Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 09.12.2009, 23:31   #21
madımak_58
Usta Yiğido

madımak_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

madımak_58 Şuan madımak_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.10.2012 12:47

Tecrübe Puanı: 734 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: MİNARE YASAKÇISI İZMİRLİ VE TÜRK ÇIKTI

Alıntı:
kolsuz_kerim Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
alevi olduğun anlaşılıyor biz sizin cem evlerine karışmıyorsak sizde bizim minarelerimize karışamassın bu bayrak inmez ezanlarımız dinmez biz bu ülkeyi allahüekberdiye aldık sazla sözle değil türklerin tek dini vardır müslümanlık müslüman olmayanlarda zaten türk değildir

Alıntı:
kolsuz_kerim Nickli Üyeden Al?nt?
Ağır ol bakalım kolsuz_kerim!

Sen ve senin gibi düşünenler benim inancıma laf edemez.Tek bir soru sordum burada.Minare nedir dedim.Cevap verdin mi ki hemen alevi olduğun belli oluyor demişsin.Nerden anladın alevi olduğumu?

Ben minareden rahatsız olsam ne olur olmasam ne olur.Hadi rahatsızım diyelim düşündüğünüz gibi,ben dinsiz,siz minare de minare diye bağırınca Müslüman mı oldunuz hemen

Vallahi inanılmaz derecede şaşırıyorum şu düşünceleri okudukça...

besyo_cu;

Cevabın için teşekkür ederim.Bunları yazamayanlar var,birde laf ebeliği yapıyorlar.Bayrak inmez,ezan dinmez vs... ezberletilmiş gibi aynı sözler dönüp duruyor her konuda.Bırakında ülkenize ne kadar sahip çıktığınızı sloganlarla değil,yaptıklarınızla görelim
Alt 09.12.2009, 23:52   #22
doğan bulut
Yasaklı
NO AVATAR

doğan bulut Şuan doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.05.2010 04:13

Tecrübe Puanı: 0 doğan bulut FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

GÜZEL KARDEŞİM SENİN İNANCINA KİM NEDİYOR SENİN İNANCIN SANA AMA SENDE BİZİM İNANCIMIZA SAYGI GÖSTERMEN LAZIM DEĞİLMİ SİZ BİZİM İNACIMIZA BİZDE SİZİN İNANCIMIZA SAYGILI OLMALIYIZKİ SİZ BİZ OLMASIN ARAMIZA MİFAK TOĞUMLARI EKEMESİNLER KÖTÜLERE FIRSAT FERMEYELİM KÜLTÜREL FARKLILIKLAR OLACAK TABİĞ AMA BİRBİRİMİZE SAYGILI OLMALIYIZ DİYE DÜŞÜNÜ YORUM NEDERSİMN ...MADIMAK ÖYLE DİĞİLMİ.
doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.12.2009, 00:24   #23
Sivaslisandy-58
Usta Yiğido

Sivaslisandy-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sivaslisandy-58 Şuan Sivaslisandy-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.04.2011 22:11

Tecrübe Puanı: 1458 Sivaslisandy-58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
barikat58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
isviçre’deki minare referandumunun mimarı Soli Pardo, Türk baba ve İsviçreli anneden izmir’de doğup 5 yaşında İsviçre’ye gitmiş

İsviçre’de minare yasağına yol açan halk oylamasının mimarı, aşırı sağcı İsviçre Halk Partisi’nin (SVP) cenevre Kantonu Başkanı Soli Pardo’nun babasının Türk olduğu ve İzmir’de doğduğu ortaya çıktı. Paro, referandumun sonucunu değiştirmenin mümkün olmadığını vurguladı.
İsviçre’de 29 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen referandumla ülkede minare yapılmasını yasaklayan partinin Cenevre Kantonu Başkanı Avukat Soli Pardo’nun babası Türk, annesi ise İsviçreli. İzmir’de doğan ve büyüyen Pardo, beş yaşındayken İsviçre’ye gelmiş.
Küçük bir sanayici olan babasının 1976’da, kendisi 21 yaşındayken vefat ettiğini kaydeden Pardo, Türkiye’ye sık sık gittiğini ve en son iki yıl önce tatilini ailesiyle birlikte Bodrum’da geçirdiğini söyledi. Kendisini Türk dostu olarak tanımlayan aşırı sağcı politikacı, minare yasağıyla ilgili şunları söyledi:

‘Minareler simge’
“Minarelerin ibadetle alakası olduğuna inanmıyoruz. Çünkü, minarelerden ezan okunmuyor yani ibadete çağrı fonksiyonu görmüyor. Camiye değil, 5-6 metrelik minarelere karşıyız. Minarelerin Avrupa’da simge olarak kullanıldığını biliyoruz. Müslümanlara en ufak bir tepkim yok. İsviçre’de İslamofobi olduğunu da kabul etmiyorum.”

