Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 24.08.2008, 15:54   #31
AKÇAMAGRALI58
Tecrübeli Yiğido

AKÇAMAGRALI58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

AKÇAMAGRALI58 Şuan AKÇAMAGRALI58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.12.2012 21:05

Tecrübe Puanı: 682 AKÇAMAGRALI58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart --->: Adı Şeriat! Bu Fotoğraflara İyi Bakın!

Degerli kardeşlerim bu konuyu açan arkadaşa en iyi cevap ( SENİN DİNİN SANA BENİM DİNİM BANA) BUNDAN FAZLASINI SÖYLEMEK KONUYU UZATIR BUNADA GEREK YOK ZANNEDİYORUM.
AKÇAMAGRALI58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 24.08.2008, 17:36   #32
eyupk
Tecrübeli Yiğido

eyupk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

eyupk Şuan eyupk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.01.2013 09:50

Tecrübe Puanı: 686 eyupk FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Yazıklar olsun bunu nasıl şeriate bağlarlar. Şeriate bağlanamaz bu gibi şeyler. Böyle şeriat olmaz. Dinimiz böyle şeyi emretmiyor. Hemde şeriatın anlamı Allah'ın yolundan gitmek demektir. Dinimize göre kızlar değerlidir. Dinimizde şiddet yoktur.
eyupk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 24.08.2008, 18:45   #33
ABDULLAH DUMAN
Usta Yiğido

ABDULLAH DUMAN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ABDULLAH DUMAN Şuan ABDULLAH DUMAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2016 13:29

Tecrübe Puanı: 1037 ABDULLAH DUMAN COK SEVILEN BIR KISIABDULLAH DUMAN COK SEVILEN BIR KISIABDULLAH DUMAN COK SEVILEN BIR KISI
Standart -->: Adı Şeriat! Bu Fotoğraflara İyi Bakın!

Alıntı:
yigiter187 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bu şeriatın sonucu değil,şeriatın yanlış yorumlanması hatta hiç yorumlanmamasından kaynaklanıyor...
islam kadını Allah'ın erkeklere emaneti olarak görür.Erkekler o nazarla bakmak zorundadır kadınlara..bir emanete bakar gibi yani..en güzel yerde saklayacaksın,her zarardan koruyacaksın..
Bu sahtekar,yalancı,yobaz medyanın haberlerine doğru da olsa itibar etmiyorum..ama burada yine tartışma çıkacak..
can99 un açtığı hangi konuda tartışma çıkmadıki bunda çıkmasın işi gücü tartışma çıkarmak

Biz ki, Tunada Abdest Alıp, Viyana Önlerinde Namaz Kılanların Evlatlarıyız !
ABDULLAH DUMAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 24.08.2008, 20:11   #34
CENGİZ58
Yeni Yiğido
NO AVATAR

CENGİZ58 Şuan CENGİZ58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.10.2008 10:29

Tecrübe Puanı: 0 CENGİZ58 COK SEVILEN BIR KISICENGİZ58 COK SEVILEN BIR KISICENGİZ58 COK SEVILEN BIR KISICENGİZ58 COK SEVILEN BIR KISI

Cahiliye devrindeydi. İslamın parlak ve aydınlık ışığı henüz dünyamızı aydınlatmamıştı.

Bir adamın üçüncü kez kız çocuğu olmuştu ve adam üçüncü kez kız evladını toprağa gömme acısını yaşayacaktı.
Adam gitti ve kız evladını gömmek için çukuru açtı ve evladını çukurun içine koydu ve evladının üzerine bir iki avuç toprak attı. Evladı tam o sırada babasının parmağını tuttu. Adam büyük bir acı içerisinde parmağını kurtardı, ama kahroldu. Böyle bir töre olduğu için lanet okudu.

İşte dinimiz İslam böyle bir geleneği, töreyi, cahiliyeti ortadan kaldırmıştır. Kadına olan değeri insanlığa geri kazandırmıştır. Başka söze gerek yok sanırım.
CENGİZ58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 25.08.2008, 12:00   #35
ero
Tecrübeli Yiğido

ero - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ero Şuan ero isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.08.2012 02:57

