|
|
#31 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1340
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Taviz taviz doğurur.Ve böyle bir meselede en son taviz ne olur onu hepimiz biliyoruz..
Ben Lazım...TRT 7 yi isterim.. Ben Çerkezim..TRT 8 i isterim.. Ben Arabım ...TRT 9 u da bana verin bari.... Bunun ırkçılıkla alakası yok..Kafatasçılıkla hiç alakası yok.. Evet ırkı için savaşan benden değildir diyor.. Irkı için savaşan kim belli.. Kimileri de demiş ki Cumhuriyetin ilk yıllarında olsa imiş imiş.. Cumhuriyetten önce Kürt devleti kurmak isteyen cemiyetlerden haberiniz yok galiba..Yani bu sevda azınlık olduk,bizi ezdiler diye ortaay çıkan bir sevda değil..Cumhuriyetten daha yaşlı bir sevda.. ABD devlet matbbaasının 1939'da bastırdığı dünya atlasında Kürdistan diye bir ülkenin varlığından haberiniz yok galiba.. Bunu bu kadar basit bir ayrımcılığın sonucuolarak göremeyiz..Bu belki yüz belkei daha yaşlı bir sevda
|
|
|
#32 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
Tecrübe Puanı: 864
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ab isteyenler alın eserinizle gurur duyun! Nedir bu kardeşim senelerdir bu ülkede herkes kardeşce beraber yaşadı son yıllarda sırf aB'ye girmek için bunlar yapılmaz yapılmamlı
Bu devletin tek bir dili tek bir bayrağı tek bir yönetim şekli vardır bir devlet televizyonu bunu yapıyorsa Anayasayı çiğnemiş demektir suç işlemiş demektir. Alın işte size bir Ergenokon daha bunları da yargılayın da göreyim!.....
|
|
|
|
#33 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1242
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#34 |
|
Usta Yiğido
Gelsin alsınlar bizi abi be başımız dik alnımız ak hiçbişey yapamazlar bana...
|
|
|
|
#35 |
|
Usta Yiğido
Dış güçler çok iyi biliyorlar Türkleri sadece içerden bölebileceklerini saolsunlar bizimkilerde çok yardımcı oluyorlar bu konuda ee napsınlar Amerikan sevdası başka oluyor biz bilemiyoruz!
Sonumuz hayrola ben iyi görmüyorum ya Yugoslavya!nın düştüğü duruma düşeceğiz gibime geliyor umarım böyle olmaz....
|
|
|
|
#36 | |
|
Yeni Yiğido
![]() 58_yıldızeli_58 Şuan
Son Aktivite: 20.11.2010 16:28
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Yiğido
![]() ![]() Efe Cemil Şeker Şuan
Son Aktivite: 09.10.2009 12:25
Tecrübe Puanı: 688
![]() |
Kürtler bu ülkede azınlık değil bizatihi milletin asli unsurdur. Bakınız Lozan antlaşması azınlık olarak gayri müslimleri saymıştır. Çanakkale de Kürt,Türk,Çerkez koyun koyuna yatmaktadır. Kürtler Anadoluda Türklerden daha eskidir ve 1000 yıldır Tük-Kürt kardeşçe bu topraklarda yaşıyordu. Bir çoğumumuzun duasında ismini telefuz ettiğimiz Evliya Kürt kökenlidir. İstanbul'un fethinde Türk-Kürt demeden bir ideal uğruna savaşmıştır.
