Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas ' ımız Hakkında - Sivas Paylaşım > Sivaslı Önemli Şahsiyetler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Sivaslı Önemli Şahsiyetler Sivaslı Önemli Şahsiyetler

Son 15 Mesaj : Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 07.11.2009, 20:35   #221
abdulvahid
Yiğido

abdulvahid - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abdulvahid Şuan abdulvahid isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2012 10:51

Tecrübe Puanı: 630 abdulvahid FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Ülkücülerin hayatı bambaşkadır ***

Alıntı:
ayten58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
acıyorum sizlere ne kadar içiniz boş yazık vallahi yazık sizin gibi gençlere
İçi boş olmak nasıl birşeydir acaba?
Sizce ülkücü olmayanların içleri boş mudur?
Yoksa yeryüzünün en erdemli mücadelesi ülkücü hayat tercihi midir?
Sevgi neresindedir böyle bir yaşamın?
Kardeşlik neresinde?
Bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmekle eşdeğer olduğu gerçeği ne kadar yer alır böylesi bir misyonunda?

Gençlik dönemimizde bu "bambaşka"hayatları fazlasıyla görme imkanımız oldu.
Her insanı bir alem görmedikçe sizin de içinizin "dolu"olduğunu söyleyemeyiz maalesef!
Alt 07.11.2009, 20:54   #222
Pusula_58
Usta Yiğido

Pusula_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Pusula_58 Şuan Pusula_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.08.2013 14:51

Tecrübe Puanı: 819 Pusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz sein

Kim ayranım kara der, herkesin yaşantısı kendine güzel gelir. Herkes aynı şekilde yaşayamazki. Ne demişler zevkler ve renkler tartişilmaz. Bu konuyu tartişmak bile doğru değil.
Pusula_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 07.11.2009, 20:59   #223
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1346 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Urumçi Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ben ocakçı bir ülkücü değilim, ancak şu cümleden ocaklar hakkında bilgisizliğinin ortaya çıktığı belli. Ocaklara her isteyen türk gençi katılabilir, ocaklar partisel manada MHP'den bağımsızdır. Ayrıca muvafakatlarını verme, yani icazetlerini verme gibi bir kavram yoktur. Ayrıca bunu diyen arkadaşın Ocak mensuplarının partinin herhangi bir kademesinde görev alamayacağını, görev alması için ocaklarla olan tüm bağını kesmesinin gerektiğini bilmeyen bir insandır. Bu ülkede binlerce ülkü ocağı var ve bunun denetimini sağlamakta güçlük çekilmesi normaldir. Bu gibi durumlar yüzünden hiçte tasvip etmediğim hareketin genel başkanı Devlet Bahçeli'nin fersah fersah ocakları gezerek tenkitlerde bulunduğunu bilmediğin de aşikardır. Ayrıca medyanın yanlı haberlerini eklemekte lazım buna. Bir de şu açıdan bakıldığında olayları çıkaran kesim genelde ne yazıkki üniversite ülkücüleridir ve üniversite ülkücüleri hiyerarşik olarak esasında bağımsızdırlardır. Üniversite de havasını koklamış birisi olarak ne ocaklardan destek görürüz ne de ocaklar bize müdahale eder ya da edebilir. Hatta bunu daha ileri götürüp Gazi Üniversitesi gibi yerlerde kendilerine ülkücü diyen kesimin babalarını dahi dinlememesi gösterilebilir... Peki genel olarak Gazi Üniversitesinde kimdir Ülkücüler, ülkücü oluyum güçlü oluyum diyenlerdir. Zira Gazi Üniversitesinde ülkücü olmak kolaydır, zor olan İstanbul Üniversitesinde ülkücü olmaktır. Yani Gazi'de her önüne gelen ülkücü olduğu için ve ülkücü denildiği zaman akla Gazi geldiği için böyledir mesela. Ha Gazi'de gerçek manada ülkücüler yok mu var ama epey azınlıktalar seslerini kolpa ülkücülerin kısacağı kadar. Ne yazıkki bunlardan birisi de Abimdir... Şimdi o ocaklara kimseyi kimse sokmuyor, ocaklar babında da eylemlerden pek müztarip değiliz. Konu bağımsız Üniversite Ülkücüleri ne yazıkki bazı üniversitelerde aşırı bağımsızlar. Gazi'ye Ülkü Ocakları başkanını sokmayacak kadar bağımsızlar hatta. Biz bunları da eleştiriyoruz ama ne yapabiliriz istidabla kardeşi kardeşe mi vurduracağız, karışıklık mı çıkartacağız. Neyse konu uzar durur.

