15.11.2010, 15:14 | #341 |
Usta Yiğido
Siyahi Şuan
Son Aktivite: 03.04.2012 09:38
Tecrübe Puanı: 646
|
Cevap: Üyelerimiz Kendi Şiirleri
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
.............................. .......................
Konu Siyahi tarafından (15.11.2010 Saat 15:14 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 8 Kullanıcı Siyahi'e Teşekkür Ediyor... |
15.11.2010, 18:58 | #342 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4527
|
Hepsi bir birinden güzel şiirilerinizi bizlerle paylaştığınız için hepinize ayrı,ayrı teşekkür ederim emeğinize sağlık
16.11.2010, 18:41 | #343 |
Yeni Yiğido
F.Yuvacı Şuan
Son Aktivite: 15.01.2011 22:29
Tecrübe Puanı: 0
|
VATAN İÇİN
Kovandaki arı gibi Bal yapalım vatan için Bereketli darı gibi Gülyapalım vatan için Merhem olalım yaraya Eller girmesin araya Ulaşalım her karaya Yol yapalım vatan için Uyaralım ağzaları Feth edelim fazaları Faydalıysa kazları İl yapalım vatan içim Boş akıtma ırmakları Zay eyleme yaprakları İyi koru toprakları Al yapalım vatan için Savuralım harmanları Biz bulalaım dermanları Çogaltalım ormanları Dal yapalım vatan için Küskün isek barşalım Birlik için yarışalım Oturupda konuşalım Dil yapalım vatan için Yuvacı'yım diyar diyar Gençlerimiz bunu duyar Enerjiye ihtiyaç var Baraj, pil yapalım vatan için Feyzullah yauvacı ŞEHİR! SEN ÇEKERSİN ÇİLEYİ SEN ÇEKERSİN KAHRI SELAM OZANLARI DİYARI ŞAİRLERİN ŞEHRİ F.YUVACI Konu F.Yuvacı tarafından (16.11.2010 Saat 18:41 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı F.Yuvacı'e Teşekkür Ediyor... |
09.12.2010, 18:41 | #344 |
Yeni Yiğido
kayaturan58 Şuan
Son Aktivite: 31.07.2016 22:15
Tecrübe Puanı: 601
|
KARA TOPRAK
KARA TOPRAK Bir tohum atarız sen on verirsin Hakikatli yarsın sen kara toprak Elin yüzün yırtsak sen gül verirsin Hakikatli yarsın sen kara toprak. Ölüm altta, dirim üstte barınır Ne kadar kirletsek yine arınır Senden geldik yine sana varılır Hakikatli yarsın sen kara toprak. Üzerinde bin bir çeşit bağın var İrili ufaklı ne çok dağın var Bağrında yatacak bunca sağın var Hakikatli yarsın sen kara toprak. Çeşit çeşit bitkin gülün var senin Her bölgede farklı tenin var senin Çözülmedik nice sırrın var senin Hakikatli yarsın sen kara toprak. Envai çeşitli hayvan barınır Rızkın sende bulur karnın doyurur Rabbim ayıp örter diye buyurur Hakikatli yarsın sen kara toprak. Kayaturan, bir gün olur postumla Kefen giyer getirirler üstümle Yatarım bağrında bende dostumla Hakikatli yarsın sen kara toprak. (02.02.2010 Saat: 22.33) Şevki KAYATURAN |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı kayaturan58'e Teşekkür Ediyor... |
01.01.2011, 11:09 | #345 |
Usta Yiğido
sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4527
|
Hastayım
Beni sensiz koyup Sivas ilinden, Gittiğinden beri hastayım hasta, Aşkımın adını tatlı dilinden, Attığından beri hastayım hasta. Ben sana aşıktım belledin düşman, Zor mu geldi aşka kalbini açman? Beni doğduğuma bin defa pişman, Ettiğinden beri hastayım hasta. Hayaller dindirmez gözdeki yaşı, Kara sevdan aldı delirtti başı, Bana ve gönlüme o kalem kaşı, Çattığından beri hastayım hasta. Seven sevdiğini böyle mi boşlar? Efkar doldu kalbe, dağıldı hoşlar, Bülbüller yerine sefil baykuşlar, Öttüğünden beri hastayım hasta. Sensiz yaşam burda ölümden yaman, Gönlüm acı çeker, dilimde aman, Sinemin üstünde bomboz bir duman, Tüttügünden beri hastayım hasta. Eksik miydi bizde sevgi ve saygı? Terk edersin diye duymadım kaygı, Gözlerinden taşıp çağlayan duygu, Bittiğinden beri hastayım hasta. Sırmalar takardım siyah saçına, Terkinde kaderin söyle suçu ne? Siyahi´yi keder, elem içine, İttiğinden beri hastayım hasta. Hasan Ilter
01.01.2011, 15:46 | #346 |
Yiğido
orhan-17 Şuan
Son Aktivite: 25.07.2016 12:42
Tecrübe Puanı: 582
|
PARKTA YATAN ADAM
Parkta yatan adam gecemi sanmış
