Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas ' ımız Hakkında - Sivas Paylaşım > Sivaslı Önemli Şahsiyetler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Sivaslı Önemli Şahsiyetler Sivaslı Önemli Şahsiyetler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 02.12.2009, 21:28   #21
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22

Tecrübe Puanı: 1193 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: 2.CUMHURBAŞKANIMIZ İSMET İNÖNÜ

Arkadaşlar yakın tarihimizi konuşmak için çok güzel bir başlık aslında, şanstır, şansızlıktır bunları konuşmak yerine yani kişilere bağımlı kalmak yerine olaylar üzerinden konuşsak...

Kimse kimsenin arkadaşı diye sevilemez tabiiki, hele o arkadaşı olunan adamı sevmiyorsan O'nu neden sevesin ki? Demek istediğimi anlatabildim umarım...

İsmet İnönü bu ülkeyi kurtaran ve kuran kadronun önemlililerindendir... Hainlik yapmamış, kimseyi satmamış, siyasi emelleri için kimseyi öldürmeyi düşünmemiştir... Kazım Karabekir'i Atatürk affetmiş onu yargılamak bize düşmez... Tarih yargılamıştır, suikast girişimi tescillidir ama Atatürk affetmiştir ve konu kapanmıştır bunun üzerine gitmenin manası yoktur amaaaa aynı şahsiyet Atatürk öldükten sonra yok şöyle oldu yok böyle oldu diyerek kendince Kurtuluş Savaşı yazmasın kafasından.... Ali Fuat Cebesoy Atatürk'ün çocukluk arkadaşıdır herhangi bir sıkıntı yok ancak İnönü için söylenilen Atatürk'ü yanlız bıraktı sözü 4 Eylül 1919'dan itibaren Rauf Orbay için söylenilebilir ki neler yaptığını kısaca iki önceki yazımda söylemiştim... Yani neymiş birisinin Atatürk'ün arkadaşı olması sevmek için yeterli değilmiş hatta Rauf Orbay'dan nefret etmem gibi herkeste İsmet Paşa'dan nefret edebilir benim nefret etmem ne Rauf Orbayın karakterinden ve tarihteki yerine birşey kaybettirir ya da kazandırır onun hakkındaki gerçekler zaten tarihte mevcuttur ne de bir başkasının İnönü'den nefret etmesi O'nun tarihteki yerini yok eder... Çünkü O'nun hakkındaki gerçeklerde tarihte mevcuttur...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.12.2009, 21:40   #22
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 19:19

Tecrübe Puanı: 761 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Arkadaşlar yakın tarihimizi konuşmak için çok güzel bir başlık aslında, şanstır, şansızlıktır bunları konuşmak yerine yani kişilere bağımlı kalmak yerine olaylar üzerinden konuşsak...

Kimse kimsenin arkadaşı diye sevilemez tabiiki, hele o arkadaşı olunan adamı sevmiyorsan O'nu neden sevesin ki? Demek istediğimi anlatabildim umarım...

İsmet İnönü bu ülkeyi kurtaran ve kuran kadronun önemlililerindendir... Hainlik yapmamış, kimseyi satmamış, siyasi emelleri için kimseyi öldürmeyi düşünmemiştir... Kazım Karabekir'i Atatürk affetmiş onu yargılamak bize düşmez... Tarih yargılamıştır, suikast girişimi tescillidir ama Atatürk affetmiştir ve konu kapanmıştır bunun üzerine gitmenin manası yoktur amaaaa aynı şahsiyet Atatürk öldükten sonra yok şöyle oldu yok böyle oldu diyerek kendince Kurtuluş Savaşı yazmasın kafasından.... Ali Fuat Cebesoy Atatürk'ün çocukluk arkadaşıdır herhangi bir sıkıntı yok ancak İnönü için söylenilen Atatürk'ü yanlız bıraktı sözü 4 Eylül 1919'dan itibaren Rauf Orbay için söylenilebilir ki neler yaptığını kısaca iki önceki yazımda söylemiştim... Yani neymiş birisinin Atatürk'ün arkadaşı olması sevmek için yeterli değilmiş hatta Rauf Orbay'dan nefret etmem gibi herkeste İsmet Paşa'dan nefret edebilir benim nefret etmem ne Rauf Orbayın karakterinden ve tarihteki yerine birşey kaybettirir ya da kazandırır onun hakkındaki gerçekler zaten tarihte mevcuttur ne de bir başkasının İnönü'den nefret etmesi O'nun tarihteki yerini yok eder... Çünkü O'nun hakkındaki gerçeklerde tarihte mevcuttur...
Paralara kendi resmini niye bastı o zaman Bende Atatürk gibiyim demeye çalıştı fakat Atatürk gibi biri olmasa idi İsmet inönü hiç olmazdı.
Alt 02.12.2009, 22:03   #23
Kibrisli
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1193 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
H_Turan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Paralara kendi resmini niye bastı o zaman Bende Atatürk gibiyim demeye çalıştı fakat Atatürk gibi biri olmasa idi İsmet inönü hiç olmazdı.
Başka bir konuda bunun cevabını vermiştim, tekrar yazmam gerekli mi acaba?