Ayrı bir hoşluk hangi perspektiften baktığımız konusunda, Yavuz Bülent Bakiler'in resmini koymuşsun severek okurum yazılarını kaçırmadan, ancak bir çok dil hakkında cemaatin ülkücüler arasına soktuğu ajan olarak gösteriyor. Ne kadar vahim... Eğer değilse bu spekülasyonun bu kadar ayyuka çıkması vahim, eğer doğruysa da milliyetçi insanları yönlendiren bir kalem olması vahim... Olayları ya da kurumları daha iyi tahlil etmen temennisiyle, saygılar...
Bir şeyi yüz defa kitaptan okursan mı yoksa bir defa tecrübe etsen mi daha iyi öğrenirsin?Bence bir defa tecrübe etmek daha kalıcı öğrenmeyi sağlar.Ben hangi şehire gittimse bir tane de düzgün,misyonuna uygun çalışan ocak göremedim ki hah işte bunlar ülkücü diyeyim.
4 Eylül stadına giren her seyircinin yaptığı eylemden Sivasspor sorumludur ve cezayı Sivasspor yer.Bunun gibi,ocağa giren herkesten birer birer yöneticiler sorumludur.Hem ocağa sok,hem de yaptığı işlerden sorumlu olma ;yok öyle!
Alt 08.11.2009, 01:24   #224
muhali
Yeni Yiğido

muhali - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

muhali Şuan muhali isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.11.2009 21:01

Tecrübe Puanı: 618 muhali FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Ben hala makaledeyim, gaddar, zalim sözcükleri bu yazıyı yazanın ruh halini, iç dünyasını tam olarak tanımlayamaz herhalde.

“/…/Sadakati için karşılık beklemez, mükâfat istemez, bir garip kişidir...”

/…/“Ülkücünün en çok dinlediği «nasihatdır. «Yapma derler, hayatını heba etme derler, gününü gün et derler». O kadar çok şey söylerler ki, hiç bitmez. O hepsini dinler, ama hiçbirini tutmaz, gene bildiği gibi yaşar….”

/…/ Kendi zevkleri dışında zevk tanımayanların gözünde «zevksiz» bir adamdır!

Büyük Ülkücü, ezeli ve ebedi Başbuğ bu tanımın dışında olsa gerek.

Türkeş ikinci karısı ile evlendiğinde Türkeş 63, kız 20 yaşında idi, bazı Ülkücülere göre ise kız 18 yaşında idi, yaşı büyültüldü.

Mamak’tan torunu yaşındaki bu genç kadına yazdığı aşk-cilve mektuplarını –buradaki insanların çoğunluğunun mütedeyyin olduklarını tahmin ettiğimden- buraya almadım.

