22.05.2008, 01:16 | #341 |
Usta Yiğido
Abdurrahman 58 Şuan
Son Aktivite: 17.06.2016 18:24
Tecrübe Puanı: 1098
|
-->: MERKEZ BEYPINAR KÖYÜ...
-DÜŞTÜ-
Bu dünyanın ahvalinden varından Eller murad aldı ar bize düştü Bülbülüm ayrılmaz nazlı yarından Güller murad aldı zar bize düştü Neler var sinede gelde gör yardım Bir lokman bulupta yaremi sardım Gönlüm arzuladı yarime erdim Kollar murad aldı kar bize düştü Nağmert sofrasının lokması yaman Lokmayı yutarken geçermi zaman Bu sevda elinden diledim aman Diller murad aldı zor bize düştü Seçkiniyim gayri gönül eğlenir Aşkın atı menziline haylanır Sevdan derya olsa girip boylanır Göller murad aldı tor bize düştü. (AŞIK SEÇKİNİ)H.BASRİ GÜNGÖR 03.01.2007(SİVAS)
22.05.2008, 01:16 | #342 |
Usta Yiğido
Abdurrahman 58 Şuan
|
NE GÜZEL
Yoktan var edene kurban olayım Yakışmış bedene başlar ne güzel Hüdanın hikmeti nasıl bileyim Nutfesi nurundan kaşlar ne güzel Erisin kalmasın dağların karı Artırdık sinede ah ile zarı Arayıp bulaydım pek nazlı yarı Karışsın cancana döşler ne güzel Bir kul oldum ondan aldım fermanı Özümüz yanarak gezdik ummanı SEÇKİNİ'YE verir elbet dermanı Akıyor gözümden yaşlar ne güzel AŞIK SEÇKİNİ HASAN BASRİ GÜNGÖR SİVAS
22.05.2008, 01:19 | #343 |
Usta Yiğido
Abdurrahman 58 Şuan
|
SİVASSPORUMUZUN BU SEZONKİ BAŞARISI AŞIK SEÇKİNİYİ FAZLASIYLA ETKİLEDİ.Kİ BU ŞİİR SAYIN BAŞKANIMIZ MECNUN ODYAKMAZ TARAFINDAN TEBRİK EDİLDİ...
-SİVASSPOR’A- Sana olan sevdamızı bilirsin Bu sezon bir başka can sivasspor Kırk yıllık dostluk var ordan gelirsin Al beyaz gülümüz kan sivasspor. Üç yıldızlar yakışıyor döşüne Adın yazdık zirvelerin başına Yiğidolar yine düştü peşine Bakılırmı sana yan sivasspor Daha imrenmek yok başka illere Mazin tertemizdir baktık yıllara Erimiz pirimiz düştük yollara İnme tepelerden kon sivasspor Ne fener ne cimbom nede beşiktaş Sanadır sevdamız anla arkadaş Elimizde bayrak dillerde gardaş Her yöne dağılsın şan sivasspor Odyakmaz'a Uygun futbolcun usta Gösterdin gücünü düşmana dosta Sen bize sevdalı biz sana hasta Böyle başımızda dön sivasspor Seçkini der Anadolu beyidir Bu sevinçler Yiğitlerin payıdır Yiğidoluk bizce böyle iyidir Bitermi methiyen son SİVASSPOR. AŞIK SEÇKİNİ H.BASRİ GÜNGÖR 21.11.2007 SİVAS
22.05.2008, 01:21 | #344 |
Usta Yiğido
Abdurrahman 58 Şuan
|
EE AŞIK SEÇKİNİ BİR SİVAS AŞIĞI.SİVASIMIZIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİREN SAYIN VALİMİZ VEYSEL DALMAZ'I DA UNUTMADI...
