15.08.2010, 12:36 | #2291 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5466
|
Cevap: Kardelencicegi'nin siir kösesi
ManoLyam [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Ben bildiğin gibiyim Manolya’m Ya sen nasılsın? Değiştin mi yoksa yine aynı mısın? Söyle utanma, utanma be Manolya! Yüreğinde güller açıyor mu hala Gönül bahçen sevgi kokuyor mu? Gülebiliyor musun bana güldüğün kadar Bu ağlanılası yaşama da… Zaman zaman, dalıp dalıp gidişlerin oluyor mu Kahverengi , gözlerinde canlanıyor mu birdenbire? Solmak sızın yeşerdiğin günlerde ki gibi Bakışların ışıl ışıl parıldıyor mu Manolya? … Hatırlarsın…Esenlerde ‘de buluşmuştuk ilk kez İki kalbin karşılıklı atışıydı küt küt. Tanıdıkça içimizde ki o eşsiz güzellikleri Farkına varmıştık kenetleneceğimizin… Ne de çabuk tutulmuştuk aşkın cazibesine Nasıl da tutuşmuştuk sevda ateşinde Mutluluğun tadına varışlarımızın Haddi hesabı yoktu değil mi Manolya? … Kolkola yürürken, yollar bitmesin isterdim Ömrümüzü birleştirmekti hedefimiz. Yıldızlar uykuya daldığında bile Biz, usulca güneşi beklerdik… Şimdi…Arıyorum çıldırasıya bizi Şiirlerimle baştan aşağıya süslediğim seni. Bulamadıkça ağlıyorum Ağlıyorum be Manolya’m… Düşün Manolya’m düşün… Herşey değişti benden başka Bir ben değişmedim sana susadıkça Ya sen…Sen Manolya! [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
15.08.2010, 13:14 | #2292 |
Usta Yiğido
doğan bulut58 Şuan
Son Aktivite: 13.03.2015 01:32
Tecrübe Puanı: 1296
|
GÖZLERİN KAL DİYOR Buna nasıl ayrılık bu nasıl veda Gözlerin kal diyor dudakların git Bakışın anahtar gözlerin kilit Ellerin aç diyor dudakların git Ayrılık dönüşü olmayan nehir Yalnızlık yıkılmış bomboş bir şehir Kaç sevda kül oldu böyle kimbilir Gözyaşın kal diyor dudakların git. Gidersem bir daha dönmeyeceğim Kalırsam kalbime yenileceğim Çözemedim seni delireceğim Gözlerin kal diyor dudakların git Duvardan insin mi resimlerimiz Yabancı olsun mu isimlerimiz Ya o deli dolu gecelerimiz Anılar kal diyor dudakların git Bu romanda biter belki birazdan Ne aşklar yıkıldı gururdan nazdan Ağlıyor besteler yine hicazdan Şarkılar kal diyor dudakların git alıntı
15.08.2010, 13:36 | #2293 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5466
|
Sustum, yutkundum ve umutla duruldum
Günler bir bir gelip geçiyordu,kimbilir neler söylüyordu Öteleri dert edinen, nefesin müddetini bilen, idrakin açılan perdelerinde nefeslenenler için Yıllar kaybolurken,anılar ruhumda manasını korurken, kalbim sahibine heran muhtaçken Dil söylüyor, gözler bakıyor, izan halimi yoruyor, akıl ilimlislikten hüzün ile yakınıyor Develili aşık Şeyrani aklıma geliyor, ah neler söylüyor Mananın derinliğinde hicvin sezgisinde gizlenen edebiyle yamalı elbisesiyle haber veriyor Talaslı Cemil emmi, heybesiyle kıtkanat geçinirken, arifliğini edebe verirken ah çektiriyor Hacıbayram cami havlusundada, tevazuunun firakıyla donanmış Emin Acar hoca geliyor Ahşap sedirlerde serili bir kilim, yerler taş zemindi Güvercinler kanadını çırparken, pencerenin önünde anlamlı bakarken umutla bekliyordu Henüz yaşarken, maveranın her hali bizzat halinde ayan iken, onu dinlemek ayrı bir dem Meczubun kirli dişlerinde, sekizköşeli kasketiyle samimi bir şekilde sohbet edince halden Akıl duruyor, muhakemede ne oluyor diyorum o an Alim grameri bilir, yerli yerince bilgisini irşat ederek, meraklı nefeslere bir şekliyle verir Lakin hakikatin vecdini, aşkın şehrini, firkatin hasretini, vuslatın vakıfiyetini arif bilir Ne kadar tesbihat yaparsan yap velevki sabahlara kadar ibadat, taatta aşk yoksa fakat