Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Hertelden
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Hertelden Her Telden Muhabbet Burada

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 16.06.2008, 15:54   #31
sivaslıgenç
Usta Yiğido

sivaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıgenç Şuan sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.03.2016 00:42

Tecrübe Puanı: 891 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: Sivastan Göçler

Peki Sivasın en vahim durumlarından olan köy göçlerine ne diyeceksiniz.Örnegin bizim köy önceden 100 haneymiş şuan 10 hane he tamam bayagı ev yapan var özelliklede İstanbulda oturanlardan ama onlar genelde yazlıkçılar.Mesela bizim köydeki öğrenciler Hafikte doğru dürüst okul olmadıgından ta zaraya gidip orada kalıyorlar.
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.06.2008, 16:04   #32
yakamozz
Tecrübeli Yiğido

yakamozz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yakamozz Şuan yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.08.2016 15:43

Tecrübe Puanı: 651 yakamozz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
sivaslıgenç Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Peki Sivasın en vahim durumlarından olan köy göçlerine ne diyeceksiniz.Örnegin bizim köy önceden 100 haneymiş şuan 10 hane he tamam bayagı ev yapan var özelliklede İstanbulda oturanlardan ama onlar genelde yazlıkçılar.Mesela bizim köydeki öğrenciler Hafikte doğru dürüst okul olmadıgından ta zaraya gidip orada kalıyorlar.
senin iyi niyetinden şüphe duymadığım için son cevap daha yazıcam ama bu kadar da olmazki hep yazdıklarımızı soruyorsun bak şu yazdığım senin sorunun cevabı daha önce yazmıştım diğerleri gibi okusan sormazsın neyse lafı uzatmayayım ben kopyala yapıştırımı yapayım

bir şehir sanayileşmesi ekonomik kalkınmayla eş değerdir ve sanayileştiği zaman tarımsal nüfus sınai nufusa kayar ve bu durumda köylerde yaşayan insanlar kentlere göç eder yani kırsal nüfusun azalması buradan gelir...
yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.06.2008, 16:09   #33
sivaslıgenç
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 891 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK

Abi bakın size geçen sene milli eğitim bakanlıgının dağıttıgı haritadan bazı yerleri göstereyim.Detaylı harita her ilçenin göç yogunlugunu felan yazmış.

Bakın Sivas Göç veren iller arasında.Haritada Şırnak bile göç alıyor.Dikaatinize.

Sivasta nufus artış hızı %0-10 arasıında.
Yıldızeli:Nufusu %0-15 arasında artıyor.
Merkez:Yıldızeliyle aynı derecede artıyor.
Hafik:%30 azalıyor.
Zara:%11-20 azalıyor.
Kangal:%11-20 azalıyor.
Gürün:%11-20 azalıyor.
Divriği:%21-30 azalıyor.
İmranlı:%30 dan fazla azalıyor.
Gölova:%21-30 azalıyor.
Akıncılar:%21-30 azalıyor.
Suşehri:%100 artıyor.
Koyulhisar:%01-15 artıyor.
Doganşar
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.06.2008, 16:13   #34
sivaslıgenç
Usta Yiğido

Alıntı:
yakamozz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
senin iyi niyetinden şüphe duymadığım için son cevap daha yazıcam ama bu kadar da olmazki hep yazdıklarımızı soruyorsun bak şu yazdığım senin sorunun cevabı daha önce yazmıştım diğerleri gibi okusan sormazsın neyse lafı uzatmayayım ben kopyala yapıştırımı yapayım

bir şehir sanayileşmesi ekonomik kalkınmayla eş değerdir ve sanayileştiği zaman tarımsal nüfus sınai nufusa kayar ve bu durumda köylerde yaşayan insanlar kentlere göç eder yani kırsal nüfusun azalması buradan gelir...
Ama ben vikipedinden olsun diğer yerlerden olsun okudugum zaman nedense köylerden göç edenlerin sebebi ekonomik yetersizliklerden dolayı yani senin dediğinin hiç duymamıştım
Ayrıca Berat abi sen başkasını napacaksın kendi şehrine bak.
Alt 16.06.2008, 16:18   #35
yakamozz
Tecrübeli Yiğido

Alıntı:
Ama ben vikipedinden olsun diğer yerlerden olsun okudugum zaman nedense köylerden göç edenlerin sebebi ekonomik yetersizliklerden dolayı yani senin dediğinin hiç duymamıştım
Ayrıca Berat abi sen başkasını napacaksın kendi şehrine bak.
arkadaşım ben vikipediadan okumuyorum kentleşmeden okuyorum kentleşme dersi bilir misin ayrıca ders olarak da görürüz ayrıca ekonomik yetersizlik dediğin de sanayileşmeden dolayı çıkar yani köye makineleşmenin gelmesiyle birlikte işsizlik oluşur bu da senin dediğin ekonomik yetersizliğe neden olur yani şurda illa ders verdirecen bunu biraz kentleşme bilgisi olan herkes de bilir senin bilmemene de şaşırdım yani hayret
yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.06.2008, 16:22   #36
sivaslıgenç
Usta Yiğido

