Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas' a Yatırımlar ve Şirketler > Sivas Şirketleri, Sivas Firmaları
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Sivas Şirketleri, Sivas Firmaları Sivas' taki Şirketler, Sivasli Şirketler, Sivasli Firmalar

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 08.07.2008, 11:23   #321
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 22:40

Tecrübe Puanı: 794 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart --->: SIVAS FİRMALARINI NE KADAR TANIYOR

Sivas'ta üretim yapan bir çok firmayı tanıyıp tanıtırken elbette internet üzerinden faaliyet gösteren ve tüm Türkiye'ye satış yapan Sivaslı bir firmayı da tanımamızda fayda var.

İnternet üzerinden alışveriş yapmayı sevenler, hemşerimize sahip çıkalım. En azından bir göz atın aklınızın bir köşesinde bulunsun!

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Ayrıca yine aynı firmanın tüm Türkiye'ye bebe ürünleri satan internet adresi:

Alt 08.07.2008, 11:31   #322
BOUN
Usta Yiğido

Yine çok farklı bir alanda Sivas'ta üretim yapan bir firmamız. Sivas'ta ve Türkiye'de alanında ilk ve tek olan firmalarımızdan birisi. Detayları okuyun hem şaşıracak hem gurur duyacaksınız:

Eminoğulları oyuncak

Çin oyuncaklarından korkan Avrupalılar, Türk malı organik oyuncaklar satın alıyor
Bir zamanlar çocukların vazgeçilmez oyuncakları olan topaç, çelik çomak, çemberin yerini bir süredir, lego, uzaktan kumandalı arabalar ve plastik oyuncaklar almıştı.

Plastik ve boyalı oyuncaklarda kanserojen maddeler bulunması ailelerin tercihini ahşap oyuncaklardan yana kullanmasını sağlıyor. Sivas’taki Türkiye’nin tek organik oyuncak fabrikası, Avrupa’da tercihini ahşaptan yana kullananlar için bu tür oyuncaklar üretiyor.
Ucuz olduğundan geleneksel oyuncakların yerini alan Çin malı oyuncaklarda kimyasal madde kullanıldığı ortaya çıkınca gözler tekrar organik ürünlere çevrildi. Meyve, sebzeler gibi oyuncaklarda da artık organik olma özelliği aranıyor. Bu yönelim oyuncak alanında da yeni arayışları da beraberinde getiriyor. Sivas’ta faaliyet gösteren Eminoğulları Ahşap Oyuncak Sanayii de yatırımını buna doğru yönlendirerek organik oyuncaklar üretmeye başladı. Yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucunda yeni ürünler Avrupa pazarında kendine yer buluyor.

Oyuncak öğrenmenin en önemli araçlarından. Çocuklarda, yeni şeyler bulup ortaya çıkartma (üretkenlik), deneyim kazanma, iletişim kurma kabiliyetleri oyuncaklarla gelişiyor. Oyuncak, çocuk için kendi başına bir amaç değil, birçok amaç için kullanılan bir araç. Ancak bunu yaparken de ailelerin en fazla dikkat ettikleri konuların başında, oyuncağın çocuğun sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde üretilmiş olması geliyor. Ne yazık ki günümüzde oyuncakların büyük bir bölümü kanserojen madde içeren plastikten üretiliyor. Buna düşük kalitedeki Çin ürünlerinin de eklenmesi aileleri oyuncak tercihi konusunda zorluyor. Çocukların sağlığını tehdit eden oyuncaklar, albenisiyle raflardaki yerini alırken çok sayıda aile de, çocuğunun ısrarlarına dayanamayarak istemese de bu oyuncakları almak zorunda kalıyor. Asırlar öncesinde bile kullanılan ve üretiminde hiçbir kimyasal madde kullanılmayan ahşap oyuncaklar ise artık üretilmiyor. Sağlıklı oyuncak kavramının yeniden gündeme gelmesi, Çin malı oyuncakların gelişmiş ülkelerde toplatılması, girişimcileri tekrar ahşap oyuncaklar üretmeye yöneltiyor.

