|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz |
Anketimiz: Sizce ülkemizde öğretmenlerimize hak ettikleri değer veriliyor mu? | |||
Evet veriliyor. | 15 | 28,85% | |
Hayır verilmiyor. | 17 | 32,69% | |
Öğretmenlere haksızlık yapılıyor. | 12 | 23,08% | |
Fikrim yok/İlgilenmiyorum. | 8 | 15,38% | |
Katılımcı sayısı: 52. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
20.05.2009, 19:48 | #31 |
Usta Yiğido
sevdagülü Şuan
Son Aktivite: 02.02.2010 09:47
Tecrübe Puanı: 835
|
Cevap: Sizce ülkemizde öğretmenlerimize hak ettikleri değer veriliyor mu?
bencede hak etikleri deger verilmiyo hersey madiyatta degil hwer geçen gün ögrenciler ögretmenlerine karsı daha ukala tavırlar alıyo düşününsene millet kendi çocuguyla basedemezken ögretmenler onlarca cocugu kırmadan zarar vermeden bbişiler ögretiyo ve onları yetiştiriyo olabilr bazı ögretmenler bazı seyleri hak etmiyo ama istisnalr kaydeyi bomaz
20.05.2009, 20:20 | #32 |
Usta Yiğido
qio Şuan
Son Aktivite: 02.04.2012 23:41
Tecrübe Puanı: 978
|
Öğretmenlerimiz, diğer ülke öğretmenlerine göre daha fazla değer ve saygı görüyorlar. Maaş konusunda dersane öğretmenleri bildiğim kadarıyla günümüz ülkesinde 2500 ytl alıyorlar devlet okullarında yarısı. Yani maaş konusundada ülkemizin şartlarına göre memnunlar diye tahmin ediyorum. Aslında gösterdiğimiz değer , elleri öpülesi öğretmenlerimize , eğitimcilere hakettiklerinden çok az.
|
20.05.2009, 20:47 | #33 |
Usta Yiğido
FatihCan Şuan
Son Aktivite: 03.07.2009 15:15
Tecrübe Puanı: 769
|
bende verildiğini düşünmüyorum...
Hz. Ali ( R.a. ) bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum demiş... Ama günümüzde 16-17 yaşında ki çocuklar akıllarında öğretmenleriyle dalga geçiyor.. bu beni gerçekten çok sinirlendiriyor... Okullar tatil olduğunda bir Anne baba maalesef şu okullar açılsaydıda şunlar başımızdan bir gitseydi diyor 1-2 çocuğuna kendi çocuğuna 3 ay tahammül edemiyorken... benim öğretmenim 9 ay boyunca otalama 35- 40 çocukla ilgilenmek zorunda kalıyor.. sonrada o çocukların velileri gelip birde ahkam keserler... bencede öğretmenlerimize hak ettiği değeri vermiyoruz
20.05.2009, 20:49 | #34 |
Usta Yiğido
sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4531
|
Bence ögretmenler hakettilerini alamiyor. Ama ögretmenlerden ögrencilerde hakettigini alamiyor, ben lisede okurken bir ögretmenimiz vardi hasta, ekmeginden olmasin diye okul idaresi ona sabretti ve kaybeden üniversite sinavlarinda matematikten sifir ceken ögrenciler oldu. Okul döneminde gaddarca dövüldügüm günler hala aklimdan cikmadi. Agiza alinmayacak küfürler isittim ögretmenlerden. Benim velim baska düsünüyordu, ögretmen döver diye, bugün bneim cocugumu ögretmen dövsün ona hayati dar ederim, sopa ile yapilan egitimden ne fayda olur ki. Maddi yönden cok az kazandiklarini biliyorum. Dayakci zihniyet simdi var mi yok mu bilmiyorum ama benim zamanimda gardiyan gibi elelrinde sopalarla dolasanlara ögretmen demeye dilim varmiyor. Onlardan korkarak yasadigim okul ve yatili hayati hayatimin tümünü etkiledi, bu yüzden bircok sorun yasadim ve yasiyorum. Bu zihniyete sahip olanlara ögretmen demek icimden gelmiyor ve benim hayatimi bu sekilde etkileyenlerin hic birine hakkimi helal etmiyorum. Sopa simdi ne alemde bilmiyorum ama üniversite okumus bir insanin cocuklari sopalarla dövmesini anlamak zor. Bir defasinda bana kizan ögretmenim bana tokat atti, dengem bozuldu ve yere düstüm, yerde yatar halde iken beni tekmelemeye basladi ve bu islemi kendi istegiyle birakana kadar devam etti, sadece ruhsal olarak degil bedensel olarak da bende izleri kaldi yedigim dayaklarin, hicbirine saygim yok, hakkimda haram olsun.
