![]() |
#311 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
![]() Son Aktivite: 02.03.2016 05:48
Tecrübe Puanı: 728
![]() |
![]() Alıntı:
Birileri hilafet yanlıları, diğerleri ise demokratik cumhuriyet yanlıları. Hilafet yanlılarının ne hilafet hakkında bilgileri var, ne de demokratik cumhuriyet hakkında.. Bu konularda birilerinden bir kaç cümle kapmışlar, o ezberleri tekrarlayıp durmaktalar. Ayrıntılarını bırak, özünden bile bi haberler. Denemek için bu tür kavramların anlamlarını soruyorum. Cevap alamıyorum.
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Mesela şimdi burada, Atatürk'e ve demokratik cumhuriyete karşı olanlar, hilafet düzeni ile demokratik cumhuriyetin ilkelerini yazıp karşılaştırmaları lazım. Bunu asla yapamazlar.
![]()
![]() |
#313 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BOUN Şuan
![]() Son Aktivite: 27.12.2014 21:40
Tecrübe Puanı: 810
![]() |
![]() Ak Parti iki büyük miting kararı almış. İstanbul ve Ankara. İstanbul mitingi 16 Haziran tarihinde Kazlıçeşme'de.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Hayatımda ilk defa bir Ak Parti mitingine gideceğim. Halkın kim olduğunu bu çapulcu sürüsüne göstermek için. (Çapulcu kelimesini kullanıp kimseyi kırmak istemezdim ama aleni olarak Ak Partili olan herkese karşı koyun nitelemesinin yapıldığı bir ortamda, bu kadar naif olmaya gerek yok anlaşılan.) İçerideki üç bin beş bini geçtim ama bu mitingle asıl mesajın Almanya'dan İran'a, Suriye'den İngiltere'ye kadar Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini istemeyen dış düşmanlara karşı bir mesaj olarak hazırlandığını düşünüyorum. Bu mesajı vermek için 16 Haziran'da Kazlıçeşme'deyiz!
![]() |
#314 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alibaba58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.06.2013 12:44
Tecrübe Puanı: 962
![]() ![]() |
![]() Biz çapulcu olmaktan onur duyduk. Hatta facebookta isimlerimizin başına çapulcu yazdık. Asıl siz yarın Taksim'deki kalabalığı görün. 3-4 aylık bebekler bile geliyor oraya. Hiç değilse onlarınki onurlu bir mücadele.
![]() |
#315 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1306
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() On yaşınızdaki kızınız,annesi ona neyi ezberletmişse o cevabı verir..Okuyup,düşündükten sonra sevilecek biri olmadıına karar verdim..Başkaları da sevilecek biri olduğuna karar verir..Herkes birbirine saygı duymak zorunda..
![]() |
#316 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1306
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Bu başlıktaki tartışmaları benim amacım buraya bağlamaktı zaten. Bir tarafta demokrasi yanlıları, diğer tarafta dikta rejim yanlıları. Saltanat deyip te yumuşatmaya çalıştığın rejim, aslında demokrasi karşıtı bir ailenin gösteriş ve zenginliğin hüküm sürdüğü, halkın yoksul kalarak o ailenin kölesi olduğu dikta rejim. Gezi parkı direnişçileri ve karşıtlarının duruşları da aslında son tahlilde bu iki farklı zihniyettir. Demokrasi ve hilafet yanlıları olarak iki guruba ayrılırlar sonuçta. Burada karşı zihniyetteki hiç bir tartışmacı, cesaretli olup ta demokrasiye neden karşı olduğunu, istediği rejimin ve demokrasinin ilklereini kıyaslayarak açıklayamaz. Açıklarsa ezberlerle hareket ettiğinin farkına varacaktır/varılacaktır.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#318 |
Usta Yiğido
![]() ![]() |
![]() Benim kızım daha üç yaşındayken anne ben büyüyünce Atatürk'le evlenicem diye yanıma geldi. Düşünün artık üç yaşındaki kıza neyi ezberleteyim. Biz sizin gibi ezberlerimizle hareket etmiyoruz. Ben sizin okuyup, düşünerek bu kararı aldığınıza inanmıyorum.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Alibaba58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#319 |
Usta Yiğido
![]() ![]() |
![]() GELDE DİRENME!!!!
