![]() |
#271 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5471
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] BÜYÜK AŞKLAR Sıkıştırılmış zamanlarda istedik Çok büyük yaşamları Ve öyle büyüktü ki aşklarımız sığamazlardı anlara Kendimizi her şeyin ötesinde saydık ve duygularımız ile her şeyi değiştiririz sandık Sıkıştırılmış zamanlarda istedik büyük aşkları Ve kendi korkularımız ile yarattık bu savaşları Küçük bir çocuk varmış Her şeye sahip olmak isteyen Ve kılıcını çekmiş belinden Tahta kılıcı elinde Dünya ile savaşırım sanmış Öfkesi titretmiş dağları Ve o aşkı ile yaratmış bu masalları Yorulana kadar savaşmış Ve yalnızlık etrafını kuşatmış Küçük bir çocuk varmış Binmiş oyuncak atına Gidiyormuş kendi geleceğine dört nala Tahtadan atı öyle bir yol çizmiş ki ona Onunla koşamayan herkesi geride bırakmış Alinti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Navigator
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Sehirler Geçiyor Virgüllerimden Vuslata dair imkânı olmayan sözcüklerin lehçesiyim. Mümkünatı yok eden şehirler geçiyor virgüllerimden. Noktaya varınca susmuyorum. Daha bir yazasım geliyor, nokta arasına sıkışan cümlelerimle hayattan kopmak için. Naçar kalıyorum içbükey bir harf karmaşasında. Benliğime kazıdığım üç harfin üç bininci gözyaşını döküyorum. Üç harfi bol sıfırdı rakamlarla çarpıyorum. Aşka verilecek eldelerim yok. Sınırları bana ait olmayan bir yüreğe hükümranlığım fayda etmez teselli bulmama. Bir yaşamın musallaya bakan yüzündeyim. Tüm düşlerimi beraberimde getirdim. Hiç gitmeyecekmiş gibi bir geliş ve ardından hiç gelmeyecek gidiş yapıştı yakama. İki yakamı bir araya getiremeyecek kadar mecalsizim. Gelişlerle gidişleri kör düğümleyemeyecek kadar çaresiz… Tüm yazılmışlığımı silip yüreğimden, gitmelere teşebbüs ediyorum. Ama ölümden başka yol yok. Ölüm kapımı çalıncaya dek bekleyerek tüketmeliyim ömrümü. Mecburum… Kalıyorum… Düşlerimin bataklığında hiç gelmemiş birine terki yakıştırıyorum. Korkma! Düşlerimde bile terkine terkimi gömmeyecek kadarım… Saat geceyi vuruyor beynimi kemiren sesiyle. Yeni bir saate yine hoş geldin diyorum. Yar olduğunu bilmeyen yar’dan dem vuruyorum. Oysa bilinmezliğiyle ne çok kurulmuştu düşlerime. Ne çok terk etmişti kendinden bile habersiz. Ne çok elveda sözcüğü paralamıştı yersiz… Düşlerim nerden düştüyse adı intihar olmuştu yaşamamın. Özneliğini yüklendiğim tüm yalnızlıklarımdan istifa dilekçemi sundum kendime. Ölüm fermanım sıkıştırıldı ellerime. Adına düşen katliam, adsızlığımı parçaladı en anlamlı yerinden. Bu kentten öğrendiğin bütün ihanetlerin, deneme yanılma yöntemlerinin ilk durağıydım ben. Denedin ve yanıldın sen de. Çünkü içim, satır arası ihanetinle bile gölgelemedi seni bende. Haklıydın… Bitmeyecekti… Olmayacaktı bu düşe konulmuş bir noktam. Virgüllerle dolu bir düştün, beni çok büyüttün… Ama varlığınla hayat bulan ılgımlarımı anlamadın. Bilmedin, düşler yumağımın tek öznesi olduğunu. Ne çok bilmediğin vardı. Ne çok bilinmezdin… Dilimden dökülmeyen sözcükleri suskunluk modunda dinledin ve suskunluğumu infaz edip gitmeyi tercih ettin. Sesin, gittiğinin resmi oluyordu. Gözlerime çarptığım kelimler kaldığını simgeliyordu. Gitmiş miydin? Ya da giderek kalmayı mı seçmiştin? Öyle ya gidenler daha bir kalıyordu. Gitmeyi beceremeyenler adam gibi kalıyordu, kaldığından habersiz. Sesin kelamına yabancıydı. Hangiydi yalan söyleyen? Kendimi bile anlamazken seni anlamak ağır gelirdi cüsseme. Sen en anlamdan yoksun yanıydın hilkatimin. Şimdi, sana suskun sessizliğim. Gitmekle kalmak arasında attığın adımların sonu; terkin… Ama dedim ya terkine terkimi gömmeyecek kadarım… Kılıfına bürüdüğüm cümlelerin altında eziliyor yaralarım… Mutluluğu yansıtmak için ayırdığım tuvalime hüzünler sıçrıyor. İstinassız nefesler barındırıyorum yaşam sığınağında. Yaşadıklarım dünya sahnemde sergilediğim MeLoDrAm… |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Navigator
