13.10.2008, 12:26 | #251 |
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
Tecrübe Puanı: 0
|
--->: BiR DeMeT SiiR
Senden Başka Şarkısı
“Gurbet elde kimim var ki senden başka? Öldüm desem bir damla su veren mi var senden başka? Kekik kokan dağlarım yok bülbül öten bağlarım yok Tutunacak dallarım yok, neyim kaldı senden başka? Bana candan bir kez aşkım diyen mi var senden başka? ” Gurbetteyim sevgilim! Sensizim anlayacağın! Bu yokluk kanımı donduruyor! Bu hasretler seni düşünmekle yaşanabilir… Seni düşünmezsem ölürüm cesedim tanınmaz Sokaklar beni çağırıyor da gitmiyorum sevgilim! Cinayetlerin sanığıyım meçhullerdeyim Kimsem yok senden başka Bu çöller senin suyunla geçilebilir Suyum yok senden başka Kekik kokan dağları özledim sevgilim Bülbül öten bağları özledim Bir sen varsın başka kimsem yok Senden başka hiçbir şeyim yok! Gurbetteyim sevgilim Sensizim anlayacağın! Bu yokluk canımı istiyor Ama sensiz vermem sevgilim! Senden başka ölümüm olamaz benim! “Sema nerde çayım sensin her çiçekte balım sensin Ne gelirse senden gelsin canım mı var senden başka? Kekik kokan dağlarım yok bülbül öten bağlarım yok Tutunacak dallarım yok, neyim var ki senden başka? Bana candan bir kez aşkım diyen mi var senden başka? ” Hala gurbetteyim sevgilim! Kalbinin dördüncü odacığında sensizliğe manzaralı hayattayım! Ama sen nerdesin senden başka gidecek yerim yok! Gezdiğim çayırlar sensin uçan her arının vızıltısında boğuluyorum Namertlikler yalanlar ihanetler beni istiyor “Ne gelirse senden gelsin canım mı var senden başka? ” hayır gidemem onlara! Onlar bizi sevmiyor! Aşkı cehennemde yakanlar işte onlar sevgilim! Bütün sevdaları punduna düşürüp ihanet süsü veriyorlar Ama sen benim her şeyimsin! Sen bana yalan söylemezsin ki Senden başka güvenecek bir Allah var! Kimsem kalmadı! Bütün tanıdıklarım kendi enkaz çalışmalarında mesai uzatıyor! Sevgilim bu gurbette o sılada orada burada senden başka hiçbir şeyim yok! Hala gurbetteyim sevgilim! |
13.10.2008, 18:10 | #252 |
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
|
herşey benden önce ben senden sonrayım
-------------------------------------------------------------------------------- Sevgilim bil ki senden uzak ne güzellikleri avutur beni bu şehrin, ne de yıldızlı aksamları!... özlemin bir nehir olmuş yarar girer içimde ki dağları!... Seni sevdiğim kadar yaşasaydım,ölümsüz olurdum.... "Sen hala sonsuzluğun yüzünde bir damla gözyaşısın..." Biliyordum,seni seviyorum derken yeni bir alfabe keşfettiğimi,kimsenin okuma yazma bilmediği bir kentte... Fırlatmıştım kalbimi uzağa,en uzağa.Denk gelirde rastlar diye bir yıldıza...Yanılıp susturdum,ağrımın çağrısını,çagrimin köhnemiş ağrısını... Oysa kim bilir ki ,yanağımda yangınlardan çok önce o yarin bıraktığı öpüş izi var... Yüreğimde anılardan kalan bin düş izi var... Kanmadım aynalara sana kandığım kadar...içimde bir boşluk sana yandığım kadar.. Bir çift yeşil göz yüzünden içimde bir sonbahar acıyor; öyle acıyor ki, acılar acısız kalıyor, mevsimler üstüme devriliyor,kışlar kışsız