Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden?
Sabah 91 4,70%
Hürriyet 72 3,72%
Milliyet 44 2,27%
Zaman 886 45,76%
Akşam 38 1,96%
Cumhuriyet 291 15,03%
Ortadoğu-Yeniçağ 54 2,79%
Yenişafak 78 4,03%
Fanatik 59 3,05%
Fotomaç 47 2,43%
Posta 82 4,24%
Sözcü 0 0%
Diğer 170 8,78%
Vakit 17 0,88%
Taraf 7 0,36%
Katılımcı sayısı: 1936. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 21.03.2008, 12:36   #241
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55

Tecrübe Puanı: 1046 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart -ZAMANDAN SON İCRAAT ALEVİYE SALDIRI

Alevilere küfreden Fethullahçı doçent
21-03-08

YAZAR: RIZA ZELYUT / GÜNES

Zaman Gazetesi, Fethullah Gülen hareketinin karargahıdır. Lakin; içerideki Alevi Müslümanları düşman görürler. Çünkü; Aleviler Türkiye'de laikliğin, cumhuriyetin, demokrasinin ve insan haklarının gönüllü savunucularıdırlar.

Dün, aşağıdaki elektronik mektubu aldım ve okurken bir kez daha insanlığımdan utandım. Yol TV'ye bağlı Yol Haber tarafından gönderilen mektupta şunlar yazıyordu:

'Alevilere yönelik yüzyıllardır devam eden aşağılama ve iftiralara bir yenisi daha eklendi. Bu hakaretlerin sonuncusunun sahibi Doç. Dr. Ibrahim Öztürk adli bir öğretim üyesi.

Istanbul Ticaret Üniversitesi'nde Uluslararasi Ekonomik Kuruluşlar adlı dersin hocası Doç. Dr. Ibrahim Öztürk'ün, 18 Mart Salı günü derste 'Benim ailemin düşüncesine göre Alevi kadınları orospudur' demesi derste bulunan öğrencileri çileden çıkarttı. Derste bulunan öğrencilerden 9'u hemen bir şikayet dilekçesi ile durumu Istanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlügü'ne bildirdiler.

Şikayet dilekçesini işleme aldıklarını ve Doç. Dr. Ibrahim Öztürk'ü işten uzaklaştıracaklarını belirten Istanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ateş Vuran'ın 'Bu yapılan insanlık dışıdır; özrü mümkün değildir. Bu adam psikolojik bir vakadır.' dediği ve üniversitesi adına, hakarete uğrayan, rencide edilen öğrencilerden özür dileyeceği belirtildi.

Hakarete uğrayan öğrencilerin, Alevi kadınlara hakeret eden, aşağılayan, onurunu zedeleyen, insanlıkla uzaktan yakından alakası olmayan bu hakaretten dolayı Ibrahim Öztürk'ün üniversiteden derhal kovulmasını ve akademik ünvanlarının geri alınmasını talep ettikleri açıklandı.

Doç. Dr. Ibrahim Öztürk hakkında hakeretten ve bir toplumu rencide etmesinden dolayı suç duyurusunda bulunulacağı da öğrenildi.

ZAMAN GAZETESI'NDE

'Alevi kadınları orospudur!' diyecek kadar gözü dönmüş bu adam; Marmara Üniversitesi'nde çalışıyor. Orada Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi'nin Ingilizce Iktisat Bölümü'nde ders veriyor. Istanbul Ticaret Üniversitesi'ne ise dışarıdan geliyor.

Türkiye'nin sürüklendiği uçurumu görmek istemeyenlere işte bu doçenti yeni bir örnek olarak sunuyorum.

Bu adam; aynı zamanda Zaman Gazetesi'nde ekonomi üzerine yazılar yazıyor.

Zaman Gazetesi, Fethullah Gülen hareketinin karargahıdır.

Fethullah Gülen hareketinin kimliğini, kişiliğini anlamakta Doç. Ibrahim Öztürk iyi bir ipucudur.

Bunlar; Hıristiyanlarla sıkı dost olurlar. Hatta Papa'nın elini bile öperler.