Bankın üzerinde öyle uzanmış Çember sakalıyla yüzü saklanmış Gelen, giden bakar tanıyan olmaz Duruşu benziyor biraz asile Ne güngörmüştür ailesi ile. Her nefes, her bakış şimdi bir çile Gelen, gecen bakar anlayan olmaz Oda bu toplumun bir sınıfından Çıkmış bir kere normal kılıfından Hayata baksak; onun tarafından O’nu anlamayı isteyen olmaz Çok duydum, dinledim böyle hayatı. Çoğunun elinde vardır sanatı. Yıkılmış bir şekil o saltanatı Hayat belli değil düşmeyen olmaz. Bir yaz değil mevsim, birde kışı var. Ayazı, rüzgârı, kar yağışı var Devlette, dinde yardım bağışı var. Bu bilinirde uygulayan olmaz Parkta yatan adam herkese ibret Bilhassa gururda, kibirde ibret. Üstelik bir değil, bin kere ibret. Orhan yazar gider anlayan olmaz. ORHAN AFACAN |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı orhan-17'e Teşekkür Ediyor... |
16.07.2011, 01:21 | #347 |
Usta Yiğido
NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
Son Aktivite: 18.01.2015 22:31
Tecrübe Puanı: 1500
|
Cevap: "GÖNÜLDEN DİLE" üyelerimizin kendi şiirleri
Eski mahalleme uğrayım dedim
Viraneye dönmüş gülleri solmuş Bin bir çeşit kuş sesleri beklerken Bülbülleri susmuş baykuşlar dolmuş Kimi geçim için terk etmiş yurdun Kimi niçin gitmiş bilinmez derdin Bir çoğunu tek tek ismiyle sordum Tanıyan çıkmadı herkes el olmuş Kimsi gurbette ekmek peşinde Bir çoğu SİVAS'ı görür düşünde Burda karnı doysa gurbet elde işi ne Kapılar kilitli ocaklar sönmüş Necmeddin özbek'in gider zoruna Hepsi düşkünüdü namus arına Çok bağırdım eski komşularıma Ses seda çıkmıyor bir çoğu ölmüş NECMEDDİN ÖZBEK
16.07.2011, 09:20 | #348 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
16.07.2011, 20:19 | #349 |
Usta Yiğido
ayparcam Şuan
Son Aktivite: 10.10.2011 14:00
Tecrübe Puanı: 676
|
Bir sey bekliyorum ümit icinde Yarina cikmaya izin var gibi Yillardir bekledim, heb bekliyorum Allah'a verilmis sözüm var gibi Bende bilmiyorum neyi beklerim Bebeklik cocukluk iste gencligim! Yaslaninca neye yeterki gücüm Kadere yetecek gücüm var gibi Ha bugün ha yarin geldi gelecek Bir mucize olup yüzüm gülecek Hizir yetisip derdim bilecek Derdim bielcek Hizir var gibi Aksam olur, sabah olur beklerim Bendenmi kaciyor sevdikelrim? Ne bir dost görünür ,ne sevdikelrim Sanki bekleyecek dostum var gibi Bekliyorum ne bekledigim bilmem Gökten bir nur inse, kör gözüm görmem Azrail gel dese gelmezim demem Azrail'e gidecek gücüm var gibi Bilirim beklemek bosu bosuna Her beklemek tuzdur kader asina En son kavusurum mezar tasina Kavusacak mezar tasim var gibi Bu bekleyis bana oldu bir hüzün Kazin dostlar kazin,kabrimi kazin Candan ayrilmaya özüm var gibi Ah! gönül ah! aldatma beni, Verecek canim yok bilirim seni Sen yine sürdür bu beklemeni Sana gecirecek sözüm var gibi 12-10-1990 Yazan: Altinyaylaya bagli (mezere) simdiki adi Basyayla köyünden (Mehmet Simsek) Rahmetlinin arkasindan Fatiha okursaniz sevinirim
01.11.2012, 15:11 | #350 |
Yeni Yiğido
mehmet tamer Şuan
Son Aktivite: 02.11.2012 10:56
Tecrübe Puanı: 0
|
Şarkışlamız için yazdığım bir şiir gönderiyorum
Şarkışla ‘m Aşıkların sözün hasını söyler, Tarifine zor yetişir Şarkışla’m. Cahildir sandığın arifi yorar, Söğüdünde nar yetişir Şarkışla’m. Her dağında türlü türlü gül biter, Her çalında billur sesli kuş öter, Derdin buram buram türkünde tüter, Sevda dolu ser yetişir Şarkışla’m. Bala minnet etmez soğanı dürer, İpek şal istemez sakalın giyer, Derdine dermanı Allah’tan diler, Boyun eğmez hür yetişir Şarkışla’m. Yıkamamış yoksulluğun bendini, Geçim için taşa çalar kendini, Söyleyemez muhanede derdini, Kıştan yaza dar yetişir Şarkışla’m. Sevincin var, kederin var, hüznün var, Yüreğinde ince ince sızın var, Boğazında düğüm düğüm sözün var, Acı, tatlı, ger yetişir Şarkışla’m. Umutları bitip isyan etse de, Döner gelir diyar diyar gitse de, Sevdiğine sadık kalır ölse de, Bağrından o yar yetişir Şarkışla’m. Otağında şairin var, sazın var, Tandırında ateşin var, közün var, Dünya üzerinde ayak izin var, Ocağından pir yetişir Şarkışla’m. Ahvalin aynadır vatana senin, El eledir, Türk’ün, Kürd’ün, Çerkez’in, Soyun sopun birdir, Alevi’n, Sünni’n, Hepimizden er yetişir Şarkışla’m. Molla bu sözlerin yetermi yetmez, Bu dağdan bu duman gidermi gitmez, Veysel’in İzzet’in Selimi’n bitmez, Daha nice dür yetişir Şarkışla’m. Daha nice pir yetişir Şarkışla’m. Molla Mehmet Tamer |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı mehmet tamer'e Teşekkür Ediyor... |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|