SN.VALİMİZ VEYSEL DALMAZ'A Karanlıkta ışık yaptığın işler Canlara can oldun bir DALMAZ VALİM Sayende oturdu yerine taşlar Yiğitler yiğidi er DALMAZ VALİM Kültürün beşiği bu sultan şehir Çileyle yoğruldu çok çekti kahır Namerde bükmedik boynumuz ahir TÜRK evladı bilir sor DALMAZ VALİM Sevdin YİĞİDO'YU baş oldun bize Önder ol beraber çıkalım düze Yürekten bağlısın saz ile söze Aşıklar aşığı pir DALMAZ VALİM Birlik beraberlik sayende coştu Çalıştı yarenler hedefe koştu Bu ilin sevdası içine düştü El haya imanla ar DALMAZ VALİM Makamlar mevkiiler gelir ve geçer Dilerim ömrünce kalmazsın naçar Seçkini ruhumuz bedenden uçar Gönül dostu bulduk kar DALMAZ VALİM SAYIN VALİMİZ VEYSEL DALMAZ'A ARZ OLUNUR saygı değer VALİMİZ'E bitimsiz başarı,mutluluk dileklerimle AŞIK SEÇKİNİ (HASAN BASRİ GÜNGÖR)
22.05.2008, 01:22 | #345 |
Usta Yiğido
Abdurrahman 58 Şuan
|
-YETİŞ-
Aşkın pazarında yer bulamadım Sermayem sıfıra düşmeden yetiş Biçare faniyim dolanamadım Sabırın bardağı taşmadan YETİŞ Beklerken gurbetin acısı yaman Tevekkül hüdaya ilacı zaman Benim bu derdime kim ola derman Hal bilmez sinemi deşmeden YETİŞ Sevda atı menzil sırat soramaz Yari olan yaban elde duramaz Kerem aslı muradına eremez O kayıs çölleri aşmadan YETİŞ Seçkiniyim işte yazdım bil beni Ölçülmez derdimin uzunu eni Ömrümün hazanı beklerim seni Komşular mezarım eşmeden YETİŞ (AŞIK SEÇKİNİ)H.BASRİ GÜNGÖR 03.12.2007(SİVAS)
22.05.2008, 01:23 | #346 |
Usta Yiğido
Abdurrahman 58 Şuan
|
İŞTE SEÇKİNİNİN DOĞDUĞU TOPRAKLARA OLAN ÖZLEMİNİ YAZIYA DÖKMEYE ÇALIŞTIĞI''BEYPINAR'' ŞİİRİ
-BEYPINARI- Her yer yeşillendi renkler cümbüşü Kokar burcu burcu gülün BEYPINAR Eridi kalmadı dağların başı Coştu derelerden selin BEYPINAR. Yönümü çevirdim ereyim sana Eski dosttan haber sorayım sana Bugün yürüyerek varayım sana Çamura belenmiş yolun BEYPINAR. Mezarlık inişi karşılar beni Ezelden severdim bilirsin seni Saçlarım okşayan rüzgarın hani Değişmiş lodosun yelin Beypınar. Çoğu ev yıkılmış ot diken bitmiş Ahmet,Mehmet,Osman şehre göç etmiş Harmanın içine karabaş yatmış Nerede o eski halin BEYPINAR. Okulum mektebim ben geldim işte Sana olan sevdam bitermi döşte Akıyor yukarı pınarım başta Kurumuş söğütlü dalın BEYPINAR. Gölbaşı garipçe bakar yüzüme İnceden sızılar iner dizime Aşağı bostanlar kızar sözüme Lal olmuş konuşmaz dilin BEYPINAR. Cağıştak hüzünlü maziyi arar Kamerin çeşmesi kaynağın sorar Çevlükler örenler baraja yarar Nede çabuk dolmuş gölün BEYPINAR. Döğücü dağ yolu killik yerinde Ne sevdalar saklamıştır serinde Sana dönsem KÖYÜM günün birinde Uzatıp tutarmı elin BEYPINAR. SEÇKİNİ özlemin gayrı son bulsun Herkes birbirini sevip dost olsun Yaz bahar geliyor toy düğün olsun Coştursun bizleri telin BEYPINAR... YAZAN:BEYPINARLI AŞIK SEÇKİNİ HASAN BASRİ GÜNGÖR SİVAS-2008
22.05.2008, 01:25 | #347 |
Usta Yiğido
Abdurrahman 58 Şuan
|
VATANIMIZIN SINIR BURÇLARINDAN BİRİ OLAN ''KARS'' A YAZDIĞI ŞİİR.
