Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas' a Yatırımlar ve Şirketler > Sivas Şirketleri, Sivas Firmaları
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Sivas Şirketleri, Sivas Firmaları Sivas' taki Şirketler, Sivasli Şirketler, Sivasli Firmalar

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 19.05.2008, 13:19   #281
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 22:40

Tecrübe Puanı: 794 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart --->: SIVAS FİRMALARINI NE KADAR TANIYOR

Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
88870
10.01.2008
SİVAS
KOBİ
KAPSAM YAPI KİMYASALLARI DOĞALGAZ MAKİNA MÜHENDİSLİK İNŞAAT TAAHHÜT AKARYAKIT PETROL HAYVANCILIK MEDİKAL İTH. İHR. TİC. VE SAN. LTD. ŞTİ.

Gökmedrese Mah.Örtmeli Sok.No:10 SİVAS

İMALAT - Pişmiş Kil ve Çim.Ger.

KOMPLE YENİ YATIRIM

2000000 M2/YIL Alçı Levha
960.600 ytl yatırım
300 dviz yatırımı
70 kişi istihdam

Sivas OSB'de faaliyet gösteren bu firmanın ürünlerini ve bizzat firmayı daha yakından tanıyabileceğiniz web adresi:

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Özellikle son yıllarda Sivasımızda girişimcilerimizin bütün zorluk ve sıkıntılara rağmen inşaat vb sektörlerden kazandıkları sermaye ile yatırım yapmaları, katma değer üretmeleri ve istihdam sağlamaları Sivas insanı ve işadamının ufkunun genişlemeye başladığının en açık göstergesidir. Ayrıca bu firma örneğinde olduğu gibi yapı kimyasalları ve boya gurubuna yeni yatırımların yapılması ve bu sektörün Sivasımızda gelişme göstermesi ayrıca sevindirici bir gelişme.

Bu firmamıza bol kazançlı günler ve başarılar diliyorum...
Alt 19.05.2008, 13:54   #282
BOUN
Usta Yiğido

Alıntı:
doganay Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Arkadaşlar,

SİVAS OSByi her gelişimde daha farklı ve gelişmekte oldugunu görüyorum. Bu son ziyaretimde yaklaşık 6 firmanın kurucusu ve üst düzey yöneticileri ile bir kaç proje üzerine görüşmelerim oldu. Bu son görüşmemden sonra sanayi firmalarının gelişiminde müthiş ilerlemeler olacaktır. Tekstil ve ev grubu firmalarında da aynı ilerlemeye bizzat yaşayarak göreceğiz.

Bu firmalarda en büyük eksiklik KURUMSALLAŞMA. Bunun yerleşebilmesi SİVAS OSB'deki firmalar için en az 5 (beş) yıla ihtiyaç var. Firmaların en büyük eksiği bu. Tabiiki en önemli eksiği de firmalarda kalifiye personel yok. Bu açığın kapanması da minimum 3 (üç) yılı alır.
Bunun için öncelikle kalifiye olan ve kalifiye ye aday Sivas dışında yaşayan Sivas'lı Yiğidoların memleketlerine geri dönmeleri ile kapanır. Bir şeyler dikkatimi çekmeye başladı ki, buna da sevindim. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde okuyan ve buradan mezun Sivas'lı olmayan arkadaşların oradaki firmalarda çalışmaya başladıgını gördüm. Onlar orada çalışmak için karar veriyorlarsa Sivas'lı yiğidoların Sivsa'a dönme zamanı geliyor artık.

Saygılarımla

Doğanay Bey gerçekten son derece can alıcı bir noktaya temas etmişsiniz. Sivas'ta faaliyet gösteren firmaların en büyük eksiği kurumsallaşma diyebiliriz. Firma sahiplerinin belli bir gelişmişlik ve büyüme düzeyini yakaladıktan sonra şirket içerisinde departmanları belirgin bir şekilde oluşturmaları, yeni kurulan departmanlara eleman atamalarının yapılması ve bu elemanlara yetki ve sorumluluk devrinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Firma kurucusu girişimcilerin firmaları belli bir büyüklüğe eriştikten sonra artık her işe yetişmeleri, her problemi çözmeleri, şirketin her bir fonksiyonunu tek başlarına gerilla yöntemiyle yürütmeleri beklenemez. İş bu noktada firma için iki gelecek vardır: Birincisi firma sahibinin gerekli kurumsallaşmayı sağlayamayarak eski düzen devam etmesi ve bunun neticesinde ellerinde büyüttüğü firmanın bu defa önce yerinde sayması ve daha sonra gerileme evresi.

