Warnung: Illegal string offset 'type' in [path]/includes/class_postbit.php(293) : eval()'d code (Zeile 153)
TÜRKÇEmiz nereye gidiyor? - Sayfa 3 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor?
Görsel ve yazılı medyadaki duyarsızlık 52 22,13%
Eğitim kurumlarının gerekli TÜRKÇE eğitimi verememesi 27 11,49%
İçimizde herzaman varolan Avrupa sempatisi 102 43,40%
İlerleyen Teknolojide yerini alamayan TÜRKİYE ve dolayısıyla TÜRKÇEmizin kısır kalması 26 11,06%
Diğer bir neden 28 11,91%
Katılımcı sayısı: 235. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 17.02.2008, 02:21   #21
hicret
Yeni Yiğido
NO AVATAR

hicret Şuan hicret isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 05.01.2011 23:04

Tecrübe Puanı: 0 hicret FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor?

Neden Türkcemize yabanci dillerden kelimeler katmaya calisiyoruz anlamiyorum zaten.Bizim dilimizde cok güzel ve zengin.Birde argo konusmalardan cok rahatsiz oluyorum.Güzel bir konuya deginmissiniz.Ayrica diger bir nedende kitap okumamaktan da kaynaklaniyor.
hicret isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 17.02.2008, 18:57   #22
sivaslı yıldız
Yiğido

sivaslı yıldız - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslı yıldız Şuan sivaslı yıldız isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.02.2012 02:17

Tecrübe Puanı: 650 sivaslı yıldız isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Bence diğer ve yazılı şıklardan bile daha önce akla gelen bi neden.. Kitap okumuyoruz..

Dünya bir insanın, hayatında ortalama 3000 kitap okuyabileceğini, bunun içinde her önüne geleni okumak yerine ilgi alanı ile ilgili okuması gerekeni sınırlandırmasını tartışırken, biz okumuyoruzu konuşuyoruz.. Böyle bir konuyu bile korkarım Türkçe tartışamayacağımız günler var önümüzde..

Yeri gelmişken, Türk Dil Kurumunun benim de yararlandığım, ücretsiz bi hizmeti var.. Bana hergün 'bilgi' başlıklı bi ileti yolluyorlar..

Alıntı:
DAĞARCIĞINIZA HER GÜN İKİ SÖZ

E-POSTANI BİLDİR HER GÜN İKİ KELİME ADRESİNE GELSİN

Türk Dil Kurumu, elektronik posta adresini bildiren herkese günde iki kelimeyi, anlamı ile birlikte ücretsiz olarak gönderiyor.

E-posta Yoluyla Her Gün İki Söz Almak İçin:

En kısa yol: bilgi@tdk.org.tr adresine

"Dağarcığınıza Her Gün İki Söz" hizmetinden faydalanmak istiyorum.

yazılı bir e-posta göndermek.
bir ileti örneği de ekliyorum..

Alıntı:
TÜRK DİL KURUMU

Türkçe Sözlük'ten Sözler ve Yabancı Kelimelere Karşılıklar

Türkçe Sözlük'ten

pilotaj isim (pilôtaj) Fransızca pilotage; Bir hava taşıtını yönetme: "Pilotaj hatası."

Yabancı Kelimelere Karşılıklar

fotokopi : Kurumumuz, "Bir yazı, kitap veya biçimin fotoğraf yoluyla kopyasını çıkarma." anlamına gelen bu söz için daha önce önerilmiş olan tıpkıçekim sözünün uygun bir karşılık olduğu görüşündedir..
Goruyub, nesillere biz de hediyye verek.
sivaslı yıldız isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 28.02.2008, 13:50   #23
leblebi82
Usta Yiğido

leblebi82 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

leblebi82 Şuan leblebi82 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.02.2013 23:42

Tecrübe Puanı: 805 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Aslında bu seçeneklerden sadece birisini değil birkaçını seçmemiz mümkün olsa daha iyi olurdu.
Alt 28.02.2008, 14:57   #24
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55

Tecrübe Puanı: 1043 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
Serd@r Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Arkadaşlar bilmiyorum sizlerde farkındamısınız TÜRKÇEmiz büyük bir yozlaşmanın içerisinde,okey (tamam),bye (Allahaısmarladık),mersi (sağol) vs nereye başımızı nereye çevirsek yabancı kelimelerle,tabelalarla,konuşm alarla karşılaşıyoruz yabancı dile asla karşı değilim hatta her dil bir insan diyen bir düşünceyede sahibim ama beni bu kara düşüncelere sevkeden maalesef Avrupayı kendisine heryönüyle almış gençlerimiz.
Şimdi buna birde İnternet TÜRKÇEsi eklendi örnek;Nbr (nasılsın?),ii(İyi),u (Ya sen),mrb (merhaba),slm (Selam),tşk (teşekkür ederim)
Peki ne yapmalıyız?bence TÜRKÇEmizin tahribata uğramasındaki nedenleri bulup öyle çözüm üretmek en doğrusu;
Sizce Türkçemizin bu denli kötüye akmasındaki en büyük neden nedir?

