![]() |
#21 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4551
![]() |
![]() Bu referandumda memura ve memur emeklilerine toplu sözleşme hakkı veren diğer SSK ve bağkur emeklilerini bu referandum maddelerinin dışına atan insanları sınıflandıran tam anlamıyla cifte standart uygulayan ve dışlayan bu iktidara SSk emeklisi olarak kocaman bir HAYIR diyorum
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar altuntas58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#22 |
Yiğido
![]() ![]() 35gürün58 Şuan
![]() Son Aktivite: 21.03.2014 15:15
Tecrübe Puanı: 736
![]() |
![]() 30 Ağustos 2010
Hasan DEMİR KIZMAYIN GERÇEĞİ YAZDIM! Biz çok saf bir milletiz. Pek çok sosyal, tarihî, kültürel ve siyasî olayları: * Güneşin doğuşu, * Yağmurun yağışı, * Dört mevsimin peş peşe sıralanışı gibi “olağan” karşılıyoruz. Oysa hiç de öyle değil. * Erdoğan’a Yahudi Lobisi’nin “Cesaret Ödülü”, * Orhan Pamuk’a İsveç Nobel Akademisi’nin “Edebiyat Ödülü” vermesi ırmağın denize akması gibi normal kabul edilebilir mi? Siz “olabilir” derken biz “olamaz” deriz. Deriz ve 1932 yılında Belçika’da düzenlenen “Dünya Güzellik Yarışması”nda jürinin Türk güzeli Keriman Halis’i “Dünya Güzeli” seçme sebebini Halit Turhan Bey’in hatıralarından aktarır, ellerinizden öperiz: “(...) Jüri salona geçip, puan değerlendirmesi yapmak istedi. Başkan kürsüye geçerek: ‘-Sayın jüri üyeleri, bugün Avrupa’nın, Hıristiyanlığın zaferini kutluyoruz. 1400 senedir dünya üzerinde hâkimiyetini sürdüren İslâmiyet artık bitmiştir. Bir zamanlar sokağı bile pencere arkasından seyredebilen Müslüman kadınların temsilcisi Türk güzeli Keriman, mayo ile aramızdadır. Ondan daha güzel varmış, yokmuş bu önemli değil. Bu sene güzellik kraliçesi seçmiyoruz. Bu sene İslâm’ı yenmenin zaferini kutluyoruz. Avrupa’nın zaferini kutluyoruz. Bir zamanlar Fransa’da oynanan dansa müdahalede bulunan Kanuni Sultan Süleyman’ın torunu işte mayo ve sutyen ile önümüzdedir. Kendini bizlere beğendirmek istemektedir. Biz de bize uyan bu kızı beğendik. Müslümanların geleceği böyle olması temennisiyle Türk güzelini Dünya Güzeli olarak seçiyoruz. Fakat kadehlerimizi Avrupa’nın zaferi için kaldıracağız.” Demek ki neymiş? “İşte böyle bir şey”miş. “Bir milyon Ermeni, 30 milyon Kürt kestik” demeseydi Orhan Pamuk’un Nobel Edebiyat Ödülü yüzü görebileceğine inanıyor musunuz? * * * Biz inanmıyorduk. Akasya Yayınları arasında çıkan “Orhan Pamuk Yalanları” kitabımız da bunun içindi ve akıl almaz eleştirilere maruz kaldık. Eleştiriler üzerine biz de bir aile dostumuzun yıllar önce öğrettiği, “Sabret/Seyret” limanına sığınıp, beklemeye başladık. Konu küllenmeye başlamıştı ki Yaşar Kemal bir CIA ajanının kendisine Türkiye İşçi Partisi’nden ayrılması halinde kitaplarının ABD’de oldukça popüler olacağına dair bir teklifte bulunduğunu söyledi. “Bu teklif karşısında siz ne yaptınız?” sorusunu da şöyle cevapladı: “- Seni o..pu çocuğu! Beni Amerikan parasıyla satın almaya çalışan bir hainsin.(..) S..tir ol git bir daha da gözüme görünme!” İşte bu olay Yaşar Kemal’e Batı’nın yolunu kapatmıştır. Yani ne yazarsan, nasıl yazarsan yaz CIA istemedi mi, işin zordur kardeşim. * * * Bu işlerde “tesadüf” sökmez vesselâm. Şu günlerde Nobel’in “Tıp Ödülü” ile ilgili ortalık çalkalanıp duruyor. Son Nobel Tıp Ödülü’nü alanlardan biri olan Alman biliminsanı Harld Zur Hansen’in ödül alış sebebi “Rahim ağzı kanseri” ile ilgili bir buluşu imiş. Ödülden altı ay önce Nobel Şirketi’ne finansör olan Alman ilaç firması Aster Zenaca, rahim ağzı kanserini önleyen bir aşıyı piyasaya sürüvermiş.. Ne kadar “tesadüf” öyle değil mi? * * * “Edebiyat” dedik, “Tıp” dedik, bir de “Barış Ödülü” ile ilgili ilginç bir örnek verelim isterseniz. 