/…/“Ülkücülerin en amansız düşmanları «eyyamperest»lerdir. Menfaatlerine tapan bu adamlar, daha çok kazanmalarına, daha rahat yaşamalarına mâni olacak sanırlar da, ülkücüyü hep ezmeğe çalışırlar! Ne garip tecellidir ki, ülkücünün gayretlerinden en çok faydalananlar da «eyyamperest»lerdir…”

Ulu Başbuğ’un küçük serveti hakkında çıkan gazete haberlerinden söz etmiştim. Ülkücü –makalede çizilen tipolojiye göre- bedeniyle, ruhuyla insanlıktan soyutlanırken ve tam anlamıyla biyonik-mekanik bir yaratığa dönüştürülürken, aslında “Ülkücüyüm” diyenden bu özellikler beklenirken, Ülkücülüğü kuran, örgütleyen ve onlara saldıracakları hedefleri belirleyen Büyük Ülkücü Başbuğ’un aile rahatına, refahına bir halel geldi mi? Papyonlu (monşer) Oğlu ya da kızları (gavur yüzbaşı ile evlenen dahil) herhangi bir olaya katıldılar mı? Herhangi bir tehdit, yara, v.s aldılar mı? Belki söylentidir, Hacettepe Üniversitesi’nde 3 kişi papyon takarmış; Prof. Dr. Şinasi Özsoylu (şimdi Fatih Ünv’sinde), öğrenci Vedat Dalokay (CHP’den Ankara Belediye başkanı), üçüncüsü ise Bağbuğun oğlu Tuğrul Türkeş.

Papyonlu Ülkücüleri yaz tatillerinde 5 yıldızlı otellerde komi ya da garson olarak görebiliriz.

Aslında, karşılıklı ve münakaşa şeklinde değil, Ülkücüler bilimsel olarak etnolojik, psikolojik, sosyolojik, ekonomik yönden incelenmelidirler. Çünkü, son 40 yılda Türkiye siyasetini, ekonomisini, kültürünü –bana göre- olumsuz yönde ve çok büyük boyutlarda etkilemişlerdir. Örneğin, Ülkücü hareket olmasaydı, halkın en büyük iş güvencesi KIT’ler özelleştirme adında talan edilemezdi, kanımca.

Konu, bilimsel seviyede devam etmelidir.

NOT: Yaşamımda yüzlerce Ülkücü ile diyalogum oldu, hiçbirisi ile sorunum olmadı. Ne bana şiddet uyguladılar, ne de başkalarına uyguladıkları şiddete tanık oldum. Onlardan bazıları ile şimdi karşılaşsam tıpkı yıllar önceki gibi sarılırım. Ancak, şiddete , işkenceye maruz kalanlardan dinledim, Çorum, Maraş, Sivas, Erzincan, Malatya, Elazığ, vb. Alevi kırımlarını yapmalarını televizyonlardan izledim, gazetelerde, kitaplarda okuyorum. Zaten kendileri de bunları inkar etmediler, hatta övünerek anlattılar, yazdılar.

Bana göre, Ülkücüyü harkete geçiren iç dinamiğinden daha çok dış dinamik; yukarıdan gelen emir ve ajitasyonun galeyana getirdiği toplum psikolojisi.
Alt 08.11.2009, 03:33   #225
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22

Tecrübe Puanı: 718 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alevi kırımları mı
Siyasi çatışmalar Aleviliğe ne zaman mal edilir oldu?
Kürt kökenli Ülkücü olduğu gibi Alevi Ülkücü de vardır, hatta benim Alevi Ülkücü arkadaşım çok vardır. Hatta Türk-İslam Ülküsünde Türklüğün öz değerleriyle Müslümanlığın değerlerini kavuşturması açısından Alevilik de önemlidir. Ülkücüler Sunni olabilir genel itibariyle ama asla Sunni ya da mezhep Müslümanlığı yapmaz. Müslümanlık anlayışları tüm Müslümanlığı kapsar, burada Alevileri konu alan başlıklardaki yorumlarımdan da görebilirsiniz. Alparslan Türkeş'in alevilik hakkındaki düşüncelerinden de...

