16.09.2011, 21:56 | #2811 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5470
|
Cevap: Beğendiğiniz Şiirler
A[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Ağlamayı bilmeyen gözler sevmeyide bilemez ben sevmeyi biliyorum ve hep ağlıyorum... sevmek yürek ister....yüreksiz... Her gidişine ayri bir anlam yüklüyorum.. Yapma allah aşkına ya hep kal benimle ya söz etme gidişlerden.. Ya da silinsin isminde cisminde.. Oynama benimle dengemi bozuyorsun.. Aşkı yaşayacak yürek bırakmıyorsun insanda.. Seni seviyorum diye başlayan ve ama ile devaam eden cümleleri duymaktan bıktım!! Seviyorsan seviyorsundur varsa vardır yoksa yokdur aması olmaz bu işin! Üstelik bir cümlenin sonunda ama varsa, bir önceki yargının hiçbir hükmü yoktur artık.. Seni seviyorum ama birlikte olmamiz imkansiz.. Ya imkansiz diyebiliyorsan eğer sevmiyorsun demektir!! Bahanelere sığınma küçük insanlar küçük bahanelere sıığınırlar .. insanlarin hayatlarına sorgusuz sualsiz girip sonrada darma dağın edip hiçbirşey söylemeden çekip gidenlerden nefret ediyorum.. Böylemisin sende gerçekten gitmekmi istiyorsun? Yürekli ol biraz hadi konuş!! Söylemek istediklerini söyle,iki çift sözü hak etmedikmi biz? Hiçmi saygın yok?? hiçmi sevmedin beni iyi ye güzele dair hiç mi bişey hak etmiyorum. Ahh ben niye yanılıyorum hep niye tamam işte bukez gercekten biti dediğimde her defasında çıkıyorsun karşıma sömürüyorsun sana olan aşkımı sevgimi? Biraz dahamı katı olmalıyım, dahamı kapalı tutmalıyım kapılarımı? aşk yok sevgi yok ilişkiler çıkar üzerine kuruluyor diyenleremi inanmalıyım? Bazen bu dünyadan olmadığımı düşünüyorum,oyun çeviremiyorum, kötü hesaplar yapamıyorum..kurnazlıklar düşünemiyorum.sadece seni sevdim.insanız hepimiz,hepimizin zaaflari var,hepimizin yanlışları var, hangimiz çok dürüstüz yada dört dörtlük yaşıyoruz hatasız iyide hep benimi bulacak bunlar..Hiç bir kaygıya yer vermeden,hiç bir hesabı düşünmeden açsaydın eğer bana yüreğini,işte ozaman görürdün bir aşkın nasil efsaneye dönüşebileceğini.. Sen gözlerimi kapatıyorsun bir sen varsın başka hiçbir kimseye bakmıyorum, adının geçtiği her yerde herşeyi erteleyişim oluyorsun.Herşey senin çevrende şekillenmeli, her Şey sana göre düzenlenmeli.. Beceremiyorum kusura bakma.. Şimdi gidiyorum.. demekten başka çağrem yok inan bana herşeyden çok sevdim seviyorumda gitme kal desen gitmez kalırdım...ama demedin...aşk tam teslimiyet ister,kendini aşkın kollarına ya bırakırsınya da bırakmazsın..Bir yanım dışarıda kalsın dediğin noktada aşkı boğarsın yok edersin o güzelim duyguyu.. Bu yüzden cesurlerın işidir aşk!! Bırak aşk bende kalsın.. Ağlamayı bilmeyen gözler sevmeyide bilmez, ben sevmeyi biliyorum ve hep ağlıyorum.. YOLUN AÇIK OLSUN... Hayat acısıyla tatlısıyla geçİp gidiyor Sorgusuz sualsiz bir ömür tükeniyor Etrafında onca kalabalıkla mutluyken insan Bir anda nasıl yanlızlığa düşüyor |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
