![]() |
#21 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 14.09.2024 15:55
Tecrübe Puanı: 1339
![]() |
![]() Alıntı:
bu bakımdan , Atatürk'çü olup da silme yobaz insanlar da var. Onlar Atatürk'ü sadece kendilerinin sevdiğini düşünüp, insanların dış görüşüne bakarak ya da siyasi görüşüne bakarak karşısındaki Atatürk düşmanı olarak görebilir , görmek isteyebilirler. Atatürk'çü yobazlar gelişmenin ve değişmenin önüne Atatürk ismini kullarak set vurabilirler. Ve sizin de ifade ettiğiniz gibi Atatürk'ü kendi dar düşünce kalıplarına hapsedip, kendileri gibi olmayanları ötekileştirerek bu ülkenin insanlarını bütünleştirmek yerine ayrıştırırlar. Malesef bu yobazlıklıarına bağnazlıklarına da Atatürk ü alet ederler.
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 7 Kullanıcı goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#22 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 15.07.2012 09:54
Tecrübe Puanı: 975
![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Yobaz kelimesinin tanımını herkes kendince yorumlamış. YOBAZ: Kaba, saba, uyumsuz, bildiğinden şaşmayan, sabit fikirli, saldırgan yeri geldiğinde linçe kalkışan, gerekirse insan bile yakan çağ dışı bunlara gerici akım yani yobaz ifadesi kullanılıyor. Bende sizin Atatürk'çülerde yobazdır kelimesine katılmıyorum, siyahla, beyaz kadar zıttır. Atatürk'çüden yobaz olmaz, çünkü Atatürk ilkeleriyle bir ilericidir, devrimcidir, büyük aydındır, yön vericidir değişimcidir. Atatürkçülük fendir, bilimdir, sanattır onun için bunlara yobaz ifadesi kesinlikle yakışmaz, ancak onu istismar edip aşağılamak küçük düşürmek isteyen zümrelerdir yobaz. Hangi Atatürk'çüler nerde toplanmış hangi yeri kaba kuvvetle basmış, insanları yakmaya kalkmış gösterin ben sizin görüşünüze saygı duyayım. Murat arkadaşımada şunu diyeyim, yobaz olmadığın belli oluyor ama Atatürkçüyüm demektende çekinme, çünkü Atatürk bu ulusun bir ışığıydı, yol göstereniydi Cumhuriyetin kurucusuydu, bunda çekinecek birşey yok arkadaşım seviyorum demek yetmez gönül rahatığıyla Atatürkçüyüm diyebilrisin. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#23 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ŞAHBEY Şuan
![]() Son Aktivite: 08.10.2010 15:10
Tecrübe Puanı: 619
![]() |
![]() malesef şu kadrcık yerde bile yobazlar görüyorum kim niye insan yaksın ne alaka bunun adıda yobazlık olsun olaylara kelimeleri bağlamayalım karedşim bu nasıl bir anlayış yuh yani
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı ŞAHBEY'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#24 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() filografozan Şuan
![]() Son Aktivite: 30.06.2014 01:13
Tecrübe Puanı: 872
![]() |
![]() Türkçe - Türkçe sözlük yobaz anlamı
![]() ![]() ![]() yobaz; dinde bağnazlığı aşırılığa vardıran, başkalarına baskı yapmaya yönelen (kimse). bir düşünceye, bir inanca aşırı ölçüde bağlı olan (kimse). kaba saba, inceliksiz (kimse). önce vatan-58 kardeş,kelimeleri incelikle ve kırıcı olmadan kullanırsak,saygın bir tartışma ortamı oluşur. neticede herkesin fikirleri farklı olabilir. önyargı ve suçlama yakışıksız oluyor. herkes aynı fikirde olsa zaten forumlar,tartışma platformları oluşmasına gerek kalmaz. yobazlık sadece dinde değil,her fikirde olabilir.fikri yobazlık ta iyi bir şey değildir. insanların hepsi aynı yerden bakmak zorunda değil;kimse dört dörtlük değil.herkesin penceresine karşı daha saygılı olmamız gerekmiyormu SİVASLILAR PLATFORMUNDA .... artı;ATATÜRK ve ATATÜRKÇÜLÜK arasında çok büyük farklar var. helede zamanımızda neredeyse birbirine zıt hale geldi. atatürke karşı en büyük istismarlar hep ATATÜRKÇÜ GEÇİNENLERden geliyor. samimi olanlar ayrı... Konu filografozan tarafından (21.07.2010 Saat 16:39 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı filografozan'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#25 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() |
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#26 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Atatürkçülük fendir, bilimdir, sanattır onun için bunlara yobaz ifadesi kesinlikle yakışmaz, ancak onu istismar edip aşağılamak küçük düşürmek isteyen zümrelerdir yobaz.