Siyasi çatışmaların alevi-ülkücü çatışması olarak lanse edilmesi yanlış, zira sadece aleviliğe yönelik eylemlerde olmuştur bu ülkede yalnız onu aynı malesef aynı görüşte kategorize edildiğimiz ham-softa kuru yobaz islami kesim yaptığı için bize mal edilmiştir. Evet bugün Aleviliğin 80 öncesi ve sonrası baş düşmanları iktidar yanlısı murakkıplık ya da siyasilik yapmakta. Benim 80 öncesi olayların içerisinde olan ne kadar tanıdığım varsa buna hali hazır babamda dahil, benim alevilik üzerine düşüncelerimi etkilemiş hatta katı tutumumu değiştirmiştir bu konuda. Aleviliğe karşı ağır tutumumu değiştirmemi sağlayan insanların o eylemlerin içerisinde olması beklenemez. Aynı şekilde sol kisveli hareketleri içlerinde bağırlarına basıpta, sol eylemler yapıpta sonra sağ sol çatışmasına müdahil olan Alevilerinde bu konuyu aleviliğe indirgemeleri benimsenemez. Aynı şekilde Alevilere sırf alevi olduğu için yapılan çirkin saldırılar kimse tarafından kabul edilemez. Aynı zamanda alevilerin daha tanrı inancı olmayan insanları alevi kimliği altında tasniflemesi de kabul edilemez. Alevilik bir inançtır, inançsızlığın ne işi var aleviliğin içinde sordun mu? Alevilik bir soy mu, ırk mı bir sunni pekala alevi olmayı seçebilir dini bir oluşumdur Alevilik. Kendi inanç sistemi dışında bak müslümanlık demiyorum, kendi inanç sistemi dışında öğeleri barındıran bir nevi sözcüsü ilan eden bununla beraber sözde aydın kitlesi olarak gören yamulmuş bir Alevilik var günümüzde...

Neyse daha öncede söyledim Medya kimin yanında, medya yazarları kim, medya neyi neden kötülüyor ve medyaya biz hepbir ağızdan neden mütareke medyası diyoruz. Medyada izlediklerine itibar etmeden önce konunun aslını araştırıp irdelemek gerekiyor birazcık...

Alıntı:
Bir şeyi yüz defa kitaptan okursan mı yoksa bir defa tecrübe etsen mi daha iyi öğrenirsin?Bence bir defa tecrübe etmek daha kalıcı öğrenmeyi sağlar.Ben hangi şehire gittimse bir tane de düzgün,misyonuna uygun çalışan ocak göremedim ki hah işte bunlar ülkücü diyeyim.
4 Eylül stadına giren her seyircinin yaptığı eylemden Sivasspor sorumludur ve cezayı Sivasspor yer.Bunun gibi,ocağa giren herkesten birer birer yöneticiler sorumludur.Hem ocağa sok,hem de yaptığı işlerden sorumlu olma ;yok öyle!
Siyasi bir düşünceyle, hiçbir düşünce barındırmayan futbolu bağdaştırman garip. Futbol takımını desteklemek için sadece sempati duyman yeterli hakkında hiçbir şey bilmene gerek yok, futbol takımınında toplum düzenini konu alan bir düşünsel yapısınında olmadığını biliyoruz. Tamamen farklı konuyu manipüle edici bir örneklendirme olmuş.

AMA MADEM;
Beşiktaş başkanı çıktı bu tribün olaylarına karışan, tribünde küfür edenler asla Beşiktaş taraftarı değildirler dedi. Sadece Beşiktaş'da değil her takımda benzer olaylar olunca başkanlar benzer tepkiyi koydu. Haa gazeteler ve halk konsensüne varmış gibi bunlar taraftar değil holigan, yok beşiktaşlı değil cimbomlu değil sivaslı değil deme eğilimine girdi. Öyle düşündü inandı, buna sen de dahilsin ben de.