Kendilerini gizlemek için gazetelerinde diyalog ve hoşgörü yazıları yayımlatırlar.

Lakin; içerideki Alevi Müslümanları düşman görürler. Çünkü; Aleviler Türkiye'de laikliğin, cumhuriyetin, demokrasinin ve insan haklarının gönüllü savunucularıdırlar.

Aleviler; gericiliğe karşıdırlar... Tarikatların iktidarı ele geçirmesine asla evet demezler. Bunları; kömürle ve yiyecek paketleri ile kandırmak da mümkün değildir.

Ve bu Aleviler Amerikan emperyalizmine de şiddetle karşı çıkarlar

Fethullah Gülen ise Amerika tarafından beslenir.

Bu yüzden de işte Ibrahim Öztürk gibi Fethullahçılar; Alevilere düşmandırlar. Hoşgörü maskesi takmalarına karşın; bir an gelir ki içlerindeki kini işte böyle bayağı biçimde dışa vururlar.

Bugün Alevi toplumunun yaşam damarı olan laiklik; kesilmek isteniyor. Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya, bunu görmüş; AKP hakkında kapatma davası açmıştır. Başsavcı Yalçınkaya'ya saldıranların organizasyonu da bu tarikatçıler tarafından yürütülüyor. Alevilere küfreden bu doçent, yazılarında AKP iktidarını göklere çıkarmaktadır. Yani; okyanusötesi ilişkilerle Türkiye içindeki tarikat-siyaset ilişkisi; tam bir işbirliği fotoğrafı sunuyor. Böyle bir dönemde Alevi toplumunun yeniden düşünme zamanı gelmiştir. Alevilerin kendi aralarındaki küçük inançsal ayrılıkları unutup güçlerini birleştirme zamanı gelmiş de geçmektedir.

HAYDI YÖK BAŞKANI!

Türkiye'deki milyonlarca insana; inancı nedeniyle açıkça küfreden Ibrahim Öztürk hakkında soruşturma açması için Istanbul Cumhuriyet Savcısı'nı göreve davet ediyorum. Savcılığın; Türkiye'yi karıştırmaya çalışan, Alevileri açıkça aşağılayan, aşağılamayı bırakın onlara küfreden bu kişiye hukuku göstermesi gerekiyor.

Bir çağrım da YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan'a!

Haydi Sayın Özcan; bu kişi hakkında soruşturma aç ve gereğini yap.

Acaba yapabilecek misiniz?

Rıza ZELYUT

GÜNEŞ – 21 Mart 2008
Alt 21.03.2008, 13:00   #242
leblebi82
Usta Yiğido

leblebi82 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

leblebi82 Şuan leblebi82 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.02.2013 23:42

Tecrübe Puanı: 808 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden?

Bazı arkadaşların tarafsız dediği Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara temsilcisi televizyon programlarında Chp'nin avukatlığını yaparken bugün de İmtiyaz Sahibi Ergenekon Operesyonu kapsamında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile birlikte göz altına alınıyor. Şimdi bu gazetelerin tarafsız olduğuna , yazdıklarının gerçek oldduğuna nasıl inanmamızı bekliyorsunuz ?
Alt 21.03.2008, 23:25   #243
aspasya58
Yiğido

aspasya58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aspasya58 Şuan aspasya58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.11.2009 11:37

Tecrübe Puanı: 634 aspasya58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