BARIKAT58 kardesim islamafobi oldugunu kabul etmiyorum diye sadce disariya söylerler.
avrupabirligi bile bu yüzden kuruldu.
avrupanin nüfusu yaslaniyor,gencleri ise din degistiriyor yada evlendikleri eslerinin dinleriner giriyorlar diyeyim.
ne zamanki amerikanin ikiz gökdeleni ucakla vuruldu!?
o zamandan beride avrupa dini islam olani birakin türkleredede yogun baskilar yapmaya basladilar,yasalar ve kanunlarda ona göre yapiliyor.vatandaslarimiz düsünmesinki bizler özgürüz!
belirli bir cemberi gecmeyecek sekilde modern köleyiz diyecegim.
korkulari birgün avrupanin islam dinine boyun egecegi,yani islami kabul edecekleri hemde kendi insanlari yüzünden olacagi.
bir yere kadar evet bir yere kadar hayir diyorlar.
minareye gelince bu devirde bir sembol olur disariya ses vermedikleri icin.
önemli olan camilere izin verilmesi bence bu da yeter biz burda yasayanlara.
20 yil önce türk.tv.kanali bile devlet göstermek istemiyordu simdi kendi hatlarindan kendileri bizlere sunuyorlar izleyin diye
ben türk insanlarimizin sonunun hayirli olacagini düsünüyorum.
birinci ikinci kusak cileyi cekti biz ücüncü kusak orta dönemine denk geldik beraber yasadik.ama bizden sonrakilerde hic bir sorun olmayacak cocuklarimiz ve burda büyüyen genc nesillerimiz daha iyi dosluk ve beraberlik itifaki kuracaklardir(bir bakmisiz görürsek!?avrupa müslüman olmus)
Alt 10.12.2009, 00:31   #24
madımak_58
Usta Yiğido

madımak_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

madımak_58 Şuan madımak_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.10.2012 12:47

Tecrübe Puanı: 734 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
doğan bulut Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
GÜZEL KARDEŞİM SENİN İNANCINA KİM NEDİYOR SENİN İNANCIN SANA AMA SENDE BİZİM İNANCIMIZA SAYGI GÖSTERMEN LAZIM DEĞİLMİ SİZ BİZİM İNACIMIZA BİZDE SİZİN İNANCIMIZA SAYGILI OLMALIYIZKİ SİZ BİZ OLMASIN ARAMIZA MİFAK TOĞUMLARI EKEMESİNLER KÖTÜLERE FIRSAT FERMEYELİM KÜLTÜREL FARKLILIKLAR OLACAK TABİĞ AMA BİRBİRİMİZE SAYGILI OLMALIYIZ DİYE DÜŞÜNÜ YORUM NEDERSİMN ...MADIMAK ÖYLE DİĞİLMİ.
Ben inanca saygısızlık ettiğimi düşünmüyorum Sayın doğan_bulut.

Saygısızlığın daniskasını gördüm ben burada,yinede saygısızlık etmedim.Hep söylüyorum,herkesin inancı,düşüncesi kendine.Burada düşünceleri belirtebilirsiniz ama kimsenin dinini,inancını sorgulayamazsınız.

Benim yazdığım mesajı bir tek Pusula_58 mi anladı acaba?
Alt 10.12.2009, 01:52   #25
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22

Tecrübe Puanı: 679 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
madımak_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yasaklanan ezan değil,camii minareleri.Yani bir anlamda simge.Madem ezan hoparlörden okunuyor,minarelerin amacı ne? Daha önce de bir konuda sormuştum ama cevap alamamıştım...

Minarenin amacı ne???

Eğer kullanılmayan bir yapıysa,yasaklamalarının altında bir rahatsızlık aramaya gerek yok...

Sizde çanı yasaklarsınız olur biter diyeceğim de,o kullanılıyor...
Canlarda hoparlör vasıtasıyla çalınabilir. Çan kuleleleri de yasaklansın o vakit.

