07.08.2011, 11:31 | #2801 |
Usta Yiğido
HasreT Şuan
Son Aktivite: 19.11.2013 14:36
Tecrübe Puanı: 2591
|
Cevap: Beğendiğiniz Şiirler
ANLAR
Eğer, yeniden başlayabilseydim yaşamaya, İkincisinde, daha çok hata yapardım.... Kusursuz olmaya çalışmaz, sırtüstü yatardım. Neşeli olurdum, ilkinde olmadığım kadar, Çok az şeyi Ciddiyetle yapardım. Temizlik sorun bile olmazdı asla. Daha çok riske girerdim. Seyahat ederdim daha fazla. Daha çok güneş doğuşu izler, Daha çok dağa tırmanır, daha çok nehirde yüzerdim. Görmediğim bir çok yere giderdim. Dondurma yerdim doyasıya ve daha az bezelye. Gerçek sorunlarım olurdu hayali olanların yerine. Yaşamın her anını gerçek ve verimli kılan insanlardandım ben. Yeniden başlayabilseydim eğer, yalnız mutlu anlarım olurdu. Farkında mısınız bilmem. Yaşam budur zaten. Anlar, sadece anlar. Siz de anı yaşayın. Hiçbir yere yanında termometre, su, şemsiye ve paraşüt almadan, Gitmeyen insanlardandım ben. Yeniden başlayabilseydim eğer, hiçbir şey taşımazdım. Eğer yeniden başlayabilseydim, İlkbaharda pabuçlarımı fırlatır atardım. Ve sonbahar bitene kadar yürürdüm çıplak ayaklarla. Bilinmeyen yollar keşfeder, güneşin tadına varır, Çocuklarla oynardım, bir şansım olsaydı eğer. Ama işte 85′indeyim ve biliyorum… ÖLÜYORUM… Dünyanın En Çok Okunan Şiiri ( Jorge Luis BORGES )
07.08.2011, 11:49 | #2802 |
Usta Yiğido
Kamera Şuan
Son Aktivite: 16.07.2012 16:04
Tecrübe Puanı: 819
|
Ben
senden önce ölmek isterim. Gidenin arkasından gelen gideni bulacak mı zannediyorsun? Ben zannetmiyorum bunu. İyisi mi, beni yaktırırsın, odanda ocağın üstüne korsun içinde bir kavanozun. Kavanoz camdan olsun, şeffaf, beyaz camdan olsun ki içinde beni görebilesin... Fedakârlığımı anlıyorsun : vazgeçtim toprak olmaktan, vazgeçtim çiçek olmaktan senin yanında kalabilmek için. Ve toz oluyorum yaşıyorum yanında senin. Sonra, sen de ölünce kavanozuma gelirsin. Ve orda beraber yaşarız külümün içinde külün, ta ki bir savruk gelin yahut vefasız bir torun bizi ordan atana kadar... Ama biz o zamana kadar o kadar karışacağız ki birbirimize, atıldığımız çöplükte bile zerrelerimiz yan yana düşecek Toprağa beraber dalacağız. Ve bir gün yabani bir çiçek bu toprak parçasından nemlenip filizlenirse sapında muhakkak iki çiçek açacak : biri sen biri de ben. Ben daha ölümü düşünmüyorum. Ben daha bir çocuk doğuracağım. Hayat taşıyor içimden. Kaynıyor kanım. Yaşayacağım, ama çok, pek çok, ama sen de beraber. Ama ölüm de korkutmuyor beni. Yalnız pek sevimsiz buluyorum bizim cenaze şeklini. Ben ölünceye kadar da bu düzelir herhalde. Hapisten çıkmak ihtimalin var mı bu günlerde? İçimden bir şey : belki diyor. 18 Şubat 1945 Piraye Nâzım Hikmet
08.08.2011, 16:23 | #2803 |
Usta Yiğido
erhan 58 Şuan
Son Aktivite: 01.03.2012 09:51
Tecrübe Puanı: 814
|
Sen beni yaz..KALEM
Sen beni yaz… Yalnızlığımı ilmek ilmek geceye dokuduğumu, Gözyaşlarımın damga damga kuruduğu kağıda, Nasıl hüznü yazışımı yaz. … Yaz ki huzur bulayım. …… Yaz ki sırtımdaki yükümü bir kenara koyayım… Yaz beni Ey kalem…! Sen yine beni yaz. Kabuk tutmuş acılarımı yaz; Dokunsam kanayacak acılarımı… Yaz ki bir koy gibi sakinleşeyim… Denizin hırçın dalgalarıyla boğuşmuş, Bir balıkçı teknesi gibi Artık geri kalanlarla avunmayı bileyim.. Karanlığın izbe köşelerinde, Attığımız sessiz çığlıklarımızı yaz bir de… Kimsenin duymadığı,duvardan bize geri dönen sessiz çığlıklarımızı, Boğazımızda düğümlenen hıçkırıklarımızı yaz… Yaz ki artık bilinelim… Yaz ki artık yalnızlığımızı bir mahzene gömelim…. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı erhan 58'e Teşekkür Ediyor... |