Gönül dilim sustu, kalbim bir hal oldu karardı Ruhum hicranın seline kapılarak, umudun senasında uzaklaştı sarardı, sevda dilde kaldı Ramazanı şerifler, mahyalarda gizlenen güzellikler ve iftarda sergilenen şenlikler salındı Sahurun vecdi, gözlerin uykuya olan meyli, zihnin o an ki kasveti muhabbet arıyla aşıldı En sevgiliye ram olmak, umudu bu minval üzre kanatlandırmak İbadet ve taati, kitabı celile olan hasreti, cemaate hasret kalan camilere yakın olmak Ruhun ihtiyacını, gönlün aşka olan firkatini anlamak ve hakkıyla onu yudumlamak Hırsı, hınçı,kini gazabı, lafazanlıktan bir nebze olsun uzaklaşmayı, sükutu anlamayı Aşkın dirliğinde anlamak ve bu manada Ramazanı şerifi yaşamak.Mübarek olsun efendim Mustafa CİLASUN Alinti yapmama müsade eden güzel insan Sonsuz tesekkür & saygiliarimi sunuyorum size. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
15.08.2010, 14:55 | #2294 |
Usta Yiğido
doğan bulut58 Şuan
|
GÖZLERİN KANIMA GİRDİ GİRECEK
Öyle düşman gibi bakma yüzüme Gözlerin kanıma girdi girecek Sitemler yağdırıp gelme üstüme Sözlerin kanıma girdi girecek Adımın önünde adın yazılı Resmimin yanında resmin basılı Sabrım sabıkalı sevdam azılı Hasretin kanıma girdi girecek Hangi mahkum çekmiş böyle işkence Asmalı mı dersin bu kalbi sence Ne gündüzüm gündüz ne gecem gece Sensizlik kanıma girdi girecek Aldığım her nefes sana yazılı Korkarım ki sensiz ömrüm sayılı Yüreğim tutuklu gönlüm cezalı Hasretin kanıma girdi girecek. alıntı
15.08.2010, 16:01 | #2295 |
Usta Yiğido
aysima58 Şuan
Son Aktivite: 07.12.2015 01:23
Tecrübe Puanı: 1787
|
hırhızlık etmen kele kendi bestenizden yazın doğaaaan beni oruya getirme hep kopya çekiyon bah ben burdan görüyom kendi besteni yaz bahıyım hıııııııııı .
ellerinie yüreklerinize sağlık teşekkürler. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
16.08.2010, 12:22 | #2296 | |
Usta Yiğido
doğan bulut58 Şuan
|
Alıntı:
ben şair değilim ama iyi bir şiir okuyucusuyum çok seviyorum şiileride o eşsiz eserleri bize sunan şaiirlerimizide herkes şiir yassaydi o güzelim şiirleri kim okuyacaktı ve buralara kim taşıyacaktı benim hemen hemen tüm günüm şiir okumakla geçiyor çünki şiirler gercek ayatı yansitiyor ben birkes daha o çok güzel eserleri bize sundukları için çok tesekkür ediyorum gönül kalemleri hep acik olsun ki onlar yassin ben okuyum şaiirlerimiz sizleri çok seviyorum saygılar BAŞ EDEMEZSİN İş işten geçmeden ,gel de söz dinle, Sen benim aşkımla baş edemezsin. Ben sarhoş gezerken senin derdinle, Sen kendi gönlünü hoş edemezsin. Gül sefa sürse de bülbül çilerken, Bin pişmen olmaz mı rengi solarken, Ben sana dört mevsim bahar dilerken, Sen benim yazımı kış edemezsin. Fırtına biçersin ey rüzgar eken, Borcunu faizle öder geciken, Sen benim gezdiğim yolları diken, Yattığım yatağı taş edemezsin. Gülersin aşığı yedekte sayıp, Yetmez mi arından verdiğin kayıp, Kınalı kekliğim elde var deyip, Sen beni kafeste kuş edemezsin. Kapılma hayalin renk akışına, Ağlarsın gerçeğin can yakışına, Ben kurban olurken bir bakışına, O canım gözleri yaş edemezsin. Aklını başına topla da vazgeç, Beni dinle de vuslata gün seç, Sen benim elime mecbursun er geç, Bahtımı Mecnun’a eş edemezsin. alıntı BANA MI? Ey benim gönlümün nazlı çiçeği Barışın ellere küsün bana mı? Sana kim öğretti böyle sevmeyi Bayramın ellere yasın bana mı? Duymadın gönlümün haykırışını Kırdın şu gönlümün sabır taşını Görmekten usandım çatık kaşını Gülüşün ellere nazın bana mı? Uçurdun yellere ümitlerimi Düşürdün dillere çektiklerimi Soldurdun içimde hayallerimi Baharın ellere kışın bana mı?
