Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 17.11.2009, 13:41   #21
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: 25 Kasım’da İmamlarda İş Bırakıyor

Ben de şunu anlatmaya çalışıyorum. İmamlar imam hakları için eylem yapmıyor. Tüm memurlar eylem yapıyor.Bu eylemin içinden imamları neden çekip alıyorsunuz.Bunu anlamıyorum. Sadece imamların bulunduğu sendika eylem kararı alsa amenna bişey demem.Koskoca Kamu-Sen karar alıyor ve siz bunu küçücük bir kısmını oluşturan imamlara malediyorsunuz.
Alt 18.11.2009, 03:48   #22
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22

Tecrübe Puanı: 679 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ben de şunu anlatmaya çalışıyorum. İmamlar imam hakları için eylem yapmıyor. Tüm memurlar eylem yapıyor.Bu eylemin içinden imamları neden çekip alıyorsunuz.Bunu anlamıyorum. Sadece imamların bulunduğu sendika eylem kararı alsa amenna bişey demem.Koskoca Kamu-Sen karar alıyor ve siz bunu küçücük bir kısmını oluşturan imamlara malediyorsunuz.
yahu pek mukterem iktidarımız çok dindar yaa, en çok memur alımı diyanete olmuş ya imamlık ya da herhangi bir sıfatla... Ondan öne çıkartıyoruzdur efendin, ondan öne çıkartıyoruzdur... Yahu ben imamların bu haklarını kullanmasının sakıncasına değiniyorum ve bu yüzden sakat olduğunu söylüyorum çekinceleri de belirtiyorum üstelik sen hala biz niye imamları alıp çıkartıyormuşuz yahu biz müslüman bir ülkeysek ibadet bizim en temel ihtiyacımız olarak baz alıyorsak, ibadeti sekteye uğratacak hareketlerden kaçınmalıyız diyorum. Bunu sana demiyorum imamlara diyorum... Sen de imamsan alın üzerine hocaefendi...
Alt 18.11.2009, 12:51   #23
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Tamam siz haklısınız. Müslüman bir ülkede imamlar bile eylem yapıyorsa vay halimize...
Ayrıca imam değilim hocaefendi muhabbetini bırakırsan iyi olur...
Alt 18.11.2009, 14:16   #24
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1307 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

İmamların bir gün iş bırakması çok mühim değil,kritik memurluk değil zira.İmam olmanın şartları ve öncelikleri vardır.İmamdan sonra 2.öncelikli,vasıflı kişi namazı kıldırabilir.Sorun yok!

Şimdiye kadar en az alımalrdan biri Diyanet'e ve Din KÜltürü ve Ahlah Bilgisi öğretmenliğineydi.O zaman neredeydi adil duygularınız.?
Alt 19.11.2009, 18:12   #25
Urumçi
Usta Yiğido

Alıntı:
Ötüken Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
İmamların bir gün iş bırakması çok mühim değil,kritik memurluk değil zira.İmam olmanın şartları ve öncelikleri vardır.İmamdan sonra 2.öncelikli,vasıflı kişi namazı kıldırabilir.Sorun yok!

Şimdiye kadar en az alımalrdan biri Diyanet'e ve Din KÜltürü ve Ahlah Bilgisi öğretmenliğineydi.O zaman neredeydi adil duygularınız.?
yahu sen yazdıklarımı okumuyor musun, cemaatten biri çıkar kıldırır diyoruz eyvallah da demedik mi ya adam işin ehli değilse sakata mı sokacak onca müminin ibadetini demişiz. hala gelip yok efendim kıldırır birisi o zaman imama hiç ihtiyaç yok her zaman cemaatten biri çıksın imamlık yapsın. Esasında da zaten İslamiyet'in ilk döneminde böyledir başka bir işle işgaliyet eden kişi gönül rızasıyla maddi bir karşılıksız imamlık yapar idi. Tamam şimdi de öyle olsun o vakit...

