|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
Anketimiz: Türkiye'de Şu anda Kriz Var mı? | |||
Evet Kriz Var | 84 | 63,16% | |
Hayır Yoktur | 49 | 36,84% | |
Katılımcı sayısı: 133. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
22.12.2008, 18:23 | #331 |
Usta Yiğido
LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1284
|
Cevap: Ülkemizde Kriz Var Mı ?
Sen de o hakka girenleri savunuyorsun farkındaysan.
22.12.2008, 18:38 | #332 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2174
|
[quote=Yiğiter;351032]Sen de o hakka girenleri savunuyorsun farkındaysan.[/QUOT
Sen hiç derdest diye bi dizi izlediysen tekrar tekrar izlemeni tavsiye ederim o dizi aynen bu anlattığının aynısı o dizide yapılıyor
22.12.2008, 23:51 | #333 |
Usta Yiğido
Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1186
|
Seva sana bazı sorular sorucam:
Daha bugün bir fabrika işten çıkarılan 400 işçisi tarafından işgal edildi neden? Mercedes Türkiye'deki fabrikasının üretimine ara verdi, işçiler ücretsiz izine çıkartıldı 5 hafta, neden? Good Year üretime ara verdi ve işçileri ücretsiz izinde 2 ay, neden? Bekaert Çelik fabrikası ara verdi üretimine ve 17'sinde yeniden başlamayı planlıyordu, başlayamadı, neden? 4 gün önce Çorlu'da üretim yapan 113 deri fabrikasından 50'si üretime belirsiz ara verdi ve 500 kişi ücretsiz izne çıkartıldı neden? Petkim bile bakın hükümetin yok pahasına sattığı Türkiye'nin en büyük şirketi Petkim bile 3 ünitesinde üretimi durdurdu neden? Tofaş Fiat 6 ay boyunca her ay 1 hafta üretimine ara verme kararı aldı, işçiler aylıklarının 1 er haftalıklarını alamayacak neden? Bosh Fren Türkiye'deki fabrikalarında üretimi durdurdu 200 kişi işsiz neden? İplik fabriklalarını söylemiştim, Antep'te yaşananları, Adana'da sadece 2 haftada 8 fabrika kapandı neden? Hadi hepsini geçtim bunlar gibi isim isim sana onlarca fabrika ismi verebilirim kapanıp işçileri işsiz kalan sadece şunu soruyorum CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu bile mobilya atölyesini kapattı, 120 işçisinden 96'sını işten çıkarttı neden? Şu yapıldı bu yapıldı diyorsun elektiriğe zam yapılmadı diyorsun, geçmiş dönemde Türk Milletinin kendi dişi ile tırnağı ile yaptığı kamu mallarını haraç mezat satarsan ve eritirsen, ülke ekonomisini o kaynaklarla ayakta tutar ve el parasını ülkemde tutacam diye faizlerle bu kadar oynarsan adamlarda bir kriz çıktımı parasını alır kaçar seninde borsan böyle çakılır. Bak şimdi Türkiye 2001 yılında bir kriz yaşadı ve bir mali disipline girdi, o program 2006 yılında bitti ve o tarihten bu yana Türkiye'nin bir mali politikası yok, sadece geçmişte yapılanları satıp hazırdan yiyor aman ülkeme sıcak para girsin diye 1000 takla açıp duruyor, bu liberalist ekonomi politikasıdır, Türkiye gibi öz kaynağı düşük ve yerli üretimi az olan ülkelerde kullanımı son derece tehlikelidir çünkü bir anda kapitalizmin kölesi olursun, kendin üretmezsin, kendin fabrika kurmazsın yabancılara açtırır onlarda ülkelerindeki bir hareketlenmede yada kendi şahsi çıkarları ön görünce kaçar gider ülkesine parasını alıp. Türkiye güdümlü ekonomi politikası uygulamalıdır, geçmişte uygulamış 20 sene sorunsuz işlemiştir, Türk milletinin örfü adeti gereğide zaten yaşam şekli ve standartlarına uygun bir ekonomik sistemdir. Türkiye'de kriz vardır ve anket zaten gerekeni söylemiştir.
23.12.2008, 02:01 | #334 | |
Usta Yiğido
seva Şuan
|
Alıntı:
daha öncede olduğu gibi..
23.12.2008, 12:18 | #335 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
O zaman şu mantık ortaya çıkıyor sırf hükümet yıpranmasın diye "yok" diyelim, İyi o zaman yok deyin bakalım nereye kadar, bir şeyin üzerini örtebilirsiniz ama, "yalancı çobanın yalanı" gibi birgün herşey anlaşılır üzeri örtecek örtü bile bulamazsınız.