İkincisi firma sahibinin büyüme neticesinde artık her işe kendisinin yetişemeyeceği gerçeğini kavraması ve her bir işletme fonksiyonunu belli departmanlara ayırarak bu departmanlarda alanında uzman kişiler çalıştırarak kurumsal yapıyı oluşturmaya başlamasıdır. Kurumsallaşmanın neticesinde firmanın büyüme ihtiyacı ve enerjisinin doğru yönde kanalize edilmesiyle her alanda verimli tıkır tıkır çalışan bir şirket yapısının kurulması ise bu yöndeki anlayışın meyvesidir.
Alt 19.05.2008, 14:14   #283
BOUN
Usta Yiğido

Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
DOĞANAY BEY İN BAHSETTİĞİ TİFFANY MOBİLYA. SİVASIMIZIN GURUR DUYULACAK FİRMALARINDAN

Evet, web sitesini ziyaret ettim, ancak benim Sivas'ta üretim yapan mobilya firmalarında gördüğüm en büyük eksiklik iç piyasada yeterince markalaşma çalışması yapmamalarıdır. Özellikle markalaşma çalışmasını Tiffany, Özde ve Dekoline gibi önde gelen firmaların yapması gerektiğini düşünüyorum.

Ayrıca Tiffany firmasının tanıtım bölümünden bir paragraf:

Tiffany Mobilya San ve Tic. Ltd Şti 1996 yılında Sivas Organize Sanayi Bölgesinde Kurulmuştur.
Fabrikamız 34.000 M2 Toplam Alan Üzerinde 11.000 M2'lik Tesislerinde Üretimini Gerçekleştirmektedir.
Türkiye'de ve Avrupa'da Belirleyici Olmayı İlke Edinen Tiffany Mobilya San ve Tic Ltd Şti Üretiminin %85'ini Avrupa'ya ihraç Eden Bir Kuruluş Olarak Geleceğe Güvenle Bakmaktadır.
Alt 19.05.2008, 14:45   #284
BOUN
Usta Yiğido

Sivas OSB'de gıda sektöründe faaliyet gösteren HESAŞ isimli firmanın tanıtım yazısı:

İşimize, meyvelerin saflığına, güzelliğine ve lezzetine olan aşkımızı katarak elde ettiğimiz damak tadını sizlere sunuyoruz. İşte bu anlayışla 1983 yılında gıda sektöründe faaliyete başlayan firmamız daha sonra HESAŞ Gıda'yı da bünyesine katarak, 10.000 m2'si kapalı olmak üzere 18.200 m2 alanda çalışmalarını sürdürmektedir. HESAŞ Gıda Toplam Kalite anlayışı ile işinde uzman personeliyle üretim yapmaktadır. Günlük üretimini 60.000 kg kapasiteye ulaştıran firmamız, kapalı devre sistemi ile krom ve vakumlu kazanlarda otomatik paketleme ve dolum makineleriyle el değmeden ve hijyenik bir ortamda faaliyetlerini sürdürmektedir. Özenle seçilen sağlıklı ve aromatik meyveler 450 ton kapasiteli soğuk hava tesisimizde şoklama yöntemi ile lezzetinden ve tazeliğinden hiçbir eksilme olmadan üretimimizde kullanılmaktadır. Dünyanın değişik ülkelerinden alınan 1. sınıf susamlar en son teknoloji ile işlenerek eşsiz Helva ve Tahin lezzeti olarak sofralarınızı şenlendirmektedir.

