30.01.2009, 12:41 | #21 |
Usta Yiğido
MeLody58 Şuan
Son Aktivite: 02.06.2015 18:15
Tecrübe Puanı: 867
|
Cevap: YanLızLıGıMın İsYaNı
buraya yazdıgım şiirlerin çogu hemşerimin sitesinden alıntıdır kendiyle siirleriyle gurur duydum
Nasılsın diye sorma sakın dostum Rüzgarın yaprakları savurduğu gibi Yellerin içinde sessizce kaybolmuş Gönüllerde unutulmuş biri gibiyim işte Nasılsın diye sorma sakın dostum Yeşermeden çürüyen umutlar gibi Renksiz hayallerime ağlamak üzere Dokunsan ağlayacak biri gibiyim işte Nasılsın diye sorma sakın dostum Elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi Dudağı bükük öyle gücenmişim gibi Tesellileri olmayan biri gibiyim işte Nasılsın diye sorma sakın dostum Kanım kaynamıyor artık eskisi gibi Ömrüm benden önce tükenmiş sanki Her gün kalbi ezilen biri gibiyim |
30.01.2009, 13:18 | #22 |
Yeni Yiğido
olcay_58 Şuan
Son Aktivite: 27.03.2010 00:30
Tecrübe Puanı: 0
|
***HASRET
Parmak kaleme hasret Kalem kağıda hasret Kağıt kelama hasret Kelam ilhama hasret Aşık sazına hasret Sazı sözüne hasret Yarın umuda hasret Umut düşüne hasret Bahar bülbüle hasret Bülbül gülüne hasret Savaş barışa hasret Barış huzura hasret Elem gülene hasret Gülen neşeye hasret Sıla gelene hasret Gelen yarene hasret Mecnun Leyla'ya hasret Leyla sevdaya hasret Sevda murada hasret Murat vuslata hasret |
30.01.2009, 14:17 | #23 |
Usta Yiğido
sibelYILMAZ Şuan
Son Aktivite: 05.09.2014 10:55
Tecrübe Puanı: 920
|
YALNIZLIK MACERASI
Öyle yalnız kaldım ki hayatımda Kimi gün öldüm kimi gün ilah oldum Çok zaman annemin dizlerine hasret Koydum başımı kendi dizlerime Doya doya ağladım Paylaşırsa dost paylaşırmış İnsanın derdini sevincini Dost umidiyle ortalığa düşmeye gör Hangi kapıyı çalsan kimseler yok Hangi omuza dokunsam yabancı çıkar Aşık mı olmadım taparcasına Bir Mecnun geçti o çöllerden bir de ben Diz mi çektirmedim alemde Kerem gibi Ferhat gibi gürz mu sallamadım dağlara Ne Leyla yar oldu bana ne Aslı ne Şirin O gün bugün sırtımı kendim sıvazlıyorum Sabahları sokağa çıkmadan evvel Cesaret şairim cesaret Kendi saçlarımı okşuyorum geceleri Sevgilimin saçları niyetine. Cahit Sıtkı Tarancı
30.01.2009, 18:07 | #24 |
Usta Yiğido
MeLody58 Şuan
|
Hani, diyorum da, insanın gerçekten mükemmel bir dostu olsa...”
"Onu", şöyle, içine sindire-sindire, kocaman bir sarılsa... Yüreklilikle söylediğiniz... "Canım benim”.. Dediğiniz... Telefonda bile saatlerce konuştuğunuz, sıcacık biri... Özlediğinizde, hayal kurduğunuzda yanınızda o var mı? Sizi hiç yalnız bırakmayan biri... Cesur, sempatik, azimli, kararlı,.. Arayan, soran, "Seni özlüyorum" diyen biri. Böyle bir canlı ile her şeyi konuşabilir, paylaşabilirsiniz. Yanıltmaz… Anlayışla karşılar her şeyi... Hataları, günahları-sevapları, her bir şeyi konuşabilirsiniz onunla... Bir arayış içinde olmanıza gerek yoktur. O kendiliğinden çıka gelir zaten. Bir gün bir bakarsınız, karşınızda... Bir de bakmışsınız sımsıcak sohbetler, derin konular, sırlar, paylaşımlar... Kimseye söyleyemediğinizi, en yakınınıza anlatamadığınızı, geçmişteki izleri, geleceğe dairlerin! izi, sadece ona anlatır olursunuz. Kadın, erkek fark etmez. Bir dost bulun! Ama gerçek olsun. Aradığınızda işinizi değil, sizi soran... Kötü gününüzde ev sahibi, iyi gününüzde kiracınız olsun. Anlatsın, konuşsun, açık-seçik, korkmadan yaşasın… Güvensin! Cinsiyeti olmasın! Bir kartal kadar haşin, bir maymun kadar şaklaban, bir ceylan kadar narin olsun. Doğruları söylesin. Gözleriyle ve kalpten konuşsun. Yaşasın! Doya doya yaşasın, doya doya yaşatsın. Beyninden değil, yüreğinden versin. "Olsun varsın! Paylaşırım." desin. Bir dostunuz olsun. Sizi ve benliğinizdekileri paylaşsın... Dost olsun! Ama... Gerçek bir dost.. Benimse Gülkokulu Çiğdamlası ıslak kanatlı gök gözlü ince bacaklı martılarım var… Sizleride beklerim. DOSTÇAKALIN.... |
02.02.2009, 19:34 | #25 |
Tecrübeli Yiğido
...Kangallı... Şuan
Son Aktivite: 21.04.2010 13:02
Tecrübe Puanı: 628
|
Sende mi Unuttun Beni Bey?