20.09.2011, 00:09 | #2812 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
Kar çiçeği Yokluğun içime acı veriyor Merhem ol yaramı sar kar çiçeği Nere baksam gözüm seni arıyor Tanımam ki başka yar kar çiçeği …………...Geceler yüzüme hüzün veriyor ……….….Kimi görsem bana seni soruyor …………..Yeter artık yeter içim eriyor …………..Dön gel artık dön gel gel kar çiçeği Sevenler geçer mi söyle sözünden Neler çektim neler senin yüzünden Bana ne âlemin yokuş düzünden Gönlünü gönlüme vur kar çiçeği İster şikâyet et istersen unut Ölmeden ölmüyor içimde umut Gizle gözyaşını güneşte kurut Ateşine beni sar kar çiçeği Çürük tekne ile Deniz’e varsam Gece Züleyha’ya yolları sorsam Bekler misin beni sahile vursam Söyleyecek sözüm var kar çiçeği Gece güne hasret ben ise sana Beklerim haberin getirmez suna Yürek ayrılığa nasıl dayana Ölümden de beter zor kar çiçeği Öyle dertliyim ki öyle yaralı Yedi dağ dolaştım gönül vereli Çıkmadın karşıma sevgi maralı Yaşanır mı böyle ar kar çiçeği Makberi Dünya’da ah ile yanar Değmesin gözünün altına pınar Bir gün olur Hüma bize de konar Olmazsa Ahreti var kar çiçeği [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]unum sempati |
20.09.2011, 11:29 | #2813 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
KÜÇÜK KIZ
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] KÜÇÜK KIZ Bir gün geldi kendine sordu küçük kız, Ne günlerdi ellerinde bebekleri, Çimenler arasında çiçekleri, Yağmurları vardı gökyüzünden yüzüne süzülen, Artık zaman o kadar değişti ki, Ne elindeki bebekleri kadar güzel, Ne de çimenler arasında güzel kokan çiçekleri kaldı, Yağmurların yağdığı toprakları çoktan kuruyup çöle dönüştü… Sordu küçük kız kendine, Bu dünyaya ne oldu b öyle, Artık büyüdüğümü bile unutuyorum, Yıllar öncesine dönünce, Her şey ne kadar sahteleşmiş, Biz o zamanlar saf ve temiz yaşarken, Devir değişmişti, Teknoloji Gelişmişti, Mektuplar bir kenara atılmış, Resimler tozlanmıştı, Duygular bile teknolojiye uymuştu sanki, Arkadaşlıklar bozulmuştu artık, Tanımadığı yüzler sarıyordu canı gibi, Artık bir kalbe takılıp kalamayan insanlar tanıyordu küçük kız, Her şey değişmişti gözünde, Etrafındaki herkez teknoloji olmuşlardı Sanki, Bir tek yaşadıkları değişmedi, Şimdi yaşı elliye yakın, Hala kulaklarında okul şarkıları Çınlıyor… “Orda Bir Köy Var Uzakta O Köy Bizim Köyümüzdür.” “Gitmesekte Kalmasakta O Köy Bizim Köyümüzdür.” Çok şeyler değişiyor her gün göç ediyoruz memleketimizden,saatlerimizden , alışkanlıklarımızdan ama biliyoruzki devir ne kadar değişirse değişsin.Kendi Yaşadıklarını kendi anlıyor insan… Yazan:Arzu Saim. |
20.09.2011, 22:59 | #2814 |
Usta Yiğido
serhat_58 Şuan
Son Aktivite: 04.07.2016 14:48
Tecrübe Puanı: 1165
|
“Kendine iyi bak” bir veda degil elveda cümlesidir çogu zaman. O üç kelimeden çok daha fazlasini gizler içinde...
