11.10.2007, 23:34 | #21 |
Tecrübeli Yiğido
AKÇAMAGRALI58 Şuan
Son Aktivite: 04.12.2012 21:05
Tecrübe Puanı: 671
|
TÜRKÜN GÜCÜ BİLİNMİYOR ŞEHİDİM
TÜRKÜN GÜCÜ BİLİNMİYOR ŞEHİDİM
Yüce dağ başından duman inermi Gariban olanın yüzü gülermi Kuzusu olmayan koyun melermi Çeken bilir o acıyı şehidim Toprak çok seviyor basar bagrına Öcün alınmıyor gider ağrıma Kulak verse baştakiler çagrıma İntkamın alınacak şehidim Bugün bayram günü anam aglıyor Anadolum yüreğini daglıyor Kim bunların ellerini baglıyor Bir uyansa o gafiller şehidim Türk milleti sizin için yas tutar Bayraga kan veren yerdemi yatar Şehitler cephede hep katar katar Türkün gücü bilinmiyor şehidim 11/10/07 ORHAN KIZLARKAYASI |
12.10.2007, 11:03 | #22 |
Tecrübeli Yiğido
fratt Şuan
Son Aktivite: 26.05.2011 08:17
Tecrübe Puanı: 658
|
--->: TÜRKÜN GÜCÜ BİLİNMİYOR ŞEHİDİM
...
Bugün bayram günü anam aglıyor Anadolum yüreğini daglıyor Kim bunların ellerini baglıyor Bir uyansa o gafiller şehidim ... bugün bayram kardeşim bugün bayram. terör denen laneti yurdumdan çıkardığım gün gerçekten bayram edeceğiz. saygılar hayırlı bayramlar
12.10.2007, 20:03 | #23 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4521
|
-->: TÜRKÜN GÜCÜ BİLİNMİYOR ŞEHİDİM
şiiriniz çok güzel olmuş paylaşımınız için sağol
12.10.2007, 21:43 | #24 |
Yiğido
YiGiDo_58_06_nl Şuan
Son Aktivite: 24.08.2010 20:53
Tecrübe Puanı: 677
|
-->: TÜRKÜN GÜCÜ BİLİNMİYOR ŞEHİDİM
Bu yuce millette yigit tukenmez 1 olsek 1000 diriliriz ama giden sehitte bizim akan kanda.Yaziktir o ana babalara hicmi yurekleri sizlamaz devlet buyuklerinin .Tv kanallarinda cikip yalandan masum surat gostermekten baska bir ise yaramiyorlar.Bu soysuz cakallarin soyu tukenmez bu zihniyetle.Koca TURKIYE CUMHURIYETININ basbakani cikip kuzey irakta 3500 milatan oldugunu kendi agziyla soyleyipte daha o cakallara bir sey yapamiyorsa biraksin gitsin o zaman ne farki var onunda onlardan.Beyfendinin oglu amerikalarda okuyor geziyor.Bir onun degil nerde godaman cocugu varsa istanbul ankara antalya izmir gibi yerlerde (tatil)askerlik yapiyorlar.Guzel yurdumun garip anadolu yigitlerinde gonder doguya daha omrunde eline silah almamis korpe askeri 3 aylik yalan yanlis bir egitim ver elini dogu.Nereye kadar aglayacak garip ana babalar ne zaman bitecek bu kan ALLAH askina. Nerede FATIHLER YAVUZLAR KANUNILER ALLAH askina. Birakin artik amerikan usakligini birakin avrupa birligini.Ne olacaksa olsun bu milletin sabrini zorlamayin bu asil millet o bir kukrerse pir kukrer.Ya adam gibi yapin isinizi yada def olun gidin .
|
20.10.2007, 23:31 | #25 |
Tecrübeli Yiğido
orhanakbulut_58 Şuan
Son Aktivite: 25.04.2011 22:00
Tecrübe Puanı: 665
|
LA, BURASI NERESİ ?
