Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Atatürk ve Sivas
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Atatürk ve Sivas Atattürk ve Sivas

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 10.11.2008, 14:59   #31
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1056 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: Rahmetle Anıyoruz!

Allah Türklere bir Mustafa Kemal verdi, Mustafa Kemal ise Türklere herşey verdi

Atam rahat uyu emanetinin sonsuza kadar bu millet bekçisi, bizler ise gelip geçici neferleriyiz
Alt 10.11.2008, 15:15   #32
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1056 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Beitrag Atatürk işte bunun için büyük Atatürk

Atatürk-Stalin arasında yaşanan gizli gerginlik 10 Kasım 2008

ANKA

Prof. Dr. Sadık Tural Atatürk ve Stalin arasında yaşanan ilginç bir gerginliği ilk kez Sovyetler Birliği gizli arşivlerine dayandırarak açıkladı.

Olayın, Atatürk’ün 1936 yılında Ankara’da Rus Büyükelçiliğinin verdiği bir resepsiyona gitmesiyle yaşandığını belirten Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural, Atatürk’ün resepsiyona gece saat 01.30’da, şahsi dostları ve manevi kızlarıyla ve zeybek çaldırmak üzere yanında getirdiği müzisyenlerle gittiğinin bilindiğini söyledi.

Bundan sonraki olayların 1952 yılında bir İstanbul gazetesinde yayınlananlardan farklı olduğunu, kendisindeki belgenin Sovyetler Birliği’nin gizli arşivinden alındığını ve Stalin’in kendi imzası ve yazıları olduğunu ifade eden Tural, olayı şöyle aktardı:

“Buna göre, Gazi Paşa, Rusya Büyükelçiliğine bir soru soruyor. ‘Cumhuriyet Bayramımız dolayısıyla sizin lideriniz beni niçin kutlamadı?’ O zamanın Büyükelçisi Karahan, Cumhurbaşkanları Kalinin kendilerini kutladığını söylüyor. Atatürk’ün cevabı müthiş; ‘Sizin Cumhurbaşkanınız, aynı zamanda önderiniz midir?’ Cevap, ‘Hayır’. Atatürk soruyor; ‘Önderiniz kim?’ Cevap; ‘Stalin’. Atatürk; ‘Öyleyse, o beni kutlayacak. Ben ülkemin hem Cumhurbaşkanı, hem önderiyim. Kalinin değil, bana kutlama mesajını Stalin göndersin’ diyor.

Büyükelçi Karahan, Atatürk’ün Stalin’i doğrudan aramasını isteyerek, bu işe karışmak istemediğini söylüyor. Atatürk de bunun üzerine: ‘Niçin ben ilk adımı atayım’ dedikten sonra, tarihi cümleler geliyor:

‘Ben bunu ancak eşit şartlarda yapabilirim. Eğer beni kabul ettiklerini hissediyorsam yapabilirim. Başka türlü işlerine evet diyemem. Sizin biliyorum, güçlü ve mekanize edilmiş büyük ordunuz var ve ondan korkmuyorum, sizlerden korkmuyorum. Benim arkamda 18 milyon halkım var. Benim emretmem yeterlidir. Halkım arkamdan nereye isterse gelir. Ben çok zarar verebilirim, elbette bunu hiçbir zaman yapmam, çünkü benim sözüm, benim dostluğum gibi kutsaldır.’”

Atatürk ile Büyükelçi’nin bu diyalogu “çok gizli” damgası ve “Stalin ile Molotov tarafından okunması” notu ile eklenerek Stalin’e sunulduğunu belirten Tural, Stalin’in Atatürk’ün sözlerini okuduktan sonra, “Dostumuz, Atatürk’ün sözleri ilgiyle, dikkatle okunsun” dediğini kaydetti.

Tural, “O tarihlerde dünyanın yüreğini hoplatan Stalin’in Atatürk konusunda daima dikkatli olduğu, Atatürk ölünceye kadar Türkiye aleyhine hiçbir şeyi açıktan söylemediği gerekçesini, buradan aldığı hususunu arz ediyorum” diye konuştu.
Alt 10.11.2008, 15:22   #33
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1206 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Benim bildiğim bir anıda Hitlerle ilgili var, bir arkadaşımın 90 yaşındaki dedesi anlatmıştı.
Bu amca Trakyadan göçmüş atayurduna.