1938 yılında Time Dergisi Hitler’i, takdir dolu bir biyografisini yayınlayarak “Yılın Adamı” ilân ediverdi. Niye? Çünkü “İlahlar tarafından” Yahudilerin Avrupa’dan çıkartılması ve Orta Doğu’da bir Yahudi Devleti kurulması operasyonu başlatılmıştı. Neyse.. Biz bu satırları Orhan Pamuk’un yeni kitabı “Manzaradan Parçalar” ile gündeme gelmesi ve kitap piyasaya çıkmadan üç gün önce, “Ben de evet diyeceğim” demesi üzerine kaleme aldık. “Evet”i de Nobel’i gibi “tesadüf”e benzemiyor vesselâm. |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar 35gürün58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#23 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() arbase Şuan
![]() Son Aktivite: 09.08.2012 23:57
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() arkadaslar boluculere inanip açilim yapmak akil kari midir ? adamlarin ne istedigini anlamak için 0 -180 olçeginden 20 derece bir zeka yapisina sahip olmak yeterli bence. kendi organlarinca yayinladiklari goruntulerde askerlerin uzerine nasil sinsice yaklasip acimasizca ates altina aldiklarini yayinliyorlar . Bunlarin bir devlet kurdugunu dusunun daha da çok silahlanip sivasin sozum ona kurt siniri olacagi bir yerde sizi rahat rahat oturtacagini mi dusunuyorsunuz. hadi recep beyin oglu kuzey irakta ticaret kurdu butun yatirimlari oraya gidiyor ya siz bu boluculere inanan insanlara inanan insanlar hiç mi dusunemiyorsunuz
sayin bahceli kanimca dogru yoldadir ama mhp toplumun her kesimine hitap etmeyen ve odun vermeyen bir parti oldugu için asla tek basina ikdidar olamayacaktir. Konu arbase tarafından (30.08.2010 Saat 13:53 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar arbase'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#24 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ŞAHBEY Şuan
![]() Son Aktivite: 08.10.2010 14:10
Tecrübe Puanı: 639
![]() |
![]() bahçeliyi savunan arkadaşlara inanamıyorum nasıl yorumlar okudum şaştım ...MÜSLÜMAN kişi fiteneye sebep olmaz beyefendi hiç konuşmasın fırsat elindeyken bebek katilini alıp kenara koymasaydı rahmetli ecevite kol değneği olmasaydı bugün başımıza taç yapardık şimdi boşuna esip gürlemesin kimin ne olduğunu anladık kendini yormasın zaten yaşlı yerini gençlere bıraksın bu davanın acısını yüreğinde yaşayan hayatını bu uğurda harcamış insanlara bıraksa bu davaya hayırlı bir hizmet etmiş olacak
ne kadar düşüncesizce yazılmıs bi yorum değil mi ? İnsana evlatıda bahşeden Allah'tır! kimseyi elinde olmayan birşeyle suclayamazsın .. o adamın merhametini sevgisini sen ne biliyosun nesinde biliyosun ??? __________________HALİD KARDEŞİM bana böyle demiş... hııı sen beni tanıyormusun bu davaya yıllarını vermiş acılar çekmiş biriyim yaşını bilmiyorum birşeyler yazıyorsam boşuna değildir ben çok şey biliyorum merak ettiğin için yazıyorum kardeşim sendende şüpem var inanan insan fitneye fırsat vermez ılmlı olur sen ortalığı karıştırma derdindesin söyle kenara çekil ayak altında fazla dolaşma en doğrusu bu kime ne diyeceğini şaşırdın arkadaşlar msjlar birleşmiş yazdığım msja alıntı birleşmiş..
