![]() |
#201 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4554
![]() |
![]() Fotoğraf
Durakta üç kişi Adam kadın ve çocuk Adamın elleri ceplerinde Kadın çocuğun elini tutmuş Adam hüzünlü Hüzünlü şarkılar gibi hüzünlü Kadın güzel Güzel anılar gibi güzel Çocuk Güzel anılar gibi hüzünlü Hüzünlü şarkılar gibi güzel Cemal Süreya
![]() |
#202 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5493
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() SENSİZ OLURMU SANDIN:?
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Sensiz doğan güneşışıtmıyor karanlık her yer. Kurudu gözlerimiçim ise kan ağlıyor. Nereye kadar bu sabıryoksa toprak benimi çağrıyor.? Sensiz olurmu sandın ? bastığım yerler ağlıyor. Hasretin büyüdügüçüm bunu kaldırmıyor. Bilmemkineden ısracı bu kalb sende ne arıyor. Uzatsam ellerimiulaşmak kolay olmuyor. Sensiz olurmu sandın ? gezdiğim yerler ağlıyor. Bıraktığın yerdeyim dimdik ayaktakalb senin için çarpıyor. Yıldızlı gecelerdeaylar yıldızlar seni anlatıyor. Güneşin doğuşunu bekliyorgecelerbeni ağlatıyor. Sensiz olurmu sandın ? maziler beni ağlatıyor. Sonu olmayan ümitlersoktu beni çıkmaza. Yalnızlıklardaralttı ufkumubu yol çıkmazda. Seviyorum dene olur kavuşamasakta. Sensiz olurmu sandın ? yüreğim ağlamakta. Cemil acıları aldı sırtınadüştü yollara. Selam olsun beni seven tüm dostlarıma. Unutmadım yaralıyımsende aşkını tamamla. Sensiz olmuyorbir selamını yolla…. Cemil Koc
![]() |
#203 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaburs Şuan
![]() Son Aktivite: 18.03.2016 22:10
Tecrübe Puanı: 1660
![]() ![]() ![]() |
![]() İNTİZAR
Sevdam boğazda düğüm, yutkunmalar yetersiz, Bir seraptı gördüğüm, umudum kifayetsiz. Sevdaya yakalandım, kanım mikrop taşıyor, Kalbime hayran kaldım, hala nasıl yaşıyor. Acılar her gün vurup, alıştırdı dayağa, Sevda elimden tutup, kaldırmadı ayağa. Cananıma ne oldu, yüzü nereye dönük? Rayihası kayboldu, şekli zihnimde sönük. İstemedim istemem, sizin olsun mutluluk, Başlıyorsa yok demem, bilinmeze yolculuk. Acı çeken sevendir, bu düzen böyle işler, O yüzden değil midir, bilinmeze gidişler. Tersine aktı ırmak, güneş batıdan doğdu, Boğazımı sıkarak, nefret; sevgimi boğdu. Nefretin sebebi var, kinim içimde saklı, Her konuşma ahu zar, bilmiyorum kim haklı? Katran karası gece, bilmem şafak söker mi? Aydınlığı dönence, avucuma döker mi? İçim doldu kederden, her günüm ayrı elem, Silin beni defterden, sönsün artık meş’alem! Halit Gültekin
![]() |
#204 |
Yiğido
![]() ![]() SİVASLIM-58 Şuan
![]() Son Aktivite: 05.07.2009 17:13
Tecrübe Puanı: 640
![]() |
![]() İNTİZAR
Sevdam boğazda düğüm, yutkunmalar yetersiz, Bir seraptı gördüğüm, umudum kifayetsiz. Sevdaya yakalandım, kanım mikrop taşıyor, Kalbime hayran kaldım, hala nasıl yaşıyor. Acılar her gün vurup, alıştırdı dayağa, Sevda elimden tutup, kaldırmadı ayağa. Cananıma ne oldu, yüzü nereye dönük? Rayihası kayboldu, şekli zihnimde sönük. İstemedim istemem, sizin olsun mutluluk, Başlıyorsa yok demem, bilinmeze yolculuk. Acı çeken sevendir, bu düzen böyle işler, O yüzden değil midir, bilinmeze gidişler. Tersine aktı ırmak, güneş batıdan doğdu, Boğazımı sıkarak, nefret; sevgimi boğdu. Nefretin sebebi var, kinim içimde saklı, Her konuşma ahu zar, bilmiyorum kim haklı? Katran karası gece, bilmem şafak söker mi? Aydınlığı dönence, avucuma döker mi? İçim doldu kederden, her günüm ayrı elem, Silin beni defterden, sönsün artık meş’alem! hemşerim yüreğin var olsun muhteşem bir şiirdi kaleminiz kavi ilhamınız daim olsun keyifle takibe değer bir kalem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Navigator
![]() Büyük bir kelimedir. Oysa...
