Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 26.03.2008, 21:18   #251
albina58
Usta Yiğido

albina58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

albina58 Şuan albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.08.2016 21:40

Tecrübe Puanı: 780 albina58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart --->: AK Parti'ye kapatma davası açıldı

Bugün işyerime,kiracısı olduğum dükkanın sahibi geldi,aslen Rize ikizdereli,ismi:Nezahat SARI,kasımpaşa piyale mahallesinde oturuyor.Mart ayının 20.her sena kira artış ayımızdır,ülke genelinde mart ayı dert ayı söyleminin aslı ise her yıl mart ayında ülke olarak yüklü miktarda dış borç faizi ödenir,nitekim topyekün olarak ulusca mart ayımız dert ayımızdır.
Ev sahibemizle,günlük hayat zorluklarından,içci-memur-esnaf ın dertleriyle sohbete daldığımız anda,birden Nezahat hanımın ağzından şu sözcükler döküldü;'' Tayyib son zamanlarda iyi yapmıyor''. Biranda şok geçirdim,zira son altı yıldır olan seçimler arefesinde ailecek memleketlerine gider,seçim kampanyalarına katılırlar,maddi manevi desdeklerini esirgemezlerken,aleyhte sözleri vardı.Dayanamadım sordum,''Teyzecim,siz hemide akrabasınız,ne olduda böyle eleştiriyorsunuz''dedim.
-Yok evladım yok,ben mendereside gördüm ama bu kadar yapmamışdı,kürtleri önce baş tacı yaptı sonra düşmanı ilan etti,şimdide sen giremen ben girerim o bölgeye gibi laf yarışında en önemliside kürtleri meclise sokdu.
-Teyze meclise girmelerinden çok ulusca diğer zorluklar çekiyoruz,milli dokunulmazlıklar vvs.
-Ahhh oğlum ah,inanıyorum ki %60 oyla birdaha gelecek,yolda kime sorsam tövbe birdaha vermem diyor ama,gidişat bu,asıl bencedeen önemlisi vatandaşın durumu,herkes borç batağında,kaç tane tanıdığım işadamı,farklı ticaretle uğraşan iflasın eşiğinde,üretim anadoluda durma noktasına geldi,anlatmakla bitmez,yinede ikdidarada gelecek nerden bulursa bulacak o oyu ve gelecek.
-Teyze devlet olarak nasıl düzlüğe çıkarız?
-Yok oğlum,bitti,düze müze de çıkamaz,allah sonumuzu hayır etsin.

Burda kısaca bir kaç cümlelik diyaloğu yazdım,din,aile gibi olgulara hiç temas etmedim,kendimcede din kutsal ve yeri en tepede olduğu gibi siyasette tartışmaya girmemesi gerek.

Burda herkes istediğini yazar ve kimse ne olan bir süreci değiştirebilir nede etki edebilir.Konuştuklarımız yazdıklarımız kendimizi bağlayacak bir şekilde yazılı olarak kalmış olur.Bu günü ve devlet olarak yaşadığımız süreci bugün yargılayamayız.

2008 mart ayında devlet olarak dibsiz bir kuyunun sonuna vardığımızı söylüyor,dönülmez akşamın ufkunda dizelerindeki gibi,dönülmez bir yola girdik.Bundan sonrası şahsi fikrimce,madem her platformda demokrasiden bahsediliyor,özgürlüklerin kullanılıp yazılmasından bahsediliyor,bende buna istinaden vatana ihanet olgusundan,dem vuruyorum,her bir üyelerimizin yazılarının kayıt altında olduğundan yola çıkarak bu süreci 5 yıl sonra degerlendirmek üzere diyorum.
Alt 27.03.2008, 10:04   #252
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

UTANMAK...

"BU devirde parti kapatmak utanılacak bir şey" diyorlar.
Ki ben onları gazete köşelerinde olsun, televizyonlarda olsun, orada-burada olsun görüyorum, bir gözleri küçülmüş:

"Neyi var arkadaşın?.."

"Utandı..."

"Neden?..