EĞRİ OTURUP DOĞRU KONUŞALIM BU ÜLKEDE OLUP BİTENLERİ HALK OLARAK BİZ BİLMİYORUZ ÇÜNKÜ PERDE ARKASINDA YAŞANIYOR HERŞEY
ADI GEÇEN DAVADAKİ İSİMLERDEN BİRİ 97 Lİ YILLARDA SAMANYOLU TELEVİZYONUNDA PROGRAM YAPMIŞ SONRASINDA AKŞAM GAZETESİNDE ÇALIŞMIŞ,ŞİMDİLERDE KANADADA DA YAŞAYAN HATTA EV ARKADAŞI MOSAD AJANI OLDUĞU İÇİN TUTUKLANMIŞ
BUNU AKŞAM HABERLERİNDE DİNLEDİM
CUMHURİYET, AKŞAM ,ZAMAN, NE KADAR FARKLI OYSAKİ
BENİM AKLIM ARTIK ALMIYOR
AMA GERÇEK ŞU Kİ ABD BİZİ SÖMÜRGELİŞTİREMEDİ HALA RESMİ DİLİMİZ TÜRKÇE ÇOK ŞÜKÜR AMA SÖMÜRGE YAPAMADIĞI ÜLKELERDE OYNADIĞI OYUNU TUTTURDU
KAVRAMLAR FİKİRLER PROBLEMLER İÇİÇE KARMAKARIŞIK VE KORKU VERİYOR HER KESİMDEKİ İNSANA
Bİ OF ÇEKESİM VARKİİİİİİİİİİ
SİVASI ÇOK ÖZLEDİMMMMMMMMMMMM
Alt 21.03.2008, 23:31   #244
ofgurleyuk78
Usta Yiğido

ofgurleyuk78 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ofgurleyuk78 Şuan ofgurleyuk78 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.01.2010 17:58

Tecrübe Puanı: 766 ofgurleyuk78 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart -->: --->: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden?

Alıntı:
leblebi82 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bazı arkadaşların tarafsız dediği Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara temsilcisi televizyon programlarında Chp'nin avukatlığını yaparken bugün de İmtiyaz Sahibi Ergenekon Operesyonu kapsamında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile birlikte göz altına alınıyor. Şimdi bu gazetelerin tarafsız olduğuna , yazdıklarının gerçek oldduğuna nasıl inanmamızı bekliyorsunuz ?
Eeee sen altındaki oyunları anlamadıysan ne yapalım. Onları hemen suçlama kanunlar var yargı var. Onların suçlu olup olmadığına mahkeme karar verir. Senin mantığınla gidersek Akp dekilerin feryatlarına bakılırsa mahvoldular. Hiç kurtuluşları yok. Mantıklı ol. Davaların sonuçlanmasından sonra kim suçlu kim suçsuz göreceğiz. Okumuyorum ama Cumhuriyet çok ciddi bir gazete. Onu okumak belli bir kültür düzeyini gösterir. Magazini olmayan gazete beni seni sıkar.
Alt 21.03.2008, 23:52   #245
ofgurleyuk78
Usta Yiğido

ofgurleyuk78 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ofgurleyuk78 Şuan ofgurleyuk78 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.01.2010 17:58

Tecrübe Puanı: 766 ofgurleyuk78 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart -->: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden?

Arkadaşlar ben hergün Vatan gazetesi okurum. Diğer gazeteleri ise internetten takip ederim. Gazeteyi ele alıp okumanın tadını hiçbirşey vermiyor. Yazılanların tümünü okudum. Maşallah herkes 3, 4 , 5 gazete okuyor. Arkadaşlar yazılarınızı okuyunca sizlerin bu kadar gazete okuduğunuza inanmıyorum.(Kusura bakmayın) Gazete okuyan hemde (iki üç tane) insanın biraz dünyadan haberi olur. Bir gazete okumak en az 1,5-2 saatimi alıyor. O kadar gazete nasıl okunur bilmiyorum. Haa başlıklara bakıp bırakmaksa birşey demiyorum. Bir de merak ettiğim bir konu Abircan arkadaşımın yazduğı gibi Zaman gazetesini bizim girişe de bırakıyorlar. Allah aşkına bedava olarak tüm binalara bırakılan bu gazete bu parayı nerden buluyor. Bunu bilen varsa Allah rızası için açıklasın.
Alt 22.03.2008, 00:40   #246
1967 dernek serkan20
Yeni Yiğido

1967 dernek serkan20 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1967 dernek serkan20 Şuan 1967 dernek serkan20 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.06.2014 11:02