İşçisi de memuru da ek işte
Karnı doymaz, susuz kalmış deresi Fırak giyip birileri mecliste Hain, aymaz, la burası neresi Köpekleri ortalıkta, taşlatmaz Vatan için bir elini oynatmaz Ona buna yaltaklanır, utanmaz Peşkeş çeker, la burası neresi Vatan Millet diyenlere “suç” hazır Amerika, Avrupa’ya pür-nazır İmralı da bir köpeğe münhasır İşlem yapar, la burası neresi “Aydın” denen, sözüm ona üç beş it İhanete kalem çalar, kene, bit Suçtur; dersen, “beğenmezsen defol git” Malik yoktur, la burası neresi Sahipleri “yaban” olmuş Vatan’ın Sızlamaz mı kemikleri Atanın Şu toprağın alt katında yatanın Hatrı yokmu, la burası neresi Bir yanlış var, yanlıştayız ya da biz Uyudu mu cümle âlem, hepimiz Fatih ile Atatürk’le kavlimiz Böyle miydi, la burası neresi Masal mıydı Çanakkale, Ardahan Nerdesiniz, Osmaniye, Nallıhan Oğlum Osman, Gökçe kızım, Neslihan Kimse yok mu, la burası neresi Çakallar mı mesken tuttu dört yanı Duyulmaz mı kahpelerin beyanı Gelmedi mi silkinmenin zamanı Allah, Allah, la burası neresi El’mi olduk, bu toprakta el-aman Söylenecek varsa, deyin o zaman Nerde lider, asker, başbuğ, ataman Biz kim, siz kim, la burası neresi
20.10.2007, 23:57 | #26 |
Tecrübeli Yiğido
orhanakbulut_58 Şuan
|
'Yıkın Heykellerimi'
'Yıkın Heykellerimi'
* * * "Ey milletim, Ben, Mustafa Kemal'im... Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim, Hâlâ en hakiki mürşit, değilse ilim, Kurusun damağım, dilim. Özür dilerim... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... * Özgürlük hâlâ, En yüce değer Değilse eğer... Prangalı kalsın diyorsanız, köleler... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... * Yoksa, çağdaş medeniyetin bir anlamı, Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı, Baş tacı edebiliyorsanız Sanatın içine tüküren adamı... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... * Yetmediyse acısı, şiddetin, savaşın. Anlamı kalmadıysa Yurtta sulh, dünyada barışın. Eğer varsa ödülü, silahlanmayla yarışın. Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... * Özlediyseniz fesi, peçeyi. Aydınlığa yeğliyorsanız, kara geceyi. Hâlâ medet umuyorsanız Şıhtan, şeyhten, dervişten. Şifa buluyorsanız, Muskadan, üfürükçüden... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... * Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek... Kara çarşafa girsin diyorsanız, Yobazın gazabından ürkerek... Diyorsanız ki, okumasın Kadınımız, kızımız; Budur bizim alın yazımız... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... * Fazla geldiyse size, Hürriyet, Cumhuriyet... Özlemini çekiyorsanız, Saltanatın, sultanın... Hâlâ önemini anlayamadıysanız, Millet olmanın... Kul olun, ümmet kalın, Fetvasını bekleyin, Şeyhülislamın... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi. RAHAT BIRAKIN BENİ..."
21.10.2007, 00:02 | #27 |
Tecrübeli Yiğido
orhanakbulut_58 Şuan
|
MEHTERİN TARİHÇESİ ve MEHTER MARŞ SÖZLERİ
MEHTERİN TARİHÇESİ
Dünyanın en eski bandosu olarak kabul edilen Mehter’in tarihi VII. Yy. da yazılmış ve Türk tarihinin en eski yazılı kaynağı olan Orhun yazıtlarına kadar uzanmaktadır. Mehter, Türk kahramanlığının ve evrensel boyutlara ulaşmış anlayışının günümüzdeki görkemli bir anıtıdır. Dünya askeri tarihinin bu ilk bandosu geçmiş dönem Türk müziğinin coşkulu ritimlerini de bugüne taşımaktadır. Mehterin giysileri renk ve biçim bakımından ayrı bir güzellik arz eder. Giysilerinde tüm renkleri görmek mümkündür. Kullandığı enstrümanlar kaba zurna, boru, kös, davul, nakkare, zil ve çevgendir. Askeri müzik tarihinin başlangıcı ve dünya askeri bandolarının temel taşı olarak kabul edilen Mehter, bugün Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı İstanbul askeri Müze ve Kültür sitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Yurt içinde yurt dışında verdiği konserlerle tüm dünyanın ilgisini üzerine çeken Mehter, varlığını ve etkili gücünü asırlar sonra bugün de sürdürmekte, Türk toplumunun gönlünde sıcak yerini korumaktadır. GÜLBANK Allah Allah, Celülül cebbar Muini seddar Halikul leyli ven Nehar Lalezar zülcelal Birdir Allah Anıl birliğine Resulü enbiya Peygamberimiz Cenabı Ahmedi Mahmudu Muhammed Mustafa Alî evladı resulü Müştevai imdadır ruhaniyetine Bir cümle Alem-i İslam’ın sıhat-ı selamiyetine Devletimizin bekai temanisine Ordularımızın devamı muzaferiyetine Üçler, yediler, kırklar Göçenler demine devranına Hu diyelim Huuuu Eli kan Kılıcı kan Sinesi üryan, ciğeri püryan Meydan-ı şehadette Allah yoluna revan Kahrımız, gazabımız düşmana ziyan Adüvden kokmadık, korkmayız hiçbir zaman Kuran’da zafer vaat ediyor Hazredi Yezdan Uğurun açık olsun ey serdar-ı mücahit Huda kılıcını keskin etsin Ömrünü gün gibi medin Fahri alemi hoşnut ettin Hak gaza yüreğini etsin mubarek ve sait … Ya Muhamed Yenkdir Allah (3) İllallah ESKİ ORDU MARŞI Ey şanlı ordu, ey şanlı asker Haydi Gazanfer, umman-ı safter Bir elde kalkan, bir elde hançer Serhadde doğru ey şanlı asker. Deryada olsa her şey muzaffer Dillerde tekbir, Allahü ekber Allahü ekber, Allahü ekber Ordumuz olsun daim muzaffer. Rast İsmail Hakkı Bey CEDDİN DEDEN Ceddin deden, neslin baban Hep kahraman Türk milleti Orduların, pekçok zaman Vermiştiler dünyaya şan. Türk milleti, Türk milleti Aşk ile sev milliyeti Kahret vatan düşmanını Çeksin o mel’un zilleti. İHTİYATLAR SİLAH ÇATMIŞ İhtiyatlar silah silah çatmış Ah yolun üstüne hey aman aman Nazlı yarim geli geli vermiş Sol dizin üstüne adaş aman aman Gözün yaşı durmaz akar Gülyüzün üstüne hey aman aman Şimden sonra haram haram olsun Bu yerler bana adaş aman aman ESTERGON KAL’ASI ESTERGON KAL’ASI Estergon Kâl’ası bre dilber aman Su başı durak aman Kemirir gönlümü bre dilber aman Bir sinsi firak. Gönül yar peşinde bre dilber aman Yar ondan ırak aman Akma Tuna akma bre şahin aman Ben bir dertliyim. Yar peşinden amanda gezer Koşar yandım karabahtlıyım. Hicaz Kemal ALTINKAYA KIRIMDAN GELİRİM KIRIMDAN GELİRİM Kırım’dan gelir gelirim Adım da Sinan’dır hey aman Kılıncımın suyu yar suyu Kandır da dumandır hey Kırım’dan gelir gelirim Atım da araptır hey aman Gizlenme Nemce rü Nemçe rû Sinan da buradadır hey Meydan da burdadır hey. MEHTER VURUYOR Mehter vuruyor tarihin aksetmede yâdı Andık yine, Fatih’le, Süleyman’ı, Murad’ı. Kös sesleri sarsın bütün İstanbul’u yer yer Geçsin önümüzden, koca gazi ve şehitler. Türk ordusunun şan dolu bir satvetidir bu Fethin, Mahaç’ın, Niğbolu’nun haşmetidir bu. Mehter bize bir ruh veriyor, tâ nerelerden Meriçlerle,Çanakkale,Yemen’den , Kore’lerden ESKİ ORDU MARŞI Ey şanlı ordu,ey şanlı asker Haydi gazanfer, umman-ı safter Bir elde kalkan, bir elde hançer Serhadde doğru ey şanlı asker. Deryada olsa herşey muzaffer Dillerde tekbir, Allahü ekber Allahü ekber, Allahü ekber Ordumuz olsun daim muzaffer. Rast İsmail Hakkı Bey MEHTER MARŞI Gâfil ne bilir neş’ve-i pür-şevk-i vegâyı Meydân-ı celâdetteki envar-ı sefâyı Merdân-ı gazâ aşk ile tekbir tekbirler alınca Titretti yine, rû-yı zemin arş-ı semâyı. Allah yolunda cenk edelim şân alalım şan Kur’an’da vaadediyor Hazret’iYezdan. Mahur ORDUNUN DUASI Yılmam ölümden yaradan askerim Orduma gazi dedi Peygamberim. Bir dileğim var ölürüm isterim Yurduma tek düşman ayak basmasın Amin desin hep birden yiğitler Allahü ekber gökten şehitler. Amin amin amin Allahü ekber Amin amin amin Allahü ekber Rast Mehmet Akif ERSOY ESKİ MALAZGİRT MARŞI Bir Cuma sabahı, Allah’a karşı Malazgirt’te ellidörtbin er Ellidörtbin er, ellidörtbin er Söylemişler