Tecrübe Puanı: 670 ero FAZLA SÖZE GEREK YOKero FAZLA SÖZE GEREK YOKero FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
GuNaY Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
A benim yurdumun canım aydıncıkları, şeriatsız din olur mu kardeşim..Önce şeriat ne demek. Siz bunu ne anlamda soruyorsunuz, karşınızdaki ne anlıyor? Şeriat, etimolojik açıdan geniş yok, pınarın gözü / Pınarın gözüne giden yol anlamına geliyor.. Teknik anlamda ise Şeriat Hukuk, meşruiyetin kaynağı demek. Yani “Gayrimeşru” dediğiniz zaman “ Şeriata uygun değil” demiş olursunuz. Teolojik anlamda ise bir dinin emir ve yasakları demektir. Yani dini anlamda meşruiyeti ifade eder. Bir Müslümanın şeriata karşı çıkması, “ben Türkiye vatandaşıyım ama bu ülkenin hukuk düzenine inanmıyor ve güvenmiyorum”demektir.. Müslümanım dediğiniz zaman, İslam şeriatına şeksiz şüphesiz iman ve ona uygun yaşama sözü vermiş olursunuz.. Yani içki içmekle bir Müslüman dinden çıkmaz ama, bu iş vejeteryan olduğunu söyleyip arkasından da köfteye bayıldığını söyleyip arkadaşlarını köfte partisine davet etmeye benzer. Sosyalist olduğunu söyleyip tefecilik yapan adamın durumuna düşer sonra kişi. İnek kasaplığı yapan Hindudan (İneğe tapan kişi) ne farkı kalır insanın o zaman.. birileri, şeriatı, herkesi belli bir dinin, hatta belli bir mezhebin elinde, onun ruhbanları tarafından topluma dayatılan, karşı çıkanların acımasızca cezalandırıldıkları, ellerinin kollarının kesildiği bir düzen gibi, diktatörlük gibi göstermeye çalışıyor. Kendi ideolojileri İslamdan daha yüce, Allah(cc)den daha merhametliler (haşa)!Yani din devleti olacak, herkes belli bir dinin politikacılar tarafından yorumlanan ve din adamları kadrosu tarafından oluşturulacak bir yönetim mekanizması olarak görmeye/göstermeye çalışıyor.. Burada asırlardır Hristiyanların ve Yahudilerin, Sabiilerin, hatta Ezidilerin (Şeytana farklı bir misyon yükleyen inanç topluluğu), Mecusilerin yaşadığını unutuyorlar.. Müslümanlar asırlarca Hindistanı, İspanyayı, Balkanları, Afrikayı yönetti, ne oldu?

Alıntıdır...

Şeriat din kuralları demek, yani İslam dinin kuralları...
Şu anda bazı ülkelerde yaşatılan, yada yaşatılmaya çalışan şeriat değil, eskiden yaşanmış olan şeriatı seviyorum...
İnsanların kendi çıkarları doğrultusunda değiştirdikleri şeriatı değil...
Şeriat aslında şiddet cahillik (senin gibi) diyerek olmadığı bir kisveye büründürmeye çalışanlara şaşıyorum...
Osmanlıda yaşanmış günümüze en yakın ve dikkate alınması gereken örnektir.
Fatih Sultan Mehmet'İn İstanbul'un fethinde yapmış oldu toplar hiçbir birikimin sonucu olamaz herhalde değil mi kardeşim, sadece tesadüfler(!) topluluğunun birleşmesi sonucu birleşen demir yığınıdır...
Yabancı bir bilim adamının yakılan İskenderi'ye kütüphanesinden alınan birkaç parşömen kağıdıyla atomu parçaladık ifadeside müslümanlara ait olan o kütüphanenin içerisinde barındırdığı bilgilerin sadece magazinsel birkaç kitaptan oluştuğunu gösteriyor(!)...

siz benim ne anlatmak istediğimi biliyosunuz ama işinize gelmiyor....şeriatın ansiklopedik tanımı alıntı yapmışsınız ............
Alt 25.08.2008, 12:34   #36
kasparix
Usta Yiğido

kasparix - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kasparix Şuan kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.07.2011 17:53

Tecrübe Puanı: 734 kasparix FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

ŞERİATIN BİR HÜKMÜ İÇİN BİN BAŞIMIZ OLSA BİRİ ESİRGEMEYİZ...
BİZ CUMHURİYET ÇOCUĞUYUZ ASLANIM..HEMDE GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN EVLATLARIYIZ...SERİATI DÜZEN OLARK İSTEMİYOR ZATEN YASIYORUZ.ŞERİAT İSTENMEZ YASANIR TAMAM MI..TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNDE DE SENİN O KIT ANLADIĞIN SERİAT DEĞİLDE ASIL OLAN SERİAT CUMHURİYET REJİMİ İLE ÇOK GÜZEL OZGUR VE HUR SEKİLDE YASANIYOR VE YASATILIOR.. .SEN ONA SERİAT MI DİYON ONLARIN KI DİNDE DE OLDUĞU GİBİ BAĞNAZLIK...SEN İSLAMI İİ ÖĞREN BE GARDAS..DEDELERDEN DEĞİLDE SAĞLAM İNSANLARDAN ÖĞREN..DEDELERDEN TAKLIDI ÖĞRENİRSİN SADECE SEN ŞEKLE RAKILMA ÖZE İNMEYE GAYRET ET..ALLAH HİDATEY VERİR SANA..HDIN SELAMETLE..
kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 25.08.2008, 12:36   #37
AKÇAMAGRALI58
Tecrübeli Yiğido

AKÇAMAGRALI58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

AKÇAMAGRALI58 Şuan AKÇAMAGRALI58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.12.2012 21:05

