02.01.2010, 01:03 | #21 |
Usta Yiğido
goramaz Şuan
Son Aktivite: 14.09.2024 15:55
Tecrübe Puanı: 1330
|
Cevap: Sivas'a Bir Darbe de TCDD'den
Bunu sorgulamak geliştirmek benim görevim değil.ben kendi işimde sorgular kendimi geliştiririm. ordaki iptali protesto edenler kendilerini sorguladılar mı acaba. öğrenciler gidiyor trenle niye çünkü paraları yok kaç tane iş adamı tcdd yi kullanıyor.
2.si bir parti karşıtlığı veya taratarlığı ile yapılan yorumlar hoşuma gitmiyor. Şimdi tcdd çok iyi hizmet veriyor da akp mi engelledi. denseydi ki sizin bütün haklarnız saklı şu kadar maaş alaaksınız çalşıyor gibi maaşınızı alacaksınız ama seferler durduruldu, kaç tane çalışan protesto edecekti.herkes görmek istediğini görüyor bu kadar basit işte
02.01.2010, 01:08 | #22 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Son Aktivite: 22.05.2010 12:45
Tecrübe Puanı: 0
|
Şeytanından bulsunlar.Tek temennim.
|
02.01.2010, 01:25 | #23 | |
Usta Yiğido
KAOS Şuan
Son Aktivite: 15.06.2016 14:31
Tecrübe Puanı: 706
|
Alıntı:
Hem öğrenciler işte kullanıyorlardı paraları az olduğu için ama onlarda kullanamayacaklar anlasana nasıl bir bakış açısıdır bu? 2.si bir parti karşıtlığı veya taratarlığı ile yapılan yorumlar hoşuma gitmiyor. Şimdi tcdd çok iyi hizmet veriyor da akp mi engelledi. denseydi ki sizin bütün haklarnız saklı şu kadar maaş alaaksınız çalşıyor gibi maaşınızı alacaksınız ama seferler durduruldu, kaç tane çalışan protesto edecekti.herkes görmek istediğini görüyor bu kadar basit işte[/quote] Hoşuna gitmez tabi, çünkü beğendiğiniz partilerin eleştrilmesi hoşuna gitmiyor ama senin partisel fikirlerine uyan mesajların altına teşekkür etmesini biliyorsun ama... Sen ayrıca TC demi yaşıyorsun kardeşim? Bu ülkede AKP kendisine göre yöneticisini amirini hatta memurunu belirlemediği kurum kaldı mı Allah aşkına..??? |
|
02.01.2010, 01:45 | #24 |
Usta Yiğido
goramaz Şuan
Son Aktivite: 14.09.2024 15:55
Tecrübe Puanı: 1330
|
Yok abi anlamıyorum anlamam kıt.. 3 saatlik bir yolu demir yoluyla 6 + saatte almak isteyen olabilir ben almak istemiyorum.
Bakınız kaldırılsın bunda haklılar dedim mi? demedim dedğim nedir. Hizmetin kalitesiz olduğudur.Akp den öncede böyleydi akp zamnında da..ben hangi akp nin övüldüğü yoruma imzamı atmışım bu kadar önyargılı olunmaz beni tabıyanlar çok iyi bilir ki Akp yi en çok eleştirenlerden biri de benim. Ne demek istediğimi de aslında çok iyi anlıyorsunuz ama sağa sola çekiyorsunuz. seferler kaldırılsın öğrenciler gidemesin benim cümlemdeki amaç mıydı kendi istediğiniz gibi yorumluyorsunuz. dediğim gibi herkes görmek istediğini görür. Akp ye sataşmaktan asıl konu her tartışmada kayıyor. olgun bireyler gibi medeni bir şekilde tartışamıyoruz .yazdığım yoruma ''uyduruyorsun'' yazmışsınız ne hakla bunu yazıyorsunuz ..ben fikrime saygı görmeyeceksem niçin yazıyorum ki.. küfür yemek için mi aşağılanmak için mi. hem benden büyüksünüz bilmediğim bir durum da olsa böyle mi cevap verilir. Doğru bidiğinizi böyle mi öğreteceksiniz.