21.05.2009, 03:27 | #35 |
Usta Yiğido
bilal kose Şuan
Son Aktivite: 16.02.2015 15:33
Tecrübe Puanı: 3299
|
bir yili dusunuyorsan pirinc ek on yili dusunuyorsan agac dik yuzyili dusunuyosan genc yetistir cin atasozunden anlasildigi gibi gelecek ogretmenlerin elinde onlara hak ettikleri degeri vermeliyiz bir cogumuz turkiyede okuyup avrupada yasiyoruz bir kiyaslama yapin turkiyede ogretmenlere gosterilen saygi avrupada ust duzey devlet yoneticilerine gosterilmiyor...karar sizin
|
21.05.2009, 09:31 | #36 | |
Usta Yiğido
ErdalGüler Şuan
Son Aktivite: 28.01.2010 17:37
Tournaments Won: 5 Üyelik Tarihi: 27.08.2005
Tecrübe Puanı: 806
|
Alıntı:
Eğer bir öğretmen olacaksan ve iyi insanlar yetiştireceksen ilk önce kalbindeki önyargıyı silmelisin ve ona göre bir eğitimci olmalısın. Hepimiz bize 1 harf öğreten öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyiz. Ama şuda bir gerçek ki eğer öğretmen kendi düzgün değilse ve öğrencisinede düzgün olmayan bir eğitim verirse işte onun vebalide bir öğretmen için çok büyüktür.
21.05.2009, 15:18 | #37 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2181
|
Türkiye gibi bir ülkede öğretmenlik zor olsa gerek diğer ülkelerde olduğu gibi değer konusunda hakettikleri değeri öğrencilerine değer vererek alırlar diye düşünüyorum..
Ben bir öğretmenden çok isterdim öğrenmeyi o kadar çok şey varki öğrenecek öğrenmezsekte iyi olur ben hiç bişey bilmediğim halde okumayı ne öğretmen öğretti nede ailem öğretti ben kendim öğrendim şimdide okuyarak azda olsa bişeyler öğrenmeye çalışıyorum kendimi çok çok geliştirerek merak ettiklerimi araştırarak öğreniyoruz benim dikkat çektiğim nokta ise kendi başına herşeyi öğrenemiyorsun öğrenmek istersen ya öğretmene ihtiyacın oluyor yada kendi kabuğuna geçip öğrenemedim diye kendi kendini yiyorsun ben öğretmenleri beni zamanımda engelliyim diye almadıkları için sevmiyorum hatta nefret ediyorum eğitim ayrımcılık ise ben almıyım engelli insanları kendi kabuğuna bırakanlara hakkım helal değil bu böyle biline Bana bir harfi öğretenin kölesi olamıyorum Malesef.... Tabi bazı öğretmenlerin hakkını yememek lazım nice öğretmenler varki bi yandan kendi çocukları için bi yandanda binlerce çocuklar için çırpınan öğretmenlerde vardır...
21.05.2009, 17:28 | #38 |
Usta Yiğido
LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1290
|
Okula veliler geliyor,pijamasıyla,eşofmanıyl a öğretmen odasına kadar girebiliyor..
Aynı kişi o kılıkla ne bir maliyeye,ne nüfus müdürlüğüne ne de doktorun yanına gidebilir..Ama okula geliyor..Bu kişideki saygıyı düşünün,sonra onun çocuğunun öğretmene saygı gösterip göstermeyeceğini düşünün!