23.12.2008, 12:54 | #336 | |
Usta Yiğido
Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1186
|
Alıntı:
Evet daha öncede kriz var diyenler oldu çünkü ön artçıydı bunlar 2 yıldır bağırıyor akademisyenler kriz geliyor yabancı sermayeye güvenme devlet yatırımlarını artır krizde kaçacaklar diye. Peki son 6 yıldır direk istihtam sağlayan ve üretim yapan bir devlet yatırımı gördünüz mü? Cevap veriyorum:Hayır. Bravvooo Burak Bey 10 Puanı aldınız Dünyadaki kriz Türkiye'yi etkilemektedir, korkum daha da fazla etkilemesidir, umarım olmaz, Bununda tek suçlusu bağıra bağıra gelen krize karşı önlemini önceden almayan hükümettir. Kömür dağıtıp, yardım yapacağına tarımı destekleyip, fabrika açsaydı, üretimi artırıp istihtam salasaydı zaten o kömür dağattığı insanların o yardımlara ihtiyacı kalmazdı, aynı zamanda daha güçlü bir ekonomimiz, krizden hiç etkilenmemiş bir ülke ve üretimi devam eden, işsizliği azalmış, dünya ile ekonomik anlamda farkını kapatmış bir ülke olurduk. Bundan önceki örneği için daha ağır bir bunalım olan 1929 bunalımı,kurulalı 6 yıl olmuş, savaştan çıkmış bir ülke ve o dönem dünyadaki küçülen ekonomilere karşı büyüyen 2 ekonomiden biri olan ülke hangisiydi ve nasıl bir ekonomik sistem uygulayıp herkes senede ortalama %14 küçülme yaşarken, %7 büyüme yaşadı bu ülke? Araştırmanızı öneririm. Saygılarımla
23.12.2008, 12:59 | #337 | |
Usta Yiğido
albina58 Şuan
Son Aktivite: 14.08.2016 21:40
Tecrübe Puanı: 773
|
Alıntı:
Bu durumda hakikaten kriz yoktur,medya-basın yoluyla halka empoze edilen,pembe diziler ile beslenen, sözüm ona AVM diye şakşakcılık yapılan,kültüre alıştırılan halkımda,gözü sadece o lüks alışveriş merkezlerine giden kodamanları görür.Onlaı görüp,onlar gibi yaşamayı ilke edinen elgördülük yaşam şekillerinde kriz yoktur.Krizin olmadığı-etkilemediği-teğet geçtiği % 15 lik bir kesim var. Diğer tarafta,asgeri ücretle çalışan,işci-memur,dar gelirli,küçük esnaf,tarım ve çiftçilikle maruf % 85 lik halkım,işte bunları kriz vurmuştur.işci-memur ücretine zam alamzken,kullandığı tüketim mamulleri ortalama %30-35 bir yıl öncesine göre zam görmüştür,tüketimi arttığı halde,aldığı maaşdaki artış en fazla % 5 lerde kalmıştır.Köylüm,tarımla-hayvancılıkla uğraşan halkım,toprağa atmaya gübre,hayvanına vermeye küsbe almak için beş kuruş parası bulunmamaktadır. Biz ne kadar yazsak,bunları anlatsakta,günü birlik şoven düşünün hakim olduğu,evinde sıcak yuvasında,benim için istemediğimi başkası için istemem-komşum aç yatarken ben tok yatamam- hadisleri ilede pekişen manteletimizde maalesef,tupa tapmanın olmadığı bir anlayışda sırf hükümet şakşakcılığı yapmak,gerçekleri görmemek için kör-salak rolü oynamak maalesef baştaki hükümetede,yazıları ile bunları görmezden gelen insanlarada yakışmamaktadır. Şahsi olarak benim bunları yazmamdaki amaç,kriz beni en son noktada vuracak bir konumda olmama rağmen,bu site aracılığı hemde tarih vererek 2009 mart ayında krizin tavan yapacağını söyledim iki yıl evvelden,yazılarımlada sabittir,iddia ediyorum kriz beni vurmayacak olsada, milyonlarca halkımı vuracak açlığa mahkum edecek.İki yıl evvelden başlayarak anlatmamdaki amaç hükümet eli ile alınacak tedbirlerde ben zarar etsemde ülekm için,ülke halkım için iyi birşeyler yapılmasını istememden başka bir sebep yoktur. Hükümetle benim işim olmaz,bu hükümet gider başka hükümet gelir,bu zenginlikler biter başka zenginler oluştururlar ama,arada eğitimsiz-cahil-aç-sefil-doğmadan ölüme mahkum edilmiş milyonlar halk,varolması gereken ülkem benim için daha önemlidir.
23.12.2008, 15:15 | #338 |
Usta Yiğido
seva Şuan
|
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Bu slayt buraya uygun olduğunu düşünüyorum...
23.12.2008, 20:45 | #339 |
Usta Yiğido
sevgim 58 Şuan
Son Aktivite: 09.06.2015 01:53
Tecrübe Puanı: 994
|
kriz var hemde en alasindan..............1-2 dükkan is yapiyor diye, 1-2 kisi cok para kaziyor diye, 1-2 iyi yasiyor diye bu kriz yok denilemez, nüfüs kac iyi yasayan kac kisi bir düsünün ....................
zenginler daha zengin, fakirler daha fakir oluyor ..............
23.12.2008, 23:19 | #340 | |
Usta Yiğido
seva Şuan
|
Alıntı:
Elbetlerde yıllardır fakirler var ve olacakta.. Devlet sahip çıkıyor...
|
|