13.06.2007, 09:19 | #31 |
Usta Yiğido
Sabiha Serin Şuan
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16
Tecrübe Puanı: 816
|
CANIM DEDEM
CANIM DEDEM
Öpemedim, doyasıya ellerini Ak sakallı,gül yanaklı canım dedem Göremedim hiç yüzünü,gözlerini Dinleseydim masalını canım dedem Çok erkenden göç etmişsin hatırlamam Bir resmini görmedim kİ tanıyamam Dede diyen torunlara hiç bakamam Yatamadım dizlerinde canım dedem Anlatırdı babam senin hayalini Şu dünyada çok çektiğin kaderini , Canlandırdım gözlerimde cemalini Tutamadım ellerini canım dedem Vatanını,Bayrağını sevdiğini Atatürk'e bağlı olan düşünceni Yaşam boyu örnek aldık bizler seni Yaşayacak Cumhuriyet canım dedem Rahat uyu mekanında nurlar olsun El açtığım dualarım seni bulsun Sen ölmedin yaşıyorsun,gururumsun Hiç üzülme izindeyiz canım dedem SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair Not: Babalar günü haftasında bende rahmetlik dedemi 4+4+4 heceli mısralarımda andım. Bütün dedelere uzun ömür diliyor, şimdiden babalar gününü kutluyorum. |
13.06.2007, 10:42 | #32 |
Yeni Yiğido
58_BERKAY_58 Şuan
Son Aktivite: 04.10.2008 18:55
Tecrübe Puanı: 0
|
--->: CANIM DEDEM
ARKADAŞIM GÜSELMİŞ HELAL OLSUN
|
13.06.2007, 13:44 | #33 |
Yiğido
sivas_kangallı Şuan
Son Aktivite: 09.02.2008 13:20
Tecrübe Puanı: 656
|
--->: CANIM DEDEM
saolasın çok güsellllllllllllllllllllllllll lllllllllllll
15.06.2007, 13:21 | #34 |
Usta Yiğido
Sabiha Serin Şuan
|
BİR TANEM
BİR TANEM
..Bilmem senden ayrılalı kaç mevsimler geçti. Halen sana çarpar yüreğim. Seni düşünmediğim bir an olmadı ki, hayalin hiç gözümden gitmedi ki, Sensizlikte seni unutmaya savaştı yorgun yüreğim. ....Sensizliğinde seni yaşadı kalbim. Yokluğun öyle acı veriyor ki, soluğunu hissediyorum nefesimin her damlasında. Hiçbir şey dolduramıyor boşluğunu. Renkler soluk, gökyüzü karanlık, yokluğunda güneşin bile sıcaklığını hissetmiyorum bir tanem. ...Hasretini rüyalarımda gideriyorum, sabahların olmasını, günün ağarmasını, rüyalarımın bitmesini istemiyorum. Sevdamızı unutmayı denesem de başaramıyorum, savaşıyorum . ..Hiçbirşeye asla yenilip, pes etmezdim, ama tatlım bu kez yenik düştüm sana ve sevgine, tükendi gücüm bu sevginin karşısında ...Alışmaya çalışsam da bu anlamsız ve sönük yaşama, bedenim kurudu bir dal misali , sevgine,sana hasret,kollarım kırık, susuz, sevgisiz bir çölde unutulmuş, boş bir saksı gibiyim. ...Hani nasılda son gördüğümde çarpıyordu yüreğimiz. Titriyordu sıcacık ellerin avucumda. Başımı omuzuna yasladığımda koklamıştım tenini,. Veda zamanı aldığın son busenin izi kaldı yanağımda. Kenetlenen ellerimizi kopardı zaman acımasızca.. ...Nasılda bakmıştım son kez geri dönüp arkandan, Bir el sallamıştın bana karşıki kaldırımdan. Sen gözden kaybolunca yine kaldım baş başa kalbimdeki yalnızlığımla Sensizliğin acısı düşmüştü damarıma, Engel olamadım akan gözyaşlarıma. Olmayacak vuslatın hayalini bile kuramadım, Yoktu seni bir dem daha görme umudum. ...Sanma ki seni unuttum bir tanem, sanma ki unutacağım asla unutamam.. Gözlerimdeki sana hasretimin ıslak buğusu hiç bitmeyecek ...Adına benzer bir ad duyunca kalbim yine titreyecek, sana olan özlemim o zaman daha da çok artacak. .Sevdamızı unutmak için savaşsam da kalbim hep yenik düşecek. Çünkü sana olan sevgim hiç bitmeyecek ...Seni öyle çok seviyorum ki dünyaya yeniden gelsem, ...Bir gün toprakla buluştuğumu duyarsan senede bir günde olsa kabrime gel. Gel ki hiç değilse toprağımı okşa, mezarımın başında karşıma geçip, beni sevdiğini o büyüleyici sesin ile haykır. Duysun sesini gökyüzündeki melekler, uçuşan kelebekler, bu aşkımızın büyüsü ile dans etsinler. Yüce sevgimize ağlasın dertli bülbüller. Kavuşamayan bu sevdalılara ağıtlar yaksın sevenler. ...Bir tanem kim bilir sen şimdi nerelerdesin, duysaydın sesimi gelir miydin bana, tutarmıydın ellerimi,sararmıydın bedenimi. Söylermiydin beni ne çok sevdiğini, ...Oysa seni vefasız anlamadın bu yüce sevgimi Ömrünce tuttun başkasının ellerini, Anlamadın sana susamış bu yaralı kalbimi Şimdi seni melekler kollarıma getirselerde geç Artık tatlım vakit o vakit değil ,mevsim artık güz. Açmaz artık güller,kurudu bahçemdeki çiçekler, ama sevgin yüreğimde taptaze eskisi gibi Aldığım solukta,havamda,suyumda, gittiğim her yerde,hayalin ile yanımdasın. ...Şimdi ikimiz bir yabancıyız Ne yerimizi biliriz nede sevdamızı söyleyebiliriz ...Kaldıkça ayrı gözlerimiz ,ellerimiz, biz sadece bir hiçiz. Artık bitti bahar biz hazanız..... ...Bir tanem asırlar geçse de, sana kavuşamasam da, toprakla buluşsam da, yüreğimde hiç bitmeyen sevdamsın benim. ...Sonsuza kadar da senin için, çarpacak bu yorgun yüreğim. ...Seni her soluğumda özlüyorum ve özleyeceğim ...Bedenim solana kadar da bu satırlara ellerim ...Sadece ikimizin aşk masalını yazacak kalemim. ...Çünkü sensin benim tek sevdiğim............. SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair |
15.06.2007, 15:37 | #35 |
Navigator
_DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
|
-->: BİR TANEM
SüPer Bir Şiir yaa... Çok teSekkkurLer Sabiha AbLacım. Yüreğine SağLık Harika oLmuş...
|
17.06.2007, 08:52 | #36 |
Usta Yiğido
Sabiha Serin Şuan
|
BABA EVİN BAŞ TACI
BABA EVİN BAŞ TACI
Bugün sizin gününüz gülsün melek yüzünüz Kutlu olsun hepinizin babalar gününüz Varlığınız ilaçtır uzun olsun ömrünüz Kırılmasın kalbiniz sizleri çok severiz Babam olsa kutlardım öperdim ellerini Ne anam var ne babam özlerim ikisini Doyamadım babama öperim hep kabrini Nur içinde yat babam dualarım hep sana Gece gündüz demeden yuvanıza çalışır Terini hiç silmeden ekmeğini kazanır Yuvasını düşünüp içine dert akıtır Unutulmaz hakkınız öpülmeli eliniz Baba evin baş tacı yuvaların direği Saygı duyun onlara mutlu olsun yüreği Biliniz kıymetini çoktur size emeği Bugün babalar günü güldürün yüzlerini SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair SİVAS NOT: Bütün babaların babalar gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım. Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim. Aramızda olmayan babalarımızada rahmet dilerim.... Selamlar.... |
17.06.2007, 19:04 | #37 |
Yeni Yiğido
çirkinkral Şuan
Son Aktivite: 24.03.2008 12:09
|
--->: BABA EVİN BAŞ TACI
Sabiha abla çok güzel bir şiir,tam da babalar gününde yayınlamanız büyük
incelik.Emeğinize sağlık,şiirlerinizin devamınıda bekliyoruz... |
26.06.2007, 11:58 | #38 |
Yeni Yiğido
elbeyli09 Şuan
Son Aktivite: 18.05.2011 16:45
|
-->: BİR TANEM
Sabiha hanım, Yüreğınize sağlık.Çok güzel bir şiir.Herkesin mazide kalmış bir aşkı,sevdiğı vardır bunların duygularını dile getirmişsiniz.Böyle güzel şiirlerinizin devamını bekliyoruz.Bu dileğım benim gibi tüm şiir severler adına.Çok teşekkür ediyorum... zafer51
|
30.06.2007, 14:22 | #39 |
Usta Yiğido
Sabiha Serin Şuan
|
KUR TAHTINI YIKILMASIN
KUR TAHTINI YIKILMASIN
Kime kalmış yalan dünya, incitme gül yürekleri İki günlük yaşamında, esirgeme sevgileri Ömür geldi bak gidiyor, unutulmaz hiç izleri Çiçek açıp gönüllerde kur tahtını yıkılmasın Nedir paylaşamadığın, bunca kalpleri kırdığın Gülümseyerek ansınlar, geride dost bırakdığın Sevgi ile yaklaşarak ellerini tutmadığın Bu güzelim yüreklerde kur tahtını yıkılmasın Hayat kısa bilmez misin? ama yazık unutursun Uymaz isen başkasına,baş köşede oturursun Kazanırsan dostlukları,her ortamda bulunursun Seni seven yüreklerde kur tahtını yıkılmasın Her insanda farklı maske, kapatırlar yüzlerini Kendisini aldatırlar, kimse tutmaz ellerini Aslında çok zavallıdır, siler durur gözlerini Bahar olup gönüllerde kur tahtını yıkılmasın At huyunu denizlere, bırak kötü düşünmeyi Bak o zaman göreceksin, öğrenirsin sen gülmeyi Sıkı sarıl dostlarına, yaşat saygı ve sevgiyi Aç onlara kollarını kur tahtını yıkılmasın Güzel düşün, güzel davran,örnek insan ol topluma Ülken için çalış durma, boş işlere kafa yorma Sarıl Şanlı Bayrağına, toprağından hiç ayrılma Sevgi saygı ilken olsun,kur tahtını yıkılmasın SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair SİVAS |
30.06.2007, 14:46 | #40 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4523
|
-->: KUR TAHTINI YIKILMASIN
Sivasımızın gururu sayın SABİHA hanımefendi size ne kadar övgüler yazsam inanınki az gelir siz sivas halkının sembolü olmuşsunuz bizim kılavuzumuzsunuz yazmış olduğun şiirlerinde ve makalelerinde insanlık adına o kadar çok mesajlar vermişsinizki bir deryasınız iyiki varsınız
|