Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas Rehberi > Sivas Belediyeleri > Gümüşdere Belediyesi
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 19.02.2009, 18:15   #3741
abdullah naci
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

abdullah naci Şuan abdullah naci isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.11.2010 23:03

Tecrübe Puanı: 609 abdullah naci FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: GÜMÜŞDERE'LİLERİN SOHBET ALANI

KADER;BEYAZ KAĞIDA SÜTLE YAZILMIŞ BİR YAZI,ELİNDEYSE GELDE AYIR BEYAZDAN BEYAZI.

KADER;YARATICININ EZELDE BİZİM HAYATIMIZ BOYUNCA NE YAPACAĞIMIZI BİLİP YAZMASI.
abdullah naci isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.02.2009, 18:18   #3742
abdullah naci
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

YARIN CUMA ;CUMANIZ MÜBEREK,HAYATINIZ HUZRLU OLSUN .
abdullah naci isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.02.2009, 18:21   #3743
abdullah naci
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

HER MÜSLÜMAN İYİLİĞİ YAYMAK KÖTÜLÜKTEN SAKINDIRMAKLA MÜKELLEFTİR.AMA HERKEZ.
Alt 19.02.2009, 18:28   #3744
kutalmış
Yeni Yiğido
NO AVATAR

kutalmış Şuan kutalmış isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.06.2009 14:48

Tecrübe Puanı: 581 kutalmış FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

okuyan kişileri görmketen mutluluk duyuyorum.bu isimleri bir yere yoplayalım.
kutalmış isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.02.2009, 18:42   #3745
kutalmış
Yeni Yiğido
NO AVATAR

kutalmış Şuan kutalmış isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.06.2009 14:48

Tecrübe Puanı: 581 kutalmış FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

1- Okyanusların en derin yerine ne denir?
--Abis
2- İlk kadın pilotumuz kimdir?
--Sabiha Gökçen
3-Eski dilde geometri
--Hendese
4- İktisat nedir?
Ekonomi, para, ticaret
5- Atatürk’ün eserinin adı nedir?
Nutuk
6- Mısırın tanınmış piramitlerinin adları nedir?
Keop, Kefren ve Mikerinos
7-Hangi kongre yerel olmasına rağmen ulusal özellik taşır?
Erzurum Kongresi
8- İlk iktisat kongresi nerede toplandı?
İzmir
9- Van Gölü hangi iller arasındadır?
Van-Bitlis
10- Yahya Kemal Beyatlı’nın asıl adı nedir?
Ahmet Agah
11- Duvarlarında Yontma Taş Devrine ait resimler bulunan “Yazılı Kaya Mağarası” hangi ilimöizdedir?
Kars
12- Mehmet Akif’in ünlü eseri
Safahat
13- Mısır hükümdarının karısına yüz vermeyenice iftira ile zindana atılan peygamber kimdir?
Hz. Yusuf
14- Van Gölü’ndeki adaların adı nedir?
Akdamar, Çarpanak, Adır, Kuş
15- Uşak 1953’te il olmadan önce hangi ilin ilçesidir?
Kütahya
16- Divan-ı Lügatte Türk kimin eseridir?
Kaşgarlı Mahmut
17- Anadolu’da Türkçe’yi resmi dil olarak kabul eden Türk Beyi kimdir?
Karamanoğlu Mehmet Bey
18-Çanakkale Savaşı’nda bir müddet ordumuzu yöneten Alman genarelin adı nedir?
Limon Van Sandres
19- Seyit Onbaşı nerelidir?
Balıkesir
20- Süleyman Peygamberin habercisi olan kuş?
kutalmış isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.02.2009, 19:39   #3746
serkan gulltepe
Yiğido

serkan gulltepe - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serkan gulltepe Şuan serkan gulltepe isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.03.2011 13:13

Tecrübe Puanı: 629 serkan gulltepe isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

herkese hayırlı aksamlar...hasan gultepe sıteye hosgeldın ben ızmırden serkan amca oglu
serkan gulltepe isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.02.2009, 20:49   #3747
BAHATTİNÖZDEMİR
Yiğido

BAHATTİNÖZDEMİR - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BAHATTİNÖZDEMİR Şuan BAHATTİNÖZDEMİR isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.06.2010 15:52

