Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 07.01.2009, 21:40   #31
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1340 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: TRT 6

Taviz taviz doğurur.Ve böyle bir meselede en son taviz ne olur onu hepimiz biliyoruz..

Ben Lazım...TRT 7 yi isterim..
Ben Çerkezim..TRT 8 i isterim..
Ben Arabım ...TRT 9 u da bana verin bari....

Bunun ırkçılıkla alakası yok..Kafatasçılıkla hiç alakası yok..
Evet ırkı için savaşan benden değildir diyor..
Irkı için savaşan kim belli..

Kimileri de demiş ki Cumhuriyetin ilk yıllarında olsa imiş imiş..
Cumhuriyetten önce Kürt devleti kurmak isteyen cemiyetlerden haberiniz yok galiba..Yani bu sevda azınlık olduk,bizi ezdiler diye ortaay çıkan bir sevda değil..Cumhuriyetten daha yaşlı bir sevda..
ABD devlet matbbaasının 1939'da bastırdığı dünya atlasında Kürdistan diye bir ülkenin varlığından haberiniz yok galiba..
Bunu bu kadar basit bir ayrımcılığın sonucuolarak göremeyiz..Bu belki yüz belkei daha yaşlı bir sevda
Alt 07.01.2009, 21:43   #32
yerliturkuaz
Usta Yiğido

yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yerliturkuaz Şuan yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
Yeti: Bloody Orca Slap Champion!
Tecrübe Puanı: 864 yerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblick

Ab isteyenler alın eserinizle gurur duyun! Nedir bu kardeşim senelerdir bu ülkede herkes kardeşce beraber yaşadı son yıllarda sırf aB'ye girmek için bunlar yapılmaz yapılmamlı

Bu devletin tek bir dili tek bir bayrağı tek bir yönetim şekli vardır bir devlet televizyonu bunu yapıyorsa Anayasayı çiğnemiş demektir suç işlemiş demektir.

Alın işte size bir Ergenokon daha bunları da yargılayın da göreyim!.....

Sevmek yürek işidir yüreğin yoksa sen niye yaşıyorsun?
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 07.01.2009, 21:48   #33
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1242 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
yerliturkuaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ab isteyenler alın eserinizle gurur duyun! Nedir bu kardeşim senelerdir bu ülkede herkes kardeşce beraber yaşadı son yıllarda sırf aB'ye girmek için bunlar yapılmaz yapılmamlı

Bu devletin tek bir dili tek bir bayrağı tek bir yönetim şekli vardır bir devlet televizyonu bunu yapıyorsa Anayasayı çiğnemiş demektir suç işlemiş demektir.

Alın işte size bir Ergenokon daha bunları da yargılayın da göreyim!.....
Asıl sen dikkat et kardeş hazır Sivas'a sıçramışken soruşturma seni de almasınlar muhalifsin diye

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 07.01.2009, 21:59   #34
yerliturkuaz
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 864 yerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblick

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Asıl sen dikkat et kardeş hazır Sivas'a sıçramışken soruşturma seni de almasınlar muhalifsin diye
Gelsin alsınlar bizi abi be başımız dik alnımız ak hiçbişey yapamazlar bana...

yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 07.01.2009, 22:12   #35
yerliturkuaz
Usta Yiğido

Dış güçler çok iyi biliyorlar Türkleri sadece içerden bölebileceklerini saolsunlar bizimkilerde çok yardımcı oluyorlar bu konuda ee napsınlar Amerikan sevdası başka oluyor biz bilemiyoruz!

Sonumuz hayrola ben iyi görmüyorum ya Yugoslavya!nın düştüğü duruma düşeceğiz gibime geliyor umarım böyle olmaz....