21.05.2009, 17:36 | #39 | |
Usta Yiğido
heartache58 Şuan
Son Aktivite: 25.02.2014 14:13
Tecrübe Puanı: 794
|
Alıntı:
|
|
21.05.2009, 18:07 | #40 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2181
|
öğretmen olmakla ilgili bir yazı vardı sizlerle paylaşmak istiyorum..
Öğretmen Olmak, Bir sevdadır öğretmen olmak...Hani yemeden içmeden kesen; hani sevdiğine pervane olan; yani gözü başka bir şey görmeyen bir sevda...Bir kara sevda desek daha doğru olur. Hiç düşündünüz mü neyin sevdasıdır bu?Ne ile açıklanabilir almadan vermek, verdikçe çoğalmak, çoğaldıkça yaşamı kucaklamak?Bir damla suya hasret bir çöl susuzu gibi bilgi bekleyen, aydınlığa susamış, annelerini bekleyen kuş yavruları gibi ağzınıza akan binlerce, on binlerce çocuğa beyninizi, bedeninizi açmak neyin karşılığıdır?Hayır zor değil, bir tek sözcükle anlatabilirsiniz bütün bunları, bir tek sözcük sizi geleceğe çevirir:“Öğretmen” Damardan verilmiş bir güçtür öğretmen olmak...Aç kalmayı, açıkta kalmayı, iklimlerin değişkenliğini, mevsimlerin zorluğunu unutmaktır size imrenerek bakan çocuk gözlerde...Hani gerçek sanatçılar vardır bilirsiniz. İçleri yanıp, gözleri buğulanmış ve yürekleri kan revanken bile izleyicilerini hiç unutmazlar, unutmak ellerinde değildir çünkü...İşte böyle bir duygudur öğretmen olmak. Sınıfa girdiğiniz anda sorunlar, dertler, acılar, hüzünler yok olur. Çünkü sizi bekleyen, ağzınızdan çıkacak sözcüklere bakan çocuklarınız vardır. Nasıl unutabilirsiniz!Nasıl yok sayabilirsiniz!Nasıl bana ne diyebilirsiniz!Öğretmen olmak bir yürek işidir çünkü, beyninizle yüreğinizi birleştiren bir köprüdür. Mustafa Kemal’in Kocatepe’den bakışıdır öğretmen olmak, dalga dalga sürüklemektir gençleri...Samsun’dan karanlığın üstüne doğmaktır öğretmen olmak...Önüne katıp cehaleti Ege’de sulara gömmektir. Berrak bir Türkçe’dir öğretmen olmak, diline kültürüne sarılmaktır. Ayyıldız olup göklerde dalgalanmaktır öğretmen olmak. Sözün özü bir sevdadır öğretmen olmak, yüreklerde vatan vatan atmak, damarlarda bayrak bayrak dolaşmaktır. “Öğretmen bir mum gibidir.” denmiştir hep. Yani aydınlatan ama aydınlattıkça yok olan. Yanılgıdır bu. Evet aydınlatmaktır öğretmen olmak ama aydınlattıkça yok olmak değildir. Aydınlattığınız her beyinde çoğalmak, boğduğunuz her karanlıkta bahar toprağı olmaktır. Bereketli ve doğurgan bir bahar toprağı...Verdiğiniz her bilgi cemre olup düşmüştür zemheri ayazının üstüne ve toprak sıcaktır, su sıcak, hava sıcaktır artık. Dallar meyveye durmuştur gayrı...Nasıl yok olduğunuz söylenebilir?Şimdi varsınızdır asıl. Büyüyen her fidanda, açılan her goncada renginiz, kokunuz vardır çünkü. Bakın çevrenize, elleri çalışkan, yüreği umuda gebe, ülkesinin geleceğini vicdanı ile hazırlayan, gözlerindeki coşku ile “Bir sevdadır öğretmen olmak.” diyen birini görürseniz saygıyla selâm durun önünde, çünkü Atatürk’ün baş eğmez bir neferidir o...
|