![]() |
#21 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ero Şuan
![]() Son Aktivite: 13.08.2012 02:57
Tecrübe Puanı: 670
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | ||
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() SONMEZ Şuan
![]() Son Aktivite: 26.05.2013 13:50
Tecrübe Puanı: 753
![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Alıntı:
Yok kardeşim çekinmek değil de; bazen bir çift söz, ciltlerce kitabın özetini teşkil eder...! Bazen de susmak en güzel cevaptır...! Ayrıca yukardaki tanımlama, benim tanımlamam değil; Kur'an-ı Kerim' in tanımlamasıdır : Kalpleri mühürlü olanları anlatır...!
![]() |
![]() |
#23 | |
Super-Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GuNaY Şuan
![]() Son Aktivite: 04.11.2013 00:42
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Alıntıdır... Şeriat din kuralları demek, yani İslam dinin kuralları... Şu anda bazı ülkelerde yaşatılan, yada yaşatılmaya çalışan şeriat değil, eskiden yaşanmış olan şeriatı seviyorum... İnsanların kendi çıkarları doğrultusunda değiştirdikleri şeriatı değil... Şeriat aslında şiddet cahillik (senin gibi) diyerek olmadığı bir kisveye büründürmeye çalışanlara şaşıyorum... Osmanlıda yaşanmış günümüze en yakın ve dikkate alınması gereken örnektir. Fatih Sultan Mehmet'İn İstanbul'un fethinde yapmış oldu toplar hiçbir birikimin sonucu olamaz herhalde değil mi kardeşim, sadece tesadüfler(!) topluluğunun birleşmesi sonucu birleşen demir yığınıdır... Yabancı bir bilim adamının yakılan İskenderi'ye kütüphanesinden alınan birkaç parşömen kağıdıyla atomu parçaladık ifadeside müslümanlara ait olan o kütüphanenin içerisinde barındırdığı bilgilerin sadece magazinsel birkaç kitaptan oluştuğunu gösteriyor(!)...
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() tatli-dilli Şuan
![]() Son Aktivite: 24.10.2009 00:37
Tecrübe Puanı: 875
![]() |
![]() olacagi budur iste, dinimize kendilerine göre yorumlayanlarin sonu bu. lanet olsun böyle insanlara, ve böyle insanlarla ayni dünyayin ayni nefesini solumaktan utanc duyorum.
egitimsizligin geri kafaliligin vs vs getirdigi sonuclar...
![]() |
![]() |
#25 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() tatli-dilli Şuan
![]() Son Aktivite: 24.10.2009 00:37
Tecrübe Puanı: 875
![]() |
![]() Alıntı:
dinine bagli bir insanin seriyat ile ne alakasi var? bu cahillikten gelen birsey, insanlar her okudugunu dogru yorumlayamiyor iste, kendilerince islerine geldigi gibi uyguluyor. simdi böyle insanlar cikyior diye neden bütün inancli insanlari bir kefeye koyuyorsunuz? bu da bir cahillik degilmi? gercekten inancli bir insan esine birak baski uygulamayi basinda tasir ve allahin ona verdigi en büyük emanet oldugunu da anlar. bu konular derin böyle forum ortaminda paylasmak ile olmaz heleki anlayissiz ve herkesi bir kefeye koyanlarla asla olmaz.
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Yasaklı
![]() bulutum Şuan
![]() Son Aktivite: 09.09.2008 22:14
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() şeriat yani şeri hukukun yürülükte olmasi demek bu demek deil bu fotolarin şerii hukuk ile yakindan uzaktan alakasi bile yok serii hukukda suc unsuru olan seyi yapilmamasi konsunda caydirici seyler vardir islam dini sonuc olarak en merhametli din ve insana encok deger veren hatta kadina daha cok deger veren bir dindir boyle bir dini karalamak isteyenlerin uydurma sözlerinden ve resime aksettirmesindenbaska bisey deil bunlar sadece görüntü kirliligi
|
![]() |
![]() |
#27 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1292
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
şeriat diyor ki.. -komşun açken tok yatma..hepiniz kaynaşın yani,zengin fakirin kapsını çalsın..hem zenginin gurru törpülensin hem de fakirin karnı doydun.. diyor yani.. -"kadınlarınıza iyi bakınız .onlar size Allahın bir emanetidir" diyor...yani kadına kendinize baktığınızıdan bile daha iyi bakacaksınız..aksi takdirde emanete hıyanet edersiniz diyor.. -kurban kesin diyor mesela..dayanışma olsun,fakirin mutfağı şenlensin diyor.. -zekat verin diyor sonra..malından feragat etmeyi öğrensin zengin,fakirinse yüzü gülsün diyor.. -komuşlarınız hakkını gasp etmeyin diyor.. -"annene "of" bile deme" diyor mesela... amaaan neyse boşver..o kadar çok güzel yanı var ki...ben saymakla,sen anlamakla bitiremezsin..en iyisi fazıl hüsnü misali..sen yoluna ben yoluma.. ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() yakamozz Şuan
![]() Son Aktivite: 11.08.2016 15:43
Tecrübe Puanı: 650
![]() |
![]() Can uzun zamandır yoktun nerelerdeydin seni çok özledik yaw
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1292
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
o resimlerin doğru olduğunu asla düşünmüyorum..velev ki doğru..şunu bil ki bunu yapanlar da senin gibi şeriatı anlayamamış insanlar..
![]() |
![]() |
#30 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hz.Muhammed, bir hadisinde “ Bana dünyanızdan üç şey sevdirildi.Kadınlar,güzel koku ve namaz” demiştir ( C.Sena Hz.Muhammed’in felsefesi s.434)
Peygamberin burada kadını da sevgililer arasında sayması önemlidir... Şimdi erkeklerin şeriatın kendilerine verdiği güçle kadınlara eziyet etmesi çoklu evlilikler,Analarımıza,bacılar ımıza ve kızlarımıza şüpheyle baktığımız bir bakış açısı.Bu dünde böyle idi bu günde böyle yarında ayni olacak. |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 6 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 6 Misafir) | |
|
|