1000 Yıldır sorun çıkmayan bu topraklarda ne olmuştur ki son 80 yılda Kürt isyanları başlamıştır ? Son 25 Yılda bölücü terörle uğraşmaktayız, üç beş çapulcu diyenler şimdi nerde, koca bir halkı karda yürürken kart kurt ses çıkardığı için Kürt denmiştir diye rencide edenler şimdi nerede ? Kutsal Devlet anlayışını zihinlere sokanlar ve Kutsal devleti yöneten Kutsallar şimdi nerede ? Millet olma bilinci yok ettiler. Sağ-sol, Alavi-Sunni, Kürt-Türk, Laik-AntiLaik, İlerici-Gerici gibi sanal ve gayri samimi ayrımlarla milletin temelini dinamitlediler. Güneş Dil Teorisi, Saf Dil bilmem neyi derken geldiğimiz noktada 250 kelimelik nesiller, tepeden inme devrimler, sürekli kesilen demokrasi arayışı, bir türlü yapamadığımız milli ekonomi, tüketici konumundan üretici konumuna geçemeyişimiz v.s v.s v.s Eşitlik adalet değildir ancak adalette eşitler arasında güdülür. Anadilini öğrenmek, anadilinde televizyon izlemek, müzik dinlemek en az yaşama hakkı kadar kutsaldır. Yasaklamalar sadece fikirleri kökleştirir ve vazgeçilmez haline getirir. Türkiye'de Kürtçe yayın yapan bir televizyon olması kimseyi rahatsız etmemelidir. Bu işin ilk etapta devlet eliyle yapılması mecburiyetten kaynaklanıyordu ancak bir an önce bu işletme özelleştirilmeli. Bu arada Çerkezlerde TRT7'yi talep edebilir. Bu yöndeki istek gittikçe artıyor ...
|
|
|
#38 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2230
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. TRT'nin Kürtçe yayınına olanak tanımak için Meclis'teki yasa tasarısına yeni bir hüküm eklenmesinden vazgeçildi. "TRT farklı dil ve lehçelerde yayın yapabilir" hükmü yasa tasarısından çıkarılırken, 'teknik' bir çözüm bulundu. Uluslararası yayın yapacak yeni kanalda, izleyicilerin yayını farklı dillerden dinleyebilme olanağı olacak. Uydu alıcısından seçilebilecek diller arasında Kürtçe, Farsça ve Arapça bulunacak..
bir zamanlar kürtleri dışlayan zihniyet pkk nın doğmasına sebebiyet vermiştir baktılarki pkk bitiyor yeni bir kışkırtmaca takdiği ama biz inanan müslümanlar ... biz inanan müslümanlar olrak bu tuzağa düşmeyeceğiz sabırla Allaha sığınacağız. her şeyin Maliki baş örtüsüne özgürlük isterken, kürtlere "rahat bir tarafınamı batıyor, daha ne istiyorsun" diyemem, türkçenin başka ülkelerde kullanılmasına destek verirken, türkçe olimpiyatlarında içim ürperirken, kürtçe yok olsun diyemem, "beni de dinleyin, benim de bu ülkeden taleplerim var, şeriatçı diye yaftalamayın" derken, kürtlerin hakları diye söze başlayanı, terörist diye yaftalayamam, dinimi yaşamama engel olan karşı taraftaki zalimlerin suratına tükürürken, benle aynı tarafta olan zalimlere alkış tutamam(zira bende türküm) çünkü ben dürüst, tutarlı ve demokrat olmazsam acı çekerim. kolayı seçemem, "türküm, yaşasın türkçe, fenerbahçeliyim, yaşasın galatasaraylıyım, sünniyim, yaşasın sünnilik, geri kalanlar boş ver gitsin" diyemem. TRT olarak nasıl azda olsa Engellilere vs yer veriyorsa bizim vatandaşımız olan kürtlere de yer verilmelidir. hükümet oldukça kendi insanına yeterice hizmet ediyor ama bazı muhalefetler yüzünden insanımızı yanıltabiliyor. kürt vatandaşta türkiyede yaşıyor lazda ermenide devlet eşit davranmalı. Size bir örnek Rehabilistasyon yabancı türkçesi iyileştirme.. kongre yabancı türkçesi kurul... televizyon yabancı türkçesi göstermek. baye yabancı türkçesi güle güle yani bu diller bizim değil. önce buna dikkat etmeliyiz.. türkçemizi değiştirenler bizleriz o zaman bizim vatandaşımız olan kürtlere saygınız olsun. yayınlanacak tv pkk nin propagandasını degil kürt halkına yönellik olacak heralde devlet kendi tv si ile pkk yanlı yayın yapmaz devlet bütün dillere ve dinlere eşit mesafede olmak zorundadır. Devletin resmi dili TÜRKÇE dir.
|
|
|
#39 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1242
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Saygılar...
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2230
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Resmi dil Türkçe Bunun dışında resmi işlemler dışında insanların kendi dillerini konuşması bu ülkeyi bölmez birleştirir Ne Mutlu Türkiye liyim diyenlere
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|