"Bu devirde parti kapatılmasından..."

Ama bu devirde laik cumhuriyete karşı suçlar işlenirken; suç işleyen partiye yalakalık yapmaktan utanmadılar.

Suçun işlenmesinden değil de, suça ceza verilmesinden utanıyorlar.

Siz hiç duydunuz mu; diyelim ki mahkemenin huzurunda hırsız utanmıyor. Ama hákim utanmış masanın altında, mübaşir çıkartamıyor...

Şimdi de cezadan kurtulmak için ilgili ceza maddesini çıkartmaya çalışıyorlar Anayasa’dan.

Dünyada görülmüş şey değil.

Suç duruyor da ceza kalkıyor.

Bundan da utanan yok.

*

Belki arkadaşlar hukuktan utanmıyorlar da demokrasiye karşı hassasiyetleri mi var desem...

Değil...

Çünkü demokrasimizin yüz karasıdır; genel seçimlerde kömür-nohut ile oy toplamak.

Ama utanmamışlardı.

Pekiiii...

Demokrasinin "dokunulmazlık" zımbırtısının altına; zimmet, suiistimal, evrakta sahtecilik, kayıp trilyonlar, rüşvet, hile ile çıkar sağlama gibi suçları doldurup... "Dokunulmazlık" adı altında yüz kızartıcı suçlardan kaytarmak utandırmaz mı insanı?..

Utanan yoktu...

*

Bakın; herkes AB’ye kavuşacağımızı beklerken, Arabistan’a döndü Türkiye...

Tepeden tırnağa gericilere teslim olmuş, yarından endişeleri ve korkuları olan bir ülkenin fertleriyiz artık.

Bunda gericilerin eteğine tutunmuş ahmak Türk demokratlarının payı yok mu?

Ama ne yapacaksınız, bu ülkenin ufkunu karartmaktan utanmadılar da, suç işleyen varsa hesap sorulmasından utanıyorlar...

Utanmanın utanılmazlığıdır bu...

ALINTIDIR
Alt 27.03.2008, 11:26   #253
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2181 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Unutmayalım! Vazgeçmeyelim! Direnelim!

Unutmayalım!
Kendisini halkın iradesinin üstünde görenleri,

Türkiye’de her kurumun içine çöreklenen Ergenekon davasında daha ileriye gidilmesini engelleyenleri,

Binlerce Türk’ün ve Kürt’ün ölümüne neden olan, milyarlarca dolarlık faturasını fakir bir toplum kalarak ödediğimiz Kürt sorununu çözecek paketin açılmasına mani olanları,

İnsanca, uygar, özgür bir yaşam sürmemizin önündeki en büyük engel olan 12 Eylül Anayasası’nın yerine sivil bir anayasa yapılmasını durdurmak isteyenleri unutmayalım.

Vazgeçmeyelim!
‘Büyük’ gazetelerine, çok izlenen ana haber bültenlerine, giderayak dört elle sarıldıkları içi geçmiş TV yorumcularına, zorla uygulamaya çalıştıkları psikolojik savaş yöntemlerine ve gerçeği örtme çabalarına karşı mücadele etmekten hiçbir zaman vazgeçmeyelim.

Direnelim!
Bu kadar sakil, her yeri dökülen bir davayı, normal bir hukuki süreçmiş gibi göstermelerine,

Hukukun yetmediği yerde hukuksuzluk yapmalarına,

Türkiye’yi tek partili totaliter bir düzene sürüklemelerine,

Bu sürecin faturasını bizlere hatta doğmamış çocuklarımıza ödetmelerine karşı direnelim.

Bu sefer kaybetmeyelim. Bir yüzyılımızı daha mahvetmelerine izin vermeyelim.

