15.09.2008, 02:07 | #211 |
Yasaklı
ötükenindelisi Şuan
Son Aktivite: 28.09.2008 15:37
Tecrübe Puanı: 0
|
Cevap: . . . Seni Seviyorum . . .
ne kadar ğüzel şiirler emeyinize salık insanın aşık olacağı geliyor
|
15.09.2008, 02:39 | #212 |
Yiğido
mesut_sivasliyiz_58 Şuan
Son Aktivite: 12.10.2010 01:30
Tecrübe Puanı: 719
|
Cevap: . . . Seni Seviyorum . . .
cok guzel siire beyendim elline saglik hemserim cok guzel olmus
15.09.2008, 21:16 | #213 |
Usta Yiğido
*AHISKALI* Şuan
Son Aktivite: 31.08.2024 04:39
Tecrübe Puanı: 681
|
_EYLÜL AKŞAMI_
Gözlerin, Gözlerin umutlardan bir haber veriyor. Yalnızsın, Bir damla kadar göl içinde yalnızsın. Yürüyorsun, Bir eylül akşamında yaprak çıtırtılarıyla yürüyorsun... кapaηSıη γσLLaяıм SєηSiz qidєяSєм... Sση qüLüşüм σLSuη SєηSiz qüLєяSєм кahяσLaγıм Sєηdєη вaşкa SєwєяSєм ..єćєL σLSuη вaηa Sєηdєη вaşкaSı...haяaм σLSuη вaηa Sєηdєη вaşкaSı.. Sση SєωqiLiм qєяςєк aşкıмSıη dєğişмєz кadєяiм,dєяdiм кahяıмSıη,aLıη γazıмSıη
15.09.2008, 21:45 | #214 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1047
|
Cevap: _EYLÜL AKŞAMI_
EYLÜL
Eylül, gülleri soldurarak duyurdu bu yıl kendini Böyle olacağını bile bile şaşırttı bizi yinede Daha bir demet kır çiçeği alıp koymadık vazoya Güller mi unutturdu bize sevinci yoksa aşındırdık mı kimi duyguları Şöyle bir akşam söyleşemedik dostlarla erkenden kapandı perdeler yorgun muydu çocuklar da Her gün yağmalanan talan edilen sevincimiz kurudu galiba büsbütün su yürümüyor dallara Ama kırpıntı, bir küçük uç uç böceğinin her nasılsa konuvermesi balkona uyarıyor bizi irkilterek Bu kahrolası tarraka bitecek gibi değil sokaklarda Çekip kapıyı çıkmak en iyisi dalmak caddelere, varoşlara Belki o zaman eylül şaşırtmayacak bizi bulup çıkaracağız çünkü evrenin öteki yüzünü AHMET TELLİ
15.09.2008, 21:48 | #215 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
|
çok güzel bir yazı......
eylül Ayaklarımın altında sarı eylül yaprakları çıtır çıtır... Her tarafı sarmış eylül, farkındayım. Sarı ayrılık rengidir, akrılıksa eylüle yakışır hep. İçimde garip bir duygu, daha önce hiç yapmadığım gibi tanımadığım bir yerde yalnız yürüyorum. Önüme benim kadar yalnız, kırık dökük bir bank çıkıveriyor. Dayanamıyorum, eşlik ediyorum ona. Eskimiş, sarı boyaları dökülmüş bir kaç tahtadan ibaret. Bir ayağı da biraz kısa sanki. İstemsiz her hareketimle sallanıyorum, ama kalkamıyorum yine de onu bırakıp... Oturduğum yerden bambaşka görünüyor hayat; evler, sokaklar, insanlar küçülüyor, sıcak midemi bulandırırken her yer sarıya boyanıyor. Tek tek aklımdan geçen anılar anlamını yitiriyor. Toprağa o kadar yakınım ki, kokusu ciğerlerimi dolduruyor... Elime bir avuç toprak alıyorum, okşuyorum gereksiz. Sonra parmaklarımın arasından kayıp gitmesini izliyorum. Canım sigara içmek istiyor. Sarıya boyalı ellerimle sigaramı yakıyorum. İçimden kayıp giden duman iz bırakıyor. Sarı... Eylül böylece sarı bir hüzne boğuyor beni. Ellerim, ciğerlerim, gözlerim... Sarı hüznü kucaklıyorum bir müddet daha o bankta. Sonra kalkıp yavaşça gidiyorum. Mesleğim olan toprağa baka baka. Onu seviyorum uzun uzun. Bu sarı eylül günlerini seviyorum. Uzun uzun sarıyı seviyorum... İlk kez... mine şiren.
15.09.2008, 21:52 | #216 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
|
Bir Eylül Akşamı
. BİR EYLÜL AKŞAMI Bir eylül akşamı Gözlerini deşti yalnızlığım Yüzüm sahteydi Bakışlarım sahteydi Ve dudaklarım yalan söylüyordu Yüreğimse dilime sövüyordu Ama diyemezdim Sen ufukta bir çizgiyken Tutamazdım ellerini Ellerin bu kadar soğukken Bir eylül akşamı Sen uzakta bir şehirdin Ben gurbet yarası Sen yolları kapalı bir köy Ben okul özleminde bir çocuk Diyemezdim sana Bir tanem seni çok seviyorum Çünkü üşüyordum ölümüne Çünkü gözlerinden lapa, lapa kar yağıyordu üstüme Bir eylül akşamı Ölüyordum faali meçhul bir Aşktan Ve sen gitmeye hazır Bir yabancı sabırsızlığında Kanıyordun umutlarımda Bir eylül akşamı Düşerken yapraklar tek tek dalından Kollarım düştü iki yana Tutunamadım gülüm Ne ellerine Ne de gözlerine Can&Eylül/Murat Ginlik
15.09.2008, 21:54 | #217 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
|
KIZIN ADI EYLÜL..BAHAR YÜREĞİNDE..