1-Görsel ve yazılı medyadaki duyarsızlık
2-Eğitim kurumlarının gerekli TÜRKÇE eğitimi verememesi
3-İçimizde herzaman varolan Avrupa sempatisi
4-İlerleyen Teknolojide TÜRKİYE ve dolayısıyla TÜRKÇEmizin kısır kalması
5-Diğer bir neden

LÜTFEN "Diğer bir neden" diyenler bu yozlaşmanın önüne geçebilmek adına düşücelerini açıklasınlar!
Not:Avrupada doğmuş,büyümüş yıllarca o yabancı dilleri duymuş ve hayatlarını bu yolla sürdürmüş olan gurbetçilerimizde imla,konuşma ve telafuz hatası olabilir bu gayet doğaldır,sorumuzu anlayıpta bunun cevabını TÜRKÇE veremeyen gurbetçi vatandaşlarımızda kendi kullanabildikleri lisan ile cevaplayabilirler.
Teşekkürler!

gurbetçileri çokda masum görmek biryere kadar ama kitaplar ne güne duruyor, internet ne güne duruyor, dünyanın heryerinden türk tvleri izlenebiliyor bahane olamaz ,
tabiki anlayışla karşılarız ,
ama burada bazıları varki peeesss doğrusu diyeceğim , türkçeyi katlediyorlar

zamanında türk dil kurumu vardı bu sorunların çözümüne yardımcı oluyor akademik olarak çözüyordu, ama gel görki 12 eylül 1980 darbesi ülkemizi gerçekten her konuda geriye götürdü, söylenecek çok şey var , 12 eylülcülerin günahı çok büyük, put atatürkçülüğü yaparak atatürke ve onun kurduğu laik türkiye cumhuriyetine ciddi hasarlar verdiler , amma bilinçli amma bilinçsiz,
vebali çok 12 eylülcülerin
Alt 20.03.2008, 00:56   #25
Sweetgirl
Usta Yiğido

Sweetgirl - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sweetgirl Şuan Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.05.2015 00:50

Tecrübe Puanı: 1064 Sweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
gurbetçileri çokda masum görmek biryere kadar ama kitaplar ne güne duruyor, internet ne güne duruyor, dünyanın heryerinden türk tvleri izlenebiliyor bahane olamaz ,
tabiki anlayışla karşılarız ,
ama burada bazıları varki peeesss doğrusu diyeceğim , türkçeyi katlediyorlar

zamanında türk dil kurumu vardı bu sorunların çözümüne yardımcı oluyor akademik olarak çözüyordu, ama gel görki 12 eylül 1980 darbesi ülkemizi gerçekten her konuda geriye götürdü, söylenecek çok şey var , 12 eylülcülerin günahı çok büyük, put atatürkçülüğü yaparak atatürke ve onun kurduğu laik türkiye cumhuriyetine ciddi hasarlar verdiler , amma bilinçli amma bilinçsiz,
vebali çok 12 eylülcülerin

Bilmiyorum senin yabanci dilin varmi, eger varsa süper bir yabanci dilim var diyemezsin.
Burda bazi aileler var, sirf cocugum okulda basarili olsun diye evde bile almanca konusuyorlar. Iki lisanla büyümenin ne kadar zor oldugunu sadece onu yasayan bilir. Ayriyetden bunun üzerine birde 5. sinifda ingilizce, 7. sinifdada istek üzerine frasnizca ( veya italyanca) ve hatta dahada istek üzerine 9. sinifda latince (veya rusca) ögreniyorsa o kisi .... vayyyy haline diyorum.

Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.03.2008, 01:00   #26
bulutum
Yasaklı
NO AVATAR

bulutum Şuan bulutum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 09.09.2008 22:14

Tecrübe Puanı: 0 bulutum Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak

Âtiyi karanlık görerek azmi bırakmak...
Alçak bir ölüm varsa, emînim, budur ancak.
Dünyâda inanmam, hani görsem de gözümle.
İmânı olan kimse gebermez bu ölümle:
Ey dipdiri meyyit, 'İki el bir baş içindir.'
Davransana... Eller de senin, baş da senindir!
His yok, hareket yok, acı yok... Leş mi kesildin?
Hayret veriyorsun bana... Sen böyle değildin.
Kurtulmaya azmin neye bilmem ki süreksiz?
Kendin mi senin, yoksa ümîdin mi yüreksiz?
Âtiyi karanlık görüvermekle apıştın?
Esbâbı elinden atarak ye'se yapıştın!
Karşında ziyâ yoksa, sağından, ya solundan
Tek bir ışık olsun buluver... Kalma yolundan.
Âlemde ziyâ kalmasa, halk etmelisin, halk!
Ey elleri böğründe yatan, şaşkın adam, kalk!
Herkes gibi dünyâda henüz hakk-i hayâtın
Varken, hani herkes gibi azminde sebâtın?
Ye's öyle bataktır ki; düşersen boğulursun.
Ümîde sarıl sımsıkı, seyret ne olursun!
Azmiyle, ümidiyle yaşar hep yaşayanlar;
Me'yûs olanın rûhunu, vicdânını bağlar
Lânetleme bir ukde-i hâtır ki: çözülmez...
En korkulu câni gibi ye'sin yüzü gülmez!
Mâdâm ki alçaklığı bir, ye's ile sirkin;
Mâdâm ki ondan daha mel'un daha çirkin
Bir seyyie yoktur sana; ey unsur- îman,
Nevmid olarak rahmet-i mev'ûd-u Hudâ'dan,
Hüsrâna rıza verme... Çalış... Azmi bırakma;
Kendin yanacaksan bile, evlâdını yakma!

Evler tünek olmuş, ötüyor bir sürü baykuş...
Sesler de: 'Vatan tehlikedeymiş... Batıyormuş! '
Lâkin, hani, milyonları örten şu yığından,
Tek kol da demiyor bir tarafından!
Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır.
Feryâdı bırak, kendine gel, çünkü zaman dar...
Uğraş ki: telâfi edecek bunca zarar var.
Feryâd ile kurtulması me'mûl ise haykır!
Yok, yok! Hele azmindeki zincirleri bir kır!
'İş bitti... Sebâtın sonu yoktur! ' deme, yılma.
Ey millet-i merhûme, sakın ye'se kapılma.

14 Mart 1913

Mehmet Akif Ersoy

turkce eklemeli bir dil oldugu için gelen gecen bişeyler ekliyor öz türkçe kullanan bi kişi yukarda yazmıs
bulutum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.04.2008, 16:03   #27
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2181 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Türkçenin bir yere gittiği yok sadece kendi ağzımızla değiştirildiğine inanıyorum...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.04.2008, 16:19   #28
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Sanırım konu ile ilgili çok şey ifade ediyor bu karikatür.
Alt 13.04.2008, 16:30   #29
ofgurleyuk78
Usta Yiğido

ofgurleyuk78 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ofgurleyuk78 Şuan ofgurleyuk78 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.01.2010 17:58

Tecrübe Puanı: 763 ofgurleyuk78 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart -->: TÜRKÇEmiz nereye gidiyor?

Türkçemiz nereye gidiyor. Madem ki gidiyor nereye gittiği pek önemli olmamalı. Asıl önemli olan gitmesini engellemek. Karınca kararınca kendimizi düzelterek engellemeye çalışalım güzel Türkçemizin bir yerlere gitmesini. Yazarken, okurken, konuşurken Türkçemize değer verelim.
Alt 13.04.2008, 17:56   #30
dark_yamtar58
Yasaklı
NO AVATAR

dark_yamtar58 Şuan dark_yamtar58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
3D Car Driver Champion! Ancient Battle Champion! Basketball Rally Champion! BMX Stunts Champion! Clay Pigeon Shooter Champion! Counter-Strike Champion! Early Man Wars Champion! Ice Racer Champion! Lord Cannonball 2 Champion! Roulette Champion! Yeti Sports 9 - Final Spit Champion!
Tecrübe Puanı: 0 dark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblick

Arkadaşlar bizde dini siyasallaştıran ve Ümmetçilik hayranlığı oldyukça....Üstüne üstlük birde Görsel basın bizim dilimizin nereye nekadar gideceği belli değil.
dark_yamtar58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)