‘İyibilgi’lenme hakkımıza sahip çıkalım.
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 27.03.2008, 11:33   #254
seva
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 2181 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Birol Başaran’ın “Hukuk dışına çıkılacak günler geliyor” demesi boşuna değildi, tevekkeli. Ama önce filmi bir geriye saralım.
Alt 27.03.2008, 11:34   #255
Nazligül
Yiğido

Nazligül - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nazligül Şuan Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.04.2009 11:10

Tecrübe Puanı: 727 Nazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

AHMET SELİM
a.selim@zaman.com.tr

Muhalefet ve demokrasi

Bir anamuhalefet partisi liderinin iktidar partisini "gayri meşru"lukla itham etmesi, laikliği ve demokrasiyi kaldırma eylemi içinde olmakla suçlaması, çok önemli ve çok anormal bir durumdur.
Çünkü böyle bir iddia, böyle bir suçlama, böyle bir itham; muhatabın yargılanmasını gerektiren hukukî ve adlî bir nitelik taşır. "Sen meşru bir iktidar değilsin" anlamını ifade ettiği için öyledir. Bunu İsmet İnönü, Demokrat Parti iktidarının sadece son yılında yaptı ve bir gayri meşru iktidarın tasfiyesi için gerekli davetleri de alenen seslendirdi.

Gayri meşruluk ithamı öyle hassas bir meseledir ki; itham edilen masum ise itham edeni gayri meşru duruma düşürür. Bir muhalefet partisinin gayri meşruluk suçlamasını bir politika ve alışkanlık haline getirmesi, bizatihi gayri meşrudur. Çünkü bir iktidarın gayri meşru olduğunu söylemek, "Meşruiyetini kaybetmiş bir iktidardır bu! Buna anti demokratik tepkiler göstermek câizdir!" tahrikini ve davetini de bizatihi içerir.

Sayın Baykal'ın söyledikleri, savcılık iddialarının çok ötesindedir. Sayın Baykal, bir iktidarın laikliği ortadan kaldırmak ve dinî referanslı bir totaliter rejim getirme icraatı ve çabası içinde bulunduğundan söz ediyor. Ve bu, savcılık iddiasının çok ötesinde bir şeydir... Sayın Baykal'ın buna hakkı yok. Bütün demokratik hukuk kurumlarının ayakta olduğu bir anayasal düzende, Sayın Baykal bunları söyleyebilme ve "gayri meşru"luk politikası yapar gibi tekrarlayıp durma hakkına sahip değildir. Böyle bir suçlama, demokratik ve meşru eleştiri sınırları içine asla girmez.

İcrası gayri meşru amaç taşıyan ve bu amaca göre de faaliyet gösteren bir demokratik düzen olabilir mi? Böyle bir düzende, sadece iktidar değil, bütün kurumlar tartışmalı bir hale gelmez mi?

Evet, Sayın Baykal, söylediklerinin gerçek mahiyetini pek fark edemiyor. Baştaki iktidarın gayri meşru olduğunu söylemek, anayasal düzenin "itaat ve bağlılık" gerektiren meşruiyet temelini yok sayma yönelişlerini cesaretlendirir. Eleştiri kavramı ile ilgisi yoktur böyle bir davranışın. "Niyetlerini şimdiye kadar sakladılar ve takiye uyguladılar. Şimdi artık, laikliği ve demokrasiyi ortadan kaldırma eylemi ve icraatı içindeler" demenin, meşru muhalefet göreviyle ve demokratik eleştiri hakkıyla hiçbir ilgisi yoktur. Halen çekilen sıkıntıların ve kriz sancılarının temel sebebi; Sayın Baykal'ın ve CHP'nin, demokratik muhalefet sorumluluğuyla ve şuuruyla bağdaşmayan muhalefet anlayışlarıdır.