Hangi Atatürk'çüler nerde toplanmış hangi yeri kaba kuvvetle basmış, insanları yakmaya kalkmış gösterin ben sizin görüşünüze saygı duyayım yukardaki ifadelerinize katılmıyorum.rahatsızlığım burda.yani bir adım ilerisi dayatmaya baskıya giriyor. üslubumuzu daha iyi kullanabiliriz. her insan bir dünya,bir kainat.dolayısıyla aynı fikir üzerinde mutabık kalabilmemiz hepimiz açısından gayet doğal. ATATÜRK fendir,bilimdir,sanattır...vs. ...olabilir kimse itiraz etmez. ama ATATÜRKÇÜLÜK çerçevesinde çok farklı işlevler barındırabiliyor. siz kendi çevrenizde görmeyebilirsiniz ama herkes bir olmaz. çürük elma misali... ZULÜM KİMDEN GELİRSE GELSİN, KİME KARŞI OLURSA OLSUN, ZALİME KARŞI,MAZLUMDAN YANAYIM. bu çerçevede herkesle mutabık olurum. saygılar kardeşim... |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı filografozan'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#27 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Her fikire saygılıyımdır, herkes aynı düşünecek diye bir kural zaten olamaz, yoksa burada medeni şekilde tartışıyor olamazdık zaten, Bendende saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#28 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Değerli filografozan ben de senle aynı fikirdeyim bunda bir şey yok , benim asıl söylemek istediğim şu, hayatımızın her alanında istismarlık, zorbalık, kötüye kullanma vardır, bu farketmez bunu Atatürkçüsüde yapar, dinine çok bağlı biride. Öyle yapmakla ne Atatürkçülük biter ne de dinizime karşı bir sorumluluğumuz.Bunda hemfikiriz. benim asıl karşı olduğum şey Atatürk 'e karşı bilinçli yada bilinçsiz şekilde yürütülen istismarcılıktır.
Her fikire saygılıyımdır, herkes aynı düşünecek diye bir kural zaten olamaz, yoksa burada medeni şekilde tartışıyor olamazdık zaten, Bendende saygılar sağol kardeşim;şimdi tüm yorumlar aynı kapıya çıktı; istismarın her türüne karşıyız.fanatikçe bir tutumla iyiyi-kötüyü aynı kefeye koyamayız. ben şuna çok şahit oluyorumki;ATATÜRK ü,atatürkçülük maskesiyle istismar edenler oldukça fazla.bunada en başta ben,sen,o farketmiyor hepimiz karşıyız. saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı filografozan'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#29 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() murat tugrul Şuan
![]() Son Aktivite: 06.06.2015 16:33
Tecrübe Puanı: 776
![]() |
![]() Alıntı:
yobaz kelimesini zaten kabul etmiyorum konuşmaya bile gerek yok Atatürkçü degilim derkende!!! Atatürkçülük adında bir kalıp oluşturmuşlar ve herkesi bu kalıba sokmaya çalışıyorlar. Ben bu kalıba girmem diyorum. Atatürkün yanlışları zaafları yokmuydu.tabiki vardı çünkü o insandı bizim gibi Ama ben bunların hiç birini görmüyorum.Benim gördügüm param parça olmuş paylaştırılmış yıkılıp yakılmış imparatorlugun küllerinden yaşadıgımız cennet vatanı kurması bu zaten atatürkü sevmek için tek başına yeterli Dahası : Bize gösterdigi çok ama çok önemsedigim fikirleri biz bu yolda ilerleseydik emin olun bu gün süper güçtük. Bizler atatürkün açtıgı çıgırda yürümedik Atatürkçülük derken kimse ilimden bilimden bahsetmiyor. İstikbal göklerdedir sözünü benmi söyledim.Neden bu güne kadar hiç türk uçagı yapılmadı Atatürk bütün ideallerimi bırakın size benzemeyenleri dışlayınmı demiş. Bugün hala atatürk zamanında yapılan demir yolunu kullanıyoruz.Neden Neden hiç otomobil üretemedik.Yüksek ögretim görmüş insan sayımız neden az Ben atatürkçülüge burdan bakıyorum.Milli şef döneminde temeli atılan atatürk tekelciline degil |
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı murat tugrul'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#30 | |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Kendi bile ta o zaman bu sözleri söylemiş gerçektende öyle değilmi. Onun fikirleri keşke yaşatılabilseydi sahip çıkılabilseydi. "Beni anlamak demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir." M.K.Atatürk...
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
TÜRKİYE/VATAN/BAYRAK/MEHMETCİK/SEHİT ile alakali siirleriniz | Sabiha Serin | Şiirler | 190 | 10.11.2011 11:33 |
Olay yaratacak mektup | banu58 | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 6 | 08.10.2008 19:59 |
BİR ÖĞRENCİDEN ANNE VE BABASINA MEKTUP (Anne,Baba ve Öğretmenlerimiz lütfen okuyunuz) | Sabiha Serin | Arşiv | 0 | 07.06.2008 16:45 |
Hz. Peygamber'e Anlamlı Mektup | sonbahar5803 | Arşiv | 3 | 24.04.2008 16:27 |
ANNEYE MEKTUP | fratt | Arşiv | 6 | 16.01.2008 10:06 |