Neyse efendim minareler dini simge değildir, cami külliyatının bir parçası olması vasıtasıyla İslam İbadethane Mimarisinin bir geleneğidir.

Türkiye'de bir çok klisenin çanı yok ama Türkiye ne kadar geri bir toplum olmasına, gerici bir toplum olmasına rağmen çan kuleleri yasak değil dimi
Alt 10.12.2009, 08:35   #26
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2223 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Bilal habeşi ezanı okurken yüksek yere çıkarmış daha ileriye ses gitsin,ses daha çok kişiye ulaşsın diye.Peygamberimizin minare konusunda herhangi bir sözü yoktur çünkü peygamberimiz zamanında minare yoktu.İlk minare Mısır'ın başkenti Kahirede 678 yılında Muaviye'nin emri ile yapılmıştır.(Minarelere karşı alevi arkadaşlarımızın fobisi Muaviye sebebiyle olabilir) Bu ilk minare yapımından sonra yapılan her caminin yanına minare yapılarak minare bir vecibe haline gelmiş ve minaresiz cami eksik olarak düşünülmüştür.Minare kök olarak arapça Menare kelimesinin dilimizde değişmesiyle bugün ki halini almıştır.Kelime olarak nur saçan yer,ezan okunan yer manasına gelir.İlk zamanlarda insanlar minaresi olan camilere gitmeye özen gösterirlermiş.Minare bundan sonra degerli bir hal almıştır.Bugün günümüzde bakarsanız minare dinimizin bir sembolü olmuştur.Nasıl ki bir amblem bir bayrak siyasi partiyi temsil ediyorsa,her partinin ve her takımın kendine özgü amlemi varsa işte islamın sembolü ve amblemide minarelerdir.Ayrıca dışardan bakınca bir yerde cami oldugunu anlamazsın ama minareyi görebilirsiniz bu şehire girmeden şehirde müslüman oldugunu anlamamıza yetiyorda artıyor bile Anlatmak istedigim kısacası minare dini bir semboldür işte bundan dolayı ezan susmaz bayrak inmez diye nutuklar atıyoruz bunu anlamak icinde aynı derecede deger vermek gerekir.
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 10.12.2009, 08:43   #27
doğan bulut
Yasaklı
NO AVATAR

doğan bulut Şuan doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.05.2010 04:13

Tecrübe Puanı: 0 doğan bulut FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Ben inanca saygısızlık ettiğimi düşünmüyorum Sayın doğan_bulut.

Saygısızlığın daniskasını gördüm ben burada,yinede saygısızlık etmedim.Hep söylüyorum,herkesin inancı,düşüncesi kendine.Burada düşünceleri belirtebilirsiniz ama kimsenin dinini,inancını sorgulayamazsınız.

Benim yazdığım mesajı bir tek Pusula_58 mi anladı acaba?
tapiy canım birtek koca sitede pusula_58 ve sen akıllısın diğerlerinde anlayış yok işinize geldiğigibi allamakdan üstünüze yok madımak
doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.12.2009, 11:33   #28
Sivaslisandy-58
Usta Yiğido

Sivaslisandy-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sivaslisandy-58 Şuan Sivaslisandy-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.04.2011 22:11

Tecrübe Puanı: 1458 Sivaslisandy-58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
barikat58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bilal habeşi ezanı okurken yüksek yere çıkarmış daha ileriye ses gitsin,ses daha çok kişiye ulaşsın diye.Peygamberimizin minare konusunda herhangi bir sözü yoktur çünkü peygamberimiz zamanında minare yoktu.İlk minare Mısır'ın başkenti Kahirede 678 yılında Muaviye'nin emri ile yapılmıştır.(Minarelere karşı alevi arkadaşlarımızın fobisi Muaviye sebebiyle olabilir) Bu ilk minare yapımından sonra yapılan her caminin yanına minare yapılarak minare bir vecibe haline gelmiş ve minaresiz cami eksik olarak düşünülmüştür.Minare kök olarak arapça Menare kelimesinin dilimizde değişmesiyle bugün ki halini almıştır.Kelime olarak nur saçan yer,ezan okunan yer manasına gelir.İlk zamanlarda insanlar minaresi olan camilere gitmeye özen gösterirlermiş.Minare bundan sonra degerli bir hal almıştır.Bugün günümüzde bakarsanız minare dinimizin bir sembolü olmuştur.Nasıl ki bir amblem bir bayrak siyasi partiyi temsil ediyorsa,her partinin ve her takımın kendine özgü amlemi varsa işte islamın sembolü ve amblemide minarelerdir.Ayrıca dışardan bakınca bir yerde cami oldugunu anlamazsın ama minareyi görebilirsiniz bu şehire girmeden şehirde müslüman oldugunu anlamamıza yetiyorda artıyor bile Anlatmak istedigim kısacası minare dini bir semboldür işte bundan dolayı ezan susmaz bayrak inmez diye nutuklar atıyoruz bunu anlamak icinde aynı derecede deger vermek gerekir.
barikat58 kardesim bu yazdiklarina ben sahsim adina katiliyorumda;TÜRKIYE`DE CAN SESINE KARSI GELIYORSAK!?
ECNEBI MEMLEKETINDEDE ONLARIN KARSI GELMELERINI ANLAMAMIZ GEREKIR!?yok bunu kendi ülkemiz genelinde diyecek olursan ve bir yerlere imalar veriyorsan onuda anladim tsk.
Alt 10.12.2009, 11:57   #29
almina_58
Yiğido
NO AVATAR