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.12.2009, 22:08   #24
Abdurrahman 58
Usta Yiğido

Abdurrahman 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Abdurrahman 58 Şuan Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.06.2016 18:24

Tecrübe Puanı: 1106 Abdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekannt

inönü'yü can siperhane savunan (sözde)milliyetçi,cumhuriyetçi arkadaşlar madem tarihimize bu kadar bağlısınız neden 1920'den ötesini GÖREMİYORSUNUZ ! size sadece 1920 ve sonrasımı öğretildi ?.. neden bir Yavuz Sultan Selim'in,Fatih Sultan Mehmed Han'ın Osmanlı Cihan Devleti'nin hakkında açılan konulara duyarsız kalıyorsunuz ?..Neden Atatürk'ü Atatürk,inönüyü inönü yapan savaşların baş kahramanı mehmetçiğin iman gücünü göz ardı ediyorsunuz !
son sözüm :
Atatürk ve silah arkadaşlarını sadece bir siyasi lider olarak gören ve sadece siyasi konularda Atatürk'ü zikredip üzerinden siyaset yapan zihniyetleri şiddetle kınıyorum ! ve siyasi at gözlüklerini çıkarıp tarih kitaplarını tekrar iyice okumalarını tavsiye ediyorum !
Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.12.2009, 22:10   #25
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 19:19

Tecrübe Puanı: 761 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Başka bir konuda bunun cevabını vermiştim, tekrar yazmam gerekli mi acaba?
Olsun Yinede Sebebini söyledim
Alt 02.12.2009, 22:18   #26
Kibrisli
Usta Yiğido

Alıntı:
Abdurrahman 58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
inönü'yü can siperhane savunan (sözde)milliyetçi,cumhuriyetçi arkadaşlar madem tarihimize bu kadar bağlısınız neden 1920'den ötesini GÖREMİYORSUNUZ ! size sadece 1920 ve sonrasımı öğretildi ?.. neden bir Yavuz Sultan Selim'in,Fatih Sultan Mehmed Han'ın Osmanlı Cihan Devleti'nin hakkında açılan konulara duyarsız kalıyorsunuz ?..Neden Atatürk'ü Atatürk,inönüyü inönü yapan savaşların baş kahramanı mehmetçiğin iman gücünü göz ardı ediyorsunuz !
son sözüm :
Atatürk ve silah arkadaşlarını sadece bir siyasi lider olarak gören ve sadece siyasi konularda Atatürk'ü zikredip üzerinden siyaset yapan zihniyetleri şiddetle kınıyorum ! ve siyasi at gözlüklerini çıkarıp tarih kitaplarını tekrar iyice okumalarını tavsiye ediyorum !
Neden biliyor musun saygıdeğer Abdurrahman çünkü Ne Fatih'e ne Selim'e ne de Kanuni'ye hakarete varacak sözler söyleyen, kinlerini kusan kimse yokta ondan eğer Onlara da Atatürk'ün yaptıklarına yapılan hakaretler, İsmet Paşa'ya söylenenler söylense emin ol hepinizden önce ben savunurum çünkü ben Önce Türklüğümle gurur duyuyorum, Önce Türk evladıyım bunun Osmanlısı, Uygur'u, Hun'u, Göktürk'ü ya da Türkiye Cumhuriyet'i yok... Yanlışlarını her zaman söylerim Atatürk'ün de İsmet Paşa'nında hiçbir zaman körü körüne savunmadım aynı şekilde Vahidettin'in de Abdulhamitin'de hatalarını söylediğim gibi...Onları siyasi lider olarak görürüm çünkü siyasi liderler bundan doğal birşey yok, Mehmetçiğin kanını kimse yadsıyamaz onları da söyledik imzamda da aylardır durmakta, Ben de sana sadece ama sadece Nutuk'u lütfen 1 kez okuyunuz sadece 1 kez siz merak etmeyin alternatif tarihçileri de okuyorum ve hatta tiyatro oyunu yazacak kadar da bilgi sahibiyim Kurtuluş Savaşı hakkında... Bu bilgiye de 3-5 kaynaktan ulaşmadık 8-9 sene araştırma yaptım ve neredeyse her kaynağı inceledim sonucunda İsmet Paşa hakkında bu kanılara vardım...

