![]() |
#2151 |
Yiğido
![]() ![]() burhan Şuan
![]() Son Aktivite: 28.10.2008 23:00
Tecrübe Puanı: 638
![]() |
![]() Sayın dark yamtar bakıyorum artık pek yazmıyosun.bu forumun bekası için senin benim ve yiğidoturanın desteği gerekli.................... ............
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Yiğido
![]() ![]() burhan Şuan
![]() Son Aktivite: 28.10.2008 23:00
Tecrübe Puanı: 638
![]() |
![]() TARİH BAĞI, DİN BAĞI, DAMARDAKİ KAN BAĞI!
KÜLTÜR BAĞI, DİL BAĞI ve ORTAK VATAN BAĞI! BU BAĞLAR, BİR MİLLETİ! MİLLET YAPAN CAN BAĞI! BU BAĞLARI ÇÜRÜYEN, MİLLETLER TÜKENDİLERRR! TÜRKİYE'DE TEK KİMLİK, TÜRKLÜKTÜR EFENDİLER! NE KÜRT, NE LAZ, NE ÇERKEZ BUNLAR AYRI IRK DEĞİL! TÜRKLÜKTEN AYRI KİMLİK GEREKTİREN FARK DEĞİL! BU BİR FARKSA! O , ZAMAN AVŞAR, YÖRÜK TÜRK DEĞİL! HİÇ OLUR MU ÖYLE ŞEY! ONLAR TÜRKÜN KENDİSİDİRLER! TÜRKİYE'DE TEK KİMLİK, TÜRKLÜKTÜR EFENDİLER! ANA TÜRKTÜ, BABA TÜRKTÜ, HEPSİ BİRER KARDEŞTİ! KÜRT'Ü, LAZ'I, ÇERKEZ'İ BU SEBEBLE BİRLEŞTİ! TÜRK MİLLETİ OLARAK TÜRKİYE'YE YERLEŞTİ! AY-YILDIZ'IN ALTINDA DÜVELLERİ YENDİLER! TÜRKİYE'DE TEK KİMLİK, TÜRKLÜKTÜR EFENDİLER! NABIZLARI BİR ATTI, GÖNÜLLERİ BİR VURDU! BU KARDEŞLER BİN YILDIR OMUZ OMUZA DURDU! ÇOCUKLARI EVLENDİ, YENİ YUVALAR KURULDU! TORUN TOPRAK OLUŞTU, ONLARDA EVLENDİLER! TÜRKİYE'DE TEK KİMLİK TÜRKLÜKTÜR EFENDİLER! ŞİMDİ KARADENİZDE, BİR GÜRCÜ'YE BİR LAZ'A! TÜRK DEĞİLSİN DEDE GÖR! GELİR BOĞAZ BOĞAZA! İSTERSEN PALO'YA GİT, ZAZA'DA AYNI ZAZA! BUNLAR SİZE GELİPTE KİMLİK Mİ DİLENDİLER! TÜRKİYE'DE TEK KİMLİK, TÜRKLÜKTÜR EFENDİLER! ERZURUM'DA DADAŞLAR, ELAZIĞ'DA GAGGOŞ'LAR! TÜRKLÜĞÜNE LAF ETSEN, YEDİ CEDTİNDEN BAŞLAR! KÜFÜRLEDE BIRAKMAZ, TAŞLAR ADAMI TAŞLAR! BUNLAR TÜRKÜN YUMRUĞU, NE BAŞLARA İNDİLER! TÜRKİYE'DE TEK KİMLİK, TÜRKLÜKTÜR EFENDİLER! BU İSİMLER YA BİR BOY, YA AŞİRET ADIDIR! HER BİRİSİ TÜRKLÜĞÜN LEZZETİDİR, TADIDIR! MENSUPLARI MİLLETİN, ÖZ VE ÖZ EVLADIDIR! ANADOLU DENİLEN BEŞİĞE BELENDİLER! TÜRKİYE'DE TEK KİMLİK, TÜRKLÜKTÜR EFENDİLER! OZAN ARİF DİYOR Kİ; BU DEVEYİ GÜDECEK! TÜRKİYE'DE YAŞAYAN TÜRKE BİYAT EDECEK! BEN ETMEM DİYOSA DEFOLACAK GİDECEK! UZATMAYA GEREK YOK, DENECEKLER, DENDİLER! TÜRKİYE'DE TEK KİMLİK, TÜRKLÜKTÜR EFENDİLER! Ozan Arif'e Teşekkürler!!! Konu burhan tarafından (21.05.2008 Saat 19:32 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
![]() Son Aktivite: 28.07.2014 12:58
Tecrübe Puanı: 1061
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Fikirler ve Kirler
Su gibi akmalı, fikir dediğin Berrak, Safi, duru, yüceden yüce Güç vermeli bana, her söylediğin Nasıl çözülür ki, bu zor bilmece ?.. Nabza göre şerbet, sırıtır elbet Mavi boncuk dağıtır, sepet sepet Havanda su dövülmez ilelebet Zulmün tahtı bize, cüceden cüce… Unutmayan, yutmayan bir vurguyla Mert oğlu mert, hep yaşatan kurguyla Varır hedefe ok , kırılmış yayla Gün batsa da doğar geceden gece… Karıncalar, ağır yürür menzile Razıyız biz, engebeye tenzile Hakikate köle, düşmandır ‘zül’e Bu nasıl sabırdır, niceden nice ?.. Fikir bir zemindir, kurmalı bina Tutarsa mayası, sığmaz kabına Birkaç sözüm kaldı, sevdadan yana Kırparız - ekleriz, heceden hece…
![]() |
#2154 |
Yiğido
![]() ![]() serkan gulltepe Şuan
![]() Son Aktivite: 06.03.2011 12:13
Tecrübe Puanı: 645
![]() |
![]() herkese ıyı aksamlar................