Sensizlik...... Neden acıyor bu kadar canım?gözlerimin ucuna iliştirip hayalini gecenin katran hüznüne kendimi salmak göz yaşlarım dökülürken donup kalırcasına batarken içim söyle neden böyleyim. Gökyüzü bile yalnızlığıma ağlıyor. Ben tutuyorum kendimi ağlamamak için oysa gözlerim son bahar mevsiminde yağmur yüklü Bulutlar kadar yüz tutuyor ağlamaya.... Biliyorum bir gün gelecektin seni seviyorum diyecektin sen gelecektin sen gelince bütün mevsimler kış olmaktan çıkacaktı. Gündüzsüz geceler bitecekti.oysa sen gelmedin..... O yüzden halen titriyorum inceden içim acıyor canım yanıyor. ve bütün sabahlar uzak artık bana. Kocaman bir mevsim gibiyim yine gözlerimde bulut saçalarımda kırağı gönlümde cehennem canımı yakan tek şey ise hiç gelmeyeceğini bile bile bekliyorum seni Tamda sensizliğin geçip karşıma bana kıs kıs gülerken gelmeyeceğini bile bile bekliyorum seni... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Navigator
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Dokunsalar ağlayacağım ‘İyi’ demek adettendir ya ! ‘İyiyim’ dedim… Değilim. Anlatılması zor bir duygu içimde ki. Her harf Her kelime Ve her cümle, olduğundan ya çok basit ya da daha karmaşık bir hale getiriyor dilime getiremediklerimi. Birgün konuşmayı unutmak, sadece susmak istiyorum. Birgün susmayı unutmak, olur olmaz konuşmak istiyorum. ‘Kime, neye konuşursan konuş’ diyorum… Yeter ki susma! Hiçbir söz yetmiyor, beni 'bana' anlatmama… Dinleyemiyorum kendimi, acımadan içim… Dokunsalar ağlayacağım bir ömür boyu… Ve değseler hüznüme, döküleceğim parça parça… Bir anlık değil, boğulduğum bilinmezlik. Acısı çıkıyor sustuklarımın. Oysa ben iyiyim görünürde ! Anlamını içime çeke çeke mutluluğa erişemiyorum... Ya hep ben fazla geldim ya da hep bir şeyler eksik kaldı… Şimdi iyi olan ne varsa, üzerine çizgi çekemediğim kırgınlıklar sarıyor dört yanını. Ve ben, İyi olmanın eşiğinde, korkulara kapılıyorum anlamadığım bir biçimde… Sebebim yok. Belki de çok… Biliyorum; Ben bile kendimi anlayamıyorken anlaşılmayı beklemek, hayalden de öte . Ben kendimi, Görmüyorum Duymuyorum Ve bilmiyorum… Dokunsalar ağlayacağım bir ömür boyu… Ve değseler hüznüme, döküleceğim parça parça… |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Yeni Yiğido
![]() _heart_ Şuan
![]() Son Aktivite: 19.03.2009 10:19
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Git gide kirletiyorlar gökyüzünü anne
Umutları tüketiyorlar hep beraber Sevgileri de Dillerinde en ince yalanlar Süslü ve sisli yüzleriyle Soğuk yüreklerinde ne acıma ne sevgi Kimin eli kimin cebinde Kimin eli kimin neresinde belli değil Bense öyle acemi ve şaşkın Boş kalan ellerimi bir ömür Nereye koyacağımı bilmedim Bilemedim Hangi yalanla kimi nasıl soyacağımı Durmadan kirletiliyor Kanıyor zaman anne Kimse aldırmıyor Kimse yanmıyor Sevinçlerini ateşe döken gelincik çiçeğine Dönüp bakmıyor çığlıklarına çocukların Kapkara bir nehir gibi her akşam Acı akıyor yüzünde yoksulların Dumanlar yürüyor her akşam Beton yığınlarıyla örtülü / sevgisiz kentler üstüne Zifiri karanlıklar Kimse kimsenin yasını tutmuyor Bölüşmüyor acısını Sarıl ki Kokun sinsin tenime anne Sevgin işlesin yüreğime Bu yalancı dünyada Kimim var ki gözlerimden öpecek İçimi ısıtacak Bu karanlık soğuk kış gecelerinde Sarıl ki Serinlesin ateşler içindeki alnım Yorgunum anne Beynim tenim ellerim yorgun Kendime sürgün yaşamaktan Sevgiye tanımlar aramaktan Tüm bu oldubittilere İnsanın kayıtsızlığından yorgunum anne Yoruldum anne Ağrılarım sızılarım yorgun İhanetler yedi Umudumu sevgimi düşlerimi Her gece yalnızlıklar sürüyorum Kanayan yerlerime Ellerime çaresizlikler yüklüyorum Üşüyorum bu karanlık gecelerde sarıl bana Oysa hiç dönmedim sırtımı insanın emeğine Öpmedim namerdin elini Eğilmedim zalimin önünde Ama ezildim Bir çaresizin bakışından Bir annenin yakarışından Bir babanın haykırışından Utandım anne Dünyayı kirli bahçesine çevirenlerden Aç insanların kaderinden utandım İnsanların kayıtsızlığından tüm oldubittilere İnsanlığımdan utandım anne insanlığımdan Ve bunca kalabalığın Bunca mekanların içinde Yüreğindeki yağmurlarla Herkesin bildiği bu dünyada Adresi olmayan mektuplar gibi yorgun Yavru bir kedi gibi yalnız Ve kimsesiz Öyle mi? Vay |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Navigator
