18.04.2012, 12:51 | #2831 | |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: Beğendiğiniz Şiirler
Alıntı:
18.09.2012, 12:04 | #2832 |
Tecrübeli Yiğido
nene-hatun Şuan
Son Aktivite: 10.06.2013 11:16
Tecrübe Puanı: 485
|
Yıkılmak, ezilmek her gün biraz daha
Dostlar değişiyor aldanmalar değil, Aksimizden eser yok şimdi o sularda Çirkin olan biziz aynalar değil... Ümit Yaşar OĞUZCAN
19.09.2012, 15:19 | #2833 |
Tecrübeli Yiğido
AĞAOĞULLARI Şuan
Son Aktivite: 08.11.2017 13:02
Tecrübe Puanı: 586
|
ŞİİR EDEBİYATLA BAĞLANTILIDIR. ŞİİR MÜZİKLE BAĞLANTILIDIR BUNLAR BİRBİRİNİ TAMAMLAYAN BİR BÜTÜNDÜR. ŞİİRLERİ OKUDUM DUYGULANDIM ÇOK ÇOK GÜZEL ŞİİRLER BENİMDE İLGİ ALANIMA GİRDİĞİ İÇİN ZEVKLE ŞEVKLE OKUDUM ELLERİNİZE VE YÜREĞİNMİZE SAĞLIK RUHUM DİNLENDİ. ŞİİR İNSANOĞLUNUN İÇİNDEN GELEN DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİN YAZIYA YANSIMASIDIR. OKUMAK,ŞİİR VE MÜZİK İNSAN RUHUNUN TEDAVİ ETMESİDİR. MÜZİKLE ŞİİR RUHUN GIDASI DERLER İNSAN RUHUNU ALIR ÇOOOOK UZAKLARA GÖTÜRÜR HEM AĞLATIR HEMDE GÜLDÜRÜR. BİR ALINTI İLE SONLANDIRA
MEZARLIK DÜN AKŞAM GÜN BATMADAN YAŞLI ÖLÜLERİN ARASINA BİR KÜCÜK MİSAFİR GELDİ ÇOCUK BAHÇESİNDE KOVASI KALMIŞ KUMLARIN ÜZERİNDE KÜÇÜK KÜREĞİ BESBELLİ ÇOK YORGUN HEMEN UYUDU DOĞRULDU YERİNDEN YAŞLI BİR ÖLÜ ÖRTTÜ ÖRTÜSÜNÜ MADEMKİ BURADA ANNESİ YOK BU KÜÇÜK KIZ BİZE EMANET İLERDE YATAN BAŞ BİR ÖLÜ YAVAŞCA SESLENDİ BAŞINDAKİ KURDELAYI ÇÖZÜP KATLAYIN ÜTÜSÜ BOZULMASIN... ALINTI. BU ŞİİRİ OKURKEN DEVAMLI GÖZLERİM YAŞARIR.KÜÇÜK BİR KIZ ÇOCUĞUNUN ÖLÜMÜ. HEP ANNESİNİN GÖZ YAŞLARINI HATIRLARIM. |
19.09.2012, 15:42 | #2834 |
Tecrübeli Yiğido
nene-hatun Şuan
|
Bir Yolun Varsa Gidilecek Sona Bırakma
Bir yolun varsa gidilecek sona bırakma. Bir sözün varsa dilden yüreğe, hiç susma.... Görmen gerekiyorsa birini, git yanına. Okşaman gereken bir yürek varsa esirgeme elini. Hayat çok zalim. An gelir, Elini, gözünü, yolunu, yüreğini alır senden. O zaman istesen de Dokunamaz, Göremez, Gidemez, Söyleyemez olursun. Can Yücel
21.09.2012, 10:55 | #2835 |
Tecrübeli Yiğido
nene-hatun Şuan
|
Memleket isterim
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikâyet ölümden olsun. Cahit Sıtkı Tarancı
17.12.2012, 02:34 | #2836 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5470
|
Hasret Sancısı
Seni düşünürken bazen, unutuyorum soluk almayı nice sonra uyanıyorum nefes nefese ve anlıyorum ki yüzümüze çarpan ince soğuk bir yağmuru bile özlemişim elimde elin varken yürüyüşü Yeşilköy’de bir kış vakti Kızıl bulutların maviye karıştığı bir rüya bu bir kabus sarı yaprakların uçuştuğu erken sabahın rüzgarı ve sözlerin havada toza karıştığı gözyaşları ardında titreyen elveda Ölüm bile daha iyiydi eminim aşkın soğuk tipiye dönüştüğü yerde uzak bir kumsalın çakıl taşları gibisin şimdi Ah dalgalarımla sana ulaşamıyorum ya içimi metruk evin ağları gibi sarıyor keder Burası bambaşka bir şehir şimdi yeni lisanlar öğreniyorum manasını bulamadığım kelimeler çöküyor bir yerlerime zehir zemberek Çiçekçilerin karanfili yok üst caddede Olsa da kokmuyorlar teninin beyazlığında yalnızlığı haketmiş ruhuma vicdanımdan hüküm ve gökkubbenin kuraklığında kendime müebbet veriyorum İrfan Kaya
