|
|
#31 | |
|
Yasaklı
adislibekir Şuan
Son Aktivite: 17.03.2009 21:10
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Yiğido
![]() ![]() MEDYABİRAJANS Şuan
Son Aktivite: 25.11.2008 13:14
Tecrübe Puanı: 708
![]() |
Alıntı:
sevgili abim sizin söylediğiniz konunun tartışılacağı konu başlıkları altında yine o sorunları gündemde tutalım haklısınız.Ama diğer konu alakalı son bir söz söyleyip çıkıyorum kusura bakmayın.Bir büyüğüm olarak tecrübenizede güvenerek inançlı kelimesinde neyi kastettiğimi çok iyi anladınız.az inanç çok inanç diye bir ayrım yapmıyorum zaten ama sırf inancından dolayı başını bağlayan benim kızkardeşim okuyamassa ben kime ne diyeyim, sorunun çözümü sadece örtüsünü çözmektenmi geçer bu çocukların hakkını kim ödeyecek bi şekilde biri savunmalı ister CHP olsun ister MHP olsun (zaten sağolsun MHP yanlışı gördü) birisi çözmesi lazım derdimiz bu. Tekrar kandilinizi tebrik ederim... |
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Yiğido
![]() ![]() MEDYABİRAJANS Şuan
Son Aktivite: 25.11.2008 13:14
Tecrübe Puanı: 708
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
Son Aktivite: 19.01.2013 14:22
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chp, Akp, Mhp, Dtp, Sp v.s kapatılsın ortalık mis gibi olur. Ne gürültü kalır ne patırtı bu ne yaf, herkes bir birine girmiş, kim haklı,kim haksız belli değil. Particilik almış başını gitmiş, burda çırpınıp duruyorsunuz çeşitli partiler için ama bir bakın bakalım hangi parti başkanı askeri ücretle 1 ay değil 10 gün geçinebilecek kabiliyete ve sabra sahip. Sosyologların genel kanaati 80 darbesi ile bereber halkın ve özellikle gençlerin apolitik olduğu ve ülkenin meseleleri ile ilgilenmedikleri, bunun yerine popüler kültürle yoğruldukları ve yaşamlarını geçici heveslerin kucağında geçirdikleridir. Bence bu tespitte eksiklik var, halıkımız siyasetle ilgileniyor ama 70 li yıllarda ki gibi dernekler, lokaller ve sempozyumlarla
değil, mahalle dedikodusu için vazgeçilmez bir konu olarak ilgileniyor. Sorun birazda burda galiba, bilemiyorum milliyetçler, islamcılar, solcular, libareller v.s savundukları partilerin yada siyasi akımların ideologlarını tanıyorlar mı, eserlerini okudular mı, kuru bir savunma piskolojisi içindemiyiz yoksa ? Sorsanız herkes dindardır, Elhamdülillah bizde müslümanız der lakin kulaktan dolma dini bilgilerin ötesine geçmez, geçmek istemez. Elifi görse mertek sanacak ağzı kalabalık dindarlarımız çoktur. Din yaşam biçimidir derler,bilmediğiniz şeyi nasıl yaşayacaksınız ? Halkımızın çoğunluğu özelliklede okumuş, yazmış aydınlarımız Atatürkçüdür, ama ne hikmetse bu Atatürk sevdalıların ekseri çoğunluğu Atatürkün Nutkunu okumamış, bazılarının ise böyle bir eserin varlığından dahi haberi yoktur. Ne bileyim belki çok az bilen vardır Camide hutbe okuyan tek Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal'dır. Tavsiye ederim Balıkesir Hutbesini okuyunuz. Hele millisiz kalmış milliyetçilerim, bu vatan için can feda der, ateşli konuşur, ateşli bakar da Malbora içmeyi üstünlük sayar. Grup halinde sokakta gezmenin vatan kurtardığı düşüncesinden bir türlü kendini alamaz. Milliyetçilerimizin kaçı Nihal Atsız, Semiha Ayverdi, Ahmet Kabaklı gibi idealistlerin müthiş eserlerinden ışık aldı. Solcularımız evlere şenlik zaten, sol birazda düzene karşı çıkmak, alternatif üretmek ve iktidar araçlarını ellerinde bulunduranlara karşı emekçileri savunmaktır. Ben daha bunu yapan sol bir partiye rastlamadım. Bir tavsiye de size meydanlarda nutuk atan sendikalarımızın bütçelerine bir bakın ve bu sendikaları yıllarca aynı kişilerin yönettiğini de gözden kaçırmayın. Haa bu ara da bu değerli sendikalarımızın otelleri, havuzları, şirketleri olduğunuda unutmayın. Kendisi patron haline gelmiş sendika işçiyi nasıl savunacak ? Tezatlar ülkesinde konuşmakta, yazmakta, düşünmekte hem çok kolay hemde çok zor. Bu sistemde bir arıza var, kimse rolünü doğru oynamıyor. Öyleyse rol kesmeyi bırakıp yeni bir senoryo yazmalı.... Sloganların ötesine geçemeyen topluluklar bir birlerinin papağını olmaktan öteye gidemezler.