kalıyor... Paslı bir yalnızlıktı avuçlarımda...Ardımda bir yürek yükü rüzgar...Ne zaman sevmeye koyulsam,doğrulup çoğaldı ayrılıklar Sevgilim bil ki senden uzak ne güzellikleri avutur beni bu şehrin, ne de yıldızlı aksamları!... özlemin bir nehir olmuş yarar girer içimde ki dağları!... Seni sevdiğim kadar yaşasaydım,ölümsüz olurdum.... "Sen hala sonsuzluğun yüzünde bir damla gözyaşısın..." Biliyordum,seni seviyorum derken yeni bir alfabe keşfettiğimi,kimsenin okuma yazma bilmediği bir kentte... Fırlatmıştım kalbimi uzağa,en uzağa.Denk gelirde rastlar diye bir yıldıza...Yanılıp susturdum,ağrımın çağrısını,çagrimin köhnemiş ağrısını... Oysa kim bilir ki ,yanağımda yangınlardan çok önce o yarin bıraktığı öpüş izi var... Yüreğimde anılardan kalan bin düş izi var... Kanmadım aynalara sana kandığım kadar...içimde bir boşluk sana yandığım kadar.. Bir çift yeşil göz yüzünden içimde bir sonbahar acıyor; öyle acıyor ki, acılar acısız kalıyor, mevsimler üstüme devriliyor,kışlar kışsız kalıyor... Paslı bir yalnızlıktı avuçlarımda...Ardımda bir yürek yükü rüzgar...Ne zaman sevmeye koyulsam,doğrulup çoğaldı ayrılıklar |
13.10.2008, 18:22 | #253 |
Yiğido
sıvvaslı Şuan
Son Aktivite: 02.07.2010 12:12
Tecrübe Puanı: 655
|
Amerika Katil -1-
Bütün insanlık adına Amerika katil katil Kanun yapar kendi teper Amerika katil katil Vietnam'ın suçu nedir? Hür yaşamak ayıp mıdır? Atom patlat ister kudur? Amerika katil katil Türk Milleti! Türk Milleti! Nerden gelmiş elin iti? Bu gidişin sonu kötü Amerika katil katil Birgün gramlar bir olur Kilodan hakkını alır Zalim olan bela bulur Amerika katil katil Mahzuni Şerif uyuma Gün geldi çattı akşama Bizden selam Vietnam'a Amerika katil katil ------Amerika Katil -2-------- Defol git benim yurdumdan Amerika katil katil Yıllardır bizi bitirdin Amerika katil katil Ne diye yutturur bizi Katil düştük kuzu kuzu Dünyanın büyük suçlusu Amerika katil katil Devleti devlete çatan İt gibi pusuda yatan Kan döktüren, silah satan Amerika katil katil Japonya'yı yiyen velet Dünyadaki tek nedamet Haklar geçiriyor cinnet Amerika katil katil Güvenme sakın İnsanlıkta ırk sarısı Küstü dünyanın yarısı Vietnam'ın çok yarası Amerika katil katil Bunca milletlere yazık Sömürülmüş bağrı ezik Seni sevenin fikri bozuk Amerika katil katil Mahzuni der Türk milleti Çıksın gitsin elin it'i Demedim mi bu bunlar kötü Amerika katil katil
13.10.2008, 18:28 | #254 |
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
|
Aşkta Yarın Yoktur Sevgili
Aşk bu dünyanın ölçüleriyle açıklanamaz sevgili. O ilkel bir acıdır, yaban bir ağrıdır. Gelir ve içimizdeki o çok eski bir şeye dokunur. Sonra bir perde açılır ve yolculuk başlar. Bu yolculukta artık para, tarifeler, beklentiler, randevular, taksitler, iş, anneler ve korkular yoktur. Aşkın kendi gerçekliği vardır sevgili. İnsan bir başka ışığa teslim olur... Aşkta yarın yoktur sevgili. Zaman ileri doğru değil, içeri, yüreklere, derinlere doğru işlemeye başlar, bilgeleşir. Hiç bilmediği sezgileriyle buluşur. Yükü çok ağırdır, kendiyle buluşmuştur. Hem