İçinde açıklama, kırgınlık, pişmanlık, hayret, küskünlük ve daha bir dolu duygu barındırır. Bazen tek başına koca bir paragrafı açıklamaya bile yeter... "Oysa" dersiniz................. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Oysa; "böyle değildi başlangıçta," "beni sevdiğini söylüyordu," "başaracağından emindi," "çok güveniyordu kendine," "yağmur yağmayacak, bir değişiklik olmayacak, verilen sözler tutulacak demişlerdi," "burada olacağını söylemişti;" "yapabilirim, yetişebilirim, toparlayabilirim sanıyordum," "çok uzak değil diye düşünüyordum," "başka türlü hayal ediyordum," Başına getireceğiniz her "oysa" anlaşılır bir burukluk taşımaktadır kuduğunuz şu cümlelerde... Ölüm oracıkta duruyor, kapının kıyısında. Kimine 80 yıllık bir renkli ömür veriyor, kimini yirmisinde alıyor. Oysa.................. Oysa herkes hiç ölmeyeceğini düşünerek yaşıyor. Bu yüzden hiçbir yere götüremeyecekleri "taşınmazlar" için diş biliyor, tırnak bileyliyorlar. Bu yüzden hiç sakınmadan nefret ve öfke kusuyorlar. Bu yüzden sadece kendilerine bakıyorlar, "iç" lerine hiç göz atmadan... Oysa kısacık hayat. Kendisine verilenin nasıl alındığını anlamıyor bile insan... Bugün bir düşünsenize; üç ay önce, beş yıl önce, yirmi yıl önce ne düşlemiştiniz?.. Neler kurmuştunuz, ne çiçekler sipariş etmiştiniz ömrünüzün en güzel bahçesi için... Görüyor musunuz "oysa" ne yaptınız kendinize?
![]() |
#206 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() İkiye üç kala...Penceremin kuytusunda demliyorum geceyi sabaha...Bakışlarım yanıp sönüyor bir sokak lambasında...Apansızca bir nef(es) akıyor genzime doğru...Nedensiz bir iç çekiş yırtılıyor ortasından...Bir gölge düşüyor cama...Ruhunu teslim eden firari bir buğu...Son nefesi kapaklanıyor gözlerimin tenine ;
![]() |
#207 |
Navigator
![]() Sensizlikten [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Bir tas düser yüregimin ta ortasina Her hayal kirikligiyla beraber. Tutunacak bir dal ararken ta ortasinda denizin Bogulmak üzereyim Sensizlikten. Sevdiklerimin vefasizligi köreltti Umuda dair özlem ile hayallerimi Yazsamda kimse duymaz bu satirlari Suskun bir cigligim BEN Senizlikten. Yilginliktan baska birsey vermedi hayat Huzur, rahat dilerken sayet Kimine göre sikayet kimine göre kabahat Yitmek üzereyim BEN sensizlikten............... Kardelencicegine ait..........
Konu Kardelencicegi tarafından (14.06.2009 Saat 07:39 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seten65 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.03.2012 12:09
Tecrübe Puanı: 1305
![]() |
![]() "İki kalp arasında en kısa yol:
Birbirine uzanmış ve zaman zaman Ancak parmak uçlarıyla değebilen İki kol. Merdivenlerin oraya koşuyorum, Beklemek gövde kazanması zamanın; Çok erken gelmişim seni bulamıyorum, Bir şeyin provası yapılıyor sanki. Kuşlar toplanmış göçüyorlar Keşke yalnız bunun için sevseydim seni. Cemal Süreya
![]() |
#209 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() Bir masaldı bu! Sen anlatırdın...
Miş'li geçmiş zamanlardan yokluğa uzanan Dinle derdin: Ateşi,yağmuru,güneşi dinle Kekik kokulu dağlarda Bir çoban kavalında saklı Eski bir türkünün yakarışını Alev alev bir yüreğin yanışını dinle... Sen anlatırdın... Yanmış bir türkünün ezgisinde Diyar diyar dolaşan aşkları Oysa Yalınayak sevdalarım gezinirdi düşlerinde Bilmezdin... Düşlerin vardı Asırlar öncesinden uykularıma süzülen Ve gözlerin... Her mevsim yeniden yeşeren Kim bilir şimdi neresindesin zamanın Hangi yüzyılın masalında saklısın Belki bin bir geceli Şehrazat’sın Belki Babil’in asma bahçelerinde Çocukluğumun ellerinden tutmaktasın Bir masaldı bu! Hep sen anlattın...
![]() |
#210 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seten65 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.03.2012 12:09
Tecrübe Puanı: 1305
![]() |
![]() Vedadır Bu Gidişin Adı
Gözyaşları neye yarar şehirden uzaklaşır deniz. Dalgalanmaz kıyılarında eskisi kadar sık sevgilinin etekleri. Bu sebepten dir; Alıp başını gidişi. Bulutlarını toplar deniz yüklenir dalgalarını. Kalın bir sis kaplar şal gibi örter üstünü. Dönecek gibi yol almaz Vedadır bu gidişin adı. Funda Bahçeci
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|