"Kendine iyi bak." Çünkü bundan sonra ben yaninda olmayacagim. Olamayacagim. Istesem de istemesem de. Sevdim bir zamanlar seni, hala seviyorum ve benden sonra da mutlu olmani istiyorum. Olur da bir gün dönersem seni iyi bulmak istiyorum.“ “Kendine iyi bak. Çünkü bundan sonra kendinden baskasi olmayacak yaninda sana bakacak. Ben olmayacagim. Kendine iyi bak ve beni düsünme. Çünkü ben de seni düsünmeyecegim artik. Arama sakin beni, yazma, çünkü ben yazmayacagim. Sil beni yüreginden, çünkü ben silecegim. Fakat, yasanilan, paylasilan güzel seyler hatirina sana yürekten mutluluklar diliyorum. Ve ben bir daha dönmemek üzere gidiyorum.” "Kendine iyi bak. Aramizda geçen herseye ragmen benden sonra iyi oldugunu bilmeyi tercih ederim. Aslinda bilmem çok önemli degil, iyi oldugunu varsayacagim ben. Seni bir daha asla görmemek üzere gidiyorum ben, seni kendinle basbasa, yapayalniz birakiyorum ben. Biliyorum kendini birakacaksin benden sonra, o yüzden iyi bak diyorum. Aslina bakarsan, çok da fazla umursamiyorum." "Kendine iyi bak derler ve giderler. Tutkuyla sevenler, bazen birden fazla söylerler bunu. Çünkü onlari ayirmak, eti tirnaktan ayirmak gibidir. Kolay kolay kopamaz onlar, süreç çok aci vericidir, yürek parçaliyicidir. Her seferinde azalan umutlarla geri döner ve yine “Kendine Iyi Bak” gözleriyle ayrilirlar. Ta ki umut da, sevgi de tükeninceye kadar…Ta ki son elveda mezar sessizligine bürününceye kadar…" Tutkunun ötesinde sevenler, bir kez “Kendine Iyi Bak “ derler ve giderler. Onlar eti tirnaktan ayirmak yerine ölümü yeglerler. Onlar bu aciyi bir kezden fazla kaldiramayacaklarini bilirler. "Kendine iyi bak" derler ve giderler. Bu sözlerin içinde ihanet yok, hiç bir zaman olamaz derler ve giderler. En büyük ihanet degil midir aslinda seni seveni, ihtiyaci olani yüzüstü birakip gitmek. "Kendine iyi bak" derler ve giderler. Seni suskunluga mahkum edip giderler. Seni parçalara ayirip, en büyük parçayi yanlarina alip giderler. Seni senden alip giderler. Daha kötüsü suçlayamazsin onlari tüm bunlar için. Kendine iyi bak deyip gidenin geçerli bir nedeni vardir elbet. Suçlatmaz kendini. Savasmadiklari için kizarsin ama suçlayamazsin. Savasmislarsa, yenildikleri için kizarsin ama suçlayamazsin. Yenildigin için kizarsin ama suçlayamazsin… Ayriligin kaçinilmazligina inandirir seni, kendine iyi bak derler ve giderler. Elinden umutlarini, düslerini, sevgilerini alip giderler. Bir tek anilari birakirlar geride, bir de hatirladikça gözyaslarina bogulasin diye unutulmayan nagmeler. Arkalarina bakmadan çekip giderler eger yalniz kalmissan, çünkü insafsizliklarini görmek istemezler. Hersey o saniye orada bitsin, kapansin bu sayfa isterler. Bitti diyemedikleri için, kendine iyi bak derler. Kirildim ve affedemiyorum; diyemedikleri için kendine iyi bak; derler. Seni istemiyorum artik, hayatimdan çikaracagim ama bil ki hiç unutmayacagim; diyemedikleri için kendine iyi bak derler. Biliyorum çok kanayacaksin ama daha iyisini yapamiyorum; diyemedikleri için kendine iyi bak derler. Vicdanlarini rahatlatmak için kendine iyi bak derler, çünkü o kan uzun süre akacaktir ve o yara asla kapanmayacaktir, bilirler. "Kendine iyi bak" bir noktadir çogu zaman. Kendine iyi bak deme bana, sadece kötülükler noktalansin isterim ben. Oysa sen iyisin… Sen gözümdeki isik, dudagimdaki tebessüm, sen içimdeki sevinçssin. Sen hayatima renk katan, sen yüregimdeki çarpinti, sen hayatimdaki nesesin. Sen yolumu aydinlatan, sen dert ortagim, sen gönül yoldasim, sen bir tanesin. Kendine iyi bak deme bana. Nokta koyma. Keske böyle yasanmasaydi bazi seyler, keske affedebilsen beni, keske ben de affedebilsem… Keske döndürebilsek zamani geriye. Keske bugünkü aklimizla yasasak herseyi bastan. Nafile... Ama yine de, gitmesen olmaz mi? Bitmesek olmaz mi? Sen eksikken, ben nasil tam olurum? Senden kalan boslugu kimlerle doldururum? Savassak, aramiza giren seytanla olmaz mi? Hani büyük asklar her türlü engeli asardi, hani gerçek dostluklar her sinavi geçerdi, hani sevgi eninde sonunda kazanirdi? Hani hayatta hiç kirlenmeyecek degerler vardi? Hani en büyük zaferler, en kanli savaslarin ardindan kazanilirdi? Bunlarin hepsi yalan mi? Sahiden..., gitmesen olmaz mi? Bitmesek olmaz mi?………. Peki o zaman... Senin istedigin gibi olsun... Öyleyse...Sen de Kendine Iyi Bak. "Kendine iyi bak" derler, kursunu kafana sikip giderler... ...