dışındadır dünyanın, hem de ortasında. Aşkın kültürlü olmakla, bilgili olmakla da ilgisi yoktur sevgili, kanımıza karışan ilkel acı, o yaban ağrıyla hiçbir kitabın yazmadığı hakikatlere daha yakınızdır, inan... Kim demişti hatırlamıyorum, aşk varlığın değil, yokluğun acısıdır diye. Belki de bu yüzden ilk gençliğimde, o yoğun aşık olduğum yıllarda, gözüme uyku girmez, dudağımda bir ıslıkla bütün gece şehri, o karanlık, o hüzünlü sokakları dolaşır, insanları uykularından uyandırmak isterdim. Uyanıp, içimde derin bir sızıyla uyanan o derin sancının acısına ortak olsunlar diye... Aşk çok eski bir şeydir sevgili. Onun içinden o çileli çocukluğumuz geçer. Sevdiğimiz insanların çocuklukları da... Oradan üvey anneler, eksik babalar, parasız yatılılar geçer. Ve sonra aşk bütün bunları alır, daha da eskilere gider, hep o ilkel acıya, o yaban ağrıya... İnsan bazen nedensiz yere umutsuzluğa kapılır. Kimselere veremez sevgisini, kimselere kendini anlatamaz, evlere kapanır... Bazen denizler, kıyılar çeker insanı. İnsan bu kapılmayı anlayamaz, oysa çok eski bir yerde yaşanmasından korkulup vazgeçilmez aşkların sızısıdır bu. Bu sızı, bu yenilgi mevsimlerle yıllarla devredilir başka insanlara... Bir insanın yaptığı bir hatanın tüm insanlara yayılması gibi... İşte şimdi biz de sevgili, ya olmadık zamanlarda umutsuzluğa kapılıp, soluğu evlerde alacağız, ya da denizler, kıyılar çekecek bizi. Nasıl biz başkalarının korkaklığını taşıyorsak, başkaları da bizim korkaklığımızı taşıyacak, yenilgimizi, umutsuzluğumuzu... Birazdan sabah olacak... Para, tarifeler, beklentiler, randevular, taksitler, iş, anneler ve korkular başlayacak... Bunlar varsa ve bizim için geçerliyse aşk yoktur ve hiç olmamıştır sevgili. Birbirimizi kandırmayalım... Hadi güne hazırlan. Yaşadıklarımızı unutmaya çalış. Aşk bize güvenip verdiği büyüsünü, sırlarını, cesaretini, bilgeliğini ve o ilkel, o yaban ağrısını geri alacak. Bunlar olurken içimiz bir an çok üşüyecek, sonra geçecek... Hadi, oyalanma birazdan yarın olacak... Aşkta yarın yoktur sevgili... |
18.10.2008, 21:16 | #255 |
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
|
Cevap: BiR DeMeT SiiR
Sen ki Asena'm!
Sen ki; kökleri tarihe,dalları Turan illerine uzanan bir ulu çınarsın... Sen ki; yeri geldiğinde yüzünü toprağa değdirecek kadar mütevazi,yeri geldiğinde,kükremiş sel gibi,bendini çiğneyip aşan bir pınarsın. Sen ki; Süyümbikelerin,Selcenlerin,Nen e hatunların torunu, asırlar boyu cesaret ve ahlak timsalisin. Sen ki;fıtratının getirdiği hasletleri ilminle yoğuran,eğilmez bir duruşun adısın. Yarınsın Asenam... Umutsun Asenam... Sevdamsın Asenam... Namusumsun Asenam... Şimdi zaman, gönlüne, zihnine vurulan zincirleri kırma zamanıdır. Şimdi zaman, atalarınınn şerefli mirasını gelceğe taşıma zamanıdır. Şimdi zaman, kanına olan vefa borcunu ödeme zamanıdır. Şimdi zaman, MÜSLÜMAN-TÜRK KIZI SIFATININ HAKKINI VRME ZAMANIDIR. Şimdi zaman,boynunu bükük bırakanların boynunu kırma zamanıdır. |
18.10.2008, 21:20 | #256 |
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