Son günlerde, bir surat, bir surat ki gelinde, Çayımı bile yarım dolduruyor bey. Allah'tan kulaklarım ağır işitiyor da Duymuyorum ne söylediğini Ama yine de hissediyorum bey; Beni bu evde galiba istemiyor artık Hey gidi günler heeey. Oğlunu bilirsin, vur kafasına al lokmayı İki ara bir derede ne yapsın ana bu atsa atılmaz, satsa satılmaz. Bana artık gizli gizli sarılıyor bey... Dün akşam uyurken öptü beni biliyor musun? Nasıl ağırıma gitti nasıl Artık akide şekeri de getirmiyor. Hani dişlerim yok ya, güya yerken garip sesler çıkarıyormuşum da Çocuklar iğreniyormuş benden. Yok,vallahi yalan bey, hiç yapar mıyım ben öyle şey? Gelin çocuklara masal anlatmamı da yasakladı Üstelik seninle konuşuyormuşum diye duvardaki resmini biryere sakladı Olsun, koynumdaki resminden haberi bile yok! Yine de beddua edemem bey, Oğlumun karısı, torunlarımın anası o. Geçenlerde üst komşular geldi, Ne konuştuklarını duymayayım diye kapıyı üstüme kilitledi. Duymadım, duymadım, lakin hissettim. Düşkünler evine yatıracaklarmış önümüzdeki ay beni Ne yalan söyleyeyim epey ağırıma gitti, epey, Ha, sen ne diyorsun bey? Hani bir görünsen oğluna, ne de olsa babasısın, Seni dinler. Bu odada oturur, vallahi hiç dışarı çıkmam. Akide şekeri de istemem. Masal da anlatmam artık çocuklara Ne olur ayırmasınlar beni bu evden Yaşayamam nefes bile alamam Sana ait anılardan uzak ne yaparım ben, ne yaparım? Şu camın pervazında hayalin durur, çekmecelerde el izin. Bastonun hala duvarda asılı. İstemiyorlar beni artık, istemiyorlar hasılı. Hey gidi günler hey Hani diyorum bir çağırsan Yoksa, yoksa sendemi unuttun beni bey Sendemi unuttun beni bey? Alıntıdır..
02.02.2009, 19:38 | #26 |
Tecrübeli Yiğido
...Kangallı... Şuan
|
Nefretimde Bile Dualarımla Sevdim Seni..
Yalnızlık ve acının …ve gözyaşının …ve ihanetin …ve boşa harcanan bir hayata kahretmişliğin... Adım adım... Hece hece... Eze eze... Voltalar attığı yüreğimin “cennet” köşelerinde Sen; Yalan dostlarınla... Yalan sevgilerle... Yalan hayallerle… Mutluluğunu kovalamaya devam et... "Kader çıkmazı" denilen yerde oturmuş geçmişime söverken ben ..! Sen; yüreğimde ki Duasız mezarında çırpınışlar yaşayacaksın ..! Bunu belki yaşadığın her an bedeninde, organlarında, içinde hissedeceksin... Ama ancak öldüğünde ruhunda hissedeceksin... …ve o zaman İşte tam o an anlayacaksın..! Yıkılacaksın, Seni ruhun yaşarken terk etmiş... Topraktan yaratılan bedenin “çamur”laştığında seni terk etmiş... Her şeyi o zaman anlayacaksın... …ve bir kez daha anlayacaksın Bir kez daha yıkılacaksın... "Ömrümü veririm" dediğim sen...(ki değmezsin) Mahşer günü boynun bükük gezeceksin... Beni göreceksin... Yine başım dimdik fakat gözleri "can yaşı" döken... Bir ben göreceksin... İçimde bir ben daha göreceksin... Senden sonra ki hayatı boyunca hiç bir zaman gülemeyen, Güneş'e, Ay'a, hatta tüm tabiat olaylarına küsen, Yüreğini sevgiye kapamış, Allah'a sadece ve sadece "ölmek" için dua eden..! Bir ben göreceksin... Fakat yinede diyorum ki... Lanet olsun ki bunu diyorum..! "O kutsal teraziye konduğumuzda sevaplarımı sana verecek kadar çok sevdim seni..." Günahlarını alacak kadar da yakmıştın zaten... ...ve sonra Cehennemim en dibinde olsam bile... Yüreğinin tebessümünü hissedeyim... "Cennette bile Allah'ım seni korusun" diye dua edebilirim... Gözlerimde bıraktığın kin ile öyle baktım ki insanlara... Bir kere olsun... Bir kere olsun "uslandıracak" bir göz bulamadım... "yaşatacak" bir göz bulamadım... Ayrılık bu mudur? Alıntı..