Demokrasi, bir muhalefet partisinin hazımsızlığı ve sorumsuzluğu sebebiyle işlemez hale gelebilir. Bir anamuhalefet partisinin sorumsuzluğu, iktidarın bütün iyi niyetine ve yapıcı çabasına rağmen demokrasinin işlerliğini zorlaştırabilir. Eski CHP'nin 1957 sonrasında yaptığı da buydu. "Suçluların telaşı içindesiniz. Türkiye, (darbe yaşayan bir) Güney Kore'den daha geri değildir. Sizi ben bile kurtaramam." sözlerinin anamuhalefet partisi lideri tarafından söylenebildiği bir yerde, demokrasi işlemez. İnönü buna benzer sözleri 1957'den önce de söylüyordu, 1957'den sonra daha keskin biçimde ifade etmeye başladı. "Demokratik bir muhalefet" olma sorumluluğunu ve meşruiyetini açıkça reddederek demokrasiyi elinin tersiyle bir kenara itti. Bunu yaptığı zaman zaten her şey bitmişti ve Demokrat Parti % 70-80 oy alsa bile bir anlam taşımayacaktı. "Seçime gitseydi sıkıntı halledilirdi" diyen yorumcular var. Hiçbir şey değişmezdi. Değişmezdi, çünkü seçim yeni bir muhalefet getirecek değildi ki. İnönü yine çıkıp diyecekti ki, "seçimleri kazanmak meşruiyet kazanmak anlamına gelmez!"

... Sayın Baykal, tevarüs ettiği muhalefet ve siyaset anlayışı sebebiyle değişemiyor. Değişirse, kendi varlığını ve kimliğini inkar etmiş olacağını düşünüyor. Etkili muhalefet yapmanın meşruiyet tartışması açmakla eşanlamlı olduğunu zannediyor.

Yassıada'da yargılanan bir DP'li bakan, "Allah CHP gibi bir muhalefeti hiçbir iktidarın başına vermesin" derken, bir hicranını, bir çaresizliğini dile getiriyor, demokratik hayatımızın temel yapısal zaafını işaretliyordu.

27 Mart 2008, Perşembe

Hatirlanmak gönül dagindaki Gül kadar güzelse
Unutulmak hüzün dagindaki diken kadar acidir.

Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 27.03.2008, 11:36   #256
Nazligül
Yiğido

Nazligül - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nazligül Şuan Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.04.2009 11:10

Tecrübe Puanı: 727 Nazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

HÜSEYİN GÜLERCE
h.gulerce@zaman.com.tr

Yorumlar Bu nasıl bilgelik?

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınması, İlhan Selçuk'u, bizim 68 kuşağına yeniden hatırlattı. Cumhuriyet Gazetesi başyazarı, kendi cemaati içinde "İlhan Abi" olarak biliniyor.
Bir kesim onu seviyor, sayıyor ve "bilge" olarak nitelendiriyor. O da onlara kılavuzluk ediyor.

Bilge; bilgili, iyi ahlaklı, olgun ve örnek kimse demek. Acaba İlhan Selçuk nasıl bir bilge? Neyin bilgesi? Neyin örneği? 12 Mart 1971 askerî müdahalesi sonrasında ortaya çıktı ki, sivil ve askerlerden oluşan bir cunta, 9 Mart 1971'de bir darbe ile ülkeye el koymak için yıllarca hazırlık yapmış. Bunların lider kadrosu içinde İlhan Selçuk da var. O yıllarda kendisiyle birlikte hareket eden Hasan Cemal, önceki gün Milliyet gazetesindeki köşesinde açık açık yazdı: "İlhan Selçuk gözaltına alınınca neredeyse kırk yıl öncesine gittim. 1969'u, 1970'i, 1971'i düşündüm. Darbeci ya da cuntacı yıllarımı... Bu işlerin içindeki birçoğumuz gibi ben de mesleğimi o zamanlar devrimci diye tarif ediyordum. Bir araç olan askerî darbe ile 'devrim'in önünü açacaktık çünkü... Öyle inanıyorduk. Gözümün önünden geçip giden filmin karelerinde kimler yoktu ki. Doğan Avcıoğlu'yla İlhan Selçuk vardı, İlhami Soysal'la Uğur Mumcu vardı, Cemal Madanoğlu Paşa'yla birlikte daha nice general ve asker kişi vardı. O tarihlerde 'darbe'nin peşindeydik. Özellikle Ankara'da askerle 'organize işler'in içindeydik. Bize çalışan bazı devrimci gençler sağda solda bomba patlatarak asker için darbe ortamı oluşturuyordu. "Ordu-gençlik el ele, millî cephede!" mitingleri düzenleniyordu.Bir keresinde, bir arkadaşı tarafından kazayla öldürülen devrimci bir genç için, "Ülkücüler vurdu!" denilerek neredeyse bütün Ankara ayağa kaldırılmış, büyük bir gösteri yapılmıştı. Her şey darbe içindi!