02.01.2010, 02:11 | #25 | |
Usta Yiğido
KAOS Şuan
Son Aktivite: 15.06.2016 14:31
Tecrübe Puanı: 706
|
Alıntı:
Maksadını aşan ifadeler olmuşsa özür dilerim.. Ama dikkat edersen konu sefer kaldırılışı ve kaldırılış gerekçeleri.. Sonra konu benim TCDD de olanların nedenini siyasi iktidara bağlamam. Doğal olarak bağlanmalıdır da, çünkü yöneticilerini atayanlar hatta her tarafını belirleyenler onlar... Kaldı ki işleyişteki eksikleri senden çok ben biliyorum, gecikmeleri, kaliteyi, biliyorum. Bunları zaten yazdım.. Bunları düzeltmek yerine kaldırmak hepten yanlış oldu diyorum... Ama sorgulamam ben deyince eleştirilerim sana da kaydı.. |
|
02.01.2010, 02:39 | #26 | |
Usta Yiğido
Urumçi Şuan
Son Aktivite: 07.06.2011 16:22
Tecrübe Puanı: 654
|
Alıntı:
En basiti babamdan örnek vereyim ülkücü kadroların içinde en önde gidenidir peki MHP döneminde kadrosunda bir yükselme olmuş mudur? Elbette hayır... Peki babamın ülkücü arkadaşlarının çoğunda böyle bir yükselme gark etmiş midir? Elbette hayır. Bilgi edinme hakkı denilen bir şey var sorun o dönemde MHP'ye ait bakanlıklara kaç görev değişimi, kaç görev yükseltme olmuş diye. Bir de AKP dönemindekini sorun (elbette ona cevap vermeyeceklerini bile bile) bakalım kaç görev değişimi ve kaç atama olmuş bilgilenin gelin gençler
02.01.2010, 17:32 | #27 | ||||||
Tecrübeli Yiğido
Deliilyasliyiz Şuan
Son Aktivite: 10.02.2012 20:23
Tecrübe Puanı: 696
|
Her fırsatta hükümet aleyhinde yazı yazan arkadaşlar biraz inceleyip araştırıp yazarsanız söyledikleriniz daha ikna edici olur.1 sayfa yazı yazmışsın içinde bilgi yok tamamen yorum.Bak ben sana yazayım şimdiki hükümet geldikten sonra o beğenmediğin TCDD de neler değişti.
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
[quote]TCDD Genel Müdürlüğü, Mekke-Medine arasında yapımı devam eden hızlı demiryolunu işletmeye hazırlanıyor. Altyapısı Çinliler tarafından sürdürülen demiryolunun üst yapısı için Suudiler ihaleye çıktı. Hızlı demiryolunun üst yapı inşaatı, sinyalizasyon sisteminin kurulması ve hattın 12 yıl süre ile işletilmesi ihalesinde TCDD, Siemens ve Suudi Bin Ladin şirketinin oluşturduğu konsorsiyumun yanı sıra Fransız, İspanyol, Çinli ve Koreli firmaların yer aldığı dört ayrı konsorsiyum ön yeterlilik aldı. Konsorsiyumun iş planına göre, Siemens firması hızlı tren hattının sinyalizasyon işlerini yapacak ve hızlı tren setlerini temin edecek, Suudi Bin Ladin şirketi üst yapı inşaatını tamamlayacak ve TCDD de 12 yıl süreyle hızlı trenleri işletecek. Buna göre, TCDD’nin içinde yer aldığı konsorsiyumun ihaleyi kazanması durumunda, Müslüman olmayanların giremediği ‘Harameyn’ bölgesinde hizmet verecek hızlı trende TCDD personeli çalışacak.[/QUOTE Alıntı:
Al bunu da okuyup biraz bilgilenirsiniz. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Burda işkembeden sallamak güzel, heryerde sizin gibilere yetişip cevap vermek mümkün olmuyor.Biraz gözünüzü açın devir hizmet devri.Hala burda bana 100 yıllık trenlerin savunmasını yapıyorsun yok ucuzmuş,öğrenci gidiyormuş.Ankara-Eskişehir arası hızlı tren öğrenci 16 TL.Sana tavsiyem doğu expressi ile istanbuldan bin ve kars a kadar git dünya kaç bucak görürsün indiğinde ağaçları saymaya devam edersin günü şaşırırsın.Hizmet neymiş o zaman anlarsın. |
||||||
02.01.2010, 18:14 | #28 |
Usta Yiğido
Urumçi Şuan
|
İlk olarak hükümetin hızlı tren projesinin hangi hükümet döneminde imzalandığını ve kredisinin hangi hükümetçe sağlandığını da biliyorsunuzdur sayın deliilyaslı... Üçlü koalisyon dönemi ürünüdür o eskişehir-ankara daha doğrusu ankara-istanbul hızlı tren projesi. Tüm çalışmaları tamamlanmış ve kredisi bulunmuş bir şekilde icraata hazırdır. Hükümetin ömrü vefa etmemiştir. Ardından gelen hükümetse bu projenin eskişehir-ankara ayağını kaç sene sonra hayata geçirmiş ve bu süreç içerisinde hangi projeye imza atmıştır? Ben söyleyim Eskişehir-Ankara projesinin aktifleşmesi 2005, bu projenin tamamını geçiktiren projeninde adı büyük bir kazaya gark eden Hızlandırılmış Tren Projesidir...