1) SAYIN Öcalan aldığı KELLELERİN hesabını veriyor. 2) O kadının nesini dinleyeceğim yahu (Şehit anasına) 3) Sen ne mutlu Türküm dersen o da ne mutlu Kürdüm der. 4) Her 10 Kasım'da sap gibi dikilmenin gereği yok. 5) Demokrasi bir tramvaydır, gittiğimiz yere kadar gider, orada ineriz. 6) Tutturmuşlar laiklik elden gidiyor. Yahu, bu millet istedikten sonra tabii elden gidecek! 7) Demokrasi bizim için bir amaç değil, araçtır... Ben ülkemi pazarlamakla mükellefim. 9) Burası sakatatçı değil kardeşim. (Yoksulluktan böbreğini satmak aşamasına gelmiş bir vatandaşın açtığı pankart için sayın rte'nin verdiği cevap.) 10) Senin oğlun da işsiz kalsın. (Oğluna iş isteyen anneye) 11) Yırtık dondan çıkar gibi çıkma. 12) Babalar gibi satarız. 13) Parayı veren kızımızı da görür (Telekom için söylüyor) 14) Şimdi fişleme sırası bizde. 15) Ben BOP eşbaşkanıyım. 16) Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, yalan koskoca bir yalan. 17) Kürt kadınlarını kuma yapın. 18) Artistlik yapma lan (Ananıda al git) 19) Bu millet size mi çalışacak (Erzurumlu çiftçiye) 20) Benim zamanımda nice arkadaşım vardı, çok okurlardı, kütüphaneleri vardı. hep 10 alırlardı. şimdi sefilleri oynuyorlar... 21) Referansımız islamdır. tek hedefimiz islam devletidir. 22) Oğlumunki gemi değil, gemicik... 23) Bana verilen maaş çok düşük, yetmiyor. sen ne kadar maaş alıyorsun?(Almanya başbakanına) 24) Sana mı kaldı türban konusunda karar vermek, bu ulemanın işidir. ulema ne diyorsa o olur. (Avrupa insan hakları mahkemesine) 25) Kendisine kefilim, babam gibi güvenirim, ona kendime inandığım gibi inanıyorum.' - (Birleşmiş milletler tarafından tüm dünyada terörist ilan edilen ve aranan El Kadı hakkında) 26) Ben Muhammed müslüman ümmetindenim. Türkiye dinsiz, laik bir memleket haline gelmiştir. Hayatımı Mustafa kemal dinsizliği ile savaşa adayacağıma, Türkiye'yi bir din ve şeriat devleti haline getirmek için mücadele edeceğime, Kemal Paşa zamanında çıkarılan dinsiz kanunların tatbikini önleyeceğime, kısa zamanda ümmet esasına dayanan, şeriat devletinin kurulması için çalışacağıma, dinim, allahım ve bütün mukaddesatım üzerine yemin ve kasem ederim. 27) Benim servetimi araştıranlar şimdi Silivri'de... 28) Şehit cenazesinde ki protestolara "yaygara yapmayın" 29) Sürekli aydınlık için 1 dakika karanlık protestosu için "mum söndü oynuyorlar" 30) Silivri davası için "Türkiye bağırsaklarını temizliyor"
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Alibaba58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#320 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Bir ülke lideri değil tümünü, sadece birini bile telaffuz etse istifa etmelidir.
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ayşe Arman'ın türban yazı dizisi.. | LaEdri | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 37 | 28.07.2010 11:50 |
Hayata Dair! | 65serdal58 | Hertelden | 24 | 14.02.2010 17:53 |
ANADOLU’DA TÜRKLÜK –ATATÜRK-CUMHURİYET | cebe | Serbest Kürsü | 36 | 01.10.2009 20:53 |
YAVUZ SULTAN SELİM'İN KÜRTLERE BEDDUASI | barikat58 | Serbest Kürsü | 73 | 30.09.2009 20:28 |
sivas'la ilgili bilgiler | Serd@r | Sivas'ımız Hakkında Bilinmeyenler, Sivas'ımızı Tanıtalım | 6 | 03.07.2009 23:50 |