KARS’TAN SELAM OLSUN ANADOLU’YA Koçaklar elidir,aşıklar yurdu Kars’tan selam olsun Anadolu’ya Ata’mın nutku var yaralar sardı Kars’tan kelam gelsin Anadolu’ya Sağların yerini şehitler aldı Anaya bacıya olanlar oldu Kırk sene esaret altında kaldı Kars’tan elem dolsun Anadolu’ya Haber sorar isen eroğlu erden Özgürlük uğruna geçmişti serden Şimdi Çobanoğlu kalkıpta yerden Kars’tan balam salsın Anadolu’ya Bayramlar bizimdir şenlikler olsun Sümman ,Ruhsat,Veysel menzili bulsun SEÇKİNİ zamanda yerini alsın Kars’tan alem kalsın Anadolu’ya AŞIK SEÇKİNİ :HASAN BASRİ GÜNGÖR SİVAS MAYIS-2008
22.05.2008, 01:27 | #348 |
Usta Yiğido
Abdurrahman 58 Şuan
|
AŞIK SEÇKİNİYİ YAZDIĞI BU BİRBİRİNDEN GÜZEL ŞİİRLERİ İÇİN KUTLUYOR BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUZ.
22.05.2008, 01:33 | #349 |
Usta Yiğido
Abdurrahman 58 Şuan
|
SİVASLI ÜNLÜLER.
FUTBOLCULARIMIZ ÜMİT ÖZAT HASAN KABZE İBRAHİM TORAMAN ADEM DURSUN HAYRETTİN İBRAHİM DAGASAN ZAFER ÖZGÜLTEKİN AYDIN KARABULUT FERHAT ODABASŞI OZANLARIMIZ Pir Sultan Abdal , Kul Hikmet , Aşık Veysel , Ruhsati Celal Sicimoğlu bunlardan birkaçı. Ama sadece ozan değil, her alanda başarılı Sivaslılar var. ----- Eski Meclis Başkanı Refik Koraltan, Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Eski İstanbul Belediye Başkanı Nurettin Sözen, Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Edip Başer, DYP İstanbul İl Başkanı Faik İçmeli. Yazar Kürşat Bümin, Şansal Büyüka, Faruk Bayhan, Eski TRT Genel Müdürü Yücel Yener, , Cem Özer, Emel Sayın,Cem yılmaz
22.05.2008, 01:54 | #350 |
Usta Yiğido
Abdurrahman 58 Şuan
|
SİFAHOD " Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halkoyunları Derneği "
Derneğimiz yıl 2001 de Sayın Ahmet Ayık (mehter) ve arkadaşlarının ortak çalışmasıyla, Sivas'ımızın kültürünü Halkoyunlarını aşıklarını halkoyunlarını bir çatı altında toplamak onu yaşatmak ve gelecek nesillere bozulmadan aktarmayı hedefleyerek kuruldu. Derneğimizin bugünlere nasıl geldiğini anlatmaya gerek yok ama çok caba ve emek verildiğini de vurgulamadan geçmek istemiyorum. Kuruluşumuzda derneğe emeği geçen ‘’ Sayın hocamız Ömer Çıtır, Sayın hamza nacak, Sayın mehmet köşe, Sayın süleyman erdiç, Sayın kemal altun, Sayın murat boydaş, Sayın harun atasoy, Sayın a.turan eriçel, Sayın Mahir Güler, Aşık Derdiyar, Aşık Gülşadi ve burda yazmadığımız onlarca maddi ve manevi katkıda bulunan arkadaşlarımıza Sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Bundan yolumuza daha emin adımlarla devam edeceğiz çünki elimizde eşsiz zengin bir kültür ve vefalı Sivas' lılarımız var. Böyle bir ğüç arkanızda olduktan sonra hiç korkmadan yolumuza devam edeceğiz. Avrupa birliğinden almış olduğumuz mali yardımla da derneğimizin yapısı daha güçlendi ve kültürümüzü ülkemiz dışınada tanıtacagız, bu yolda hep beraber yürüyelim derneğimizin her zaman yanında olmanızı bizi her konuda destekleyip bizi sahiplenmenizi istiyoruz, Bir Aşık Veysel, bir Sefil Selimi, bir Karacaoğlan, bir daha yetişmiyor bu değerlere sahip çıkalım. Bizlere Derneğimizin bu günlere gelmesinde desteklerini esirgemeyen AB Projelerinden Hibe almamızı sağlayan ARC A.Ş. ye Teşekkürü de bir borç biliriz. Ahmet Ayık Sifahod Başkanı
|