Ayrıca hatırlatırım 3. Köprü projesinde raylı sistemlere ilişkin herhangi bir şey yok. Gerekli görüldüğü takdirde denilmekte. Ancak 3. köprünün geçiş güzargahına ilişkin raylı bir sistem projesi ortada yok ve hazırlanması da zaten 10 seneyi bulur, güzergahına ulaşabilmesi için. Buna ilişkin çalışmaları yokken 3. köprüyü raysız bir biçimde millete dayatan hükümetin raylı ulaşıma dolayısıyla TCDD'ye ne kadar önem verdiği de görülmekte... Aynı şekilde rakamlar verilmiş orada ben soruyorum bunların kaç kilometresi yeni hat, kaç kilometresi yenileme. Yenileme değerlerini yeni hatlarmış gibi alıp vermelerine mana veremiyorum, soruyorum şu son 7 sene içerisinde demiryolu ağı olmayan nereye tren ulaştırılmış? Ve şunuda soruyorum tren kullanan birisi olarak en son trene binmemde TCDD'nin işletim hataları yüzünden ankara-istanbul arasını 12buçuk saatte giden birisi olarak (ki bu yakın tarihte olmuştur), TCDD'nin suudi arabistanda işi ne, kendi işletmelerini becerebilmiş mi oralara el atmakta. Hadi oranın işletmesini becerecek diyelim, neden buradaki işletimini becerememekte, yönetememekte? TCDD'nin asli görevi değil mi Yüce Türk Milleti'ne hizmet vermek. Bir hatırlatma olsun diye dedim... Birde takıldığım bir husus vardır, yap-işlet-devret modeli zaten 15 sene içerisinde atıl olacak trenler ve hatlar için kaç senesi peşkeş çekilecek yatırımcılara. Kendi öz kaynaklarıyla yatırım yapmasına ve işletmesine imkan vermiyorsan TCDD'nin senin işin ne diye sorarım ve hatırlatırım, Fransa-Çin-Japonya bunlar hızlı tren teknolojisinin en önde giden üç ülkesi (bizimkisini ilginçtir sektörde adı geçmeyen İtalya yaptı) kendi tren sistemlerini 20 senede atıla çıkartan protokoller yapmakta... Bizse yap-işlet-devret sistemiyle TCDD'nin kar edebileceği dönemi peşkeş çekmekteyiz... Enteresandır. Ayrıca Atatürk dönemini yakaladı diye servis ettiğin haberin aslı şöyle olmakta: 1924 öncesi: 4138 (bunun içerisinde hicaz demiryolu gibi ülkemizde olmayan hatlarda var) 1923-1938: 2.981 (günümüz sınırları içerisinde yapılmış yeni hatlar ve yenileme rakamları hariç) 1939-1950: 597 (Ekonomik buhran ve 2. Dünya şartlarına göre çok iyi bir yeni hat yapımı rakamı, yenileme değerleri gene yok) 1950-2002: 541 km (Ekonominin durumu ve hükümetlerin vasıfsızlığı, iç karmaşıklık, terör vs gibi olaylar nedeniyle TCDD'nin kısıtlı bütçeleriyle yapabildiği) 2002-2009: 2734 km (bu rakamın 120 kmsi dışındası tamamen hat yenilemedir, diğer senelerde katılmayan hat yenileme rakamları ne hikmetse 2002-2009'a katılmış, propaganda malzemesi olarak kullandırılmıştır) Sevgili arkadaşım 16 TL'nin bir öğrenci için ne ifade ettiğini bilir misin? Ben o 16 TL'ye hasret kaldım şu son 7 sene içerisinde. Ekonomik statümüzde hükümete göre iyileşme oldu lakin ben sabit bir statüye sahip olan ben yani serbest piyasada işadamı rolü kesmeyen bir aileden olan benim alım gücüm epey bir düştü. Şimdi sen kars'a hizmet gideceğini mi düşünüyorsun buna gülüyorum işte... Sivas'a ne hizmet gelmiş Kars'a hizmet gitsin arkadaşım
02.01.2010, 18:43 | #29 |
Usta Yiğido
Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1185
|
Türkiye'nin başına Yurtsever, Uluscu bir hükümet gelmeden Sivas'ın değerini anlayan olmayacak kanımca... TCDD, Tüdemsaş ve ona bağlı kurumlar Sivas'ın herşeyi... Devletin belli yerlerinde sanırım Sivas düşmanı bürokratlar var ve her hafta bir kurum tarafından dayak yiyoruz...
