Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas' a Yatırımlar ve Şirketler > Sivas Şirketleri, Sivas Firmaları
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Sivas Şirketleri, Sivas Firmaları Sivas' taki Şirketler, Sivasli Şirketler, Sivasli Firmalar

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 06.05.2008, 20:11   #231
berat.demir
Yasaklı
NO AVATAR

berat.demir Şuan berat.demir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.12.2009 07:51

Tecrübe Puanı: 0 berat.demir FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: SIVAS FİRMALARINI NE KADAR TANIYOR

SİVAS 01 - TARIM 01 - Bitkisel Üretim 1 576.000 - 15
SİVAS 03 - İMALAT 01 - Gıda ve İçki 4 1.447.500 - 32
SİVAS 03 - İMALAT 14 - Makina İmalat 1 774.130 - 10
SİVAS 03 - İMALAT 18 - Pişmiş Kil ve Çim.Ger. 1 960.600 300 70
Toplam 7 firma kobi teşviği almış 3.758.230 ytl yatırım300 döviz yatırımı 127 kişilik istihdam
arkadaşlar görüyorsunuz kayseriyi de yavaş yavaş kobi yatırımlarında geçmeye başladık. bu ispatlanmış gerçekçi rakamlardır.
İnşallah devamı gelecektir. uyuyan dev Sivas uyanıyor artık.
berat.demir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.05.2008, 23:12   #232
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 22:40

Tecrübe Puanı: 794 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
doganay Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sanal ortamda yazılanların dışında gönüllü olarak çalışacakları bekliyorum.

Azimle çalışacağız, yılmadan, uzun soluklu çalışacagız. Bizler, sonuçlarını görmesek de çocuklarımız görsün ve rahat etsin.

Haydi dostlar kimler var....

Doğanay Bey böyle bir oluşum içerisinde seve seve bulunurum ancak ben Sivas'ta değilim, ne derece katkım olur böyle bir çalışmaya, bu konuyu biraz açarsanız sevinirim.

Diğer bir husus nasıl bir oluşum olacak, ne tür teşebbüs ve çalışmalarda bulunulacak, ne gibi projeler hazırlanacak vb hususları biraz daha somutlaştırırsanız inşallah biz de elimizden geleni yaparız.

Elbette hep beraber hep birlikte yapabileceğimiz bir şeyler vardır. Bir elin nesi var iki elin sesi var demişler.

Sivas için....
Alt 12.05.2008, 14:30   #233
doganay
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

doganay Şuan doganay isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.04.2015 01:52

Tecrübe Puanı: 642 doganay FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
BOUN Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Doğanay Bey böyle bir oluşum içerisinde seve seve bulunurum ancak ben Sivas'ta değilim, ne derece katkım olur böyle bir çalışmaya, bu konuyu biraz açarsanız sevinirim.

Diğer bir husus nasıl bir oluşum olacak, ne tür teşebbüs ve çalışmalarda bulunulacak, ne gibi projeler hazırlanacak vb hususları biraz daha somutlaştırırsanız inşallah biz de elimizden geleni yaparız.

Elbette hep beraber hep birlikte yapabileceğimiz bir şeyler vardır. Bir elin nesi var iki elin sesi var demişler.

Sivas için....
sayın BOUN, ilginize teşekkür ederim.

Yapmayı düşündüğüm proje çalışması uzun soluklu bir çalışma olacak. Bu gurpta gönüllü olan özellikle SİVAS'ta yaşayan ve OSB'nin içinde yada içli dışlı olan arkadaşlarla bir grup oluşturmayı düşünüyorum. Bu çalışmanın detaylarını bu oluşturulacak gurpa aktarabilirim. Ayrıca gönüllü olan arkadaşlar bana özelden yazı yazarlarsa proje hakkında kısa bilgi verebilirim. Onların da fikirlerini alıp, proje oluşumunda kullanabiliriz.

Saygılarımla
Alt 12.05.2008, 14:31   #234
doganay
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

doganay Şuan doganay isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.04.2015 01:52

Tecrübe Puanı: 642 doganay FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Ayrıca,

Allah kısmet ederse, bu hafta sonu SIVAS'a geleceğim. Tanışmak isteyen proje grubu içinde arkadaşlarımız varsa, onlarla da tanışıp, projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunabiliriz. Görüşmek isteyen arkadaşlar varsa, Bu hafta 15-05-2008 Perşembe gününe kadar bana özelden yazı gönderebilirlerse o arkadaşlarla nasıl tanışabileceğimizi yazarım.

Tanışacağımız arkadaşlarımızla yapacağımız beyin fırtınası sonucunda çok projeler çıkarabiliriz.

Saygılarımla
Alt 13.05.2008, 12:53   #235
BOUN
Usta Yiğido

Sivas'ta gelişim gösteren mermer ve doğaltaş işlemeciliği alanında şu an Sivas OSB'de yeni bir yatırım gerçekleşiyor. Sivaslıların artık yavaş yavaş sanayi alanında yatırımlara yönelmeleri ve başka alanlarda edindikleri kazançları yatırıma çevirmeleri çok sevindirici bir durum. Bu firmamıza başarılar diliyorum. Umarım diğer Sivaslı servet sahibi olup sermaye sahibi olmayan hemşerilerimize yaptıkları yatırıımlarla örnek olurlar.

Aşağıda firmanın web sitesinden aldığım bir tanıtım yazısı var:

Ülkemizde ve Sivas ta son yıllarda mermer sektöründe meydana gelen gelişmeler ve varolan potansiyel göz önüne alındığında daha önce düşünce aşamasında olan mermer sektöründe faaliyet gösterme fikri ivme kazanarak 2007 yılında KAPTAN MERMER Ltd.Şti kurulmuştur.Sayın Hüseyin KAPTAN`ın da Almanya`da yapılan doğaltaş fuarlarına katılması ile bu sektördeki büyümeler bizzat görülmüş ve ülkemizin bu konuda varolan doğal kaynakları göz önüne alındığında bu sektörde faaliyete geçmenin zamanı geldiği hatta geç kalındığı düşünülmüştür.

Firmanın kurulması ile birlikte ilk mermer ocağı çalışmasını Tokat - Reşadiye ilçesinde Traverten ocak işletmeciliği ile başlamış olup halen devam etmektedir. Burada beyaz ve noçe türü traverten üretimi yapılmaktadır.2007 yılında ise Yozgat ili Çekerek bölgesinde Bej ocak işletmeciliğine başlanılmış ve bu yıl itibariyle ocak ağzı açma çalışmaları tamamlanarak azda olsa blok üretimi yapılarak 2008 yılı sezonuna ön hazırlık işlemleri tamamlanmıştır.

Oldukça büyük bir rezerve sahip olan bu ocaklarında CANYON ROSALİA adı altında dış ve iç piyasaya sunulmak üzere mermer üretimi yapılması planlanmaktadır.

Bir yandan ocak çalışmaları devam ederken, diğer yandan fabrika kurma çalışmalarına hız veren Kaptanlar Grup, Sivas organize sanayi bölgesinde firma adına tahsis edilen 65 dönüm arazi üzerine büyük bir mermer fabrikası kurulması için çalışmaları başlatmıştır. Kurulacak mermer fabrikasının da KAPTAN adına yakışır şekilde ve modern bir fabrika olması yolunda adım atılmıştır.

Kaptan Mermer Yönetim kurulu fabrikanın kurulması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını, Sivas`ın gelecekte bir Afyon ve Denizli gibi mermer kenti olacağı göz önüne alındığında kurulacak mermer fabrikasının Sivas ilinde bulunan mermer fabrikaları içerisinde en büyük yeri alması için çalışacaklarını belirtmektedirler.

Sektörde ileri teknolojiyi ve kaliteyi hedefleyen Kaptan Mermer 2008 Marble / IZMIR fuarında ilk kez yerini almış ve mermer pazarına ilk adımını atmıştır. Kaptan Mermer bundan sonraki fuarlarda da yerini alarak sektördeki ilerleyişini sürdürecektir.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Alt 13.05.2008, 14:22   #236
BOUN
Usta Yiğido

Sivas OSB'de faaliyet gösteren bir firma da Aktes firması. Web sitesinden ürünlerini inceleyebilir genel bir bilgi edinebilirsiniz. Her ne kadar doğalgaz yaygınlaştıktan sonra kazan üreten firmalar için pazar daraldıysa da bu firmalar ihracaata daha fazla yönelerek veya yabancı veya yerli ortak bulup bir şekilde ürün çeşidini artırarak, hatta belki çok zor olur ama kombi ve doğalgaz sobası üretimini düşünerek bu kıskaçtan kurtulabilirler.

Alt 13.05.2008, 14:26   #237
BOUN
Usta Yiğido

Yine az evvel bahsettiğimiz firmayla aynı sektörde ve Sivas OSB'de faaliyet gösteren bir Sivaslı firmamız daha var: Ayçelik Isı Sanayi

Web sitesini inceleyebilirsiniz: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Alt 13.05.2008, 15:29   #238
BOUN
Usta Yiğido

Sivas firmalarından bahsedip Sivas Demir çelik fabrikasından bahsetmemek olmaz. Her ne kadar Sivaslının son 30 yıldır umudu olmasına rağmen çok da fazla derdine derman olamamış olsa da, Sivas sanayisinin gelişmesinde lokomotif etkisi gösterememişse de ben hala bu firmanın liyakat sahibi kimselerin yönetimine geçtiğinde ve sünger demir üretimi için ciddi bir yatırım yapıldığında Sivas sanayisinin lokomotifi olacağını düşünüyorum. Şu an TMSF bünyesinde olan bu dev kuruluşumuzun web adresi:

Alt 13.05.2008, 15:31   #239
berat.demir
Yasaklı
NO AVATAR

şu anda 700 kişi çalışıyo az bi rakam değil
Alt 13.05.2008, 19:37   #240
berat.demir
Yasaklı
NO AVATAR

EVCİLERDEN SİVAS A YENİUN FABRİKASI
evciler değirmencilik ankara asfaltının 15. km.sinde AB standartlarında inşa ettiği un fabrikasında üretime başladı. evciler değirmencilik a.ş. yönetim kurulu başkanı murat evci, 44 bin metrekare alan üzerinde 10 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikanın günlük kapasitesinin 250 ton olduğunu belirterek yapım aşamasında son teknoloji ile donatılan fabrikada daha kaliteli un üretmek için titiz bir çalışma yürüttüklerini ve AB standartlarınınüzerine çıktıklarını söyledi.
Murat Evci evciler değirmencilik a.ş. ile süren süreçte başarının yakalanmasında 4 kardeşin özverili,uyumlu çalışmaları da etkili oldu. hedeflerimizi daima yüksek tuttuk.
Evci, un,unlu gıda ve hayvancılık alanlarında faaliyetlerini sürdüren firmalarında uzman bir kadro ile çalıştıklarını vurgulayarak sivas ve ilçelerinin yanı sıra çevre illerin de ihtiyaçlarını karşılayacak duruma geldiklerini söyledi.
DÜNYA GAZETESİ.

Konuyu Toplam 11 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 11 Misafir)