![]() |
#21 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OSMAN ECE Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2018 14:36
Tecrübe Puanı: 3349
![]() |
![]() gençlerimiz ahlaksız değil onlara ahlaksizliği benimseten öğreten
şov tv de oynatılan pis yedili diye bir dizi oynuyor orta okul ve lise talebeleri dersi kaynatıp anneye babaya çeşitli yalanlar söğleyerek aşık olmalar sevişme sahneleri bunu bütün gençlik seyrediyor şimdi bizim gençlikmi ahlaksız yoksa ? kararı siz değerli üyelerimize bırakıyorum saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#22 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() Azizem_58_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 03.09.2014 12:12
Tecrübe Puanı: 598
![]() |
![]() Herkes çok doğru şeyler yazmış. Özellikle Duman. .Aslında benim de söyleyecek çok şeyim var ama aklıma geldikçe ne yalan söyleyeyim paso sövüyorum.. meslek lisesinde okudum ben bilirsiniz çevresini, orda okuyorum deyip bi halt olamayan dengesiz kızları.. Neler gördüm neler söyleseler belki inanmazdım ama görünce inanmaya başladım. . Ben hep erkeklerin kızlara laf attığını bilirdim
![]() ![]() ![]() ![]() -sevgilim hediye etti. ![]() analarinin babalarının yanlarında süt dökmüş kedi gibi olurlar. . Itiraf etmeliyim ki çevrem yok benim. Liseden tek bir tane görüştüğüm arkadaşım yok. Neden mi bi çoğu ahlaksız, her naneyi yiyen, onla bunla konuşup telefonu parayı kar sanan, çok çok afedersiniz onun bunun artığı tipler.. Sağdan soldan haberlerini alıyorum. . Her pisliği yiyenler okul bittikten sonra evlenmişler.. Kimle?: -öğretmenle, Mühendisle,kuyumcuyla.. Onlara göre şans işte. . Allah a yatıp kalkıp dua ediyorum. . Iyi ki şeytana uymamisim.. Iyi ki hep doğru yolda yürümüsüm.. Allah hakkımda hayırlısını versin.. Hepimizin hakkında HAYİRLİSİNİ versin. .
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Azizem_58_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#23 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Yaşım 21.. Bi çocuğunuzun çocuğu yaşındayım. Siz benden çok daha iyi bilirsiniz.. Sizlerin hayat tecrübesi var. . Bende gençlerin rezilliklerinden bahsettim, ama onlara da çok bişey dememek lazım esas onları yetiştirmeyi bilmeyen ebeveynlere demek lazım. . Iyi terbiye verilmeli, ahlak kavramının ne demek olduğunu anlatmalı bence..
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Azizem_58_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#24 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alibaba58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.06.2013 12:44
Tecrübe Puanı: 960
![]() ![]() |
![]() Bu konuda Azize kardeşime katılıyorum en büyük görev anne babalara düşüyor. Otu çek köküne bak diye boşuna dememişler. Önce ailede biter herşey. Ama iyi ailelerden kötü insanlar çıkmıyor mu? Muhakkak çıkabilir. Çocuklar başıboş bırakılmamalı, arkadaşlarını dikkatli seçmeleri konusunda uyarılmalılar.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Alibaba58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#25 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
![]() Son Aktivite: 18.01.2015 21:31
Tecrübe Puanı: 1517
![]() |
![]() ee boşuna dememişler yezitten mezit mezittende yezid çıkar diye yani iyi aileden kötü kötü ailedende iyi evlat töreye bilir.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#26 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
![]() Son Aktivite: 02.03.2016 05:48
Tecrübe Puanı: 725
![]() |
![]() Bu arkadaşımız güzel başlamış ama sonunu sadece SHOW tv ye yüklemiş. Değil tabi. Show tv vs. ler de yoz düzenlerin bir parçası.