Sivas’taki Eminoğulları Ahşap Oyuncak Sanayii bunlardan birisi. 1999 yılında faaliyete geçen oyuncak fabrikasının kuruluş hikâyesi ise öncesinde yapılan çok kapsamlı bir Ar-Ge çalışmasına dayanıyor. Ahşap oyuncak sektöründe Türkiye’nin dışa bağımlı olduğunu gören işyeri sahibi Haluk Oktay Eminoğlu, Almanya’da yaşayan ağabeyiyle bu alanda fabrika kurmaya karar vermiş. 8 yıldır çalışan fabrikada şu anda Alman patentli 67 ahşap oyuncak modeli üzerinde çalışılıyor. Bu modeller arasında çamaşır makinesi, bisiklet, lavabo, fırın, sallanan at, mutfak dolabı, bulaşık makinesi, masa, sandalye gibi oyuncaklar bulunuyor. Üretilen ürünler ise Türkiye’de satılmıyor. Tamamı Almanya üzerinden bütün Avrupa ülkeleri ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Japonya ve Dubai’ye pazarlanıyor. Bu ülkelerde en fazla tercih edilen ahşap oyuncakların başında ise bisiklet ve sallanan at geliyor. 100 ile 400 Euro fiyat aralığında satılan oyuncaklar 25 yıl garantili olarak pazarlanıyor. Ayrıca Almanya patentli olan 16 farklı oyuncak yine bu ülkede kalite ödülü bile almış. Modellerden bazıları da ‘en iyi dizayn’ ödülüne layık görülmüş. Şu anda 25 kişinin istihdam edildiği fabrikada yılda ortalama 8 bin civarında değişik modellerde ahşap oyuncak üretiliyor. Makine mühendisi olan Haluk Oktay Eminoğlu, burasının Türkiye’nin tek organik oyuncak fabrikası olduğunu ifade ediyor. Oktay Eminoğlu, çok fazla ekonomik sermaye istemeyen ve sağlıklı olduğu için bu işe girdiklerini söylüyor. Üretim sırasında sağlığa zararlı hiçbir kimyasal madde kullanmadıklarını belirten Eminoğlu, Avrupa ülkelerinde insanların çocuklarının sağlığı için ahşabı tercih ettiğini; ancak ülkemizde bunun tam olarak yerleşmediğini söylüyor. Üretim safhasını Eminoğlu şöyle anlatıyor; “Çocuklar için çalışmak çok hassas bir durum. Çünkü çocuk, öğrenmek için öncelikle ısırır, ısırdığı zaman da sağlığa zararlı olan madde çocuğa geçer. Bunun farkında olarak ahşap üzerine bal mumu ve portakal kabuğundan yapılmış özel ve sağlıklı bir boya kullanıyoruz. Parçaları yapıştırmada kullandığımız tutkalın bile kimyasal analizini yaptırıyoruz.”
Alt 10.07.2008, 17:47   #323
BOUN
Usta Yiğido

Sivas OSB'de faaliyet gösteren ve çelik kapı üreten bir firmamız Benna Çelik kapı.

Sivaslı müteahhitlerin başka illerde üretilen çelik kapılardan ziyade Sivasımızda üretilen ürünleri tercih etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu şekilde firmalarımız güçlenecek, gerekli sermaye birikimi sağlanacak ve ulusal hatta uluslararası arenada Sivaslı markalarımız boy gösterecektir.

Benna firması hakkında web sitesinden kısa bir bilgi:

1970 yılında yılında başlayan serüvenimiz, önceleri mobilya sektörüyle başlamıştır. Bu sektörde yaklaşık olarak 20 yıllık bir tecrübeye sahip olan firmamız 90 lı yıllara gelindiğinde yeni yeni gelişmekte olan çelik kapı sektörüyle tanışmıştır. Yapmış olduğu işlerde her zaman en iyi hizmeti sunmayı amaç edinen firmamız, kendi yöresinde ilk olmanın gururunu yaşamaktadır. Teknolojik gelişmeler ve artan iş potansiyeli karşısında, kurumsallaşma çalışmaları başlatılmış olup, bu doğrultuda büyük bir yatırım yapılarak Sivas Organize Sanayii Bölgesinde toplam 7500 metre kare alana yayılı üretim tesisini kurmuştur. Tesiste çelik kapı tasarımı, üretimi, satış ve servis hizmetlerini yürütmektedir.

