Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Sivas ile İlgili Videolar Paylaşımı
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Sivas ile İlgili Videolar Paylaşımı Sivas ile İlgili Videolar Paylaşımı, sizlerde paylaşın.

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 19.03.2008, 17:05   #21
FatihCan
Usta Yiğido

FatihCan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FatihCan Şuan FatihCan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.07.2009 15:15

Tecrübe Puanı: 762 FatihCan COK SEVILEN BIR KISIFatihCan COK SEVILEN BIR KISIFatihCan COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: sivaslı defineciler

Alıntı:
adislibekir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Fatihcan sen define aramayı ne zannediyorsun ben anlamadım.Define aramakkadar zahmeti ve maddi külfeti olan başka bir iş yoktur zannedersem.Bu sadece zevk ve merak işidir herkes yapamaz.Yasaların el verdiği ölçülerde sit alanları dışında tarihi mekanlara zarar vermeden yapılan bir define aramanın ne mahsuru olabilir sence.Her sene Türkiyeye gelip dedelerinin gömüsünü emanetini arayan binlerce ermeni ve rum vardır sadece bu sektörü bu gayri müslimlere mi bırakalım.Tabiki bizlerde uğraşacağız ama Doğaya ve tarihe kesinlikle zarar vermeden.Devletimiz zaten defineciliği yasalarla belirlemiş buna uyduktan sonra mesele yok.Definecilik yasak olsa dedektör piyasasında bu kadar büyük bir kıpırdama olurmu peynir ekmek gibi dedektör satılıyor.

Gardaş ben arayana birşey demiyorum.. Bizim Sivaslıların merakını söyledim.
Bencede bu define arama işi bazı insanlarda At yarışı, Sayısal, Loto-Toto gibi hastalık derecesinde ve bu uğurda elinde ne var ne yok harcarlar.... benim demek istediğim buna bel bağlamak bunun hayalini kurmak gibi saçma birşey yok... bu define arama işine ayırdığı zamanı, zahmeti, kafa yorma işini daha hayırlı bir işte kullansalar daha iyi olur gibi düşünüyorum...

Biz neden çalışmadan zengin olmak istiyoruz... ve yine biz sivaslıların bir huyu çalışarak zengin olanada kesin define bulmuştur yaftasını vuruyoruz anlamıyorum.
Alt 19.03.2008, 17:10   #22
serkanka58
Tecrübeli Yiğido

serkanka58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serkanka58 Şuan serkanka58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 662 serkanka58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

valla define aramak insanı hem eğlendiriyor hem heyecanladırıyor.bence güzel bir uğraş.tabi fazla kaptırmamak şartı ile.bulsanda bulamasanda güzel bir hobi bence.
serkanka58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.03.2008, 18:22   #23
adislibekir
Yasaklı
NO AVATAR

adislibekir Şuan adislibekir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.03.2009 21:10

Tecrübe Puanı: 0 adislibekir FAZLA SÖZE GEREK YOKadislibekir FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
FatihCan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Gardaş ben arayana birşey demiyorum.. Bizim Sivaslıların merakını söyledim.
Bencede bu define arama işi bazı insanlarda At yarışı, Sayısal, Loto-Toto gibi hastalık derecesinde ve bu uğurda elinde ne var ne yok harcarlar.... benim demek istediğim buna bel bağlamak bunun hayalini kurmak gibi saçma birşey yok... bu define arama işine ayırdığı zamanı, zahmeti, kafa yorma işini daha hayırlı bir işte kullansalar daha iyi olur gibi düşünüyorum...

Biz neden çalışmadan zengin olmak istiyoruz... ve yine biz sivaslıların bir huyu çalışarak zengin olanada kesin define bulmuştur yaftasını vuruyoruz anlamıyorum.
Fatih kardeş fiilen olmasada her halde sende bu işe meraklısın.Bizler sivasta 4 .5 kişilik bir ekip herkes kahvede sigara dumanının içinde sabahtan akşamakadar otururken bizler karpuzumuzu beyazpeynirimizi domates,biberi bagajımıza koyup çıkardık araziye gelincik tarlalarında,soğukpıanarlardan su içerek oksijeni bol tepelerde gezer araştırma yapardık.Hiç kimseye bir zararımız olmazdı gov kıybet yapmazdık sadece yaptığımız yeni yerler yeni köyler ve yeni arkadaşlar tanımaktı.Ama 23 senelik definecilik hayatım da hiçbir tarihi alana ve mekana kazma vurmadım.Vuranada tepkimi göterdim.Kolaykazanç diyorsun ama değil bizlerde para hırsı yok sadece Arkolojiye olan merak geçmişi ve geçmişten günümüzekadar gelen objelere olan merakım.Türkiyede gezmediğim müze kalmadı.Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesini Tam 17 kere gezdim o tarihlerden kalan eserlere baktıkça dalıp giderim sanki o çağlarda yaşayan biri olurum.Ben bu işi seviyorum arkadaş bu işi biz herkese danıştık haram değil helal olduğunu da biliyoruz.Saygılarımla.
adislibekir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.04.2008, 23:10   #24
adislibekir
Yasaklı
NO AVATAR