Yunanistan Alman işgali altında 2. Dünya savaşında, yavaş yavaş içeri kadar giriyor SS askerleri. Hitler'de bir dönem teftişe geliyor ve bir köyde yemek yiyorlar. (Amcanın köyü)Köyün yanındada sadece Türklerin yaşadığı bir Türk köyü var. Çevirmen yunanlı rehberin söylediğine göre sormuşlar Neden diğer köyleri kılıçtan geçiriyoruzda bu köylere dokunmuyoruz diye, Durun demiş Hitler, "bu Türklerin bir huyu var zor anlarda büyük liderler çıkartır, Onların örnek aldıkları Kemal'leri var eğer kılıçtan geçirirsek bu köyleri savaşı kaybederiz."

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 10.11.2008, 15:50   #34
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1304 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: Rahmetle Anıyoruz!

Ne kadar basiretli olduğunu anlamak için "Gençliğe Hitabe"yi okumak yeterli.Büyük komutan,vatansever,ve Büyük Türk Atatürk'ü rahmetle anıyoruz.
Alt 10.11.2008, 15:50   #35
Kibrisli
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1206 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

MHP lideri Bahçeli

"Atatürk'ün istiklal mücadelesini verdiği zorlu dönemde yaşananlar, Türkiye'yi her taraftan kuşatan düşmanlarıyla, ihanetleriyle, isyanlarıyla ve bunlara karşı verilen mücadelelerle, her Türk vatandaşının çok iyi öğrenmesi ve ibret alması gereken bir dönemdir. Çünkü Büyük Atatürk'ün de öngördüğü gibi, Türk milletinin 'şahsi menfaatlerini düşmanların siyasi emelleriyle birleştirebilecek gafillerin ihanetleriyle' her zaman karşılaşması mümkündür. Atatürk bir yandan asil Türk milletinin kendine olan

güvenini ve var olma kararlılığını güçlendirirken; diğer yandan da milletin içine nifak sokan bu gafillerle mücadeleye öncelik vermiştir. O nedenle 'Türk milletinin gurur duyduğu, feyiz aldığı değerleri yıpratarak güven duygusunu yok etmek isteyenlerin' öncelikli hedeflerinden biri de Atatürk olmuştur. Atatürk'ün adını kullanarak kirli işlere bulaşanların ve ilkelerini yanlış yorumlayarak siyaseten nemalanmaya çalışanların vermekte olduğu zarar; maalesef Atatürk'e açıktan saldırmayı gelenekselleştiren

çevrelerin verdiğinden az değildir. Atatürk; Türk milletinin tarihi ve milli ortak değeridir. 'Ne mutlu Türküm diyene' demekle övünen büyük milletimizin 'Alt kimlik-üst kimlik, mozaik vb' kavramlarla zihni bulandırılmaya, sinsice yürütülen psikolojik faaliyetlerle gençlerimize 'Türklük gururu ve şuuru ile millet olmanın anlamı' unutturulmaya çalışılmaktadır. Böylesine vahim bir ortamda büyük Türk milleti, 'yeniden bir şahlanışın ve aydınlık bir geleceğe doğru gururla ve güvenle yol almanın' büyük özlemi

içerisindedir. Bu özlemi gerçekleştirmek de Büyük Atatürk'ün dediği gibi yine 'Milletin azim ve iradesiyle mümkün olabilecektir.' Türk milleti tarihin her evresinde, kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında 'ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli tezgaha rağmen' kenetlenmeyi ve birlik içerisinde her türlü tehdidi büyük bir kararlılıkla bertaraf etmeyi başarmış bir millettir. Türk milleti, işte bu nedenle büyük bir millet olarak tarihteki yerini almıştır. Bundan sonra da asil Türk milleti

hiçbir güce boyun eğmeyecek ve vatan evlatlarının özündeki cevheri ortaya çıkartarak, şer odaklarının heveslerini kursaklarında bırakacaktır. 'Hiçbir zaman ümitsizliğe düşmeyen, en zor anlarda olamaz denilenleri olur hale getiren' Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Ruhları şad, mekanı cennet olsun."

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 10.11.2008, 16:13   #36
Kibrisli
Usta Yiğido

Sami Aydın:

"Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ü 70. ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.

Türk milleti, tarihin her döneminde insanlığa büyük değerler kazandırmıştır. Bunların başında da tarihe yön verme başarısını gösteren devlet adamları gelmektedir.

Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği şanlı mücadele ile bağımsızlığını muhafaza, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

Atatürk, hem milli mücadele, hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür.

Bugün, Büyük Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır.

Bunun için, 10 Kasım’ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Atatürk’e saygının gereğinin bu olduğuna, O’nun manevi huzuruna ancak bu şekilde başımız dik olarak çıkabileceğimize inanıyoruz.

Ulu Önder Atatürk’ün aziz hatırasına ve Türk milleti olarak bizlere bıraktığı mirasa olan bağlılığımızı yineliyorum. Bu inançla, ölümünün 70. Yılında büyük Atatürk’ü rahmet, minnet ve şükranla anıyor,saygılar sunuyorum."

Alt 10.11.2008, 16:14   #37
sibelYILMAZ
Usta Yiğido

sibelYILMAZ - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sibelYILMAZ Şuan sibelYILMAZ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 05.09.2014 09:55

Tecrübe Puanı: 936 sibelYILMAZ FAZLA SÖZE GEREK YOKsibelYILMAZ FAZLA SÖZE GEREK YOKsibelYILMAZ FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: Rahmetle Anıyoruz!

ATAM ALLAHIM RAHMET KAPILARINI SENİN İÇİN SONUNA KADAR AÇSIN İNŞALLAH........
Alt 10.11.2008, 16:48   #38
Kibrisli
Usta Yiğido

Vali Veysel Dalmaz:

Büyük komutan, eşsiz devlet adamı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 70. yılında bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Vatanına ve milletine duyduğu bağlılık ve sevgiyle büyük başarılara imza atan Atatürk, kesin gözüyle bakılan yenilgileri, muhteşem zekâsı ve liderlik vasfıyla zaferlere çevirmiş, destanlar yazdırmıştır. Cephede askerinin yanında yer alan Başkumandan Gazi Mustafa Kemal, savaş meydanlarının dışında da büyük düşünür ve devlet adamı kimliğiyle, Cumhuriyet’e giden yolun mimarı olmuştur.

Yokluğun, esaretin kol gezdiği bir dönemde hem cephedeki askere hem de çaresiz halkına umut olan Atatürk, omuzlarında bu sorumlulukla yeni bir gelecek inşa etmiştir. İşte bu nedenle Atatürk, başarısızlığın hiçbir bahanesinin olamayacağının, gereken cesarete, kararlılığa, sevgi ve inanca sahipseniz her koşul ve durumda zafere ulaşılabileceğinin de en somut örneğidir.

İlke ve devrimleriyle yolumuzu aydınlatan Atatürk’ün temellerini Sivas’ta attığı Cumhuriyetimiz, genç nesillerin omuzlarında kuşaktan kuşağa taşınarak ebediyete kadar korunacaktır. Ulu Önder’in yaktığı aydınlık meşalesi hiç sönmeyecek ve Yüce Milletimiz O'nu kalbinde ve gönlünde ilelebet yaşatacaktır.

Ülkemizin bugün geldiği noktayı, Cumhuriyetimizin sağlam temellerine ve Atatürk'ün Türkiye için çizdiği çağdaş vizyona borçluyuz. Ancak bununla yetinmeyip Ulu Önder’in bizlere gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinden asla taviz vermemeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 70. yıldönümünde Ulu Önder Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum.

Alt 10.11.2008, 17:16   #39
Sivasprensi
Tecrübeli Yiğido

Sivasprensi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sivasprensi Şuan Sivasprensi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.01.2011 18:34

Tecrübe Puanı: 670 Sivasprensi FAZLA SÖZE GEREK YOKSivasprensi FAZLA SÖZE GEREK YOKSivasprensi FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: Rahmetle Anıyoruz!

ruhun sad olsun her zaman ızındeyız bıraktıgın ölümsüz mırasının bekcılerıyız
Alt 10.11.2008, 17:26   #40
mesut_sivasliyiz_58
Yiğido

mesut_sivasliyiz_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mesut_sivasliyiz_58 Şuan mesut_sivasliyiz_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.10.2010 00:30

Tecrübe Puanı: 737 mesut_sivasliyiz_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

mekani cennet olsu huzur icinde yat bu develetin emegenden senden baska sormayiz tsk ederiz bu guzel yurdu kurtardigin iicin haram ellerden

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)