|
Reis'e Mektup
Hiçbirşey eskisi gibi değil...Bildiğin gibi değil... Bütün fırtınaları içime kapattım,savrulmayı unuttum... Artık, çiçekleri sevmiyorum.Nefret de etmiyorum aslında.. Sakallarımı kesmiyorum, saçlarımı taramıyorum... Dostlarıma kırgınım,bazılarına sebepsiz..Kimseyi pek aramıyorum... Fatih'te yürüyorum bazı akşamüstleri.Bazen dayanamıyorum,koşuyorum. Tuhaf oluyor,biliyorum. Kendimden kaçıp,kendime düşüyorum.... Hiçbirşey eskisi gibi değil...Bildiğin gibi değil... Neyim varsa,herkesten gizliyorum.. Işıklar anlamsız,toprak çok uzak...Hastalıklı bir aşkla babamı özlüyorum... Oyunlar oynuyorum,sabaha kadar.. Hayattan kaçıyorum,çocuklar gibi... İnadına şiir yazmıyorum,birşeyleri cezalandırmak için..Biliyorum,hiçbirşey cezalanmıyor.. Dua ediyorum artık,eskisinden daha çok... Küfrediyorum alçaktaki herkese. Kavga ediyorum,hatır kırıyorum.. Dönülmez bir yoldayım.. Uçuruma yürüyorum... Hiçbirşey eskisi gibi değil..Bildiğin gibi değil... Seyrettiğim filmlerin sonunu getiremiyorum,sıkılıyorum.. Gerçeklerin ortasında yoruluyorum. Aslında sayfaların satırı yokmuş..Sazın perdeleri yok... Cebimden satırlar dökülüyor,sayfalar dökülüyor.. Artık bir boşluğa sarılıyorum.. Hiçbirşey eskisi gibi değil... Bildiğin gibi değil... Öyle değil... Yok.. Kolay değil reis... Kolay değil.... |
18.10.2008, 21:30 | #257 |
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
|
Titre, kendine dön, silkin, kalk, UYAN!
Uyan kalk! ey kavim kardeşim uyan Uyan bak! Ne halde kardeşin uyan Kandaşım,ırktaşım, dildeşim uyan Sen misin? demirden dağları yıkan Titre,kendine dön,silkin,kalk, UYAN! Uyan sefer çıktı,yedi kıtaya Uyan tut güneşi,son ver yatıya Batıya,batıya, daha batıya Sen misin?sel gibi sefere akan Titre,kendine dön,silkin,kalk, UYAN! Bayrağını çiğniyor piç ordusu Yetmedi mi bu intihar uykusu? Bak kirlenen öz bacının namusu Sen misin?bayrağı kanla boyayan Titre,kendine dön,silkin,kalk, UYAN! Dedenin dünyaya çattığı yerde Esirsin,zaferi tattığı yerde Rahat mı ecdadın yattığı yerde? Sen misin?onlardan nöbeti alan Titre,kendine dön,silkin,kalk, UYAN! Rüyanda mı bari cumhuriyetin? Uyudun da gitti bak hürriyetin Kırılsın tek dişi medeniyetin Sen misin?Altay'dan Tuna'ya bakan Titre,kendine dön,silkin,kalk, UYAN! Nerde mazlumların umudu ordun Ne halde atadan emanet yurdun Demokrat,medeni ve insan oldun Sen misin?vatansı z o sefil insan Titre,kendine dön,silkin,kalk, UYAN! Bas tetiğe aşınsın parmakların Masmavi bak,kalksın göz kapakların Altına boz renkli kalpakların Sen misin?bozkurtç a başını koyan Titre,kendine dön,silkin,kalk, UYAN! Burnunun ucunu göremiyorsun Ektiğini biçip,yiyemiyorsun Dostun düşmanın kim bilemiyorsun Yurdunun dağına gidemiyorsun Çağırsam cevap veremiyorsun Kendi vatanını gezemiyorsun Kahpe çocuğunu asamıyorsun Şöyle şerefinle ölemiyorsun Ulaaaaaan! Türküm bile diyemiyorsun Sen,o sen misin?sen misin ulan? Titre,kendine dön,silkin,kalk, UYAN!. |
18.10.2008, 21:36 | #258 |
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
|
Türk'e Türk'ten Başkasından Dost Olmaz!