Alıntı:
yakamozz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
arkadaşım ben vikipediadan okumuyorum kentleşmeden okuyorum kentleşme dersi bilir misin ayrıca ders olarak da görürüz ayrıca ekonomik yetersizlik dediğin de sanayileşmeden dolayı çıkar yani köye makineleşmenin gelmesiyle birlikte işsizlik oluşur bu da senin dediğin ekonomik yetersizliğe neden olur yani şurda illa ders verdirecen bunu biraz kentleşme bilgisi olan herkes de bilir senin bilmemene de şaşırdım yani hayret
Sağol dersin içinDa anlamadıgım bir şey var köylere makinelerin gelmeseiyle ekonomik yetersizliğin ne alakası var.
Alt 16.06.2008, 16:26   #37
yakamozz
Tecrübeli Yiğido

Alıntı:
Abi bakın size geçen sene milli eğitim bakanlıgının dağıttıgı haritadan bazı yerleri göstereyim.Detaylı harita her ilçenin göç yogunlugunu felan yazmış.

Bakın Sivas Göç veren iller arasında.Haritada Şırnak bile göç alıyor.Dikaatinize.

Sivasta nufus artış hızı %0-10 arasıında.
Yıldızeli:Nufusu %0-15 arasında artıyor.
Merkez:Yıldızeliyle aynı derecede artıyor.
Hafik:%30 azalıyor.
Zara:%11-20 azalıyor.
Kangal:%11-20 azalıyor.
Gürün:%11-20 azalıyor.
Divriği:%21-30 azalıyor.
İmranlı:%30 dan fazla azalıyor.
Gölova:%21-30 azalıyor.
Akıncılar:%21-30 azalıyor.
Suşehri:%100 artıyor.
Koyulhisar:%01-15 artıyor.
Doganşar

Kardeşim bunun gibi onlarca istatistik var bazı yerler göç alır bazı yerler verir bunlar normal sivasa yapılan yatırımlar ve yapılacak yatırımlar 2000 öncesinde ne idi ve ne oldu ayrıca sanayileşme 2000 öncesi ne durumdaydı ve ne oldu nüfus (gerçek nüfus) 2000 öncesi durumda ne idi ne oldu ve işsizlik 2000 öncesinde ne idi şimdi ne oldu kalkınmayı ilgilendiren faktörler bunlardır ve 2000 den itibaren tüm bu alanlarda büyük bir gelişmenin olduğu çok açık ve nettir bunu anlamayanları anlamakta güçlük çekiyorum sivasın geliştiğini anlamak için sadece sivasın merkez nufusunun son 30 yılda yerinde sayıp da son beş yılda yaklaşıp 80-90 bin artmasına bakın buradan anlarsınız ne diyeyim artık anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az ...
Alt 16.06.2008, 16:31   #38
sivaslıgenç
Usta Yiğido

Abi%0-10 derece azalıyor yemin edeerim.Hem o kadar artsa bile çok komk rakam.
Alt 16.06.2008, 16:35   #39
yakamozz
Tecrübeli Yiğido

Alıntı:
Sağol dersin içinDa anlamadıgım bir şey var köylere makinelerin gelmeseiyle ekonomik yetersizliğin ne alakası var.
Anlatayım koçumsen bilgi öğrenmeyi çok seviyorsun galiba köye makineleşmenin gelmesiyle bir işi birden fazla kişi yaparken makineyle bu işi daha az kişi yapmıştır bu durum işsizliğe neden olur yani bu işi yapan kişilerden bazıları artık bu işle uğraşmaz yani şöyle düşün bir fabrikada 10 kişi çalıştırıyorsun ancak fabrikayı küçültmen gerekir birkaç kişiyi işten çıkartman gerkir bu çıkan kişiler işsiz kalır ve bir geliri olmaz dolayısıyla tarımda uğraşan bu kişiler de kendilerinin yaptığı işleri makine yaptığından işsiz kalırlar, işsiz kalınca da bir ekonomik kazancın olmaz dimi işte bu yüzden de kente göç edersin anladın mı kardeşim
Alt 16.06.2008, 16:38   #40
yakamozz
Tecrübeli Yiğido

sivaslıgenç kardeşim daha ne anlatmamızı istiyorsun bak sana haddim olmayarak ders de anlatıyorum istersen amuda da kalkalım hayret birşey yani...

Konuyu Toplam 3 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 3 Misafir)