|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Köylerimiz (Sivas Köyleri) Bu köşede köyünüzü tanıtabilirsiniz |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
25.10.2008, 00:23 | #21 |
Yeni Yiğido
oyadarıcı Şuan
Son Aktivite: 17.11.2008 12:37
Tecrübe Puanı: 0
|
Cevap: KANGAL DELIKTAS KOYU
bende deliktaşliyim seferin kızı deliktaşa geçen yıl gittim ilgisiz ve çok bakımsız köy yazık olmuş duyarlı insanlarla toparlana bilir herkese selamlar oya yazişmak isterseniz yanlız deliktaşlılar lütfen msn oya_basaran@hotmail.com
|
12.05.2009, 10:24 | #22 |
Moderator
Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
çocukluğum gençliğim deliktaşta geçti taşına toprağına kurbanım paşa puvarın suyu soğuk olur
köyümüzde yetişmiş büyük halk şairi ruhsati baba Ruhsatî, uzun müddet Deliktaş ağalarından Ali Ağa’nın yanında azap durmuştur. Kimi zaman Tecer’deki değirmenlerin su işlerinde çalışmış, kimi zaman da köyünde kiracılık, rençperlik ve çobanlık yapmıştır. Bazen de inşaatlarda bennelik (duvarcılık) yaptığı olmuştur. Zaman zaman gurbete çıkan Ruhsatî ömrünün sonlarında köyünde imamlık yapmıştır. Ömrü fakirlikle geçen Ruhsatî, ufak-tefek yardımlar haricinde kimseden arzuladığını bulamamıştır. Mezarı, doğduğu yer olan Deliktaş’tadır Ruhsatî, bedeli bir âşıktır. Birgün Kertme köyü mezrasında uyuyakalmış ve bu sırada pirlerin verdiği badeyi içmiştir. Aşağıdaki sözlerinden de anlaşılacağı üzere, kendisi de zaman zaman bunu dile getirmiştir. Bir gece menamda gördüm muhabbetin badesin İçmeden mest eyledi fincana aklı m yetmedi Baktım bir bade sundular yatarken bir gecen ben Anasından doğduğuna oldu pişman sanmasın Ben değilim Hak söyletir dilimi Bade içtim kimse bilmez hâlimi Asıl adı Mustafa olan Ruhsatî’nin mahlasını Şeyh İbrahim Efendi vermiştir. Kimi Ruhsatî der kimisi koca Kimisi âşık der kimisi hoca Kimisi Cehdi’ der kimisi yuca Gazaya razı ol belâya sabur nede güzel olur paşa puvarının suyundan ayran Konu Salim58 tarafından (12.05.2009 Saat 10:57 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
16.05.2009, 07:46 | #23 |
Moderator
Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
toprağımız hemşerimiz kardeşlerimiz çokta bi deliktaşlı bulamadık hayırlısı
|
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|