Neyse şimdi Devlet Bahçeli'de Alparslan Türkeş'te çıkıp defalarca izah etti bunlar bunlar bizden değildir diye. Daha geçenlerde Devlet Bahçeli ülkücünün nasıl olması gerektiğini izah etti ve bunun dışında olanların ülkücülüğe zarar vereceğini ve ülkücü olarak tasniflenemeyeceğini belirtti. Siyasi olarak gerildiğimiz şu son dönemde de hükümeti eleştirirken aynı zamanda ülkücü kitleye ülkücülüğün gerekliliklerini anlattı ama tabii hiçbir medyada bu yer almadı. Devlet Bahçeli'nin ülkücüler ile ilgili uyarıları zaten medyada yer alsaydı ocak ocak gezip millete tenkitte bulunmak zorunda kalmazdı neyse.

Madem sen futbol gibi birdüşünce barındırmayan bir şeyle bir düşünce akımını karşılaştırdın, futbolda sergilediğin ya da toplumun sergilediği tepkinin aynısını niye sergilemiyorsun. Yani futbolda bunları taraftardan saymıyorsun ama siyasette bunları ülkücü sayıyorsun. Pek ala Mualla o zaman... Taassup olmuyor mu bu arkadaşım diye sormak gerekir.

Neyse sana güzel bir ülkü ocağı örneği vereyim hemde en umulmadık yerde Beyoğlu Ülkü Ocağı git bir kez, konuş insanlarla, düşüncelerini ve yaşayış biçimlerini gör. Yahut gel ben seni gezdiriyim ocakları madem görmemişsin, hoş ocaklara girip girmediğini ya da ne amaçla girdiğini de bilmiyoruz ama. En azından ülkücü bir düşünürün ki onun hakkındaki şüpheleri de belirttim, Fotoğrafını avatarında taşıyacak kadar benimsemişsin bu düşünceyi de o da ayrı...

Sevgiler...

Konu Urumçi tarafından (08.11.2009 Saat 03:36 ) değiştirilmiştir.. Sebep: alıntı hatası
Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 08.11.2009, 06:35   #226
Urumçi
Usta Yiğido

önceki yazıyı okuyup ayrıca cevap verirsen sevinirim Ötüken:

zina peşinde koşan, yetim hakkı yiyen, haram yiyen, zevkü sefa insanları müslümanım dediğinde müslüman mı oluyorlar. Onlar Müslümanım dediği zaman sen dininden vazgeçiyor musun? Onları müslüman olarak görebiliyor musun? Hadi bakalım onlar Müslümanım diye dininden vazgeçebiliyor musun? Yanıtla bunları, bu ülkede müslümanım diyenlerin çoğu böyle o zaman dinimizden de mi vazgeçeceğiz?

Hah işte konu böyle çarptırılıp yöneltirir cevap vereceksin hepsine eğer yediremiyorsan böyle müslümanları tutarlı haraketler bekliyoruz senden ya Müslümanlığa karşı olmak gibi ya da benim anlatmak istediğimi anlaman gibi... İkincisi tercihimdir buradan Dini siyaset gibi rezil bir yola alet edenler çıkıp bu yazıdan sonra Müslümanlığa çamur atıyor demesin, çamur attığım Müslümanım deyip müslümanlığı bilmeyen ve müslüman gibi hareket etmeyenler... Aksi halde amacımda öyle müslümanların sayısını azaltmak. Her neyse yobaz tutumlar karşısında bu gibi açıklamalar yapmak zorunda kaldığım için üzgünüm...

Ha bu arada konuyu manipüle edip dinle ülkücülüğü bir kefeye mi koyuyorsun deme cinliğini gösterme; Türk-İslam Ülküsü diyoruz çünkü İslamiyet ülkücülüğün temeli yani...