21.09.2011, 08:15 | #2815 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
Hani Sen SevdAdan Korkmazdın dönüp durdukça eteklerini savuran ıssızlığın yüzüme vuran rüzgarında üşüyor dudaklarım bu ucube karalığın yakalarını kaldırmış titreyen cılız avuntusuna bakıp bakıp ağlıyor dualarım sormayın nedir bu direnişi azabımın bilsem yemin ederim ardıma bakmadan yeniden doğacağım kırık bir kalem yazmış beni buruşturulup sokağa fırlatılan ve yalnızca yağmurun okuduğu bir mektuptum belki de ıslanıp silinmiş satırlarım mürur-u zaman dedikleri bu olsa gerek ben ona uğramıştım geçerken sanırım hep onda kaldım bir yağ kandili gibi mecalsiz ziyasıyla üflesem sönecek gibi vazgeçmiş benden ve benden azad’olan hatıraların son basamağındayım bir adım sadece bir adım cesaret haydi cesaret ey yürek nedir bu mıhlanışın hani sen yaşamaktan hani sen sevdâdan korkmazdın ceyda görk |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
21.09.2011, 08:43 | #2816 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
- Hoşçakal [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Neler söylemek istedim sen giderken Sessiz çığlıklarım boğazımda düğümlendi, adım atmak istedim Koştuğumu sandım hatta ...Cümleler kurdum, anlattım sana derdimi Hatta yalvardım, haykırdım sandım Oysa sen giderken ben ardından sadece, bakakaldım öylece donakaldım. İnanamadım Kirpiğimden süzülen damla Ve ayrılığın adı, hoşcakal Sen gittikten sonra hoş kalırım mı sandın Alır mıyım bir bardak demli çayın tadını Perdeyi açınca içeri giren güneş, ısıtır mı sandın Görür müyüm sandın açan çiceği Bakar mıyım sandın batan güneşe Dilek tutar mıyım kayan yıldıza Koklar mıyım sandın yağmurun kokusunu Sever miyim sence baharları? Ayrılığın adı, hoşcakal Ben senden sonra yaşar mıyım sandın Peki o zaman sende hoşcakal Can Yücel |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
22.09.2011, 02:12 | #2817 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
ÖMRÜNE FANİ OLMAYAN TEK GÖNÜL OLAYIM İNŞALLAH [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Üşüyen kardelen kuşağına düştü ömrüm, Asır sayarken vuslatsız adımlarla, Bitti rüya… [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] , Sormadan susuyor karanlık, Bu sesi ilk kez duyuyorum , Ve, Yolun sonuna düşerken gözlerim son nefesimdir , Değmesin keder teli fütursuz bu sineye, Değdirme elin gözüne, Dünyam olsun, dünyan olsun, İki nefese yetecek kadar büyük olsun, Ötem ölümüm olsun… [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] merhaba akşamın kızılllığına özenip kendini aşk ateşlerine atan güzel insan ya ben yaşlanıyorum ya da yıllar şimdi anlıyorum ki bu kadar güzel şiirin içinde boğulabiliyormuş insan şiir bakmak değil görmek derinlere inmekmiş hissetmekmiş yazan şairin kimliğine bürünüp çekip gitmekmiş apansın imgelerin bağrından dalmak derinlere ve o büyüde kalmak işte senin ve bir kaç arkadaşın şiirinde hayatın akıntısına kapılıp gidiyor insan [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Saklarken ateş yatağı bağrımda eksik cümleleri, Düşmedi hiç dilimden pişmanlık izleri, Ben ettim’di yeminlerimin yarenleri… [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] ben imge hasrasıyım şiir delisiyim bir dize beni allak