Neyse bir şeyler gevelemiş efendinin teki, biz onun tarafımıydık diye soruyorum, yahut ben onun tarafımıydım diye soruyorum. Devlet vakti zamanında serbest imamlığı yasakladığında pekala biz o serbest imamlar ya diyanete alınsın ya da açıkları süratle doldurulsun diyorduk. Ama günümüz iktidarı ve yandaşları olur mu öyle şey diye sadece vaveyla çıkartıp, tüm imamların diyanete bağlılığına karşı çıkıyordu. Ne olacak şimdi bu... Konuyu saptırmayalım rica ederim yoksa çok farklı boyutlara yürütürüz bunu sevgili ötiken...
Alt 19.11.2009, 18:57   #26
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1307 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Yahu ne demek işin ehli değilse..Çocuğumuzu öğretmene veriyoruz,ya işin ehli değilse..Dişçiye gideriz ya işin ehli değilse..Lokantaya gidiyoruz,ya lokantacı temiz değilse,ehli değilse..Kaldı ki imam olmak için bir fakülte,bir tıp fakültesi,eğitim fakültesi bitirmeye gerek yok.Ben şuanki halimle namaz kıldıracak kadar imam olabilirim.Evet camideki imam işin benden ehlidir,ama ben de insanalrın namazını sakata getirmem,pek ala kıldırabilirim bi-iznillah.
İmam-hatip'lerin önünü kapa,üniye sokma,imama da gerek yoksa bu adamalr bu ülkenin kemiğini mi yiyecek,millet etini yerken?İmam da olacak,maaşını da alacak,grev de yapacak tabi!

İslamiyet'in ilk dönemlerinden bu yana çok şey değişti kardeş.O zamanla bu zamanı kıyaslayamazsın.
Alt 19.11.2009, 19:13   #27
Urumçi
Usta Yiğido

Alıntı:
Ötüken Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yahu ne demek işin ehli değilse..Çocuğumuzu öğretmene veriyoruz,ya işin ehli değilse..Dişçiye gideriz ya işin ehli değilse..Lokantaya gidiyoruz,ya lokantacı temiz değilse,ehli değilse..Kaldı ki imam olmak için bir fakülte,bir tıp fakültesi,eğitim fakültesi bitirmeye gerek yok.Ben şuanki halimle namaz kıldıracak kadar imam olabilirim.Evet camideki imam işin benden ehlidir,ama ben de insanalrın namazını sakata getirmem,pek ala kıldırabilirim bi-iznillah.
İmam-hatip'lerin önünü kapa,üniye sokma,imama da gerek yoksa bu adamalr bu ülkenin kemiğini mi yiyecek,millet etini yerken?İmam da olacak,maaşını da alacak,grev de yapacak tabi!

İslamiyet'in ilk dönemlerinden bu yana çok şey değişti kardeş.O zamanla bu zamanı kıyaslayamazsın.

çok saçma olmuş, öğretmen eğitim alıp işin ehli değilse eğitimde bir sorun vardır, dişçi de işin ehli olmak için eğitim alır öyle olur, imamda eğitim alır öyle olur, cemaatten çıkıp kıldıracak adam nerede eğitim almıştır tartışılır...
Sen kıldırabilirsin, belki bende kıldırabilirim çok şükür amma her çıkan doğru mu kıldırır bunu izah etmeye çalıştım..

İmamlığı kaldıralım o zaman derken ironi yapmıştım onu bile ciddiye alıp cevap yazmışsın Yahu diyoruzki biz Türkiye'nin yetkili mercilerinde yani İmam-Hatiplerde yetişmiş insanlar ve imamlık mesleğine Türkiye Müslüman Cemaatinin tek kurumu olan Diyanet tarafından atanan kişiler dışında bu yönde oluşacak sakatlığın izahı olamaz diyoruz...

Hah İslamiyet'in ilk zamanı ve içtimalarından günümüze çok şey değiştiğini akıl etmişsin eh ne güzel, ama o zamanın ve sonraki zamanın şartları bu yönde. Osmanlı'da bile imamlar kadılık maaşlarını alırlardı, imamlık için maaş verilmezdi ve imam olmayan kadı vardı. Kadı olmayan imam olduğu gibi. Yani İmamlık kurumu gönüle bağlı karşılığında belli bir maddi değer taşımayan, manevi değer taşıyan bir mevkidir. İslamiyet'te bunu öngörmektedir. Yani insanların belli bir ücret karşılığını almak şartıyla imamlık yapması saçma. Ben hükümet politikalarını en çok eleştiren insanım ancak bu eylem kararında bu karara riayet edecek imamlarda bu durumları gözönünde tutarak manevi manada İmam olduklarını kanıtlamakla mükelleftirler... Bunu dile getiriyorum sadece tabii anlayana...
Alt 19.11.2009, 19:37   #28
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4547 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Alıntı:
Urumçi Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
çok saçma olmuş, öğretmen eğitim alıp işin ehli değilse eğitimde bir sorun vardır, dişçi de işin ehli olmak için eğitim alır öyle olur, imamda eğitim alır öyle olur, cemaatten çıkıp kıldıracak adam nerede eğitim almıştır tartışılır...
Sen kıldırabilirsin, belki bende kıldırabilirim çok şükür amma her çıkan doğru mu kıldırır bunu izah etmeye çalıştım..