17.12.2012, 02:35 | #2837 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
Hasret Sancısı
Seni düşünürken bazen, unutuyorum soluk almayı nice sonra uyanıyorum nefes nefese ve anlıyorum ki yüzümüze çarpan ince soğuk bir yağmuru bile özlemişim elimde elin varken yürüyüşü Yeşilköy’de bir kış vakti Kızıl bulutların maviye karıştığı bir rüya bu bir kabus sarı yaprakların uçuştuğu erken sabahın rüzgarı ve sözlerin havada toza karıştığı gözyaşları ardında titreyen elveda Ölüm bile daha iyiydi eminim aşkın soğuk tipiye dönüştüğü yerde uzak bir kumsalın çakıl taşları gibisin şimdi Ah dalgalarımla sana ulaşamıyorum ya içimi metruk evin ağları gibi sarıyor keder Burası bambaşka bir şehir şimdi yeni lisanlar öğreniyorum manasını bulamadığım kelimeler çöküyor bir yerlerime zehir zemberek Çiçekçilerin karanfili yok üst caddede Olsa da kokmuyorlar teninin beyazlığında yalnızlığı haketmiş ruhuma vicdanımdan hüküm ve gökkubbenin kuraklığında kendime müebbet veriyorum İrfan Kaya
17.12.2012, 02:36 | #2838 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
Benimle Yaşlanırmısın Leyla’nın Mecnun’u sevdiği gibi Seviyorum desem inanır mısın? Aslının Kerem’i yaktığı gibi Yanıyorum desem su verir misin ? Şarkı olsam dilinde beni söylesen Hangi yöne gitsen bana yürüsen Gözlerimin içinde kendini görsen Kalbimin sahibi sen der misin? Yorulsak ikimiz sevmekten yana İçsek bu aşkı biz kana kana Baş koysak ikimiz aynı yastığa Bir ömür benimle yaşlanır mısın?
17.12.2012, 02:37 | #2839 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
Benimle Yaşlanırmısın Leyla’nın Mecnun’u sevdiği gibi Seviyorum desem inanır mısın? Aslının Kerem’i yaktığı gibi Yanıyorum desem su verir misin ? Şarkı olsam dilinde beni söylesen Hangi yöne gitsen bana yürüsen Gözlerimin içinde kendini görsen Kalbimin sahibi sen der misin? Yorulsak ikimiz sevmekten yana İçsek bu aşkı biz kana kana Baş koysak ikimiz aynı yastığa Bir ömür benimle yaşlanır mısın?
18.12.2012, 23:27 | #2840 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
Giden Bir Ömre Gazel Zamanlar iyi kötü yaşanır gider Sanma bu yol sonsuza uzanır gider Anahtar açmaz olur bir gün kilidi Ne kalmışsa içinde paslanır gider Kişi çıktığı yerden düşer ansızın Bir salıncak boşlukta sallanır gider Bir gün anlar her şeyin boş olduğunu İnsan insanlığından utanır gider Çöker omuzlarına birden gökyüzü Ne bulmuşsa hepsinden usanır gider Dönülmez bir yerinde yaşantısının Her insan bir rüyadan uyanır gider Bir gün gelir ümitler solar çaresiz Sevenler sevilenler aldanır gider Anlarız her gerçeği son dakikada Bir hançer bağrımıza saplanır gider Ümit Yaşar Oğuzcan
|