini demokratik bulmuyorum. Zira bu ülkede çeşitli dinler ve mezhepler var. Ayırımcılık, bölücülük yapmak demokratik olmanın zıttıdır.

Alıntı:
Ama mahkeme sürecindeki davalarda kendinize göre suçşlu suçsuz buluyorsunuz.Ben de kendi vicdanımda suçlu suçsuz buluyorum,ya da inanıyorum ama çıkıp demokrasi şovmenliği yapmıyorum.
Yazdım anlamadın. Altını çizeyim belki anlarsın. Almanya demokratik hukuk devletidir. Yasaldır. Evrensel yargı, Alman mahkemelerini resmen tanır ve hükümlerini resmen kabul eder. Tıpkı Türk mahkemeleri gibi. Senin kabul edip etmemen evrensel yargıyı bağlamaz. Alman mahkemeleri deniz feneri faillerini suçlu bulmuş hüküm vermiştir. Asıl suçlularının da Türkiyede olduğunu söylemektedir. Bu konuda resmi dosya göndermiştir.

"Şovmen" kelimesi de en az "yola gel" kadar yanlış bir hitaptır.
Alt 23.02.2012, 21:23   #193
sivaslınet
Usta Yiğido

Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Necmeddin abicim, Sivaslınet de diyor ki, 18 yaşına kadar ellemeyin çocukları, dini değerlerinizi(kul hakkı yememek, adaletli davranmak..) anlatmayın, 18 inden sonra kendi başına karar versin diyor. Eğer dini değerleri anlatırsanız, çocuğunuza dayatmış olursunuz diyor.
Evet bana göre doğru değil. İnsanlar inançlarını ezbere değil bilinçli seçmeli. Ezberletilmiş inanç makbul de değildir. Çoğunluk dünya eğitimcileri ilkokul temel eğitimde din derslerine karşıdırlar.

Kaldı ki her hangi bir dini benimsemiş birisi, karşı dine ait bilgilerin çocuğa verilmesine karşıdır. Zira o dini yanlış olarak bilir. Her ne kadar sen "tarafım" diyorsan da, çevre ve toplum bir çocuğa yanlış bir dini öğretmeye karşı çıkar. Çocuk yanlış olduğuna karar verecek çağda değildir. Eğitimciler de bunun için karşıdır.

Konu sivaslınet tarafından (23.02.2012 Saat 21:36 ) değiştirilmiştir..
sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.02.2012, 21:40   #194
NECMEDDİN ÖZBEK
Usta Yiğido

NECMEDDİN ÖZBEK - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

NECMEDDİN ÖZBEK Şuan NECMEDDİN ÖZBEK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2015 21:31

Tecrübe Puanı: 1529 NECMEDDİN ÖZBEK FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Necmeddin abicim, Sivaslınet de diyor ki, 18 yaşına kadar ellemeyin çocukları, dini değerlerinizi(kul hakkı yememek, adaletli davranmak..) anlatmayın, 18 inden sonra kendi başına karar versin diyor. Eğer dini değerleri anlatırsanız, çocuğunuza dayatmış olursunuz diyor.
ben kendi düşüncemi yazıyorum sivaslınette kendi düşüncesini sonuna dekte saygı duyuyorum ama benim dediğim başka birşey iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batıracaksın dumancığım kimsenin kaç çocuk sahibi olacağına kimin çocuğunu nasıl yetiştireceğine karışmayacaksın dikte etmiyeceksin önce sen kapının önünü temizleyeceksinkii başkasına pis demeye hakkın olsun
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor...
Alt 23.02.2012, 22:29   #195
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
NECMEDDİN ÖZBEK Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ben kendi düşüncemi yazıyorum sivaslınette kendi düşüncesini sonuna dekte saygı duyuyorum ama benim dediğim başka birşey iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batıracaksın dumancığım kimsenin kaç çocuk sahibi olacağına kimin çocuğunu nasıl yetiştireceğine karışmayacaksın dikte etmiyeceksin önce sen kapının önünü temizleyeceksinkii başkasına pis demeye hakkın olsun
Bende diyorum ki, mesajına teşekkür ettiğin kişi senin düşüncenin zıttında bir yorum yazıyor ve sen buna teşekkür ediyorsun. Bunu söylemek istedim. Büyüğümsün hatırlatmak istedim.

Alıntı:
Evet bana göre doğru değil. İnsanlar inançlarını ezbere değil bilinçli seçmeli. Ezberletilmiş inanç makbul de değildir. Çoğunluk dünya eğitimcileri ilkokul temel eğitimde din derslerine karşıdırlar.