Konu doğan bulut58 tarafından (16.08.2010 Saat 12:22 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı doğan bulut58'e Teşekkür Ediyor... |
16.08.2010, 19:23 | #2297 |
Usta Yiğido
SsİiVvAaSsLlIı Şuan
Son Aktivite: 09.10.2015 17:30
Tecrübe Puanı: 1030
|
Yüreğim kırgın Karanlıkta göz yaşlarımla kayboldum Umutlarımda umutsuzca ağladım Kalbim kırka bölünmüş cam parçaları Sana karşın beslediğim sevgimle Yüreğim kırgın kalbim hüzün Sevmek acı çekmekmi sevginde Anlıkmı duygular gelip geçicimi sevginde Yüreğim kırgın Tatlı bir rüya olsa sevgin hiç uyanmasam Sonsuza hayalimde yaşasam bir ömür Gerçekler acı veriyor yüreğime Seven seveni üzmese seviyorsaa Yüreğim kırgın Kalbim göz yaşım yağmurlarıyla yıkanıyor Acı çektirdihi için kalplere yoksa sevgilimi zalim Ölümsüzdü sevgim biçare Yüreğimde masumdu ne çare Yüreğim kırgın.!!
16.08.2010, 20:12 | #2298 |
Usta Yiğido
sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4527
|
Seher Yelleri Ilgıt ılgıt esen seher yelleri, Yârin kokusunu bana getirin, Soldu gönlümdeki sevda gülleri, O kokudan verin cana getirin. Silin bu başımdan gitmez belayı, Anlatın gözümde tüten sılayı, Yârin gözlerinden sağın elayı, Bana hep kararan güne getirin. Ah ile vah ile yaşamım durdu, Gurbetin acısı ruhumu yordu, Hasretlik soldurdu, kanımı sordu,. Kuruyan damarı kana getirin. Sevdalar dağıttı hayat gardımı, Dar eyledi bana kendi yurdumu, Sinemin üstünde duran derdimi, Savurup, dağıtıp sona getirin. Kim olmak ister ki benim yerimde, Sevdanın izleri durur serimde, Silinmeden kalsın koku derimde, Her sabah, her akşam yine getirin. Öyle bir esin ki dağılsın efkâr, Çekilsin içimden dayanılmaz zâr, Neye yarar hayat uzaktaysa yâr, O´nu Siyahi´den yana getirin. Hasan Ilter
16.08.2010, 20:28 | #2299 |
Usta Yiğido
doğan bulut58 Şuan
|
Başkentin Ufkunda
Vakit sensiz gecen günün ertesi, Sustu tüm kuşların sen şakrak sesi, Zevk sefa mevsimi, yas neyin nesi? Nedendir matem durup dururken? ... Titriyor şebnemler, gül üşür gibi, Bülbüller derdimi bölüşür gibi. Hayalin halime gülüşür gibi, Kollarım boşluğu sarıp dururken... Bendim mutluluktan ucan güvercin, Düşler ülkesinden gelen habercin, Avcılardan uzak bir yuva için, Toz pembe hayaller kurup dururken... Gel gör ki kaderin kara yelleri, Yıktı gönlümdeki tüm emelleri, Kapımın ecelin soğuk elleri, Vakitli vakitsiz vurup dururken... Aşk ne imiş görsen de dönsen de geri! Ah! Bir gizli girsen de içeri! Hasretin elinden kanlı hançeri, Üstüme üstüme varıp dururken! .... Her aksam kaybolup gün batışında, Beni arıyorum senin dışında, Hasta kalbim hala her atışında, Her nefeste seni sorup dururken! ... alıntı
16.08.2010, 23:18 | #2300 |
Usta Yiğido
OSMAN ECE Şuan
Son Aktivite: 21.01.2018 15:36
Tecrübe Puanı: 3332
|
SILAYA ÖZLEM
anadan öksüzüm babadan yetim bir mektup yazayım gardaşa atın viran olmuş evim tütmüyor tütün felek yazlarımı kışa çevirmiş gurbet beni yalnızlığamı itti en güzel yıllarım kül oldu bitti kardeşten bacıdan ırağa attı gurbette umutlarımı boşa çevirdi yolunuz düşerse selam söylen sılaya giyemem alları büründümki karaya uzaktır ölsemde kimler gelir buraya gözlerimi doldurup yaşa çevirdi cennetim sıralandı kelimeler özümden kader ayrı koydu beni oğul kızımdan anlamadım dünyanın tad ve tuzundan bitirdik hasreti derken başa çevirdi CENNET ECE |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor... |
Konuyu Toplam 5 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 5 Misafir) | |
|
|