حمد لله رب العلمين Elhamdü lillâhi rabbil'alemin..... Konu ŞAHBEY tarafından (30.08.2010 Saat 15:07 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ŞAHBEY'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#25 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Ebuhalid_52 Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 14:46
Tecrübe Puanı: 617
![]() |
![]() partili değilim bahçeliyi sevmem ama sevmeme nedenlerim baska parti içinde tabana yaptıgı hal ve hareketlerdir.. sadece burda bazı kişilerin derdini anlamıs değilim.yani diyelim ki chplisindir derdin gelip bahçeliye çatmak değil kendinde bi kusur varmı ona bakmak yani boş muhabbetler bunlar. anlatabilmişimdir insallah. fitne fesata yol veren sizlersiniz ortalıgı karıstırmak değil sizin gibi yok zamanında sunu yasadım bunu yasadım diyipte böyle davasına ihanet edenleredir sinirim yaşadıysan sagda solda söylemek içinmi yaşadın o zamanın şartlarında bu şuuru tasıyan tüm ülkücü gençlik bunu yaşardı sende yaşadın şimdi 5 bin şehit verdik sorabiliyomusun hesabını sen vatanın bekası için mücadele verirken şimdi aynı masaya oturdugun akp hükümetindeki tüm milletvekilleri napıyordu onların vatan memleket meselesi diye bir düşüncelerimi yokmuymus ki ?. yanlıs kişilere muhalafet oluyosunuz yanlıs kişileri savunuyosunuz . benim elhamdulillah kendimden şüphem yok bu davada cile ceksem yanıma bırakır lafını etmem senin gibi .gereken oydu yapıldı. selam ve dua ile.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Ebuhalid_52'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#26 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ŞAHBEY Şuan
![]() Son Aktivite: 08.10.2010 14:10
Tecrübe Puanı: 639
![]() |
![]() kardeşim bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım bizne yaptıysak VATAN içindi gün geldi koca VATANA sığmayan ikimetre kareye sığdırıldı bunları bazıları yaşamadı ciğerleri yanmadı şimdi meydanlarda ip atıyorlar fırsatı değerlendirmeyenler.ben hiç bir zaman geçmişten bahsetmeyi sevmem yaralar kanar kendimi mecbur hissettim selam ve duayla EYVALLAH
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ŞAHBEY'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#27 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Kasım Öktem Şuan
![]() Son Aktivite: 20.06.2013 02:34
Tecrübe Puanı: 635
![]() ![]() |
![]() Bahçeli'yi ben de fazla sevmiyorum.