Saygılar...

Alt 02.12.2009, 22:28   #27
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 18:19

Tecrübe Puanı: 2206 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Neden biliyor musun saygıdeğer Abdurrahman çünkü Ne Fatih'e ne Selim'e ne de Kanuni'ye hakarete varacak sözler söyleyen, kinlerini kusan kimse yokta ondan eğer Onlara da Atatürk'ün yaptıklarına yapılan hakaretler, İsmet Paşa'ya söylenenler söylense emin ol hepinizden önce ben savunurum çünkü ben Önce Türklüğümle gurur duyuyorum, Önce Türk evladıyım bunun Osmanlısı, Uygur'u, Hun'u, Göktürk'ü ya da Türkiye Cumhuriyet'i yok... Yanlışlarını her zaman söylerim Atatürk'ün de İsmet Paşa'nında hiçbir zaman körü körüne savunmadım aynı şekilde Vahidettin'in de Abdulhamitin'de hatalarını söylediğim gibi...Onları siyasi lider olarak görürüm çünkü siyasi liderler bundan doğal birşey yok, Mehmetçiğin kanını kimse yadsıyamaz onları da söyledik imzamda da aylardır durmakta, Ben de sana sadece ama sadece Nutuk'u lütfen 1 kez okuyunuz sadece 1 kez siz merak etmeyin alternatif tarihçileri de okuyorum ve hatta tiyatro oyunu yazacak kadar da bilgi sahibiyim Kurtuluş Savaşı hakkında... Bu bilgiye de 3-5 kaynaktan ulaşmadık 8-9 sene araştırma yaptım ve neredeyse her kaynağı inceledim sonucunda İsmet Paşa hakkında bu kanılara vardım...

Saygılar...

Yavuz'u kıyımcı ilan ettiler bu sitede ben bi şey görmedim kimse gelip savunmadı bu konuya yorum yapanların hiç biri gelip bir yorum yapmadı !!! Onun için türklüğü Atatürk'ten başlayanları ben samimi bulmuyorum seni tenzih ederim abi !
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.12.2009, 22:29   #28
Abdurrahman 58
Usta Yiğido

Abdurrahman 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Abdurrahman 58 Şuan Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.06.2016 18:24

Tecrübe Puanı: 1106 Abdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekannt

Alıntı:

Saygılar...
siyasi liderler olduğunu bende biliyorum ama bazı kesimler tarafından SADECE siyasi liderler olarak görüldüğünü düşünüyorum !..
Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.12.2009, 22:34   #29
Kibrisli
Usta Yiğido

Alıntı:
barikat58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yavuz'u kıyımcı ilan ettiler bu sitede ben bi şey görmedim kimse gelip savunmadı bu konuya yorum yapanların hiç biri gelip bir yorum yapmadı !!! Onun için türklüğü Atatürk'ten başlayanları ben samimi bulmuyorum seni tenzih ederim abi !
Vallaha neler yazıldığını bilmiyorum Yavuz hakkında Barikat yazılanları okurum kendi fikrimce haklı bulduklarıma hak veriririm bulmadıklarıma da karşı çıkardım keşke görseydim Barikat

Alt 02.12.2009, 22:41   #30
gönlüm58
Yasaklı
NO AVATAR

gönlüm58 Şuan gönlüm58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2010 22:51

Tecrübe Puanı: 0 gönlüm58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
barikat58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Rauf orbay,Ali fuat cebesoy ve Karabekir paşada atatürkün arkadaşı (!)

Ne olmuş ismet paşa atatürkün arkadaşıysa mükemmel adammı kesildi başımıza,bugün atatürkçülerin bir şeyler yapıp atatürkün arkasına sığınması gibi yine atatürkçü yanınız bastı ve atatürkün arkadaşı diye hemen savunmaya geçtiniz ! Olabilir atatürkün arkadaşıdır sevmek zorundamıyım (hayır )

Ve son cümlem en büyük şanssızlık kendini bir şey zannedenlerle dolu etrafımız
Size artık cevap vermiyecegim çünkü sayemde prim yapıyorsunuz.
gönlüm58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)