Alt 10.07.2008, 17:52   #324
BOUN
Usta Yiğido

İlimizde faaliyet gösteren ve doğal kaynak suyu şişelemesi ve dağıtımı üzerine çalışan bir firma: Murat Su

Web sitesinden kısa bir bilgi:

Murat Pazarlama Dağıtım Ticaret ve Sanayii Ltd. Şirketi 1995 yılında kurularak yönetim kurulu başkanlığına Murat KAYA getirilmiştir. Kuruluşunda kısa bir süre sonra Pepsi Cola Bölge bayiiliği ile meşrubat ve su pazarına giren şirketimiz 2003 yıllında ise Suşehri ilçesi Camiili köyü sınırları içerisinde bulunan Kösedağı zirvesinin Gürgendibi kaynak suyu işlenmek üzere tesisini kurmaya karar vermiştir. Hızla tesisleşen şirketimiz MURATSU ismiyle 14.03.2005 yılında 19 Lt damacana su su üretimine geçmiştir.

İlk etapta Sivas merkez ve ilçelerine olmak üzere daha sonra ise çevre illerde ( Erzincan, Malatya, Elazığ) olmak üzere bayiilik sistemi ile MURATSU'yu insanımıza sunmaktadır. Bardak su imalatına da başlayan şirketimiz günden güne büyümekte olup fizibilite çalışmalarıyla en üst düzey kalite ve hizmeti yakalamayı amaçlamaktadı

Alt 10.07.2008, 17:56   #325
BOUN
Usta Yiğido

Sivas OSB'de faaliyet gösteren ve pvc profili üreten firma: Alpan Profil

Web sitesi güncellenmemiş ancak yine de firma hakkında fikir verecektir.

Üretim tesisimiz Sivas 1.Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunmaktadır. 3000 m2 açık alan ,2000 m2 kapalı alan olmak üzere toplam 5000 m2 alana sahiptir. 1999 tarihinden itibaren üretim faaliyetlerimizi bu adreste gerçekleştirmeye başlanmış ve yılda 12.000 ton kapasiteye ulaşmıştır.

İleri teknoloji kullanılarak kurulan tesisimize ek olarak 2006 yılında yeni yatırımlar hedeflemekteyiz.

Tesislerimizde , bütün PVC plastik profil sistemleri için gerekli olan destek sacı profili , stor kepenk ve asma tavan profilleri , duvar, siva ve sera profilleri ile çelik kapı kasaları ile her türlü özel profil imalatı yapılmaktadır.

Her yıl ürettiği PVC destek sacı profilinin yüzde 60’ını Almanya ‘ya ve Fransa’ya ihracat konusunda araştırma faaliyetleri devam etmektedir.Alpan Profil 2006 yılında Fransa ve Hollanda’da şubelerini açmaktadır.

Bulgaristan, Romanya, Hollanda gibi Avrupa ülkeleri ile Mısır, Tunus ve Cezayir gibi kuzey Afrika ülkelerine de ihracat yapabilmektedir. Bunun yanında yurt genelinde de örgütlenme çalışmalarımızı sürdürmek ve PVC sektörünün ihtiyacı olan diğer aksesuarların da üretimini yapmak hedefimizdir.

Alt 16.07.2008, 10:35   #326
doganay
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

doganay Şuan doganay isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.04.2015 01:52

Tecrübe Puanı: 642 doganay FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Merhab arkadaşlar;

Dün telefonda çok değerli iki arkadaş ile tanıştım.

Sayın Rüştü ELMAS
Sayın Berat DEMİR

Yapmış oldugumuz teleofn görüşmesinde SİVAS Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Ayrıca gelecekte Sivas için ne yapabileceklerimizi de değerlendirdik.
Ben hep söyler ve yazarım. Azimle ve kararlılıkla mücadele edildiğinde yapılamayacak hiç bir proje yoktur. Benim şu ana kadar yapmış oldugum çalışmalarımda yatırımcı firmaların projelerinde iyileştirmelerde bulundum. Bu projelerde yapılan maliyet iyileştirmeleri gelecek projelerde maliyet oluşum ve hedeflerinii daha net belirlemiştir. Benim aradıgım SİVAS'ta bu konuda çalışmalarda bulunabilecek yatırımcılardır. SİVAS Organize Sanayş bölgesinde hangi iş adamı fabrika ve işletmesinin içinde giderleri iyileştirme projesi yapıyor.