Yüreğinde taşır en büyük aşkı Tek yurdundan başkasına yar demez Cenk günü kahpede bulunur kuşku Türk ölse de vatanından yer vermez Kaltak olan çeker elin derdini Erkek olan çiğnetir mi yurdunu Gelen geçen kimdir yosmalar sormaz Türk'e Türk'ten başkasından dost olmaz Yosma sormaz para veren kim diye Mert hiç aciz dedirir mi kendine Evi namus bilmeyen pezevenktir Erden yurt almanın tek yolu cenktir Yarini yabanla metres paylaşır Yiğitler toprağı için savaşır Satanın adını ***** koyarız Yurt için dünyayı kana boyarız Yurda başka ana diyen millet yok Yazık anasını"pazarlayan" çok Ermeni,Rum,Moskof, Yahudi neymiş Anaları hepsiyle de evlenmiş Soyları yok adları kol geziyor Hepsi de savaşmadan öl istiyor Savaşsan da sana ölmek güç değil |
18.10.2008, 21:44 | #259 |
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
|
SEN Kİ ASENA'M.......O Kİ BENİM ANAMMMMMM
Sen ki; kökleri tarihe,dalları Turan illerine uzanan bir ulu çınarsın... Sen ki; yeri geldiğinde yüzünü toprağa değdirecek kadar mütevazi,yeri geldiğinde,kükremiş sel gibi,bendini çiğneyip aşan bir pınarsın. Sen ki; Süyümbikelerin,Selcenlerin,Nen e hatunların torunu, asırlar boyu cesaret ve ahlak timsalisin. Sen ki;fıtratının getirdiği hasletleri ilminle yoğuran,eğilmez bir duruşun adısın. Yarınsın Asenam... Umutsun Asenam... Sevdamsın Asenam... Namusumsun Asenam... Şimdi zaman, gönlüne, zihnine vurulan zincirleri kırma zamanıdır. Şimdi zaman, atalarınınn şerefli mirasını gelceğe taşıma zamanıdır. Şimdi zaman, kanına olan vefa borcunu ödeme zamanıdır. Şimdi zaman, MÜSLÜMAN-TÜRK KIZI SIFATININ HAKKINI VRME ZAMANIDIR. Şimdi zaman,boynunu bükük bırakanların boynunu kırma zamanıdır |
18.10.2008, 22:34 | #260 |
Usta Yiğido
LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1286
|
-->: BiR DeMeT SiiR
BİR GECE
Ondört asır evvel, yine böyle bir geceydi, Kumdan, ayın ondördü, bir öksüz çıkıverdi! Lakin, o ne husrandı ki: Hissetmedi gözler, Kaç bin senedir halbuki bekleşmedelerdi! Neden görecekler? Göremezlerdi tabiî; Bir kerre, zuhûr ettiği çöl en sapa yerdi, Bir kerrede, mâmûre-i dünyâ, o zamanlar, Buhranlar içindeydi, bu günden de beterdi. Sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta; Dişsiz mi bir insan, onu kardeşleri yerdi! Fevzâ bütün âfâkını sarmıştı zemînin. Salgındı, bugün Şark'ı yıkan, tefrika derdi. Derken, büyümüş kırkına gelmişti ki öksüz, Başlarda gezen kanlı ayaklar suya erdi! Bir nefhada insanlığı kurtardı o Ma'sum, Bir hamlede kayserleri, kisrâları serdi! Aczin ki, ezilmekti bütün hakkı, dirildi; Zulmün ki, zevâl aklına gelmezdi geberdi! Âlemlere rahmetti evet şer-i mübîni, Şehbâlini adl isteyenin yurduna gerdi. Dünya neye sâhipse, O'nun vergisidir hep; Medyûn ona cemiyyet-i, medyun O'na ferdi. Medyundur o mâsûma bütün bir beşeriyet... Yâ Rab, bizi mahşerde bu ikrâr ile haşret. Bu şiiri okudukça okuyasım geliyor..
|