Her şey, 'cahil halk'ın oylarıyla seçim sandığından çıkan işbirlikçi, yobaz, gerici düzene son vermek içindi.Her şey, cici demokrasi diye yerin dibine batırdığımız çok partili demokrasinin çanına ot tıkamak içindi. Ama olmadı. 9 Mart değil 12 Mart kazandı!"

Şimdi Ergenekon çetesiyle ilgili soruşturmada ortaya çıkanlar, Hasan Cemal'in anlattıklarıyla bire bir örtüşmüyor mu? Aynı filmi bir daha seyretmiyor muyuz? Pekiyi "bilge" bugün ne yapıyor? Aynı rolü bir daha oynuyor. Yorum yapmıyorum. Kendisi köşesinde yazıyor. Hatırlarsınız, Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan, geçenlerde hem de Dünya Kadınlar Günü'nde yaptığı bir konuşmada, "27 Mayıs, darbe değil devrimdir, Menderes ve arkadaşları asıldığında halk bunu coşkuyla karşıladı." dediğinde, "bu bir hukuk cinayeti" diye tepki görmüş ve istifaya çağırılmıştı ya. Meğer İlhan Selçuk, bu konuda yazı yazmış ve aynen şöyle demiş:

"27 Mayıs askerî darbe mi?.. Başlangıçta öyleydi... Ancak bir devrim halk ayaklanmasıyla da başlayabilir; askerî müdahale, gençlik eylemi, emperyalizme direniş, işçi başkaldırısıyla da uç verebilir... Ve bu köşeye sığmayacak çapta bir hukuk değişimiyle 27 Mayıs müdahalesi devrime dönüştü... Danıştay Başsavcısı Sayın Tansel Çölaşan'ın 27 Mayıs'ı "devrim" diye nitelendirmesi hem bilimseldir, hem hukuksaldır... Üstelik Çölaşan'ın nitelemesi özünde anayasaldır..."

İşte bilgelik budur. Devrim için her şey mubahtır. Önce darbe olsa da, insanlar idam edilse de aslolan devrimdir. Buradaki mesaj açıktır. AK Parti de, Demokrat Parti gibi Cumhuriyet'in laik yapısıyla oynamaktadır. Şartlar bir defa daha oluşmuştur. Yine bir devrim gerekmektedir. Şöyle demiş: "Ülke altüst... Herkes birbirine soruyor: Ne olacak? Bu gidişle bir şeyler olacak. Sonra oturup mazlum rolünde ağlamasınlar."Ne diyelim?.. 9 Mart hesabını, yine bir 12 Mart hesabı bozmasın?Üstelik bu defa demokratik bir hesaplaşma ile karşı karşıyayız.Ya İttihatçılık, ya demokrasi...

27 Mart 2008, Perşembe

Hatirlanmak gönül dagindaki Gül kadar güzelse
Unutulmak hüzün dagindaki diken kadar acidir.

Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 27.03.2008, 11:51   #257
banu58
Tecrübeli Yiğido

banu58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

banu58 Şuan banu58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.11.2008 19:30

Tecrübe Puanı: 657 banu58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Komedi perdesini Sayın savcımız açtı,komedyenler BAKKAL amca,ve mirascı SEZERcik,direnişci Sayın Devlet BAHÇELİ,MAĞDUR,MÜCADELECİ ve KAHRAMAN Recep Tayyip Erdoğan.