Rahmetli Muhsin Başkan'ı Mhp'nin başında görmek isteyenlerden birisiydim.. ( Yeni parti kurmasaydı belki de başbakandı) .. Yorumlara gelince Bir arkadaşımız eşi yok çocuğu yok falan demiş. Peşinden gittiğiniz MFG yi biraz açıklayabilir misiniz ?? Alıntı:
Yazıcıoğlu'nu kullanarak oy istemedi. Konuşmasını tam olarak yazamayacağım ama: Konuşmasının başında Merhum Muhsin başkanı ve Rize'de heyelanda hayatını kaybeden vatandaşlarımızı andı Allah'tan rahmet diliyorum dedi. Özü böyleydi. Birileri gibi ağlayıp zırlamadı, duygu sömürüsünde bulunmadı. Sakin bir şekilde konuştu. Haber Kaynağı taraflı anlatmış herhalde. Bahçeli yerine başka birisi gelirse Mhp bence hatrı sayılır derecede oy kazanır. Çünkü toplum içerisinde bir antipati oluşturmuş durumda kendileri. Ama gelecek bu kişinin de tanıdık birisi olması gerekli. Mesela Yusuf Halaçoğlu veya Ümit Özdağ gelebilir. Kılıçdaroğlu gibi birisi bile Chp'nin oylarını %6 -%7 artırdıysa gelin MHP'deki değişimi siz düşünün..
'-.-' Konu Kasım Öktem tarafından (01.09.2010 Saat 02:32 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Yiğido
![]() ![]() 35gürün58 Şuan
![]() Son Aktivite: 21.03.2014 15:15
Tecrübe Puanı: 736
![]() |
![]() İBRETLİK BİR YAZI...KANDIRILAN ÜLKÜCÜLERİN GÖZÜNÜ AÇABİLECEKMİ ?
03 Eylül 2010 Behiç KILIÇ ÇAKMA ÜLKÜCÜLERİN REFERANDUM ŞENLİKLERİ!.. Ak Parti iktidara geldiğinde, şöyle bir istatistik vardı.. Bu partinin oy tabanında yüzde 22’lik bir ülkücü kökenli seçmenden bahsediliyordu... Dahası, milletvekilleri arasında da, daha önce MHP-Ülkücü camia içinde yer alanlar mevcuttu.. Yıllar geçtikçe, o “yüzde 22 taban” eridi ama yok olmadı... Kimdir bu “MHP-ülkücü kökenli AKP’liler!” diye baktığımızda, ortaya hoş bir manzara da çıkıveriyordu..! Bu arkadaşların belediye ilintili müteahhitler, yeni düzende de yer alabilmiş, eşraftan kişiler, tuzu kuru kalmayı başarabilmiş yeni muhafazakar demokratlar olduğu, ceplerinin hidayete erdiği anlaşılıyordu.. Siyaset-cemaat kadrolarının yıldızlarıydılar Allah için ve var güçleri ile ülkücü kimliklerini unutturmaya çalışıyorlardı, yeni partileri içerisinde.. Aralarında öyleleri vardı ki, vekildiler ve zaman zaman kürsüye gelip milliyetçiler için ağır sözler edebiliyorlardı.. Taa ki, bu referandum meselesi ortaya çıkana kadar!.. Birdenbire!.. Efendi hazretleri ve kurmaylarının akıllarına dahice bir fikir geliverdi..! “Evet” garanti altına alınmalıydı ve beklenen sonuç “çantada keklik” değildi.. O halde, oy çalınmalıydı ve Ülkücü-milliyetçi taban ayartılabilirdi belki!. Ne yapılmalıydı!.? “Bizim eski ülkücüler” parlatılıp meydanlara salınabilirdi nitekim!!. En son, “maşa” manşetlere itildi.. “Yusufiyeliler” diye ülkücü bir birliktelik de, “12 Eylül’den hesap sorulması” için “Evet” diyecekti.. Gerçekten de “Yusufiyeli” diye tanınan bir ülkücü birliktelik vardı ve “12 Eylül cuntası” onlara en ağır işkenceleri yapmışlardı.. Ama, “Yusufiyeliler” vatan aşkı ile dolu mert kişilerdi ve asla bir siyasi rantiyeye çanak tutup gerçekleri