Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 20.07.2008, 16:01   #281
mkartal1982
Yeni Yiğido

mkartal1982 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mkartal1982 Şuan mkartal1982 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.07.2008 16:50

Tecrübe Puanı: 0 mkartal1982 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

aslında yazmayacak ama yazmak istedım madımak 58 ısımlı arkadaşımız yada hemşehrımız .. bu konulara gırerek zaten olaya nerden baktığını bellı edıyorsun !! ismin zaten insanları direk tahrık edecek nıtelıkle ....
şimdi senın kendıne sorman gereken bence ınsanları tahrık etme eğiliminde ısımler ve yazılarla nereye varmak ıstediğindir bazı şeyler yaşanmıştır olmuştur bence bundan ıkı tarafta zarar gormuştur haklı ve haksız olayınıda tarıh belırler.. bak neler oluyor hayatta neler çözülüyor bıraz gundemı takıp etmenı onerırım...
bence ısmnı değiştir ve bıraz daha sağduyulu yaklaş olylara boyle yapmaya devam edersen emın ol zararlı çıkarsınn
mkartal1982 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 20.07.2008, 16:06   #282
veysel
Usta Yiğido

veysel - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

veysel Şuan veysel isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 26.02.2012 10:24

Tecrübe Puanı: 1083 veysel FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

cok ayip ama..........................
Alt 20.07.2008, 16:07   #283
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Acaba bir soru sorsam kabalık etmiş mi olurum. Merakımdan soruyorum.

"Muhammetsiz Ali OLmayacağı gibi" derken şu mu söylenmek isteniyor acaba, "Ali Olmasaydı Muhammet olmazdı. " mı demek isteniyor. Yoska Baska birsey mi?
Alt 20.07.2008, 16:08   #284
madımak_58
Usta Yiğido

madımak_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

madımak_58 Şuan madımak_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.10.2012 13:47

Tecrübe Puanı: 710 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI

pardon ama ne varmış benim üye adımda? madımak sivasın en meşhur yemeği değil midir? ya da yine sivasta olan bir otelin adı değil miydi? başka bir şehrin sitesinde olsaydım da bunu yazmış olsaydınız neyse...
bizi tahrik etmeye çalışan bazı zihniyetleredir bu yazı.eğer konunun en sonundaki yazılan mesaja bakarsanız yanılırsınız.önce bir gidişata bakın,konulara bakıp,yorumları dikkatlice okuyun.gündemi de fazlasıyla takip ediyorum merak etmeyin.insanın içi almıyor ama,cahil kalmaktan iyidir...
Alt 20.07.2008, 16:18   #285
mkartal1982
Yeni Yiğido

eğer sızın ıyı nıyetle ve sadece sıvasın o meşhur yemeğini tanıtmak ve hiçbir tarıhı geçmişi olmayan madımak otelının adını sadece ıyı nıyetle almış olduğuza ınansaydım bu mesajı yazma gereği duymazdım buna emın olun ancak ısım tam anlamıyla tahrık kokuyor ve bır ofkeyı haykırıyor bunu sız benden daha ıyı bılıyorsunuz.. cahıllık konusuna gelıncede söyleyecek soz yok...
Alt 20.07.2008, 16:25   #286
blueblue
Yeni Yiğido
NO AVATAR

blueblue Şuan blueblue isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.10.2011 00:18

Tecrübe Puanı: 604 blueblue FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

[quote=madımak_58;289063]
Alıntı:
blueblue Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Alevilik neye hizmet ettiği çok açık demişsin "ya allah,ya muhammet ya ali demişsin".Çok da güzel söylemişsin bravo.Peki bunu biraz açar mısın?Cevap bekliyorum?QUOTE]

merak etmeyin kaçmadık.nasıl da seviniyorsunuz soru sorunca kaçıyorlar diye

Ya Allah Ya Muhammed Ya Ali...
Aleviler, Allah'a kul, Muhammed'e ümmet, Ali'ye talip olanlardır.

Allah, alemlerin rabbidir. Muhammed ise O'nun Resulüdür.Alisiz Muhammed,Muhammedsiz Ali olamayacağı gibi,Allahsız,Muhammedsiz,Alis iz de Alevilikte olmaz.özümüz budur.

Alevilik Kur'an'ı kendi kültürleriyle anlayıp, yorumlamanın adıdır. Sazıyla, semahıyla, kadın erkek birlikte "Allah-Muhammed- Ali" yolunu sürmenin adıdır...

peki kardeş alisiz alevilik olmaz diyorsun yani bunun anlamı Hz. Ali'nin seveniyiz bizler diyorsun ve Hz Ali'nin yaptıkları bizim temel felsefemiz diyorsun bildiğim kadarıyla dimi yazılarından çıkardığım kadarıyla ben böyle anladım doğru mu?
blueblue isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 20.07.2008, 16:26   #287
madımak_58
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 710 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI

Canı canından,Ruhu ruhundan,Cismi cisminden olan Muhammed ile Alidir denir.aralarında fark yoktur demektir yani.Muhammed olmasaydı Ali olmazdı ya da Ali olmasaydı Muhammed olmazdı olarak değerlendirmeyin...
Alt 20.07.2008, 16:29   #288
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart -->: --->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Alıntı:
madımak_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Canı canından,Ruhu ruhundan,Cismi cisminden olan Muhammed ile Alidir denir.aralarında fark yoktur demektir yani.Muhammed olmasaydı Ali olmazdı ya da Ali olmasaydı Muhammed olmazdı olarak değerlendirmeyin...
Hmm Tamam. Ama aralarında fark var??
Alt 20.07.2008, 16:33   #289
mkartal1982
Yeni Yiğido

aslında olay baştan yanlış ve bu tartışmalar yersızz ... neden dersenız Kuran-ı Kerım dende bilidğimiz gibi olaylar tam ve açık şekılde anlatılmış ve deformasyon soz konusu değil.Hadis ve fıkıh kıtaplarından ve çok onemli eserlerden öğrendığımız kadarı ılede sunnetlerı elmızden geldiği kadar öğrenıyor hadıslere gore hareket edıyoruz ... aynı şekılde mezheplerıde bunlardan öğrendık ve en onemlisi 4 tane hak mezhepımızı benım sadece bılmek istediğim ve bana sozsel olarak deıl yazılı dokumanlarla ancak yazılı dokuman dediğim yazanın tartışma konusu bıle olmayacağı dokumanlarla bana bırısı alevılığı anlatabılır mı ?
yada dört tane hak mezhep varken farklı düşünceler neden ve ne amaçla doğar gerçekten benı aydınlatan olursa çok sevınırım
Alt 20.07.2008, 16:35   #290
madımak_58
Usta Yiğido

peki kardeş alisiz alevilik olmaz diyorsun yani bunun anlamı Hz. Ali'nin seveniyiz bizler diyorsun ve Hz Ali'nin yaptıkları bizim temel felsefemiz diyorsun bildiğim kadarıyla dimi yazılarından çıkardığım kadarıyla ben böyle anladım doğru mu?

Aliyi sevmek,Muhammedi sevmek,Muhammedi sevmek Allahı sevmektir.bunlar ayrılamaz bir bütündür zaten inancımızda... yanlış bilinen ve her zaman bizi üzen çok şey vardır ki,bunlardan biri de hz Aliyi peygamberimiz olarak gördüğümüzün söylenmesidir.böyle bir şey mümkün değil...

Konuyu Toplam 3 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 3 Misafir)