Asıl, insanları yozlaştıran düzenler ve onların ideolojileri kötüdür. Osman ECE kardeşimizin söylediği gibi gençler kötü(ahlaksız) değildir, insanlar kötü değildir.? Hangimiz 1 ila 6-7 yaş arasındaki çocuklarımıza kötü veya ahlaksız diyebiliriz? İnsanlar tıpkı bilgisayarlar gibi program(yönlendirme) yüklenirler. İyi yönlendirme iyi insan oluşturur. Her şey ama her şey dışardan empozedir. Koyulacak insiyatif bile. Zira vicdan da birikimlerden oluşur.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#27 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Sivaslınet dediklerinden hiç bişey anlamış değilim. Konu başlığıyla yazdığın cevabı bağdaştıramadim hala.
![]() |
#28 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Genelde görüşlerinize katılıyor, yazılarınızı zevkle okuyorum. Ama yukardaki cümlenizde "kök" derken eğer, aile gen yapılarını kastediyorsanız ben buna katılamıyorum. Gen yapıları kesinlikle ahlakı belirlemez. Sadece yetenek ve fiziksel farklılıkları belirler. Kaldı ki gen yapıları ahlakı(kişiliği) bile belirlemilş olsa; Yine kişi dışardan etkilenmiş değilmidir? Zira genleri, inananlar için yaratıcı, inanmayanlar için ise doğa belirlemektedir. Yani dışardandır. Yani her durumda kişinin ahlakının kaynağı, sebebi dış kaynaklıdır, düzenlerdir. Ailesinden aldığı değerler de dış kaynaklıdır ve düzenlerin getirileridir. Umarım bu konuda mutabakat sağlarız.
Ezberlerimizin yerini bilgiler almalı.. Konu sivaslınet tarafından (20.02.2012 Saat 23:13 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#29 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 15.07.2012 08:54
Tecrübe Puanı: 988
![]() ![]() |
![]() Her çocuk boş bir CD gibidir. Ona ne kaydederseniz onu size geri dinletir. Biz büyükleride bir büyükler yetiştirmedimi?
Hep örnek verilir, bir an 3 aylık bir bebeği başka bir ülkeye evlatlık verdiğimizi düşünelim. O bebek orada büyüyünce oranın kültürünü oranın ahlakını alacaktır burada kaldığındada buranın. Demekki herşey yetiştirme tarzına bağlı. Breyler düzenden, sistemden aldığı bilgilerle yetişirler. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#30 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Teşekkür ederim ÖnceVatan. Çok güzel tanımlamışsınız.
Alıntı:
Neden bizden olmayan toplumların ahlak yapılarını eleştiririz, yanlış buluruz? Çünkü onların kişilikleri kendi kültür yapılarından beslenmiştir. Kişilikleri(ruhları) şekillenirken, aileden, yakın çevreden, toplumdan, düzenden, kültürden, ideolojilerden etkilenir, şekillenir. İşin ilginç tarafı da, her toplum kendi değerlerinin(din, kültür, ahlak, töre) doğru olduğunu şiddetle savunur. Ama tabi doğrunun ölçüsü, insan yararına olandır. Not: Dün haberlere düşmüştü. Okumuş ya da seyretmiştirsiniz. Bir okul müdürü; "çocuğun gen yapısını(kökünü) inceleyeceksin, eğer olumsuz ise o çocuğu yok edeceksin" demişti. O Müdür, açığa alınıp işten el çektirilecek.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı | Salim58 | Serbest Kürsü | 8 | 20.05.2010 23:51 |
Ülkücülerin hayatı bambaşkadır *** | Dilsad Hatun | Sivaslı Önemli Şahsiyetler | 330 | 04.12.2009 13:12 |
YİĞİDO GENÇLİK KADİKÖYDE FOTOLAR | AhMeTTuRaN90 | SivasSpor | 2 | 24.06.2009 09:22 |
Gençlik/ Necip Fazıl | FurkaN | Hertelden | 1 | 16.06.2008 17:57 |
GENÇLİK | sivaslı_gız | Arşiv | 2 | 06.06.2008 20:23 |