Tecrübe Puanı: 0 adislibekir FAZLA SÖZE GEREK YOKadislibekir FAZLA SÖZE GEREK YOK

ALTIN UMUDUYLA 8 GÜNDÜR TOPRAĞI KAZIYOR
UŞAK'ta, TOKİ konutlarının yakınındaki bir arazide üç ile 10 ton arasında toz ve külçe altın olduğunu ileri süren inşaat işçisi Ahmet Ülgen, müze ve jandarma yetkililerinin gözetiminde, kazı çalışması başlattı. 12 Mart 2008 Çarşamba 01:32
UŞAK'ta, TOKİ konutlarının yakınındaki bir arazide üç ile 10 ton arasında toz ve külçe altın olduğunu ileri süren inşaat işçisi Ahmet Ülgen, müze ve jandarma yetkililerinin gözetiminde, kazı çalışması başlattı. Sekiz gündür, kazı çalışmalarını sürdüren Ülgen, iki gün içinde 24 metre derinliğindeki altınlara ulaşacağına inandığını söyledi.

Bir yıl önce, Kemalöz Mahallesi, Karakıran Mevkisi'ndeki TOKİ konutlarının 3'ncü etap inşaatında işçi olarak çalışan 41 yaşındaki Ahmet Ülgen, bölgede 24 metre derinlikte 3 ile 10 ton arasında altın olduğunu ileri sürerek Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü'nden kazı izni aldı. Jandarma ve müze yetkililerin gözetiminde, sekiz gündür 09.00-17.00 saatleri arasında kepçeyle kazı çalışması yapan Ülgen, 10 metrekarelik alandaki üç odadaki altınlara iki gün içerisinde ulaşılacağını iddia etti. Kazı çalışmaları için günlük 3 bin YTL harcayan Ülgen, “Bugüne kadar 17 metre derine inebildik. Yedi metre sonra mutlu sona ulaşacağımıza inancım tam. Hazineyi bulduğumda değeri üzerinden yüzde 50'si bana verilecek. Bu sayede hem ülkemizdeki tarihi zenginlikler toprak altından çıkacak, hem de maddi olarak ben kazançlı çıkacağım” diye konuştu.
Alt 01.04.2008, 23:18   #25
adislibekir
Yasaklı
NO AVATAR

Define Avcıları Mağaraları Talan Ediyor

Resmi büyütmek için tıklayın Bartın Merkeze Bağlı Kaman Köyü'nde, İtalyanların Gömüldüğü İddia Edilen Mağaralardaki Tarihi Mezarlar Define Avcıları Tarafından Talan Edildi.

Bartın merkeze bağlı Kaman Köyü'nde, İtalyanların gömüldüğü iddia edilen mağaralardaki tarihi mezarlar define avcıları tarafından talan edildi.
Kaman Köyü'ne yaklaşık 6 kilometre mesafede bulunan ve yan yana dizili 4 mağara içerisinde bulunan tarihi mezarların İtalyanlara ait olduğunu ileri süren vatandaşlar, mezarların yağmalandığını söylediler.

Kaman Köyü sakinleri, tarihi mezarların geçmişinin 300 yıl öncesine dayandığını belirterek, "Bölgede Acemler ile İtalyanların yaşadığı, bu mezarların da İtalyanlara ait olduğu belirtiliyor. Bu mağaralara ulaşmak için saatlerce yol yürümek gerekiyor. Ancak buraları mesken tutan bazı kişiler, tarihi mezarları kazıp talan ettiler.

4 mezarın bulunduğu mağaralarda kazma, kürek ve el feneri bulduklarını da söyleyen köylüler, yetkililerin definecilere karşı önlem almasını istediler

Bu şekilde yapılan definecilik definecilik değil kalleşçe yapılan bir katilamdır....................
Alt 12.04.2008, 00:37   #26
ersoy_34
Usta Yiğido

ersoy_34 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ersoy_34 Şuan ersoy_34 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.06.2012 16:10

Tecrübe Puanı: 690 ersoy_34 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: -->: --->: sivaslı defineciler

merhaba berkir bey ben ersoy yani fatih ersoy çok aradım bulduldum da halada o işle uraşıyorum sen nerelisin hemşerim
ersoy_34 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 12.04.2008, 00:40   #27
ersoy_34
Usta Yiğido

arkadaşlar ben fatih gerçek yerler söyleyin ilgileneceyim
ersoy_34 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 26.04.2008, 14:38   #28
ersoy_34
Usta Yiğido

dark abey yazları sivasa gidiyormusun ben merkezde oluyorum seninle orada

görüşmeyi çok isterim abicim
Alt 26.04.2008, 14:43   #29
ersoy_34
Usta Yiğido

muzaffer abey benbikaçyerde uraştım ama purofesyonel deyilim ama benim için süperbi uraş seviyorum kazmayı heycan duyuyorum tam olarak bişeybulamadım ancak bi adet boş lahit buldumbunu nasıl yapıcam bilmiyorum bana yardımcı olursan sevinirim hemşerim
Alt 04.05.2008, 02:53   #30
ersoy_34
Usta Yiğido

bekir ağabey defineciler nerdeler hani sivastan bisen bidebenmi çıktıkyahu

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)