Yukarıdaki örnekleri çogaltabiliriz. Bu konuda azimli sabırlı yatırımcılar arıyorum. Bu iyileştirme çalışmalarını ilk etapta SİVAS'ta yapamazsak geçici olarak dışarıdaki sanayi bölgelerinden destekleriz. Daha sonra bunu (çok kısa bir sürede) SİVAS yatırımcısının desteği ile SİVAS'a dahil ederiz.

Bu ve buna benzer konularla ilgili olarak iki degerli dost ile telefonda bilgi alışverişinde bulunduk. Eğer hafta sonu programım uygun olursa bu konularla ilgili olarak SİVAS'a gelmeyi düşünüyorum.

İki değerli dostuma gönül dolusu sevgilerimle.

Bu iki değerli insanın kıymetini iyi bilelim.

Saygılarımla
Alt 16.07.2008, 23:38   #327
yakamozz
Tecrübeli Yiğido

yakamozz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yakamozz Şuan yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.08.2016 15:43

Tecrübe Puanı: 649 yakamozz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
syn boun üstadım bu bilgileriniz için çok tşk. ederim. gerçekten çok önemli yatırımlar. boun üstad sivas sanayi yapısında bişey dikkatinizi çektimi. sivasta belli sektörlerde kümelenme yok. çok değişik sektörlerde faaliyet gösteren firmalar var. sektör çeşitliliği var. yani bir maraş gibi sadece tekstil sanayisi yok. bu durum sivasın sanayi merkezi olabileceğini gösteriyor. yani her sektör sivasta ayakta kalabilir. bazı sektörler hariç. özellikle hızlı tren geldikten sonra sivas her alanda atağa geçecektir. bölge merkezi olacaktır.
Evet berat hocam haklısın bu durum benim de dikkatimi çekiyor.Sanayi sektörü yeni gelişmekte olan Sivas'ta bu durum bana göre güzel bir gelişme.Sanayinin her türlü kolu şu an Sivas taki sanayi yapısında mevcut.Tabiki ara mallar ve yatırım malları sanayisi, sanayinin gelişimi için büyük rollere sahip Sivas'ta ben bu potansiyeli görebiliyorum.
yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.07.2008, 23:44   #328
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1291 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: SIVAS FİRMALARINI NE KADAR TANIYOR

aktes kazancılık da türkiyeye yayımış bir firma olmaya başladı...erzuurmda bile gördüm bayiini..maaaşallah..
Alt 17.07.2008, 10:25   #329
doganay
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
sivas osb ye yatırım yapan yabancı sermayeli bir kuruluş olan paco firması. Alman sermayesinin sivas a güzel bir yatırımı. Bu yatırımı Sivasımıza kazandıran Aziz Sevi Beye teşekkür ederiz. İnşallah Aziz bey daha nice Alman yatırımcıları Sivas a yatırıma teşvik eder.

sayın berat demir,

Paco firmasını SİVAS'a getiren ve daha bir kaç yabancı yatırımcı ile de bu konuda çalışmalarda bulunan Sayın Aziz Sevi beyefendiyi iyi tanırım. Muhteşem bir insandır. Kişiliği ve aldıgı yatırım kararları ile çalıştığı grup muhteşemdir. SİVAS Sayın Aziz Sevi'nin değerini iyi bilmelidir. Ayrıca OSb de bulunan Gümrük bşnası da Sayın Aziz Sevi bey tarafından yapılarak hediye edilmiştir.

saygılarımla
Alt 17.07.2008, 10:31   #330
doganay
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

Sivas için öncelik projeler;
(Bölüm bölüm anlatılacaktır)

Sivas sanayicisi fabrikalarında kullandıgı yardımcı malzemelerin büyükçogunlugunu şehir dışından almaktadır. Bunların tespit edilip iyi bir ekip ile ve yatırımcı ile Sivas'ta imalatının yapılmasıdır

Saygılarımla

Konuyu Toplam 12 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 12 Misafir)