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Usta Yiğido
![]() Baba
Bir çınar dı karşımdaydı Baktım yıkılıyor Uzandım tuttum Düşüyordu Bir şey yapamadım kucağımdaydı sıcaktı Kuş oldu kanatlandı Kayboldu Bir şey yapamadım Bakakaldım ağladım Dağ dı yok oldu Soğumuştu Babamdı
![]() |
#2156 |
Usta Yiğido
![]() BABA
Baba olduğun zaman babalığı anlarsın Yüreğine ateş düşer alev alev yanarsın Çocuğun hasta olsa için yanar ağlarsın Babanın ne olduğunu o zaman anlarsın. Çocuğun hasta olsa doktorlara koşarsın Sen zamanesin baban ölse bakmazsın Birgün sende öyle bir evlada raslarsın Babanın ne olduğunu ozaman anlarsın. Hep dersin herşey çocuğumun olsun Onun geleceği için gece gündüz koşarsın Büyüyünce babanı görmeyesin diye kaçarsın Aynı şeyler senin başınada gelir anlarsın. Bir gün gelir bir mezar yeri ararsın Kaybettiğin babanı o mezara saklarsın Belkide oturur baş ucunda ağlarsın Sen babanı kaybettikten sonra ararsın.
![]() |
#2157 |
Usta Yiğido
![]() Babamdan Öğrendim
Hiç ahyahlığı sevmem barut dilbaz olunca Namert yüzlere gülmem helede şer kokunca Ateş olur yakarım mazlumlar ağlayınca Cerih' le bir olmayı ben babamdan öğrendim ! . . Yere düşmüş birine vurmadım vuramadım Ezilen harmım olsa keyifle bakamadım Kalleşlerin yanında kendimi hiç bulmadım Haine insanlığı ben babamdan öğrendim ! . . Mızrakımı zayıfa ! haklıya ! çevirmedim Dallarda çiçek oldum dikenliği sevmedim Gözlere düşsem ferim siyahları bilmedim Soğukta sıcaklığı ben babamdan öğrendim ! . . Kella ahraz olmadım barut dilbaz olunca İnsanlıktan kaçmadım etraf hain kokunca Cehennem gibi yandım mazlumlar ağlayınca İnsana insanlığı ben babamdan öğrendim ! .
![]() |
#2158 |
Usta Yiğido
![]() Kırılsın bütün kadehler
Yerlere dökülsün meyler Sen yanımda yoksun ya Yıkılsın meyhaneler
![]() |
#2159 |
Usta Yiğido
![]() Gripin - Baba mesleği Şarkı Sözü
İstersen kaç uzaklara kancık Onca çocuğun eli yakanda senin artık Bi gözleri kaldı masum bakan Boyalı ayakkabılarınla basma toprağıma lan Sustukça sıra sana gelecek bilesin Yeterince ıslandı bu toprak Sel aldı Kanla karışık yağmur bastırdı Can aldı Durdukça hiçbir şey değişmez bilesin Sustukça sıra sana da gelir bilesin Kanla karışık yağmurlarla Üstümüze özgürlük yağıyor gökyüzünden Ölmeyi öğrendim ben Daha yürümeyi öğrenmeden Mermiler düşerken biri var uzakta tetiği çeken Katil doğmuş baba mesleği İstersen donat ordunu kancık Onca yetimin ahı peşinde senin artık İnsanmış haklarıymış yalan dolan Boyalı ayakkabılarınla basma toprağıma lan Sustukça sıra sana da gelir bilesin Günü gelir unutulur ne basra kalır ne beyrut Ama tarih hatırlayacak kim masum kim puşt Durdukça hiçbir şey değişmez bilesin Sustukça sıra sana da gelir bilesin Kanla karışık yağmurlarla Üstümüze özgürlük yağıyor gökyüzünden Ölmeyi öğrendim ben Daha yürümeyi öğrenmeden Mermiler düşerken biri var uzakta tetiği çeken Katil doğmuş baba mesleği Demokrasi ambargo körfez kaos insani yardım ilk ortadoğu projesi insan hakları medeniyetler çatışması güvenlik ağı bunu siz yaptınız hayır siz yaptınız yeni dünya düzeni Kanla karışık yağmurlarla Üstümüze özgürlük yağıyor gökyüzünden Ölmeyi öğrendim ben Daha yürümeyi öğrenmeden Mermiler düşerken biri var uzakta tetiği çeken Katil doğmuş baba mesleği Boyalı ayakkabılarınla basma toprağıma lan Gripin
![]() |
#2160 |
Usta Yiğido
![]() Bir kalem alırsın eline, şiir yazmak için
Kramp girer yüreğine Veremezsin hissettiklerine biçim...
![]() |
Konuyu Toplam 7 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 7 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Elbeyli'lerin sohbet alanı | umit_koc | Köylerimiz (Sivas Köyleri) | 24 | 27.03.2011 20:00 |
Fuar alanı olmazsa olmaz | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 13 | 03.03.2010 10:47 |
Edukeyf (Online Radyo , Video , Tv, Sohbet , Burç , Haber, Gazete vb) | edukeyf | Full Program Download | 0 | 10.12.2009 17:56 |
Ücretsiz Web Alanı Veren Siteler | Serd@r | Bilgisayar ve İnternet Dünyası | 3 | 26.03.2008 12:25 |
Sanal sohbet neden tehlikeli? | seva | Arşiv | 2 | 26.03.2008 10:29 |