Yazılanlar hakkında bir yorum yapmayacağım hepsini okudum ama bu konuda fikir belirtmek için yetkinliğim yok ancak iki cümle hakkında yazacağım... 1. Cley: Söylediğin "Kaza olsun, insanlar ölsün de hükümete vurayım düşüncesindeki insanlar..." gibi bir cümle sana yakışmıyor... Başbakanın terör hakkında söylediği bir cümleye benziyor ve onun gibi kabadayı ağızlı bir siyasetçiye bile yakıştıramazken senin buna benzer bir cümle kurman üzücü... Türkiye'de 1 tek karaktersiz bile yoktur ki insan canından siyasi ikbal elde etmeye çalışsın... 2. Urumçi: Bahsettiğiniz kadrolaşma konusunda da size karşı çıkacağım... Bahsi geçen bakanlıklardan Sağlık bakanlığında kadrolaştığınızı ben biliyorum aynı şekilde MEB ve İçişleri bakanlığında da kadrolaştınız... İlle hükümet olmanıza gerek yok bu kadrolaşma için başka parti hükümetleri ile iyi geçinerekte bunu başabilirsiniz ki İçişlerinde bunu görebiliriz... Saygılar...
02.01.2010, 22:58 | #30 | |
Usta Yiğido
Urumçi Şuan
|
Alıntı:
Ülkücü tabanın yönelimleri neticesinde kadrolaştığı esas bakanlık, dışişleri bakanlığıdır esasında. Yani bir çok diplomatımız ülkücü tabandan gelmedir. Bu konuda bir kadrolaşmadan bahsedebilir miyiz peki? Elbette hayır çünkü bu tabanın eğilimi neticesinde ülkücü ya da türk milliyetçisi kitle çoktur dışişleri bakanlığında... Milli Eğitime gelindiğinde, milli eğitimde ülkücülerin çok olması gayet normaldir zira edebiyat, tarih, türkçe, çoğrafya gibi milli eğitimin sosyal bilimlerigibi bölümleri de çoğunlukla ülkücü taban tercih etmektedir. Bakıyorum şimdi koalisyon dönemine Milli Eğitim Bakanlığı DSP elinde, DSP kendi eliyle üst kadrolara MHP tabanından kimseleri taşır mı? Hayır taşımadı... Sağlık Bakanlığına gelince, Osman Durmuş Döneminde atamalara bakarsak mesela benim bir akrabamın bakanlıkta daire başkanlığına ataması yapılmış idi. Şuan eski görev yerinde kendisi ve daha evvelinde DSP'den milletvekili adayı idi seçilemedi misal bu örneklendirme yetmezse sağlık bakanlığına sorulabilinir kaç atama yapılmış o dönemde sayılarla yorumlanabilir. Gene de şunu da ekleyim sağlık bakanlığı ile ilgili pek fazla bilgim yok bunun dışında. Ayrıca sayın Kıbrıslı unutuyorsunuz galiba sol, ulusalcı partilerin kurum içi (mesela Kılıçdaroğlu'nun SSK'ya eski sol hükümlüleri doldurduğunu, ve bunu hükümlü çalıştırma yasasına binaen yaptığını savunurken, alımları sol konjonktürlere dahil olmaktan hüküm giyenlerin büyük bir çoğunluğu sağladığını unutmamışsınızdır umarım ve belediyelerdeki kadrolaşmalarının ne kadar büyük boyutlarda olduğunu... Bu kadrolaşmama durumunda şeyide tebrik ederim ayrıca DSP'yi 99-2002 arasında. Zira DSP'nin de pek kadrolaşıyor hürafelereni nail olacağı yanı olmamıştır o dönemde ki; hatırlarsının Ecevit'i, İnönü'yle birlikte CHP'yi marksist-materyalist Leninist kadrolaşmaya karşı koruyamadığından ve hatta imtiyaz sağladığından...
|
|