08.08.2011, 16:23 | #2804 |
Usta Yiğido
erhan 58 Şuan
Son Aktivite: 01.03.2012 09:51
Tecrübe Puanı: 814
|
Sen beni yaz..KALEM
Sen beni yaz… Yalnızlığımı ilmek ilmek geceye dokuduğumu, Gözyaşlarımın damga damga kuruduğu kağıda, Nasıl hüznü yazışımı yaz. … Yaz ki huzur bulayım. …… Yaz ki sırtımdaki yükümü bir kenara koyayım… Yaz beni Ey kalem…! Sen yine beni yaz. Kabuk tutmuş acılarımı yaz; Dokunsam kanayacak acılarımı… Yaz ki bir koy gibi sakinleşeyim… Denizin hırçın dalgalarıyla boğuşmuş, Bir balıkçı teknesi gibi Artık geri kalanlarla avunmayı bileyim.. Karanlığın izbe köşelerinde, Attığımız sessiz çığlıklarımızı yaz bir de… Kimsenin duymadığı,duvardan bize geri dönen sessiz çığlıklarımızı, Boğazımızda düğümlenen hıçkırıklarımızı yaz… Yaz ki artık bilinelim… Yaz ki artık yalnızlığımızı bir mahzene gömelim…. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı erhan 58'e Teşekkür Ediyor... |
08.08.2011, 19:26 | #2805 |
Usta Yiğido
ÖnceVatan_58 Şuan
Son Aktivite: 15.07.2012 09:54
Tecrübe Puanı: 971
|
HERKES GİBİSİN
Gözlerim gözünde aşkı seçmiyor Onlardan kalbime sevda geçmiyor Ben yordum ruhumu biraz da sen yor Çünkü bence şimdi herkes gibisin Yolunu beklerken daha dün gece Kaçıyorum bugün senden gizlice Kalbime baktım da işte iyice Anladım ki sen de herkes gibisin Büsbütün unuttum seni eminim Maziye karıştı şimdi yeminim Kalbimde senin için yok bile kinim Bence sen de şimdi herkes gibisin Nazım Hikmet Ran |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
08.08.2011, 21:02 | #2806 |
Usta Yiğido
sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4527
|
Tatar’ın Öyküsü
Aşığa sevdası kalp atımıdır, Sevdasız kalması günbatımıdır. Sadece evsizler mi, Sevdası çalınanlar da sokaklarda yatar. Sokaklarda yaşıyordu zavallı Tatar. Kanıyla susuzluğunu gidermiş, Canıyla doyurmuştu sevdasını Tatar. Seviyordu. Bedeninden taşan yüreğini paltosuyla gizliyordu. Ekimin yirmibiri, Uzaklara giden geminin biri, kopardı avuçlarından. Martı çığlıkları arasında kayboldu feryatları. Dalgalar aldı diyordu yarimi, Rüzgarın kudurttuğu dalgalar. Nasıl götürdülerse, öyle getirecekler birgün. Getirmeliler… Getirmediler Tatar. Gidenlerin döndüğünü gören kim? Bugün yirmibir ekim, Kocaman yüreği hasretin yurdu, Kocaman hasret yüreği vurdu. Gidişin ikinci yıldönümünde, Ayaklarının suya değdiği yerde sonsuzluğa savruldu. Dokunmayın, bırakın Tatar orada dursun, Rüzgarın kudurttuğu dalga üstüne vursun. Halit Gültekin
08.08.2011, 21:07 | #2807 |
Moderator
Cley Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Kurbanım