Tecrübe Puanı: 720 1967 dernek serkan20 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

bu topici açan arkadaş neden VAKİT gazetesini eklememiş
şu ülkede olaylara en doğru gözle bakan ve anlatan VAKİT gazetesidir
ben gazeteci olduğum için hergün evime VAKİT YENİŞAFAK YENİASYA MİLLİ GAZETE alırım
ve hepsinin yazarlarıda kalitelidir
M.Akif ERSOY
1967 dernek serkan20 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.03.2008, 11:43   #247
serkanka58
Tecrübeli Yiğido

serkanka58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serkanka58 Şuan serkanka58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 672 serkanka58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

valla o kadar çok işkembeden sallanıyorki artık bazı kişilere karşı içimden ağzımı bozmak geçiyor ancak kendime yakıştıramıyorum.özellikle bazıları onlar kendilerini çok ii bilir hep bi yerden tutup sallıyolar.
tek diyeceğim şey kaşınmayın kaşınmayınnnnnnnnnnnn
serkanka58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.03.2008, 11:47   #248
leblebi82
Usta Yiğido

leblebi82 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

leblebi82 Şuan leblebi82 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.02.2013 23:42

Tecrübe Puanı: 808 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: -->: --->: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden?

Alıntı:
ofgurleyuk78 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Eeee sen altındaki oyunları anlamadıysan ne yapalım. Onları hemen suçlama kanunlar var yargı var. Onların suçlu olup olmadığına mahkeme karar verir. Senin mantığınla gidersek Akp dekilerin feryatlarına bakılırsa mahvoldular. Hiç kurtuluşları yok. Mantıklı ol. Davaların sonuçlanmasından sonra kim suçlu kim suçsuz göreceğiz. Okumuyorum ama Cumhuriyet çok ciddi bir gazete. Onu okumak belli bir kültür düzeyini gösterir. Magazini olmayan gazete beni seni sıkar.
Gülüyüm mü, ağlayım mı ? Gazete okumak beni sıkmaz merak etme. Ben zaten gazeteciyim.
Alt 22.03.2008, 11:49   #249
serkanka58
Tecrübeli Yiğido

serkanka58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serkanka58 Şuan serkanka58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 672 serkanka58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

artık bu forumlar şahsen beni germeye başladı. forum dediğn fikirlerin tartışıldığı fikir yürütülen yarler olmalı hep belli yerlere saldırı ve alıntılarla ve başka şeylerle kendi görüşünü karşı tarafa baskı şeklinde benimsetme olmamalı.
bu gün ülkenin içinde olan olaylar belli belkide bu aysberg in görünen kısmı.
hani derler zenginin malı züğürdün dilini yorarmış.
ülkede o kadar şey olurken bizim gibilerde böle ayrıntılarla uğraşım bir anlamda asıl rantçıların isteğine hizmet etmiş oluyoruz.
daha önceleride dediğim gibi bu ergenekonun mutlaka bitirilmesi gerekli.
iğnenin ucu dokundukça millet bağırıyo.
bırakın kardeşim bu vatan bizim tek devlet tek vatan varmı ötesi.
serkanka58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.03.2008, 12:53   #250
sonbahar5803
Usta Yiğido

sonbahar5803 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sonbahar5803 Şuan sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.09.2009 14:57

Tecrübe Puanı: 822 sonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: -->: --->: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden?

Alıntı:
leblebi82 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Gülüyüm mü, ağlayım mı ? Gazete okumak beni sıkmaz merak etme. Ben zaten gazeteciyim.

Anket hangi gazete okunuyor diye soruyor ama her zamanki gibi konu yine bazı kesimlere saldırma işine dönüşmüş!

Zaman gazetesi çok okunuyor, bazılarının iftira attığı gibi bedava değil; para verilip de alınıyor!

Her şeye gözleri kapalı baktıkları için, her olayı aynı yorumluyorlar. Kalpleri tarafsız olamıyor maalsef.

“Kalplerinde hastalık olanlar, yoksa onların kinlerini Allah’ın aslâ dışarı vurmayacağını mı sandılar?” (Muhammed: 29)

İnsan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı
Belli ki, yakınımız yoktur ALLAH’tan gayrı...
sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)