İmamlığı kaldıralım o zaman derken ironi yapmıştım onu bile ciddiye alıp cevap yazmışsın Yahu diyoruzki biz Türkiye'nin yetkili mercilerinde yani İmam-Hatiplerde yetişmiş insanlar ve imamlık mesleğine Türkiye Müslüman Cemaatinin tek kurumu olan Diyanet tarafından atanan kişiler dışında bu yönde oluşacak sakatlığın izahı olamaz diyoruz...

Hah İslamiyet'in ilk zamanı ve içtimalarından günümüze çok şey değiştiğini akıl etmişsin eh ne güzel, ama o zamanın ve sonraki zamanın şartları bu yönde. Osmanlı'da bile imamlar kadılık maaşlarını alırlardı, imamlık için maaş verilmezdi ve imam olmayan kadı vardı. Kadı olmayan imam olduğu gibi. Yani İmamlık kurumu gönüle bağlı karşılığında belli bir maddi değer taşımayan, manevi değer taşıyan bir mevkidir. İslamiyet'te bunu öngörmektedir. Yani insanların belli bir ücret karşılığını almak şartıyla imamlık yapması saçma. Ben hükümet politikalarını en çok eleştiren insanım ancak bu eylem kararında bu karara riayet edecek imamlarda bu durumları gözönünde tutarak manevi manada İmam olduklarını kanıtlamakla mükelleftirler... Bunu dile getiriyorum sadece tabii anlayana...

Biz burada cemaatten birinin imam olabileceğinden bahsediyoruz. Kişinin imamlık yapabilecek vasıflara sahip olup olmadığı zaten cemaat tarafından bilinir. Cemaatin tanımını bilmediğiniz belli, lütfen araştirin ve bana bir daha sen diye hitap etmeyin, asker arkdaşım mısınız?
Alt 19.11.2009, 19:58   #29
Urumçi
Usta Yiğido

Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Biz burada cemaatten birinin imam olabileceğinden bahsediyoruz. Kişinin imamlık yapabilecek vasıflara sahip olup olmadığı zaten cemaat tarafından bilinir. Cemaatin tanımını bilmediğiniz belli, lütfen araştirin ve bana bir daha sen diye hitap etmeyin, asker arkdaşım mısınız?
sana mı hitap etmişim(bak burada sen dedim sevgili sandallı), ötüken'e olan bir yazımdan sen çıkarımını nasıl yaptın hayret...

Cemaatin tanımını bilmediğimiz belli evet çünkü siz cemaatlere bölüp durmayı biliyorsunuz bu memleketi, bizimse hayalimiz cemaatleşmek yerine Müslümanlaşmak ve bu müslüman Toplumu illa cemaatleşecekse başının Diyanet işleri başkanı olması bunun dışındaki cemaatleşmelere ihtiyaç olmaması(bkz: Fethullah Gülen Cemaati). Sizin anladığınız ve bildiğiniz cemaatten farklı bir kavram bizimkisi. Bizim cemaat kavramımız camilere tıkılmış bir topluluk da değil, tüm Türkiye halkını kapsayan bir mana bizimkisi. Ha merak etmeyin sizin cami cemaati kavramınızı iyi biliriz o da ayrı... (burada salya sümük ağlamak gerek)

Neyse zat-ı muhterem arkadaşımıza demişiz ki bu işin ehli olması için yetiştirilmiş imamlar gidecek miting yapacak, cemaatten birisi çıkacak belki bir hata yapacak ibadeti sakata sokacak. Biz bunu ifade etmişiz, üstüne bir de imamlığın maneviyatına dokunmuşuz öyle bir açıklama getirmişiz. Şimdi zaten iki sorun var ortada Türkiye Cumhuriyeti yasalrına göre hiçbir camii ve mescitte diyanetin atadığından başkası imamlık yaptıramaz, namaz kıldıramaz. Bu suç teşkil eder zaten. Yani şimdi ibadetin sakata girmesinden bu durumda devlet sorumlu olur, üzerinden atarsın bu yükümlülüğü bu şekilde ancak sen birisini seçip oraya koyarsan ve o hata yaparsa ibadetin direk sakata girer, çünkü burada tercih ve yaptırım senin, mesulu de sensin sevgili arkadaşım...

Bu arada sene bene bu kadar takma kafayı, iyi gelmez sorun yaşarsın...
Alt 19.11.2009, 20:03   #30
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4547 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Burada degil " kürt acilimi" konusunda öyle hitap etmistiniz, uyari icin yazmistim ama silinmis yorumum, rica ediyorum bana sen diye hitap etmeyin. simdiden tesekkürler.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)