Alt 08.01.2009, 00:22   #36
58_yıldızeli_58
Yeni Yiğido
NO AVATAR

58_yıldızeli_58 Şuan 58_yıldızeli_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.11.2010 16:28

Tecrübe Puanı: 0 58_yıldızeli_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
kronick Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu bu sınırlarda yaşadığın için öncelikle Türk olduğunu özümsemek lazım Bu ülkede laz laz olarak yaşıyor, çerkez çerkez olarak kimsenin sorunu yok Ama okullara dil olarak eklensin, yok efendim tv kanallarımız olsun, yok efendim şu olsun bu olsun. Elini veren kolunu kurtaramaz sonra
Kardeş olan her defasında gözüne gözüne köken sokmaz. Bunu yapan bir kere kardeş görmemiş ki beni !
kardeşim diyen kardeş kardeş yaşamaz mı, birlik içinde?
çok doğru soluyosun nıe çerkez i lazı demıo devlet kuralım bayrak cıkaralımda bu kurtler dio 2. sınıf ınsan muamelesıde yapılmıyo aynı hastaneye gıdıo ucret vermıo ay kömürü yakıo aynı erza alıo ücretsız yedi cana geri pislıyo türkiye cumhurıyeti bölünemez devlet içine devlet olmaz hemserımm c.C.c
58_yıldızeli_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 05:38   #37
Efe Cemil Şeker
Yiğido

Efe Cemil Şeker - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Efe Cemil Şeker Şuan Efe Cemil Şeker isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 09.10.2009 12:25

Tecrübe Puanı: 688 Efe Cemil Şeker FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Kürtler bu ülkede azınlık değil bizatihi milletin asli unsurdur. Bakınız Lozan antlaşması azınlık olarak gayri müslimleri saymıştır. Çanakkale de Kürt,Türk,Çerkez koyun koyuna yatmaktadır. Kürtler Anadoluda Türklerden daha eskidir ve 1000 yıldır Tük-Kürt kardeşçe bu topraklarda yaşıyordu. Bir çoğumumuzun duasında ismini telefuz ettiğimiz Evliya Kürt kökenlidir. İstanbul'un fethinde Türk-Kürt demeden bir ideal uğruna savaşmıştır.

1000 Yıldır sorun çıkmayan bu topraklarda ne olmuştur ki son 80 yılda Kürt isyanları başlamıştır ? Son 25 Yılda bölücü terörle uğraşmaktayız, üç beş çapulcu diyenler şimdi nerde, koca bir halkı karda yürürken kart kurt ses çıkardığı için Kürt denmiştir diye rencide edenler şimdi nerede ? Kutsal Devlet anlayışını zihinlere sokanlar ve Kutsal devleti yöneten Kutsallar şimdi nerede ?

Millet olma bilinci yok ettiler. Sağ-sol, Alavi-Sunni, Kürt-Türk, Laik-AntiLaik, İlerici-Gerici gibi sanal ve gayri samimi ayrımlarla milletin temelini dinamitlediler. Güneş Dil Teorisi, Saf Dil bilmem neyi derken geldiğimiz noktada 250 kelimelik nesiller, tepeden inme devrimler, sürekli kesilen demokrasi arayışı, bir türlü yapamadığımız milli ekonomi, tüketici konumundan üretici konumuna geçemeyişimiz v.s v.s v.s

Eşitlik adalet değildir ancak adalette eşitler arasında güdülür. Anadilini öğrenmek, anadilinde televizyon izlemek, müzik dinlemek en az yaşama hakkı kadar kutsaldır. Yasaklamalar sadece fikirleri kökleştirir ve vazgeçilmez haline getirir.

Türkiye'de Kürtçe yayın yapan bir televizyon olması kimseyi rahatsız etmemelidir. Bu işin ilk etapta devlet eliyle yapılması mecburiyetten kaynaklanıyordu ancak bir an önce bu işletme özelleştirilmeli.