göremeyecek kişiler değillerdi.. Peki “ne işti” bu ortaya dökülen “Yusufiyeli” dalgası... Şimdi, bu aktaracağım satırları okuyalım.. “Ülkücüler Türk Milletinin milli dinamiğidir, bu dün böyle idi bu gün de, yarın da böyle olmak zorundadır. Misak-ı milli şartlarından daha ağır şartların yaşandığı günümüzde Türk Milliyetçileri uyanık olmak zorundadır. İhanetleri Damat Ferid Hükümetinden çok daha ileri noktalardadır. Ülkemizin milli varlıkları özelleştirme ambalajı ile emperyal güçlere satılırken, diğer yandan “Anadolu’yu Türksüzleştirme” planı yürürlüğe konmuştur. Üniter yapımız AKP hükümetinin kanun ve icraatları ile parçalanma eşiğindedir. Atatürk’ün sözleri ile “bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, işgalcilerin siyasi emelleriyle birleştirmişlerdir.” AKP hükümetinin kuyruğuna yapışan gafiller de tarih önünde hesap vereceklerdir. Bu gafillerin kimisi “Türk Ocağı Genel Başkanı” sıfatı ile gerçek hayatta, kimileri de “Ankara Yusufiye Ülkücüler Derneği” ve “Yusufiye Vakfı Genel Başkanı” sıfatı ile internet ortamında kurdukları sanal dernek ve vakıflarla AKP şakşakçılığına soyunup Türk Milliyetçilerinin kafasını karıştırmaktadırlar... Ülkücü Hareketin pınar suyuna lağım suyu karıştırma heveslisi bu gafilleri kınıyoruz... Yakın tarihte binlerce şehidimiz ve on binlerce gazimizle taçlanan “YUSUFİYE” kavramını AKP ihanetinin yanında göstermek mücadelemizi inkar ve hatta karalamak olarak görüyoruz... 15. madde değişikliğini bu desteğe gerekçe göstermek de oltanın ucuna takılan yemdir. Ülkücü Hareketin bilirkişisi Yusufiyeliler 1 gram bal yemek için 40 kilo odun yemeyeceklerdir. Bu ve daha birçok sebepten ötürü YUSUFİYELİLER anayasaya HAYIR diyeceklerdir. Saygılarımla Ahmet Yılmaz Yusufiyeli Ülkücüler Teşkilatı Genel Başkanı YUSUFİYELİ ÜLKÜCÜLER TEŞKİLATI” Uzun sözün kısası budur.. VARAN 2 ....... İŞTE GERÇEK ÜLKÜCÜ MİLLİYETÇİ YİĞİTİN GÖRÜŞLERİ 03 Eylül 2010 Mustafa ASLAN RECEBANDUM OYLAMASI.. Otuz yıldır ülkücülerin adını ağzına almayan, alınca da; “Biz onların cemaziyelevvellerini biliriiiiz!” şeklinde kullanan BOP Eş Başkanı; “RECEBANDUM” söz konusu olunca, oya ihtiyâcı olunca, Meclis’te ağladı! Ülkücü Şehit Mustafa Pehlivanoğlu’nun darağacına giderken yazdığı son mektubundan okuması gereken yeri atlayarak bir paragraf okudu ve ağladı! Yetmedi! Yandaş-yoldaş-candaş basın ve medya “eskiden ülkücü” olan şimdi ne oldukları bilinmeyen kişileri ekrana taşıdı, çarşaf-çarşaf manşet etti! Yetmedi! Rahmetli Velican Oduncu’nun ailesine para teklif edildi! Yetmedi! Hayatında bir kere “Türk’üm” dememiş BOP Eş Başkanı, Türklükleriyle onurlu Ülkücülere; “Ülkücü kardeşlerim!” diye seslendi! Kahkaha ile güldüm! Bana sesleniyorsa -ki fakîri tanıyanlar, adımdan önce ülkücülüğümü teslîm ederler- Potamyalı İrecep’le asla kardeşliğimiz yok, olamaz! Şahsen; “İrecep Bey yapmayın! Biz kardeş olamayız! Çünkü ben Elhamdülillah Müslümânım ve yerle gök arası kadar da şükrederim ki Türk’üm” diyorum. İkinci 12 Eylül’den