02.02.2009, 19:39 | #27 |
Tecrübeli Yiğido
...Kangallı... Şuan
|
Boşunaymış Benim Sana Yandığım...Kurban Olduğum..!
Sensizliğin Sessizliğinde yazıyorum bu yazıyı… Biliyorum…Adım gibi eminim okuyamıyacaksın yazdıklarımı… Oysa ki;ne hayallerim wardı…Bundan sonar kalemi elime aldığım zaman..Aşkdan,Mutluluktan söz edecektim… BİZ’i yazacaktım… Ama olamadık Sevgili “BİZ” olmayı beceremedik… Ben sevdim…Sen sevdim dedin…Nerden bilirdim ki YALAN…! Neden diye sormaya korkuyorum artık… Çünkü biliyorum cevabı yok… Tabi ya…Sende haklısın Gözlerimin içine baka baka “BEN SENİ SEVMEDİM…SADECE SENİN BENİ SEVMENİ SEVDİM…SONRADA SIKILDIM SEBEPSİZ GİTMEYİ SEÇTİM” diyemezdin… Aslında biliyormusun Sevgili bunları deseydin canım bu kadar çok yanmazdı…Ama sen susunca Dönersin sandım…Yanılmışım… Bak senin sevdiğin türkülerden dinliyorum ne de güzel söylüyor. “BOŞUNAYMIŞ BENİM SANA YANDIĞIM…KURBAN OLDUĞUM…” Bugün daha iyi anladım kurduğum hayallerin tamamen yalan olduğunu…Sen benim ASKERİM olacaktın Sevgili Benim… Sensizliğin değil askerliğinin biteceği günün şafağını sayacaktım… ŞAFAK KARANLIK OLSADA GÜN DOĞMAYA MAHKUMDUR deyip…beklicektim… İşte bir türkü daha..Bunuda çok severdin… “KURUYA KADERİM YAR’DAN AYRILDIM…ÜLGER DOĞMAYA…” Ahh be yarim…Ah be sevdiğim…Ah be Hasretim…Sende biliyorsun bu sonu haketmemiştim…Şimdi Son Sözüm; “HAKKIM SONUNA KADAR HELAL SANA…AMA AŞKIM ASLA…!” Alıntıdır
02.02.2009, 19:48 | #28 |
Usta Yiğido
harbikiz58 Şuan
Son Aktivite: 03.10.2012 23:37
Tecrübe Puanı: 678
|
Cevap: Sende mi Unuttun Beni Bey?
üfff okurken tüglerim tiken tiken oldu ya,
bu tür olaylar neyazik ki cok yasaniyor paylasim icin cok teskkür ederim büyüklerimizin kiymetini bilelim |
02.02.2009, 19:53 | #29 |
Usta Yiğido
goramaz Şuan
Son Aktivite: 14.09.2024 15:55
Tecrübe Puanı: 1336
|
Cevap: Boşunaymış Benim Sana Yandığım...Kurban Olduğum..!
ciğerden yaraladın beni..:(
|
12.02.2009, 16:05 | #30 |
Usta Yiğido
MeLody58 Şuan
|
Yılların alıp götürdüğü ve geri getirelemediği zor yaşantılar içinde
kaybolan bir dünyada yaşıyoruz!Değerini bilmeden sade anlamaya çalışarak geçen bu zamanlarda bir sevgiliye bir tek kişiye çok ihtiyacım var.yanımda olsa elimi tutsa gözlerimden gözlerini kaçırmasa nefesini yüzümde hissetsem,diyorum ya bir sevdiğim olsa var aslında çok uzaklarda,yüzünü göremediğim,kalp atışlarını duyamadığım bir sevdiğim.ne kadar zor olduğunu anlatsam anlatılmazda anlatsam anlamazsınız!yanınızdaki sevgilere iyi bakın görmediğiniz duymadığınız o kadar çok şey varki bunu uzak kalınca anlarsınız!bir kitap yazsam içinde bir tek sen olsan sade sen!konusu teması ana düşüncesi kelimelerin hepsinde sen olsan!içinde gözyaşımın bulunduğu bir çok şey yazsam ve sana yollasam!bak işte yolluyorum oku bunu dünyanın en güzel ve özel insanı! |
Konuyu Toplam 3 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 3 Misafir) | |
|
|