Yar adıyla başlayayım sözüme Gülsüz bağda bülbül ötmez kurbanım Sözü önce söyleyeyim özüme Yoksa kalpten kalbe gitmez kurbanım Sen senin olmazsan tüm dertler biter Varını yokunu mürşidine ver Ustanın elinde kütük ol yeter Teslim olan zarar etmez kurbanım Güvenme kendine ben oldum diye Pişenler hamım der, bir düşün niye Tövbe lazım ettiğimiz tövbeye Bir tövbeyle bu iş bitmez kurbanım İltifat beklemek kırılmak nedir O kapıdan kovsa sen bacadan gir Ha sevmiş ha dövmüş ikisi de bir Sevmese kaşını çatmaz kurbanım Çalış nasibini al dünyadan yana Ama sanma dünya yar olur sana Ahiret parası lazım insana Güneş hep batıdan batmaz kurbanım Hizmet yoksa himmet olmaz bu kesin Hem hizmet nimettir böyle bilesin Gayret et gönle gir “benimdir” desin Sultan kölesini atmaz kurbanım Yap dediğini yap emrine göre Bu iş bensiz olmaz deme boş yere O eli tutmuşsa insan bir kere Nefsini hesaba katmaz kurbanım Cahiller ağzını açınca ben der Ben deyip yol alan var mı hiç göster Eli hep güzel gör kendini hep yer Tezek su dibine batmaz kurbanım Günahtı sevaptı bunlar boş hesap Her neyi yaparsan Allah için yap Avamın işidir bu hesap kitap Aşıklar kar zarar gütmez kurbanım Dua kabul, niye sıddıkın ahı Ne dedi hızıra nakşibend şahı Hatırla idrak et anla bu rahı Ben sadıkım demek yetmez kurbanım Sadakat ne derse doğru demekmiş Onsuz doğrulara eğri demekmiş Sadakat sıddıkın bağrı demekmiş Ciğer yanar duman tütmez kurbanım Er olmak isteyen serinden geçer Bir saki elinden badeyi içer Seç deseler yarin zehrini seçer Ağyarın balını tatmaz kurbanım Sözün özü derdi minnet bil cana Yare can ver ki can yar olsun sana Serdar isen serini koy meydana Kurbanlara bıçak tutmaz kurbanım Serdar Tuncer
16.09.2011, 19:51 | #2808 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5466
|
SIĞINAK Nedendir bilmediğim Bir kasvet İstanbul semalarında Bulutlar gözyaşı akıtır Sağanak sağanak ruhuma Birikir hüzün damlaları Sel olup akar Sığındığım yalnızlığıma Hayallerim ıslanırken Tutunacak dal yok sanırım Oysa; Nefes almaktır yaşamak Ve bir ucundan yakalanır hayat Yüreğimde kopan fırtınaya inat Umutlar yelken açar yarınlara ZEYNEP YAĞMUR |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
16.09.2011, 20:58 | #2809 |
Tecrübeli Yiğido
Sılam_58 Şuan
Son Aktivite: 19.04.2015 01:03
Tecrübe Puanı: 580
|
SEVGİ DUVARI
sen miydin o yalnızlığım mıydı yoksa kör karanlıkta açardık paslı gözlerimizi dilimizde akşamdan kalma bir küfür salonlar piyasalar sanat sevicileri derdim günüm insan içine çıkarmaktı seni yakanda bir amonyak çiçeği yalnızlığım benim sidikli kontesim ne kadar rezil olursak o kadar iyi kumkapı meyhanelerine dadandık önümüzde altınbaş altın zincir fasulye pilakisi aramızda görevliler ekipler hızır paşalar sabahları açıklarda bulurlardı leşimi öyle sıcaktı ki çöpçülerin elleri çöpçülerin elleriyle okşardın beni yalnızlığım benim süpürge saçlım ne kadar kötü kokarsak o kadar iyi baktım gökte bir kırmızı bir uçak bol çelik bol yıldız bol insan bir gece sevgi duvarını aştık düştüğüm yer öyle açık seçik ki başucumda bir sen varsın bir de evren saymıyorum ölüp ölüp dirilttiklerimi yalnızlığım benim çoğul türkülerim ne kadar yalansız yaşarsak o kadar iyi CAN YÜCEL |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sılam_58'e Teşekkür Ediyor... |
16.09.2011, 21:43 | #2810 |
Usta Yiğido
NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
Son Aktivite: 18.01.2015 22:31
Tecrübe Puanı: 1500
|
en sevdiğim şiir hasan hüseyin korkmazgilin kitabınada ismini verdiği filiz kıran fırtınası ile bülent ecevitin pülümürün yaşlı kadını ve uyum şiiridir
|
|