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] TÜRKÜLERIM YARIM KALDI Öyle karanlıkki tarif edemem Silindi gölgeler artık göremem Bu hüzün yumağını sensiz çözemem Gecenin tadı yok farkındamısın Saracağım kadar yakındamısın Türkülerim yarım kaldı bu gece içime hüzün doldu bu gece Bilmediğim yeller esti bu gece Ay toplamış yıldızları yoksun bu gece Öyle karanlıkki tarif edemem Silindi gölgeler artık göremem Bu hüzün yumağını sensiz çözemem Gecenin tadı yok farkındamısın Saracağım kadar yakındamısın Türkülerim yarım kaldı bu gece içime hüzün doldu bu gece Bilmediğim yeller esti bu gece Ay toplamış yıldızları yoksun bu gece.......... [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Navigator
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] KALMAK TÜRKÜSÜ Daha gidilecek yerlerimiz var Şu sohbetini dinler gideriz Coştukça şarkılar, türküler, sazlar Rakı mı, şarap mı, içer gideriz Geçse de umudun baharı yazı Gözlerde kalıyor yaşanmış izi Kimseler kınamaz burada bizi Ne varsa hesabı öder gideriz Söyleyecek sözü olan anlatsın İsterse içine yalan da katsın Yeter ki kendinden, bizden söz etsin Yalanı doğruyu sezer gideriz Neler gördük neler bu güne kadar Daha gidilecek yerlerimiz var Bizi buralarda unutamazlar Kalacak bir türkü söyler gideriz Sevgiye var olduk sevdik sevildik Kavgalara girdik olduk dirildik Bir anlam fırını içinde pistik Anlamlı güzeli sever gideriz. ÖZDEMİR ASAF |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Navigator
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] AŞK EMEKTİR. Aşk nedir Aşk ebedidir Aşk sebebindir Aşk dönmemektir Aşk sahiplenmektir Aşk pişmanlık değildir Aşk korkmadan sevmektir Aşk hiç yalan söylememektir Aşk geride bırakılanı üzmemektir Aşk giderken kendisini götürmemektir Aşk kör gözlere bir nuru çok görmemektir Aşk ikirciklikten uzak değerlerini gizlemektir Aşk her şeye rağmen affedip sevileni özlemektir Aşk emektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Navigator
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Zordur Aşkım Zordur benim aşkım Ne zaman düşünsem Ne zaman yalnız olsam Gecenin siyahında uçuşur Nağmelerde sesin, Duyuldukça uzaktan kahkahaların Fırtınalar savurur kıyıya Atılmış aşkların arasında görsemde almak istesemde Zordur benim aşkım. Yazan: Aynur Avcı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Navigator
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] AŞK GERÇEĞİ 'Aşkta yarın yoktur sevgili' deyip, Anı yaşa demiş şairin biri. Aşk düşlemekse, Öğrenmekse hayal kurmayı, Gelmeyeceğini bile bile beklemekse, Aşk iki kelimeyi bir araya getirip, “Seni Seviyorum” diye.. Haykırmaksa korkusuzca, Aşk vardır ve yarındır sevgili… Aşkın gözü kördür deseler de, Sen inanma sevgili. Aşk görmektir dalındaki çiçeği, Hissetmektir sevgilinin gözlerini. Aşk fark ettirmek, Göstermektir gerçeği.. Gözü kör olan aşk değil, Aşkı görmeyen kördür sevgili.. Aşka gönül verme, Aşka inanma demişse de şarkılar, Boş ver sen onlara aldanma sevgili, Aşk inanmaktır.. Güvenmenin ta kendisi… Aşk inkara gelmeyen.. En yüce duyguların yeganesi….. Yazan: Ferah Yılmaz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
berat kandiliniz mübarek olsun.... | kronik | Özel Günler | 35 | 22.08.2008 00:41 |
NURUNUZ AYN OLSUN !!! … Aşk Olsun!!! | Esengül | Arşiv | 0 | 22.07.2008 16:11 |
SELAM OLSUN HEPİNİZE(şiir) | AKÇAMAGRALI58 | Şiirler | 2 | 27.06.2008 17:46 |
BABALAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN | Sabiha Serin | Özel Günler | 3 | 15.06.2008 17:41 |
Bayram Mesajları :) | arikarinkuchi | Özel Günler | 2 | 20.12.2007 18:09 |