Kaldı ki her hangi bir dini benimsemiş birisi, karşı dine ait bilgilerin çocuğa verilmesine karşıdır. Zira o dini yanlış olarak bilir. Her ne kadar sen "tarafım" diyorsan da, çevre ve toplum bir çocuğa yanlış bir dini öğretmeye karşı çıkar. Çocuk yanlış olduğuna karar verecek çağda değildir. Eğitimciler de bunun için karşıdır.
Sivaslınet 19. sayfadaki uzun yazıma cevap vermenizi bekliyorum.
Alt 23.02.2012, 23:02   #196
sivaslınet
Usta Yiğido

Alıntı:
Sivaslınet 19. sayfadaki uzun yazıma cevap vermenizi bekliyorum.
Vereyim ama, hep aynı şeyleri yazıyorum. Daha dikkatli okursanız bu verdiğim cevaplar daha önceki iletilerimde de vardı..

Alıntı:
Bence siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Ama ben yine yazıyorum, ilk okula giden bir çocuk değerlerini bilinçli bir şekilde kendi kendine öğrenebilir mi? Bunun cevabını verin. Hep insan insan diyorsunuz, insan 18 yaşından yukarısı için geçerli değildir sadece. Siz önce buna karar verin..
Elbette 18 yaşından küçük çocuk ta bir insandır. Ama bilim o çağdaki çocuğa insiyatif yetkisi vermez. Veliler sorumludur. Mesela evlenemezler. taşıt süremezler, imza atamazlar vs. vs. Neden? Doğru karar verme çağda değildirler de onun için. Bilim bunu tespit etmiştir.

O çağdaki çocuğa öğreti olarak sadece kendi ayakları üzerinde durabilmesi için temel konular öğretilir.

Alıntı:
"Çocuk ezberler, yetişkin ise iradesiyle seçer." Bak ne güzel söylemişsin. Birinci seçenek ezber(eğitim, öğretim..) ikinci seçenek irade(özgür seçim, sizin tabirinizle). Bakın iki seçenek var. Siz sadece ve sadece özgür seçimi alıyorsunuz burdan diğerlerini siliyorsunuz. Matematik öğrensin, türkçe dersi öğretilsin sadece diyorsunuz. Çocuk + Yetişkin= İnsan.
Burada ne dediğiniz anlaşılmıyor. Daha açıkça yazın.

Alıntı:
Bu cümlenize cevabım şu; İnsanlık, günahın ne olduğunu bildiği halde günah işler. Hiç bir insan kusursuz değildir. Çünkü, nefsini yüzde yüz kontrol edemez. Doğru mu. Değerlerimin doğruluna güveniyorum, neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorum. Ama nefise güvenmiyorum. Tek bir kelime ile kafir de edebilir nefis. Bu yüzden diyorum ki, temelden çocuklarımıza eğitimimizi ne kadar çok verirsek, o kadar çok nefislerini kontrol ederler. Anladınız mı.
Anladım. O çağdaki çocuk manevi değerler hakkında da, yaşam hakkında da kararlar veremediği için resmen yetki sahibi de değildir. Dediğim gibi sadece bilimsel temel doğrular verilir ayakta durabilmesi için.

Alıntı:
Evet doğru, hangi yetişkin çağda olursa olsun eminim, özgür bir seçim yaparak doğruyu seçecektir. Peki henüz yetişkin olmadığı zaman ne olacak? Tarafsız mı olacak, ne o safta nede öbür safta. 18 ini bekleyeceğiz, hangi safa geçmek isterse geçecek öyle mi?
Çocuk karar veremeyeceğine göre. Onun yerine kararları ebeveynleri verecektir, öğretecektir. Eğitimci olmadıkları için de, yanlış öğretme olasılıkları çok fazladır. Bu yüzden eğitimlerini bilimsel eğitimcilere bırakmak gerekir.
Alt 23.02.2012, 23:43   #197
NECMEDDİN ÖZBEK
Usta Yiğido

NECMEDDİN ÖZBEK - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

NECMEDDİN ÖZBEK Şuan NECMEDDİN ÖZBEK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2015 21:31

Tecrübe Puanı: 1529 NECMEDDİN ÖZBEK FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

[quote=_DuMaN_58;611043]Bende diyorum ki, mesajına teşekkür ettiğin kişi senin düşüncenin zıttında bir yorum yazıyor ve sen buna teşekkür ediyorsun. Bunu söylemek istedim. Büyüğümsün hatırlatmak istedim.