sonra, “Türk’üm” diyenlere yeniden saldıracağınızı bile bile haykırıyorum... “RECEBANDUM” öncesi, başka söylemleri de dikkat çekiyor. Bu memlekette; “takîyeyi ilm-i siyâset eden, değişen-gelişen, gömlek değişen-dönen, karakolda doğru söyleyip mahkemede şaşan, bugün söylediğini yarın inkâr eden, renksiz, milliyetsiz, sözünde durmayan” v.s. sıfatları, kim için kullanıldı yıllardır? İki gündür, kürsüde boyun damarlarını çatlatırcasına; “İnsanın ağzından söz bir kere çıkar” diye yırtınıyor! Sanki; dokunulmazlıkları kaldıracağım deyip sonra; “Dokunulmazlıkları kaldırarak milletvekillerini mahkemelerde süründüremem” diyen o değil! Sanki; YÖK’ü kaldıracağım deyip şimdi YÖK’e sığınan o değil! Sanki; “Velev ki simge olsun” diyecek kadar sahiplendiği türban yasağını kaldıracağım vaadiyle iki kere seçim kazanıp sonra; “Bu bir mutabakat meselesidir” diyen o değil!.. Sanki; yalan bile sadece kendisine ve yoldaşlarına mûbah! Kendi iki kere söz verip halletmeyince bir şey yok ama Gandi Kemal “Ben hallederim” deyince yalan söylemiş oluyor! Velev ki yalan olsun! İki kere seçim kazanmana rağmen neden kaldırmadın ve sen yalancı değilsin! Gandi Kemal, daha seçim kazanmadı! Kazandığında yapmazsa o da bir kere yalancı olsa kıyâmet mi kopar? Bu yalan da sadece size mi helâl müslüman? Bir başka konu. 30 Ağustos’ta en büyük zaferimizi kutladık. Zafer Bayramı kutlamalarında Başbakan yoktu! Rize’ye geçmiş olsuna gitmişti! Rize’ye ve Rizelilere çok geçmiş olsun. Devlet elbette oradaki yaraları sarmakla, zararı kapatmakla mükellef... Bir gün sonra gitseydi, ne eksilir veya olmaz mıydı? “Her 10 Kasım’da sap gibi durmaya ne gerek var” diye sorguladıkları bilinir de Zafer Bayramımızdan istedikleri ne? Bilmek isteriz... Sayın Potamyalı İrecep Bey, Sayın BOP Eş Başkanı; bir yerde şanslısınız! Gandi Kemâl, yalan konusunda sizin kadar tecrübeli değil! Siz sekiz yılda; yalanlarınızı ve yalanı tevil edecek elemanlarınızı geliştirdiniz! Biriniz yalan söylerken, aynı anda bir diğeriniz yalanı tevil edersiniz! Siz; “İspatlamayan ********dir! Alçaktır!” dersiniz, Cumhurbaşkanı ve danışmanınız görüşmeyi doğrular! Onlar da yetmez hem Kandil’deki itlâf edilecek alçak, hem de PeKaKa’nın siyasallaşmışları görüşmenin yapıldığını söylerler! “Şerefsiz! Alçak!” dediğiniz kişiler, bu iltifatları iade ettiler mi?.. Şeytana HAYIR diyemeyen, Bezm-i Elest’te BELÎ diyenlerden midir? Vesselam... VARAN 3 .......ÜLKÜCÜ MİLLİYETÇİ YİĞİTLER AKP Yİ İYİ TANISIN KAFESE GELMESİN 03 Eylül 2010 Sabahattin ÖNKİBAR KÜRT KANI DİYOR TÜRK MİLLETİ DİYEMİYOR! Başbakan Erdoğan önceki akşam Kanaltürk TV’de şöyle bir söz ediyor: “Bayrağımızın alında Türk’ün kanı da var, Kürt’ün kanı da var, Laz’ın kanı da var, Çerkez’in kanı da var, Boşnak’ın kanı da var, Arnavut’un kanı da var.” Başbakan’ın bu beyanını Çinli, Japonyalı, Avustralyalı ya da Arjantinli bir akademisyen duysa muhtemelen şu sonuca varacaktır: -Türklerin bayrağı ya da bağımsızlığı için pek çok ulus kan akıttı ve Türklere devlet