|
|
|
|
#35 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() aozdemir Şuan
Son Aktivite: 22.01.2015 11:38
Tecrübe Puanı: 800
![]() |
malesef siyaset boş tartışmalarla geçiyor. insanımıza faydası olmayan konuları gündemden kaldırıp daha faydalı şeyleri tartışmış olsak ülkemize çok daha fazla hizmet etmiş oluruz. bu partiler üstü bir platformda ele alınmalı.
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Yeni Yiğido
![]() öztürk58 Şuan
Son Aktivite: 09.03.2009 08:51
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
ozgur bey güzel tesbit yapmışsınız kutlarım sizi.
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1078
![]() ![]() ![]() |
Yılmaz ÖZDİL
yozdil@hurriyet.com.tr Cici savcı DTP kapatılırken... Başbakan, hukuka saygı istiyor. AKP kapatılırken... Başbakan, hukuka bindiriyor. * Bunu hatırlattım önceki gün. E-mail yağdı... AKP’liler soruyor: "Sen DTP’li misin?" * Hatta, "askerimiz kahramanca mücadele ederken, sen nasıl olur da hiç utanmadan, DTP’yi savunursun, ayıp ayıp" diyen bile var! * Peki... * "Ucu nereye varırsa varsın, bedelini ödemesi gereken kim olursa olsun, ödeteceğiz! Bizzat takip edeceğim... Üstüne gitmeye kararlıyız... Artık ülkemizde hukuk dışında hiçbir hareket tarzına tahammülümüz yok!" Kime ait bu laf? Başbakan’a. "Açık söylüyorum... Sakın, kimse bu soruşturmayı engellemeye çalışmasın... Bunu deneyen, gider!" Bu laf kime ait? Abdullah Gül’e. "Savcı, hepimizin savunduğu yargı bağımsızlığı çerçevesinde soruşturmasını tamamlayıp, iddianamesini hazırlamıştır. Bu konuda bizim bir şey söylememiz mümkün değildir... Hepimizin yargıya güvenmesi lazım." Bu kimin? Cemil Çiçek’in. * Ne zaman dediler bunları? Savcı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’ı "çete" kurmaktan yargılayıp, içeri tıkmak istediği zaman! * Genelkurmay Başkanı’nı abuk sabuk dedikodularla içeri tıkmak isteyen savcı, cici savcı... AKP’yi kapı gibi belgelerle kapatmak isteyen savcı, çirkin savcı! * Valla, kendim yazıyorum diye söylemiyorum ama, güzel yazı oldu galiba... Elime sağlık yani.
|
|
|
#38 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslıgenç Şuan
Son Aktivite: 21.03.2016 00:42
Tecrübe Puanı: 924
![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Allahını seviyorsan belgelerin hangisi kapı gibi belge.Neredeyse nefes alsa onuda yazacakmış vallahi. |
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() çiğdem kaya Şuan
Son Aktivite: 26.11.2010 22:56
Tecrübe Puanı: 681
![]() ![]() |
sacmalamıssın sımarmak partı kapatma sebebımıkı yada sımardıgını hangı belırtılerden anladın.
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() çiğdem kaya Şuan
Son Aktivite: 26.11.2010 22:56
Tecrübe Puanı: 681