bullak edecek yerden yere vuracak yoksa geldim gittim öldüm bittim bu şiirler beni aşıyor ben yapamasam bile sizden ricam kullanılmadık sözcükleri kullanılmamış imgeleri bulun [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] bunları kendi adınız adına olmasa bile şiir adına yapın lütfen öyle bir şey yazın ki o söz ya da şiir tarihin bağrına kazınsın yüz yıllar geçsede hep o hatırlansın şair evrensel olandır biliyorsunuız yoksa ben bir aşk hikayesini yazar şiir yazdım diye övünürüm aslolan bu değil kalıcı olmak tarihin sayfalarına karışmak [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Üşüyen kardelen kuşağına düştü ömrüm, Asır sayarken vuslatsız adımlarla, Bitti rüya… [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] işte imge de şiir de şair de bu bana göre. ayakta alkışlıyorum. her nerede olursan ol aşkla çarpsın yüreğin. umutla kal..... datçanın maviliklerinden martı kanatlarıyla selamlarımı gönderiyorum. umarım vurulmadan sana ulaşırlar. düşlerle kal...... Sunum SEMPATİ C)alinti.............. |
26.09.2011, 18:01 | #2818 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Kara gözlerinde mahmurca gülüş, Gayrı uyanılmaz uykunda mısın ? Kanın cemre gibi toprağa düşmüş, Şehadet yolunun ufkunda mısın ? ... Dudakların sanki birşey söylüyor, Yine aynı sevda şarkında mısın ? Melekler bile sana özeniyor, C)alinti [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
12.10.2011, 22:29 | #2819 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
Arkadas dökümü Evvela dişlerimiz döküldü.. Sonra saçlarımız, Arkasından birer birer [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]larımız.. Şu canım dünyanın orta yerinde, Yalnız başına yapayalnız Kalmışız.. Kırılmış kolumuz, kanadımız; Tatlı canımızdan usanmışız.. Bir şüphedir sarmış yüreğimizi Ya kendini aldatıyor demişiz, Ya bizi.. Bir şüphedir demir atmış ciğerimize Pamuk ipliği ile bağlamışlar bizi Düğüm üstüne düğüm şöyle dursun Bir çalım bir kurum hepimizde.. Nereden inceyse oradan kopsun Bu canım dünyanın orta yerinde Hayvanlar kadar bağlanamamışız birbirimize. Yalan mi? Gözünü sevdiğim, Karıncalar işte: Hamsiler sürü sürü; Arılar bölük bölük geçer Leylekler tabur tabur Ya bizler? Eşref-i mahlukat! .. Boğazımıza kadar Kendi murdar karanlığımıza gömülmüşüz.. Bizler bölük bölük, Bizler tabur tabur Bizler sürü sepet Yalnız birbirimizi öldürmüşüz.. Bedri Rahmi EYÜBOĞLU
13.10.2011, 10:13 | #2820 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
GÜLE SAKLADIM [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] GÜLE SAKLADIM Bahardır giyince yeşili alı, Gönlümün sultanı güneşi ayı, Nasılolunmaz ki sana sevdalı, Senin sevgini ben sende sakladım Bülbül gibi gülü görür eririm. Aşkın pazarında canım veririm, Cennette görseydim hüridir derim, Gönlümü sendeki güle sakladım. Sular yanar yüreğimde kar etmez, Gündüzler az gelir geceler yetmez, Mansur’un ahıyım çilem hiç bitmez, Aklımın almadığı sırra sakladım. Aldın beni benden sana yürüttün, Bağladın zülfüne çektin sürüttün, Canımı tenine kattın çürüttün, Ateşte üşüdüğümü sana sakladım Hasretin arttıkça derdin büyüdü, Kendi kendime ben verdim öğüdü, Sözünün eri olacak yar yiğidi, Hilal kaş altında göze sakladım. Şahmettin KAYA
|