kurdurdu. Evet Tayyip Erdoğan sanki bin yıldır ortak idealler uğruna devletler kurup ölüme beraber koşan bir ulusu değil de Birleşmiş Milletler’i tasvir ediyor! Şu tabloya bakar mısınız, bin yıldır adı Türk olan bir ulusa Başbakanlık yapıyor ama o hâlâ ona Türk Milleti demiyor! Söylediklerinin bırakın insafla, sosyoloji bilimi ve tarihle de uyumu yok! Erdoğan hem ümmetçi alışkanlıklarının tezahürlerini sergiliyor hem de kafasında var olan yeni idari planlamaya yani federatif yapıya kamuoyunu alıştırarak hazırlıyor. Türklüğü ısrarla 36 etnik yapıdan biri olarak sunması, bu bakışını teyit ediyor! Öyle olmasaydı, Türklük ya da Türk Milleti gibi bütün 73 milyonu kapsayan çatı veya üst kimliği neredeyse her konuşmasında alt kimlik olarak sunmazdı. Osmanlı’yı ihya ile Sultan ya da Başkanlık düşlerini gören Tayyip Bey’in bu özlemlerinden ötürü böyle davranmasını anlarım da, Türk milliyetçiliğinin sembolü olmuş Muhsin Yazıcıoğlu’nun devamıyız diyenlerin bu çizgiye girmesini ve Erdoğan’ın ardına takılmasını hiç mi hiç anlayamıyorum. Sadece Başbakan’ın bu bakışı bile on tane 12 Eylül’den hesap sormayla takas edilebilecekken (ki hesap sorma asla yok) bunun görmezden gelinmesi AKP ile BBP arasında var olan esrarengiz ilişkiyi kanıtlayan net bir belge değil midir? Bunları hatırlatıp sorguladığım için BBP’li üst yönetim bize kızıyor ama BBP tabanından emin olunuz müthiş destekler alıyor ve parti yönetiminin AKP ile özdeşleşmesine duydukları öfkeye şahit oluyorum. Tekrar ediyorum sadece bu boyut yani Başbakan’ın Türk milleti dememesi ve milletimizi etnik bir aşure gibi sunması bile bu referandumda hayır demeye bin kere yeter de artar bile! Teşbihte hata olur mu bilmem ama referandumda AKP’nin peşine takılmak, bir hahamın ya da papazın ardına takılıp cennete gidilebileceğini düşünmek gibi bir şeydir. Bakın bugün Başbakan Diyarbakır’da olacak, dikkat edin bir kere olsun hepimiz Türk milletinin unsurlarıyız diyebilecek mi? Referandumda oylanacak olan maddelere şayet evet denilirse son bağımsız kale yargı da topyekun düşecek ve devletin tamamı AKP tarafından fethedilecektir. Kendisini Türk Milleti’nin parçası gören herkesin bu referandumda tarihsel bir sorumluluğu vardır. Konu 35gürün58 tarafından (03.09.2010 Saat 09:36 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı 35gürün58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#29 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 15.07.2012 08:54
Tecrübe Puanı: 995
![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Sözün bittiği yer. Tebrikler. İMZA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
![]() Referandumda belirleyici rolü ülkücüler oynayacak gibi. Tayyip Erdoğan da CHP de ülkücü kardeşlerimiz demeye başladı. Ülkücüler yarıyarıya fire verecektir bence. Kazanan Evet olacak tabiki...
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bahçeli'den Alevi açılımı | HARBİKIZ | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 1 | 10.06.2009 09:06 |