Ürünlerimiz arasında Helva, Reçel, Tahin, Pekmez, Lokum, Şeker Sucuğu, Fındık Kreması, Piknik reçel, Piknik Bal, Piknik Tereyağı, Baton Çikolata ve Çikolata çeşitleri, Nişasta Paketleme, Pudra Şekeri, Meyveli Bonbon, Sütlü Bonbon ve Mini Bonbon çeşitleri bulunmaktadır. Ürün gruplarında değişik ambalaj ve gramaj alternatifleri ile müşterilerine geniş ürün seçenekleri sunan HESAŞ Türkiye genelinde kurulan pazarlama ağı ile 60 ilde Satış ve Servis hizmeti vermektedir. Bu bağlamda HESAŞ müşteri memnuniyetini ön planda tutarak müşteriyle buluşmaktadır.

Uluslar arası kaliteye ulaşmak için TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi, TSE-EN ISO 9001:2000 Kalite Sistem Belgesi ve Gıda Kodeksi çerçevesinde Hıfzıssıhha ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın üretim izin belgelerini alan firmamız 1998 yılından itibaren dış pazarda da başarısını sürdürmektedir.

Her geçen gün müşteri pörtföyünü ve üretim kapasitesini arttıran ve geliştiren HESAŞ'ın değişmeyen yönleri ise Prensipleri, Kalitesi ve Müşteri Memnuniyetidir.

Siz değerli müşterilerimizden aldığımız güçle müşteri memnuniyetini ve kalitemizi daha da arttıracağımıza inanmaktayız. Bu yolda sizlerle daha nice yıllara ulaşmayı hedefliyoruz.

Farklı bir alanda faaliyet gösteren bu firmamıza başarılar diliyorum. Ayrıca aşağıdaki linkten tanıtım filmini kesinlikle izleyin derim:

Alt 19.05.2008, 15:03   #285
BOUN
Usta Yiğido

Sivas'ta son yıllarda hızla gelişen ve ihracat ağırlıklı çalışan mermer sektöründe faaliyet gösteren ve Sivas OSB'de 2006 yılında çalışmaya başlayan yeni bir firmamız. Kendilerine başarılar diliyorum.

SİMER Mermer

Web sitesini ziyaret ederek daha detaylı bilgi edinebilirsiniz:

Traverten mermerinin üretiminde yeni olan Sivas Simer Mermer 2006 yılında kuruldu.

1200 metrekare kapalı ve 20 bin metrekare açık alanda üretim yapan firmamız, yeni teknolojileri yakından takip ederek üretim sürecini sürekli yenilemektedir. Ağırlıklı olarak ABD, İspanya, Portekiz’e ve dünyanın farklı diğer ülkelerine ihracat yapılmaktadır.
Alt 19.05.2008, 16:24   #286
berat.demir
Yasaklı
NO AVATAR

berat.demir Şuan berat.demir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.12.2009 07:51

Tecrübe Puanı: 0 berat.demir FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

sivas ta hazır beton sektöründe faaliyet gösteren bir firmamız

berat.demir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.05.2008, 16:33   #287
berat.demir
Yasaklı
NO AVATAR

inşaat sektörüne devam edelim. bir hazır beton tesisimizi daha tanıtalım ama sitesi yapım aşamasında. ve grubun diğer şirketlerini tanıtan bir site

Alt 19.05.2008, 16:35   #288
berat.demir
Yasaklı
NO AVATAR

Sivasımızın bir dev şirketi daha. sivas osb de 2 yıl önce bir fabrikada kurdu. ÖZBELSAN

Alt 19.05.2008, 16:58   #289
berat.demir
Yasaklı
NO AVATAR

sivasımızın mermer sektöründen önemli bir kuruluşumuz

Alt 19.05.2008, 17:00   #290
berat.demir
Yasaklı
NO AVATAR

şimdi de günümüzün popüler sektörlerinden olan organik tarım konusunda faaliyet gösteren 5 türk 1 yabancı ortaklığıyla kurulmuş olan NEWLAND ORGANİK GÜBRE FABRİKASI

Konuyu Toplam 12 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 12 Misafir)