en güzel marşı. Allahü ekber, Allahü ekber Allahü ekber, Allahü ekber Allahü ekber, Allahü ekber Allahü ekber, Allahü ekber. Rast YELKENLER BİÇİLECEK Yelkenler biçilecek,yelkenler dikilecek Dağlardan çektirilen kalyonlar çektirilecek. Elde sensin dilde sen gönüldesin baştasın Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın Delikanlım, işaret aldığın gün atandan Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan’dan. Rast Arif Nihat ASYA SANCAK MARŞI Ertuğrul’un ocağında uyandın Şehitlerin kanlarıyla boyandın Nice düşman kâl’asına uzandın Sana selam ey şanlı Türk sancağı Çırpınarak dalgalanır kanadın Gökyüzüne çıkmak mıdır muradı Gölgende can vermek ister evlâdın Sana selam ey şanlı Türk sancağı Rast İzzettin Bey ARTAR CİHATLA ŞANIMIZ Artar cihadla şanımız Fahr-i Resûl sultanımız Şer-i bize insanı Hak Uğrunda aksın kanımız. Türk oğluyuz Ünvanlı, namlı, şanlıyız Allah deyu harb ederiz Var nusrete imanımız. Acemaşiran İsmail Hakkı Bey DEVLET MARŞI Askerlerin hâzır silah Kuvvetlenir sûlh u salâh Devlet bulur feyz ü felah Meşhur olur bu istilâh. Askerlerin kişver-küşâ Türk devleti sen çok yaşa. Orduların etse sefer Yol gösterir avn ü zafer Mansûr olur her bir nefer Düşman kalır bî-tâb-fer GENÇ OSMAN Of of Genç Osman dediğin bir küçük uşak Beline bağlamış ibrişim kuşak of of. Aman Askerin içinde birinci uşak Allah Allah deyip geçti Genç Osman of of. Of of Genç Osman dediğin bir küçük aslan Bağdat’ın içime girilmez yastan of of. Aman her ana doğurmaz böyle bir aslan Allah Allah deyip geçti Genç Osman of of. Of of Bağdat’ın kapısını Genç Osman açtı Düşmanın cümlesi önünden kaçtı of of. Aman kelle koltuğunda üç gün savaştı Allah Allah deyip geçti Genç Osman of of. Kayıkçı Kul Mustafa . OSMAN PAŞA MARŞI Tuna nehri akmam diyor Etrafımı yıkmam diyor Şanı büyük Osman Paşa Pilevne’den çıkmam diyor. Düşman Tunayı atladı Karakolları yokladı Osman Paşa’nın kolunda Beşbin top birden patladı
21.10.2007, 01:09 | #28 |
Tecrübeli Yiğido
fratt Şuan
|
--->: LA, BURASI NERESİ ?
damarıma basma benim yaaaaa. sonra kötü oluyor. çok güzel bir şiirden bir satırda ben yazayım;
...uyuma türk evladı uyuma uyan 30 kupona alınmadı bu vatan...
21.10.2007, 01:18 | #29 |
Tecrübeli Yiğido
fratt Şuan
|
--->: MEHTERİN TARİHÇESİ ve MEHTER MARŞ SÖZLERİ
...
OSMAN PAŞA MARŞI Tuna nehri akmam diyor Etrafımı yıkmam diyor Şanı büyük Osman Paşa Pilevne’den çıkmam diyor. Düşman Tunayı atladı Karakolları yokladı Osman Paşa’nın kolunda Beşbin top birden patladı ... önce sivaslı sonra gaziosmanpaşalıyız
21.10.2007, 17:39 | #30 |
Tecrübeli Yiğido
AKÇAMAGRALI58 Şuan
Son Aktivite: 04.12.2012 21:05
Tecrübe Puanı: 671
|
UYAN TÜRK MİLLETİ
UYAN TÜRK MİLLETİ
Uyur türk milleti habersiz mi ne Vuruyor hainler ne durursun be Yekin kalk ayağa yeter zalim de Uyan türk milleti amarika oyunu Yok edelim hainlerin soyunu Yollar kesip askerimi öldüren Baskınını sinsi sinsi sürdüren Bu hainler düşmanımı güldüren Uyan türk milleti amarika oyunu Yok edelim hainlerin soyunu Yıllardır bizimle yan yana yatan Beraber uyuyup beraber kalkan Adada tatilde vatanı satan Uyan türk milleti amarika oyunu Yok edelim hainlerin soyunu O kim ki o kuduz olmuş it Küçük te olsa kaşındırır bit Durma vatanımda defolup ta git Uyan türk milleti amarika oyunu Yok edelim hainlerin soyunu Biliyorum türk milleti çok yüce Mehmetçik baş gelir bir avuç piçe Kim karşı koyacak imanlı güce Uyan türk milleti amarika oyunu Yok edelim hainlerin soyunu Her şeyden evvel Müslüman Kürtsün Bu vatan bizimdir Yahudi gitsin Kes kopart kellesin o sünnetsizin Uyan kürt kardeşim amarika oyunu Yok edelim hainlerin soyunu 21/10/2007 ORHAN KIZLARKAYASI TÜM ŞEHİTLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|