kızın adı Eylül''dü ellerine sarılmış, yalvarır gibi “gitme” diyordu. “Unuttun mu sözlerimizi? Hayallerimizi unuttun mu? Her şeyi olduğu gibi bırakıp nereye gidiyorsun? ” her şeyi yüzüstü bırakıp gidiyordun “gelirim bir gün”, demiştin. geldin..ama gideceğin hiç hesapta yoktu.. “yalan” demiştim. “bu Eylül ayrılığıdır, bir daha geri dönmezsin. ayrılık olmayacak diye birbirimize söz vermiştik... isyandım oysa ben ''EŞKİYAM'' diyordu birileri korkup gözlerimin ışığından ne yol kesmiştim ne de incitmiştim karıncayı sözcükleri tutuşturuyordum ha bire yakarak içimin ormanlarını.. ellerine benzeyen esmer bir hüzünle geliyor gece öylesine vurulmuşum ki sevdana göremediğim saçlarına puşt gülüşüne beni aşka kırdıran aşkına bedeller ödüyorum.. sessiz vede öfkeliyim... Eylül ...
15.09.2008, 22:09 | #218 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
|
Cevap: BiR DeMeT SiiR
EYLÜL KESİTİ
Gözünü seveyim Yapma be eylül Tutma yakamı yine Kırma kolumu kanadımı Vurma demiyorum Vur da gör beni Bırak ne halim varsa Zaten iyi günlerin adamı değilim Alışmadım bol ürünlü sevdalara Öksüzüm çoktandır Bir de yoksul Etme be eylül Gözüne kestirme yoksulluğumu Dermansızım bu sıralar Üşürüm yoksa Sırtımda üç parça yamalı Donarım Buz keser umutlarım Öylece kalırım Celalettin Yönet Müda
15.09.2008, 22:11 | #219 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
|
Eylül Sonunda Bir Gün
Şimdi tedirgin bir öğle sonudur zaman Nice çiçekler suluyorum ellerimle Begonyalar büyüsün diye Gülüşlerin tökezlerken dudaklarında Ne çok şeyi unutmak isterdim Bir çoban türküsünde Kaç kez kırmak istedim kalemimi bilsen Lakin işte yoktun sen... İşte başucumda gülümsüyor akşam Üstümde içli bir derviş edası Kulağımda ürperen, bir annenin sedası Hanidir görünmüyor çiçekçi kız Yalnızlığı deli gömleği gibi giyerken Yüreğimde saltanatın yıkılırken Kaç kez vurmak istedim kalbimi bilsen Lakin işte yoktun sen... Gün sonunda koynuna alır lacivert gece Bir mahşer sessizliğiyle uyurken aşk Yoktur yüreklerde artık bir firak Bir kar soğuğu sesine hasretim Bir de sessizliğin sensiz gürültüsü Gibi çınlar eylülün cüretkâr sesi Kaç kez kayboldum soğuğunda bilsen Lakin işte yoktun sen... .............................. .................... Mehmet kabakçı
15.09.2008, 22:14 | #220 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
|
Eylülün Sesiyle / Edip Cansever
Baylar! Bin dokuz yüz seksen birdeyiz Karşınızda eylülün sesi Ağustosa çekildi, eylülün sesi Birazdan konuşacak "Bu dünyada yaşamak can sıkıcı bir şeydir baylar." Tepelerde bulamaçların kahverengi eridiği Eriyip sarı sarı aktığı bir mevsim Bir saat gibi işlerken avucumdaki güz çiçeği Yosunların kapılara usulca Tırmanıp yerleştiği Yani eylülün sesi, buysa çok iyi baylar. Yaz geçti, sözgelimi midyelerden yorulduk Eni boyu belirsiz bir ıslaklıktan Upuzun gündüzlerden, sevimsiz otellerden Eylül ki, sorabilir mi Hüzünler iç kamaştırıyor, aşklarsa niye yoksul Bir asfaltın kuru sıcak soğuğundayız Oysa bir deniz feneri mevsimsiz ölür baylar. Dahası Bu düğmesiz giysileri şöylece giymek Bir boşluuğu giyinmek mi olur Olsun İşte karşınızda ekimin sesi Kasımın sesi sonra Yağmurun eşliğinde -çocuğunu emziriyor yaz- Bundan böyle günlerimiz nasıl geçecek baylar. Her şey o kadar dokunaklı ki Eylülsem, istemeden kırılıyorsam bazen Dağınık, renksiz bir mozayık gibiysem Üstelik yalnızsam bir de -telefonda kuş sesleri- Aynalardan duvarlara bir üzünç akıntısı Bu dünyada çekingen olmak çok iyi bir şeydir baylar. Sonra bir kır kahvesi kendini okurken Masaları toplanmış, bardakları toplanmış Tam kendini okurken Derim ki bir semti iyi tanımak kadar İyi tanımal dünyayı Açın radyolarınızı: eylülün sesi Bu dünyada can sıkıntısının bir başka anlamı var baylar. Elmalar silik silik kırmızı artık -olsun- Gözlerimiz tozlanmış, kirli Gizlisi yok, bu dünyada böyle sıkılmak iyi Sıkılmak iyi baylar Biz hazır tuttukça böyle İçi yangından alev alev Dışı buz tutmuş kalplerimizi. -------------------------------------------------------------------------------- çok fazla değil herşey yaşam kadar ben
|