her konuda bire bir aynı düşünceyi paylaşmak gibi bir zorunluluğumuzmu var ?arkadaşın düşüncesi öyleyse saygı duyarım ve teşekkürde ederim sen bir kaç kişinin dışında katıldığın düşüncelerede teşekkür etmiyorsunya buradaki teşekkür verilen emeğe saygı duyma anlamındadır benim emeğime saygı duymayanın ben emeğine hiç saygı duymam
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor...
Alt 23.02.2012, 23:55   #198
serhat_58
Usta Yiğido

serhat_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serhat_58 Şuan serhat_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.07.2016 13:48

Tecrübe Puanı: 1190 serhat_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

basbabakan iyiki bi söz söylemis, sanki kötü birsey demis,müslüman ülke oldugu icin demistir, bunu baska bi parti baskanlari demis olsaydi yine sevinirdim
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar serhat_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 24.02.2012, 12:27   #199
_DuMaN_58
Navigator

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
Vereyim ama, hep aynı şeyleri yazıyorum. Daha dikkatli okursanız bu verdiğim cevaplar daha önceki iletilerimde de vardı..

Elbette 18 yaşından küçük çocuk ta bir insandır. Ama bilim o çağdaki çocuğa insiyatif yetkisi vermez. Veliler sorumludur. Mesela evlenemezler. taşıt süremezler, imza atamazlar vs. vs. Neden? Doğru karar verme çağda değildirler de onun için. Bilim bunu tespit etmiştir.

O çağdaki çocuğa öğreti olarak sadece kendi ayakları üzerinde durabilmesi için temel konular öğretilir.

Burada ne dediğiniz anlaşılmıyor. Daha açıkça yazın.

Anladım. O çağdaki çocuk manevi değerler hakkında da, yaşam hakkında da kararlar veremediği için resmen yetki sahibi de değildir. Dediğim gibi sadece bilimsel temel doğrular verilir ayakta durabilmesi için.

Çocuk karar veremeyeceğine göre. Onun yerine kararları ebeveynleri verecektir, öğretecektir. Eğitimci olmadıkları için de, yanlış öğretme olasılıkları çok fazladır. Bu yüzden eğitimlerini bilimsel eğitimcilere bırakmak gerekir.
Şimdi bazı konularda mutabıkız işte. Bu sefer fazla uzatmıyacağım.

Çoçuk karar veremez doğrudur, yetişkin çağa geldiğinde karar verebilir. Çocuk karar veremez diye ona sadece matematik dersi, yada türkçe dersi verilmez. İslam dininde, anne-babaya çok büyük bir görev verilir. Çocuklarına eğer müslümanlığı anlatmazlarsa, islamı anlatmazlarsa, neyi nasıl yapacağını çocukluktan itibaren öğretmezlerse; ve eğer çocuk, yetişkin çağa doğru ilerlediğinde bütün bu olanlardan dolayı islam dininin gereğini yapmaz ise anne-baba nın suçu, günahı büyüktür. Zaten yetişkin çağa geldiğinde kendisi kararlarını seçimlerini çok net yapacaktır. İslam dini sadece bir din olarak görülmemeli, hoşgürü dinidir, bilim dinidir, akıl dinidir. Çocukların bunlara ihtiyacı vardır. Çocuklara sadece matematik,türkçe dersi öğreterek akıllarını doldurabilirsiniz ama kalplerinde,ruhlarında mutlaka boşluklar kalacaktır. Bu boşlukları doldurması gerekenler anne-babalardır. Anne-babalar bunu, evde eğitim,öğretim yaparak gerçekleştirir. Evin dışında bu dini eğitim devam eder.

Saygılar.
Alt 24.02.2012, 12:29   #200
_DuMaN_58
Navigator

Alıntı:
NECMEDDİN ÖZBEK Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bende diyorum ki, mesajına teşekkür ettiğin kişi senin düşüncenin zıttında bir yorum yazıyor ve sen buna teşekkür ediyorsun. Bunu söylemek istedim. Büyüğümsün hatırlatmak istedim.

her konuda bire bir aynı düşünceyi paylaşmak gibi bir zorunluluğumuzmu var ?arkadaşın düşüncesi öyleyse saygı duyarım ve teşekkürde ederim sen bir kaç kişinin dışında katıldığın düşüncelerede teşekkür etmiyorsunya buradaki teşekkür verilen emeğe saygı duyma anlamındadır benim emeğime saygı duymayanın ben emeğine hiç saygı duymam
Sen diyorsun ki, "ben sivaslıyım", bende diyorum ki "necmeddin abi sivaslı değil" sen, "çocuk emek vermiş yazmış" diye yinede benim mesajıma teşekkür ediyorsun.

Ama neyse sen boşver benim söylediklerimi, hepsini unut. Sen böyle devam et abim.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)