Tecrübe Puanı: 682 AKÇAMAGRALI58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

Degerli kardeşlerim lütfen şu konuya yorum yazmayalım inanın günaha giriyoruz bizler yazdıkça o konu sayfadan düşmeyecek.
AKÇAMAGRALI58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 25.08.2008, 12:43   #38
ero
Tecrübeli Yiğido

ero - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ero Şuan ero isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.08.2012 02:57

Tecrübe Puanı: 670 ero FAZLA SÖZE GEREK YOKero FAZLA SÖZE GEREK YOKero FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
kasparix Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ŞERİATIN BİR HÜKMÜ İÇİN BİN BAŞIMIZ OLSA BİRİ ESİRGEMEYİZ...
BİZ CUMHURİYET ÇOCUĞUYUZ ASLANIM..HEMDE GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN EVLATLARIYIZ...SERİATI DÜZEN OLARK İSTEMİYOR ZATEN YASIYORUZ.ŞERİAT İSTENMEZ YASANIR TAMAM MI..TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNDE DE SENİN O KIT ANLADIĞIN SERİAT DEĞİLDE ASIL OLAN SERİAT CUMHURİYET REJİMİ İLE ÇOK GÜZEL OZGUR VE HUR SEKİLDE YASANIYOR VE YASATILIOR.. .SEN ONA SERİAT MI DİYON ONLARIN KI DİNDE DE OLDUĞU GİBİ BAĞNAZLIK...SEN İSLAMI İİ ÖĞREN BE GARDAS..DEDELERDEN DEĞİLDE SAĞLAM İNSANLARDAN ÖĞREN..DEDELERDEN TAKLIDI ÖĞRENİRSİN SADECE SEN ŞEKLE RAKILMA ÖZE İNMEYE GAYRET ET..ALLAH HİDATEY VERİR SANA..HDIN SELAMETLE..

sen boş konuş ma hidayete er felan sen erdin heralde...dedelerimiz hakkında doğru dürüst konuş ya da tek kelime etme..size bilgi verenleride biliyoruz...beyin yıkarlar...kızları kapatmaya çalışırlar..evden çıkma çalışma derler....kadınlara büyü-büyü bozma-okuma gibi faaliyetler yaptığını....onlardan yaptıkları karşında ne sapıklıklar yapan hocalar gördük...siz bunlardan öğrenin..biz dedelerimizden...SİZ DEDELERİMİZE KURBAN OLUN....
Alt 25.08.2008, 13:42   #39
tatli-dilli
Usta Yiğido

tatli-dilli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tatli-dilli Şuan tatli-dilli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.10.2009 00:37

Tecrübe Puanı: 875 tatli-dilli BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
ero Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
sen boş konuş ma hidayete er felan sen erdin heralde...dedelerimiz hakkında doğru dürüst konuş ya da tek kelime etme..size bilgi verenleride biliyoruz...beyin yıkarlar...kızları kapatmaya çalışırlar..evden çıkma çalışma derler....kadınlara büyü-büyü bozma-okuma gibi faaliyetler yaptığını....onlardan yaptıkları karşında ne sapıklıklar yapan hocalar gördük...siz bunlardan öğrenin..biz dedelerimizden...SİZ DEDELERİMİZE KURBAN OLUN....
arkadasim sen neden herkesi ayni kefeye koyuyorsun? sürekli bir suclama icindesin, madem bu tür düsünen insanlara karsisin ve yorumlarina elestri yapilmasini kaldiramiyorsun o halde burada bulunmaninda bir anlami yok degilmi? elestiri yapiyor isende saygili yap, ve verdigin tepkilerin aynisini geri aldiginda bunlari kabullenebilmektir olgun kislik. ama ne yazikki göremiyorum ben tüm bunlari.

ne bu ya sürekli bir dini katip karistirmalar dil uzatmaler herkesin inanci kendine! bu forumda neden sürekli dini konular acilip tartisilir anlamis degilim, haddinden fazla gerilmeye basliyorum. forum adi üstüne paylasim platformu amac eglenmek paylasmak, ama böyle sürekli evir cevir dini tartisip dil uzatmak degilki.
tatli-dilli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 25.08.2008, 13:54   #40
yakamozz
Tecrübeli Yiğido

yakamozz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yakamozz Şuan yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.08.2016 15:43

Tecrübe Puanı: 650 yakamozz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

KPSS SORUSU
1)Yaptığı yorumlarda sürekli bir dalga geçme,aşağılama olan kendini diğer yorumculardan sürekli üstün gören, aşağılama kompleksine kapılmış kendini cemiyetinin savunucusu zanneden,terbiye bekçiliği yapan yorumları sürekli kışkırtma ve tahrik içeren site üyesi kimdir?

A)FATİH ÜREK
B)KUŞUM AYDIN
C)BÜLENT ERSOY
D)ERO
E)HEPSİ
yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 4 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 4 Misafir)