Bu arada Çerkezlerde TRT7'yi talep edebilir. Bu yöndeki istek gittikçe artıyor ...
Alt 08.01.2009, 12:03   #38
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2230 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

1. TRT'nin Kürtçe yayınına olanak tanımak için Meclis'teki yasa tasarısına yeni bir hüküm eklenmesinden vazgeçildi. "TRT farklı dil ve lehçelerde yayın yapabilir" hükmü yasa tasarısından çıkarılırken, 'teknik' bir çözüm bulundu. Uluslararası yayın yapacak yeni kanalda, izleyicilerin yayını farklı dillerden dinleyebilme olanağı olacak. Uydu alıcısından seçilebilecek diller arasında Kürtçe, Farsça ve Arapça bulunacak..

bir zamanlar kürtleri dışlayan zihniyet pkk nın doğmasına sebebiyet vermiştir baktılarki pkk bitiyor yeni bir kışkırtmaca takdiği ama biz inanan müslümanlar ...

biz inanan müslümanlar olrak bu tuzağa düşmeyeceğiz sabırla Allaha sığınacağız. her şeyin Maliki

baş örtüsüne özgürlük isterken, kürtlere "rahat bir tarafınamı batıyor, daha ne istiyorsun" diyemem,

türkçenin başka ülkelerde kullanılmasına destek verirken, türkçe olimpiyatlarında içim ürperirken, kürtçe yok olsun diyemem,

"beni de dinleyin, benim de bu ülkeden taleplerim var, şeriatçı diye yaftalamayın" derken, kürtlerin hakları diye söze başlayanı, terörist diye yaftalayamam,

dinimi yaşamama engel olan karşı taraftaki zalimlerin suratına tükürürken, benle aynı tarafta olan zalimlere alkış tutamam(zira bende türküm)

çünkü ben dürüst, tutarlı ve demokrat olmazsam acı çekerim. kolayı seçemem, "türküm, yaşasın türkçe, fenerbahçeliyim, yaşasın galatasaraylıyım, sünniyim, yaşasın sünnilik, geri kalanlar boş ver gitsin" diyemem.

TRT olarak nasıl azda olsa Engellilere vs yer veriyorsa bizim vatandaşımız olan kürtlere de yer verilmelidir.

hükümet oldukça kendi insanına yeterice hizmet ediyor ama bazı muhalefetler yüzünden insanımızı yanıltabiliyor.

kürt vatandaşta türkiyede yaşıyor lazda ermenide devlet eşit davranmalı.

Size bir örnek

Rehabilistasyon yabancı türkçesi iyileştirme..

kongre yabancı türkçesi kurul...

televizyon yabancı türkçesi göstermek.

baye yabancı türkçesi güle güle

yani bu diller bizim değil.

önce buna dikkat etmeliyiz..

türkçemizi değiştirenler bizleriz o zaman bizim vatandaşımız olan kürtlere saygınız olsun.

yayınlanacak tv pkk nin propagandasını degil kürt halkına yönellik olacak heralde devlet kendi tv si ile pkk yanlı yayın yapmaz devlet bütün dillere ve dinlere eşit mesafede olmak zorundadır. Devletin resmi dili TÜRKÇE dir.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 12:33   #39
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1242 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
1. TRT'nin Kürtçe yayınına olanak tanımak için Meclis'teki yasa tasarısına yeni bir hüküm eklenmesinden vazgeçildi. "TRT farklı dil ve lehçelerde yayın yapabilir" hükmü yasa tasarısından çıkarılırken, 'teknik' bir çözüm bulundu. Uluslararası yayın yapacak yeni kanalda, izleyicilerin yayını farklı dillerden dinleyebilme olanağı olacak. Uydu alıcısından seçilebilecek diller arasında Kürtçe, Farsça ve Arapça bulunacak..

bir zamanlar kürtleri dışlayan zihniyet pkk nın doğmasına sebebiyet vermiştir baktılarki pkk bitiyor yeni bir kışkırtmaca takdiği ama biz inanan müslümanlar ...

biz inanan müslümanlar olrak bu tuzağa düşmeyeceğiz sabırla Allaha sığınacağız. her şeyin Maliki

baş örtüsüne özgürlük isterken, kürtlere "rahat bir tarafınamı batıyor, daha ne istiyorsun" diyemem,

türkçenin başka ülkelerde kullanılmasına destek verirken, türkçe olimpiyatlarında içim ürperirken, kürtçe yok olsun diyemem,