Ergenekoncuları savunanlar=deve kuşları
PKK=Ergenekoncular
Ergenekoncular=Kaybolan 50 yıl
Ergenekoncular=Yitik 450 milyar dolar
Ergenekoncular=Kaos
Kaos=Darbe
Darbe=Bakkal amca
Bakkal amca=Başbakan
TÜRKİYE=Sizlere ömür (Allah esirgesin)

Bu filmin senaristliğini üstelenen bir örgütün PKK dan fazlası var eksiği yoktur ve göreceksiniz ilerde bağlantılarıda çıkacak ortaya...
Bu arada Sayın CUMHURİYET Gazetesi okurları gazetenizin bombalanması olayını itiraf eden ergenekoncuyla ilgili gazeteniz neden 8 aydır birtek yazı yazmadı acaba???

Alt 27.03.2008, 13:06   #258
masum
Tecrübeli Yiğido

masum - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

masum Şuan masum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.03.2009 21:10

Tecrübe Puanı: 640 masum FAZLA SÖZE GEREK YOKmasum FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
Kadir58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ben senin gibi 24 saat internet basinda degilim. Kimseden akil almiyorum, ben sen miyim. Cevap veremiyorsan sen kapa ceneni.
hadi canım hadi sen evcilik oyna burda ortamı germek için bi yerlerinide yırtma.edebinle tartışacaksan amenna ama görülüyorki o da yok. sen kendi kendine konuş dur yorum yok bundan sonra sizin gibi dar görüşlülere. zaten sen gibilere en güzel cevap susmaktır!!!

Necip Fazıl Kısakürek
masum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 27.03.2008, 13:45   #259
seva
Usta Yiğido

Yakin tarihimiz, sapka giymedigi iddiasiyla asilan yüzlerce erkek ve bir kadinin yani sira, batili düsünürlerin ifadesiyle "Türkçe ezan" tekrar Arapçaya çevirdigi için asilan basbakan ve bakanlara da sâhit olmustur. Adnan Menderes'in idamindan biraz önce bir asker vasitasiyla gizlice Giyaseddin Emre'ye gönderdigi asagidaki mektup, yakin tarihimizin iç yüzünü ortaya koyan sayisiz belgelerden biridir.

"Sizlere dargin degilim, sizin ve diger zevatin iplerinin hangi efendiler tarafindan idare edildigini biliyorum. Onlara da dargin degilim. Kellemi onlara götürdügünüzde deyiniz ki, Adnan Menderes, hürriyet ugruna koydugu basini 17 sene evvel almadigimiz için sizlere mütesekkirdir. Idam edilmek için ortada hiçbir sebep yaok. Ölüme karar-i metanetle gittigimi, silahlarin gölgesinde yasayan kahraman efendilerinizce acaba söyleyebilecek misiniz ?

Sunu da söyleyeyim ki, milletçe kazanilacak hürriyet mücadelesinde sizi ve efendilerinizii yine de 1950'de kurtarabilirdim. Dirimden Korkmayacaktiniz. Ama simdi milletle el ele vererek, Adnan Menderes'in ölümü sizi ebediyete kadar takib edecek ve bir gün sizi silip süpürecektir. Ama buna ragmen dualarım sizlerle beraberdir."

Bu sözler, Adnan Menderes tarafindan bir araci ile Giyaseddin Emre'ye ulastirilmistir. Belge tarafimiza Giyaseddin Emre tarafindan verilmistir. Öteki Menderes, s. 75)
Kaynak: Zafer dergisi, sayi: 238, Ekim 1996, s. 14(arşiv)
Alt 27.03.2008, 14:23   #260
Bawo
Yasaklı
NO AVATAR

Bawo Şuan Bawo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.08.2008 11:12

Tecrübe Puanı: 0 Bawo FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

yawww arkadaşlarrr. neyi tartışıyorsunuz. türkiyenin ve türk halkının içinde bulunduğu duruma bakın sonra bişeyleri savunun. görünen resim nasıl.reme geniş çerçeveden bakın sonrada konuşun.ülke batıyormu yoksa düzlüktemi,üretim ne alemde,işsizlik ne safhada,kendi çaplarında ticaret yapanların şimdiki durumları ne,onlarında eski zenginlerin paralarına daha fazla para katmaları gibi dahamı iyi durumları yoksa batmaktalarmı.
Bawo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 6 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 6 Misafir)