Hadi bakalım kolay gele

NOT: Saygıyla belirtiyorum, Alevi arkadaşlarda mezhepçilik konusunda saldırmasın zira Sunnilik demiyorum, İslamiyet diyorum yani Aleviliği de kapsayan bir kavram... Kendisini Müslüman olarak görmeyen Alevi arkadaşlara da şunu hatırlatıyorum Alevilik bir ırk değil bir inanış şekli ve Müslümanlığı baz alan her ne kadar şamanist öğelerde barındırsa... Yani bir insanın Müslüman olmaması alevi de olmadığına delalet bunu da göz önünde tutarlarsa sevinirim...
Alt 08.11.2009, 06:50   #227
Urumçi
Usta Yiğido

Alıntı:
abdulvahid Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Turan İçin savaşan şehid oluyor,
Emin Misiniz?
Şehadet kavramı okadar mı değişken oldu şimdi?
Eskiden "solcular" boşaltırdı kavramların içini,
Şimdi milliyetçiyiz diyenler.
demiş ayrıca Turan Müslüman Türk Dünyası adına savaşan oluyor, savaştığın bir Türk birliği iken aynı zamanda bir İslam birliği demekki aynı zamanda İslam için savaşıyorsun, demekki Turan için savaşan İslamiyet için savaştığı için aynı zamanda, müslümanlığa göre şehit oluyor.... Aynı zamanda güçlü bir Türk Dünyası'nın güçlü bir İslam dünyası olduğunu bildikleri için savaşıyorlar...

Peki sen ne için savaşıyorsun sevgili arkadaşım ülkende gavurlar sözlerini geçirsin diye mi, ruhban okulları tekrar açılsın diye mi? Ülkenin toprakları parsel parsel yabancılara satılsın diye mi? Sen ne için savaşıyorsun pardon?
Alt 08.11.2009, 08:37   #228
abdulvahid
Yiğido

abdulvahid - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abdulvahid Şuan abdulvahid isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2012 10:51

Tecrübe Puanı: 630 abdulvahid FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Urumçi Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
demiş ayrıca Turan Müslüman Türk Dünyası adına savaşan oluyor, savaştığın bir Türk birliği iken aynı zamanda bir İslam birliği demekki aynı zamanda İslam için savaşıyorsun, demekki Turan için savaşan İslamiyet için savaştığı için aynı zamanda, müslümanlığa göre şehit oluyor.... Aynı zamanda güçlü bir Türk Dünyası'nın güçlü bir İslam dünyası olduğunu bildikleri için savaşıyorlar...

Peki sen ne için savaşıyorsun sevgili arkadaşım ülkende gavurlar sözlerini geçirsin diye mi, ruhban okulları tekrar açılsın diye mi? Ülkenin toprakları parsel parsel yabancılara satılsın diye mi? Sen ne için savaşıyorsun pardon?
demekki falan filan,
bu ne biçim mantık örgüsü böyle!
yoksa yeni bir önerme türü mü hediye edildi mantık alemine?
turan için savaşan islam için savaşmış oluyor!
kendinizi destanlara fazla kaptırmayın!
Türkçülük felsefesinde belki yeri vardır ama,işe İslamiyeti karıştırmayın,
Ne zamandan beri şuculuk buculuk İslamla eşdeğer oldu!

İslam mükemmel bir sistem,hiçbir eksikliği yok,
Ne bir şey çıkarılabilir, ne eklenebilir,
Aksi halde çıkarılan ve eksilen kalır ve İslam orayı terkeder!

Şu toprak satma hikayesi de işin çabası?
Bu işlerin karşılıklılık ilkesi gereği yapılabildiğini herkes bilir,
Ayrıca kimin ne kadar sattığına bakarsak,
Milliyetçi taifenin iktidarda olduğu dönemlerde daha çok satıldığını görürüz.

Yani benim hırsızım iyi değil
Vesselam!
Alt 08.11.2009, 11:12   #229
doğan bulut
Yasaklı
NO AVATAR

doğan bulut Şuan doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.05.2010 04:13

Tecrübe Puanı: 0 doğan bulut FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

cley nerdesin bengü tv yi açarmısın ülkücüleri isle izlede kongre nasıl olur öğren
doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 08.11.2009, 11:13   #230
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Daha yeni başladı kongre abi. Diğer adaylar konuşurken görürüm ben kongreyi

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)