Tecrübe Puanı: 585 BAHATTİNÖZDEMİR FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Abdülhamid hakkında yanlış bildiğimiz 10 şey
Geçtiğimiz 10 Şubat günü Sultan II. Abdülhamid'in 91. ölüm yıldönümüydü. Hakkında olumlu bir şey söylemenin bile cesaret istediği yıllar yaşadık ama artık mızraklar çuvallara sığmaz oldu. Çuvalları delip çıkan gerçeğin mızrakları hepimizi şaşırtıyor. Neler mi onlar? Sayıları çok fazla ama içlerinden 10 tanesini seçtim. Beraber çıkarmaya çalışalım mı?
1. Kızıl Sultandı: Bu iddia, Albert Vandal adlı bir Fransız yazar tarafından ortaya atılmıştı. Atılış sebebi de, Abdülhamid'in Ermeni isyanlarını bastırtmış olmasıdır. Başta İngiltere ve Fransa olmak üzere Avrupa kamuoyunda Abdülhamid'in kan dökücü bir padişah olduğu propagandası başlatıldı. İşte "Kızıl", yani kan döken Sultan lakabı bu sırada asıldı boynuna. Hadi Ermenilerin böyle demesini anladık; iyi ama bir tekini bile idam ettirmemiş olan Abdülhamid'e Jön Türkler neden "Kızıl Sultan" dediler? 1915'te yüzbinlerce Ermeni'yi tehcir ettirecek olanlar, 25 yıl önce Ermeni propaganda ordusunun neferleri olmakta sakınca görmemişlerdi.
2. Meşrutiyet düşmanıydı: 93 Harbi'nde Osmanlı topraklarının üçte biri kaybedilmişti. Bu çapta bir toprak kaybı karşısında meclisteki farklı milliyetlere mensup üyeler paniğe kapılmış, her biri kendi milletinin topraklarını kurtarma telaşına düşmüştü. Birleştirici olacağı ümidiyle kurulan meclis, tam tersine bölücü bir meclis olmuştu. İki seçenek vardı: Ya parçalanmaya seyirci kalmak ama meşrutiyetten taviz vermemek ya da meşrutiyeti askıya almak ama ülkeyi parçalanmaktan kurtarmak. Abdülhamid ikincisini seçti ki, aynı durumda devlet refleksi zaten başkasını yapmasına müsaade etmezdi.
3. Milleti cahil bıraktı: Bilinenin aksine, Osmanlı tarihinin en canlı eğitim hamlesi, Abdülhamid dönemine rastlar. Sevan Nişanyan'ın hesaplamalarına göre Türkiye, Abdülhamid dönemiyle kıyaslanabilecek bir okullaşma düzeyine yeniden ancak 1950'li yıllarda ulaşabilmiştir. Mesela 1895'te TC sınırlarına tekabül eden bölgede bine yakın (835) ortaokul ve lise bulunuyorken 1923'te bu sayı 95'e düşmüştür. 1895'teki yüz bine yakın öğrenci sayısı (97.837), 1950-51 sezonunda aşağı yukarı aynı seviyede seyretmektedir (90.356). Öncesiyle kıyasladığımızda Abdülhamid dönemindeki eğitim patlaması daha görünür hale gelir. Tahta geçtiği yıl 250 olan rüşdiye sayısı 1909'da 900'e, 6 olan idadi sayısı 109'a çıkmıştır. 1877'de İstanbul'da sadece 200 tane modern ilkokul varken 1905'te 9 bine çıkmıştı. Her yıl ortalama 400 ilkokul açılmıştır ki, bu, Cumhuriyet döneminde bile kırılamamış bir rekordur.
4. Denizciliğe düşmandı: Abdülaziz döneminde dünyanın 3. büyük deniz gücü olmuştuk ama bu donanmanın sadece yıllık boya parası bile Denizcilik Bakanlığı'nın bütçesini aşıyordu! Abdülhamid "karacı" idi, kabul. Ama Atatürk de, İnönü de karacı idi. Demek ki, Türkiye'nin etrafı denizlerle çevrili bile olsa böylesine büyük bir deniz gücünü besleyebilecek ekonomik altyapısı mevcut değildi. Savaş gemisi alıp yeniden dışarıya bağımlı kalmaktansa Abdülhamid tercihini kara ve demiryollarından yana kullandı. İttihatçılar da, Atatürk de, İnönü de demiryoluna öncelik vermediler mi?
5. Keyfî sansür uyguladı: Sansürün elbette savunulacak tarafı yok. Ancak PKK ile mücadele döneminde basının nasıl ağır bir sansür altında çalıştığını unutmadık. Sansür vardı, evet. Fakat siyasi konulara girilmemesi aynı zamanda edebiyatımızın görkemli eserlerinin ortaya çıkması gibi hayırlı bir sonuç da vermemiş midir? Hem Takrir-i Sükûn döneminde uygulanan "cellat sansürü"yle hiç mi hiç kıyaslanamaz Abdülhamid'inki.
BAHATTİNÖZDEMİR isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.02.2009, 21:21   #3748
BAHATTİNÖZDEMİR
Yiğido

BAHATTİNÖZDEMİR - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BAHATTİNÖZDEMİR Şuan BAHATTİNÖZDEMİR isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.06.2010 15:52

Tecrübe Puanı: 585 BAHATTİNÖZDEMİR FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

KURULACAK BİR EĞİTİM DERNEĞİ için yapılabilek bazı çalışmalar
1- Köy ilköğretim okulu ile iletişim kurmak okuyabilecek öğrencilere rehberlik etmek destek olmak
2- Sivasta ilköğretim ve lise öğerncilerine rehberlik etmek derslerine destek olmak amacı ilşe kurs vermek malzeme desteği yapmak.
3- Yüksek öğrenime giden öğren cilere burs yurt desteği vermek.
4- Eğitimcilerin derneğe desteklerini sağlamak.
5- Hiç bir şekilde siyaset yapmamak .
6-derneğe aidat v ebağış kazandırmak.

bunlar okuyan gümüşdereli saytısını artması için yapılabilecek şeyelr.
BAHATTİNÖZDEMİR isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.02.2009, 22:16   #3749
aozdemir
Usta Yiğido

aozdemir - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aozdemir Şuan aozdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.01.2015 11:38

Tecrübe Puanı: 758 aozdemir BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

bu nasıl bir eğitim derneği. kurmayı mı düşünüyorsunuz?
Alt 19.02.2009, 22:50   #3750
Adem Hoca
Yeni Yiğido

Adem Hoca - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Adem Hoca Şuan Adem Hoca isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.07.2009 23:48

Tecrübe Puanı: 0 Adem Hoca FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Selamün Aleyküm Sevgili Gümüşdereliler...Köyümüzün okumuşlarını görünce çok sevindim.Hele hele okuyupta bir yerlere gelen öğrencilerimi görünce daha bi memnun oldum.Köye bir şeyler yapalım diyenleri görünce çok sevindim.Geç bile kaldınız demiyeceğim bir an önce bir yerlerden başlayınız...
Adem Hoca isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir)