![]() |
#31 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BOUN Şuan
![]() Son Aktivite: 27.12.2014 21:40
Tecrübe Puanı: 800
![]() |
![]() Ben bu forumda Sivas'a ikinci devlet üniversitenin kurulması ve ayriyetten vakıf üniversitesi de kurulması gerektiğini yazarken bazı arkadaşlar itiraz etmişlerdi. Onların itirazlarına o zaman cevaplar yazmıştım ancak şimdi Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Sayın Özhaseki'nin açıklamalarını onlara cevap olarak gönderiyorum. Lütfen itirazı olanlar Özhaseki'nin sözlerini iki kere okusunlar!
![]() |
#32 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Vakıf üniversitesi kurulması işini gözünde büyütenlere ve çok zor bir iş sananlara aşağıda, Kayseri'ye kurulması bakanlar kurulu kararı ile kesinleşmiş olan Melikşah Üniversitesi hakkında bir takım bilgiler sunacağım. Dikkat edin bu vakıf üniversitesine ayrılan alan 30 dönüm, yani belediyemizin satışa çıkardığı terminal arazisinin 50 dönüm olduğunu biliyoruz ve oradan 20 dönüm daha küçük bir alan. Mukayeseyi kolaylaştırmak için bu örneği verdim. Şimdi buyrun detayları okuyun:
Künye Tasarım Ekibi Sabri Paşayiğit Yardımcı Mimar(lar) Ahmet Doğdaş K. Özge Pehlivan Mimarlık Ofis(ler)i REM Mimarlık İşveren Burç Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı Proje Tarihi 2007 - 2008 Yapım Tarihi 2008 - Sürüyor Arsa Alanı 32.025 m2 Kapalı Alan 47.212 m2 Proje Tipi Üniversite Kampüsü Yapım Türü Betonarme Açıklama Ülkemizin sanayi ve endüstri şehirlerinden Kayseri’nin ilk özel üniversitesi olacak Melikşah Üniversitesi için, 2007 yılı sonunda Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’nın açtığı davetli yarışmada REM Mimarlık avan projesinin 1. seçilmesinin ardından, halen Kayseri’deki devlet üniversitelerinde görevli ve Melikşah Üniversitesi açıldığında akademik kadrosunda yer alacak olan öğretim üyeleri ile birlikte planlama sürecine girilmiştir. 3 ay süren planlama sürecinde, öğretim üyeleri ile birlikte İstanbul ve Avrupa’daki özel üniversitelerin donanım ve kapasite istatistikleri çıkarılmış, öngörülen verilerle karşılaştırmalar yapılarak , öğrenci kapasitesi, hizmet türleri, hacim, adet, ebat kararları verilirken böylece Melikşah Üniversitesi’nin de fakülte / enstitü / bölüm / derslik programları oluşturulmuştur. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası’nın onayını alan kesin projenin ardından uygulama projelerine titizlikle devam edilmektedir. Mimari tasarım, peysaj tasarımı, iç mimari tasarım ve uygulama projelerinin yanı sıra uygulama kontrolörlüğü hizmeti de REM Mimarlık tarafından verilecek olan üniversitenin, ilk olarak Nisan 2008’de tanıtım ofisi ve showroom inşaatına başlanmıştır. Kayseri’nin Talas ilçesinde, 1292 ada 1 parselin taban alanı 32.024,57 m2’dir. Emsal 1 olup, arazi Batı’dan Doğu’ya yükselen bir eğime sahiptir. Arazi eğimi ve ana ulaşım arterleri değerlendirildiğinde, kampus ana girişi için Batı yönü uygun bulunup, eğimden maksimum fayda sağlanabilmesi için teraslamalar yapılmıştır. Bu teraslardan her biri bir meydan oluşturmaktadır ki her meydan bir ya da daha fazla birimin girişini tamamlamaktadır. Bu meydanlar düşey sirkülasyon elemanlarıyla birbirine bağlanarak, doğal bir aks meydana getirir; bu aksın başlangıcı bir kültür yapısından, bitimi ise açık spor alanlarını da kapsayan sosyal mekanlardan oluşur. Yapı yerleşimleri planlanırken üniversite popülasyonunun sosyal ihtiyaçları göz önüne alınarak, yeşil alanların her bir meydanın içerisinde bütünsel olarak yer almasına dikkat edilmiştir. Eğitim yapıları içerisinde, İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Hazırlık Bölümünün yanı sıra, rektörlük binası, 700 kişilik konferans salonu / oditoryum, çarşı ve yemekhane, kapalı spor salonu, açık spor alanları bulunmaktadır. Ayrıca toplam kapalı otopark alanı yaklaşık 11.000 m2 olup, 400 araç kapasitelidir. Mimari tasarım aşamasında günümüz modern mimari yaklaşımları uygulanmıştır. Tüm yapıların cephesinde dil birliği esas alınmıştır, Kayseri’nin çok eskilerden beri taş işçiliğinde öncü olması ve yerel iklim koşulları da gözetilmiş, zamana dayanıklı taş cephe kaplamaları ile farklı varyasyonlarının kullanımı tercih edilmiştir. Cepheler aynı zamanda reflekte camlar ve çelik konstrüksiyonlarla oluşturulan geniş açıklıklı giriş hollerine, galeri boşluklarına imkân vermektedir. Kampüs yapıları: Kütüphane, toplam alan 1.090 m² Rektörlük, toplam alan: 3.285 m² Kapalı Spor Salonu, toplam alan: 2.375 m² Mühendislik Fakültesi, toplam alan: 7.110 m² İktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Hukuk Fakültesi, toplam alan: 7.920 m² Fen Edebiyat Fakültesi, hazırlık bölümü, toplam alan: 7.011 m² Konferans Salonu, Oditoryum, toplam alan: 4.193 m² Yemekhane, Çarşı, Restaurant, toplam alan: 3.228 m² 400 araçlık kapalı otopark, toplam alan: 10.948 m²
![]() |
#33 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() KOnya ve Kayseri'de kurulması için hazırlıkları yapılan ikinci devlet üniversiteleri için belediyelerin canla başla çalıştığı ve arazi tahsisi ve gerekli imar düzenlemelerini büyük bir gayretle yerine getirdiklerini görüyoruz. Burdan bizim belediyemize ve çalışkan başkanı sayın Sami Aydın'a görev düşüyor. İkinci devlet Üniversitesi için gerekli hazırlıkları, özellkle uygun bir yerde genişçe bir hazine arazisi olabilir, ufku geniş başkanın şimdiden yapmaya çalışması yerinde olur diye düşünüyorum.
Bu konuda vekillerimizin de katkılarını bekleriz..... deeeeeeer mişim, şaka yaptım heriflerin neye katkısını gördük ki bu konuda katkılarını görelim. ![]()
![]() |
#34 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Komşu ilimiz önümüzdeki yıllarda üniversiteyi ''beşlerken'' bundan beş yıl evvel Sivas Valiliği sitesinden uzunca bir süre reklamı yapılıp kaldırılan ''4 Eylül Üniversitesi'' nin akıbetini de ilgililere soralım!
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
![]() Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
![]() Üyelik Tarihi: 05.09.2008
Tecrübe Puanı: 821
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sayin Valimiz o kadar guzel konulara deginmis ki bize diyecek birsey birakmamis...
Sivas`ta bir ikinci universite bulundurmak demek o ilin kulturel anlamda digerillerden bir adim onde bulunmasi demektir... Sivas`imiz ikinci bir universiteyi rahatlikla kaldirabilecek duzeydedir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1049
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
o günden bugüne sivasta kapananları yazsam öngörülerimde ne kadar haklı olduğumu tebrik etmeniz lazım ama neger, herkeste at gözlüğü takılı
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı abircan'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#37 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() vicente58 Şuan
![]() Son Aktivite: 26.01.2015 14:08
Tecrübe Puanı: 625
![]() |
![]() ikinci üniversite şaaartt.Bir şekilde lobi yapmak lazım .Beldiyeyi gerekli imar düzenlemelerini yapması için yer konusunda sıkıştırmak, Türkiyenin ve dünyanın her tarafındaki sivaslı zenginlerimizdende tıpkı kayseri örneğinde olduğu gibi kurulacak üniversiteye bina ve alt yapı yatırımlarını üstlenmeleri yönünde söz almak lazım.bunları koordine edecek bir yapı lazım tabi. Nasıl olacak bu vekillerimizden iş çıkmıyor,Heralde biz kendi söylediğimizle kalacağız yine:(
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() mekke-sivas Şuan
![]() Son Aktivite: 22.08.2014 07:20
Tecrübe Puanı: 559
![]() |
![]() Bu konuda TSO ya ve iş adamlarımıza büyük işler düşüyor. Burdan sivasta yaşayan ve kalbi sivas sevdasıyla atan istanbuldaki ve diğer illerdeki iş adamlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yeni açılacak Üniversite birimlerine kendi adlarını verdirerek teklifte bulunsunlar. Sponsorluk yapsınlar.
Sitemiz yetkililerine de bir teklifte bulunmak isitiyorum. Sivasta ikinci Üniversiteye katkı Fonu kuralım bir kamı bankasında hesap açalım. Ben burdan taahhüt ediyorum bir maaşımı bu fona yatıracağım. Mekke den selam ve dua ile Bende burdan sivas taki ve gönlü sivas sevdasıyla çarpan istanbul ve diğer illerdeki iş adamlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum.Sponsorluk yaparak unıversıtenın bırımlerıne adlarını vererek talıp olabilirler. Sitemiz yöneticilerinede bir teklif yapmak istiyorum. Bu taşın altına bizde elimizi koyalım. Bir fon kuralım bir kamu bankasında hesap açalım.Bütün site üyelerine yardımları için duyuru yapalım.Bu fona ben şimdiden bir maaşımı havale göndermeyi taahhüt ediyorum. Konu mekke-sivas tarafından (11.04.2010 Saat 15:39 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar mekke-sivas'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#39 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() 8 yeni üniversite resmen kuruluyor
TBMM Genel Kurulunda, 7'si devlet, 1'i vakıf olmak üzere 8 yeni üniversite kurulmasını düzenleyen Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanununda değişiklik yapan tasarı, kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, Ankara'da ''Yıldırım Beyazıt'', Bursa'da ''Bursa Teknik'', İstanbul'da ''İstanbul Medeniyet'', İzmir'de ''İzmir Katip Çelebi'', Konya'da ''Konya'', Erzurum'da ''Erzurum Teknik'' ve Kayseri'de ''Kayseri Abdullah Gül'' devlet üniversiteleri ile Antalya'da ''Uluslararası Antalya Üniversitesi'' vakıf üniversitesi kurulacak. Bu üniversiteler için kadro ihdas edilecek. Bilkent Üniversitesinin adı ise ''İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi'' olarak değiştirildi. Tasarının yasalaşmasının ardından TBMM Başkanvekili Sadık Yakut bugün saat 14.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı. Sivası teğet geçmişler. ![]()
![]() |
#40 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() tayfun5883 Şuan
![]() Son Aktivite: 13.12.2013 12:39
Tecrübe Puanı: 706
![]() |
![]() sivasa daha doğru düzgün uçak seferiki yok biz daha 2.üniversiteden bahsediyoruz
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sivas'a İkinci Üniversite | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 11 | 26.05.2009 06:14 |
2 Üniversite Müjdesi | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 7 | 05.03.2009 07:20 |
Bir İl İçin Üniversite Nedir? | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 3 | 13.02.2009 01:44 |
Her Türlü Destek Verilmeli ! | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 4 | 12.01.2009 11:47 |
Sivas'a İkinci Şehit Müzesi | _DuMaN_58 | Haberler | 0 | 29.04.2008 12:24 |