almina_58 Şuan almina_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.12.2009 23:34

Tecrübe Puanı: 627 almina_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Bende ben varım diye geldin demedim zaten

Ne zaman bu kültürden vazgeçildi siz ondan haber verin...

Gerçekten komiksiniz.Sanki ezana karşı geliyoruz.Siz lafı başka bir tarafından anlıyorsunuz.

Tekrar soruyorum sizeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

MİNARENİN AMACI NEDİR???

Bilmiyor musunuz,yoksa cevap vermek işinize mi gelmiyor?
madımak, minare camiyle özdeşleşmiş bir yapıdır.1000 yıldır müslümanlar bu yapı içinde ibadetini yaparlar.Ne minaresiz cami ne de camisiz minare olur.
Ben senin derdinin minare zannetmiyorum.Senin derdin inançlı insanlarla,islamiyetini tam anlamıyla yaşayan insanlarla dalga geçmek onlara saldırmak.Bunu anlamamak için salak olmak gerekir.Çünkü yorumlarının hepsi hemen hemen bu yönde.Ben de sana şu soruyu soruyorum.Eğer dürüstsen cevap verirsin.İnançlı insanlarla senin ne alıp veremediğin var, neden sürekli bir provakasyonun içindesin?Ha yine çıkıp ben insanların inançlarına karışmam deyip de işin içinden sıyrılmaya kalkma.Hayatında bir kere olsun dürüst ol ve bu sorunun cevabını ver.
Ayrıca sen bu şekilde yorum yaparsan istemediğin şekilde karşındaki sana yorum yapar.Nitekim kolsuz kerim arkadaşın yorumu gibi.O zaman önce sen yola gelceksin.Baksana kullanıcı adın bile başlı başına bir tahrik içeriyor.Valla site yöneticilerini de gerçekten kutlamak gerek.Senin gibi her yorumunda dine inanca sürekli bir saldırı sürekli tahrik içeren birinin yorumlarını silmiyorlar, engellemiyorlar.Şaşırmamak elde değil...
almina_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 10.12.2009, 12:27   #30
sivaslıgenç
Usta Yiğido

sivaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıgenç Şuan sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.03.2016 23:42

Tecrübe Puanı: 905 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
Bende ben varım diye geldin demedim zaten

Ne zaman bu kültürden vazgeçildi siz ondan haber verin...

Gerçekten komiksiniz.Sanki ezana karşı geliyoruz.Siz lafı başka bir tarafından anlıyorsunuz.

Tekrar soruyorum sizeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

MİNARENİN AMACI NEDİR???

Bilmiyor musunuz,yoksa cevap vermek işinize mi gelmiyor?
Senin amacın başka Madımak bunu herkes biliyor
Neden özellikle burdakı kişilerden öğrenmek istiyorsun onu anlamadım ki daha önce Pusulam 58 olması lazım senın soruna gayet güzel cevap verdi.
Ayrıca İşimize gelmeyecek bir şey yok senin Cem evini yasaklasalar ne hissedersin.....
İslamiyetin ilk yıllardında elektirik olmadıgı için yüksek bir yerden halkın ezanı duymasını sağlamak acamıyla minareler yapılmıştır oldumu tatmin edici bir cevap mı yoksa hala cevap mı beklıyorsun ???
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)