"beni de dinleyin, benim de bu ülkeden taleplerim var, şeriatçı diye yaftalamayın" derken, kürtlerin hakları diye söze başlayanı, terörist diye yaftalayamam,

dinimi yaşamama engel olan karşı taraftaki zalimlerin suratına tükürürken, benle aynı tarafta olan zalimlere alkış tutamam(zira bende türküm)

çünkü ben dürüst, tutarlı ve demokrat olmazsam acı çekerim. kolayı seçemem, "türküm, yaşasın türkçe, fenerbahçeliyim, yaşasın galatasaraylıyım, sünniyim, yaşasın sünnilik, geri kalanlar boş ver gitsin" diyemem.

TRT olarak nasıl azda olsa Engellilere vs yer veriyorsa bizim vatandaşımız olan kürtlere de yer verilmelidir.

hükümet oldukça kendi insanına yeterice hizmet ediyor ama bazı muhalefetler yüzünden insanımızı yanıltabiliyor.

kürt vatandaşta türkiyede yaşıyor lazda ermenide devlet eşit davranmalı.

Size bir örnek

Rehabilistasyon yabancı türkçesi iyileştirme..

kongre yabancı türkçesi kurul...

televizyon yabancı türkçesi göstermek.

baye yabancı türkçesi güle güle

yani bu diller bizim değil.

önce buna dikkat etmeliyiz..

türkçemizi değiştirenler bizleriz o zaman bizim vatandaşımız olan kürtlere saygınız olsun.

yayınlanacak tv pkk nin propagandasını degil kürt halkına yönellik olacak heralde devlet kendi tv si ile pkk yanlı yayın yapmaz devlet bütün dillere ve dinlere eşit mesafede olmak zorundadır. Devletin resmi dili TÜRKÇE dir.
Bunu nasıl yaptınızda dine bağladınız anlamadım yani, bu konu ile müslümanlığımız birbirinden farklı konular,bir şekilde siyasetin pisliğinin içerisine sokuyorsunuz dinimizi. Kimse başörtüsü takıyor diye kimseyi Şeriatçı diye yaftlamıyor, Anayasal olarak eşit olan 3 tane Cumhurbaşkanı çıkartmış 3 dönem önce Genelkurmay başkanı çıkartmışken kimse Kürtlerin Hakları diye söze başlayamaz zira herkes eşittir bu ülkede. Ayrımcılık yapılamaz, eğer halkımızın sadece bir kesimine yönelik böyle bir çalışma yaparsanız halkınızı oluşturan unsurlar arasında ayrım yapıyorsunuz demektir, hele bu insanların bir kısmı bölücüyse "TRT 6 ile 20 yıldır verilen mücadelemizin sonucunda dilimizi kabul ettikler, bu mücadele böyle devam ederse, yakında bu topraklarında adını kabullenecekler” gibi cümlelerde çıkar ağızlarından çünkü el verilmiştir kolu geri alamayacaksınızdır. Ben ulus devlet bilincinde olmasam ve bir Çerkez olsam çoktan ayaklanmıştım ben de TRT7 isterim diye bakalım nasıl altından kalkardı o zaman saygı değer (!) iktidarımız.

Saygılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 12:51   #40
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2230 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
kronick Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bir ülkenin bir dili olur. Başka etnik diller kullanılsada devlet dili tektir. Derslerde, televizyonlarda farklı farklı diller ülkede gruplaşma yapar. Birliği bozar. Bu tv izleyen artık Türkçe öğrenmeye gerek duyar mı? Hayır. İki gün sonra derki eee ben Türkçe bilmiyorum doktora gidiyorum anlamıyor, ölüyoruz bu yüzden. Kürt doktor Kürtçe hastane olsun. Oldu onada kabul. Sonra ee ben kürtçe okullar, kürtçe gazeteler, kürtçe hizmet veren hizmet alanları, kamuda kürtçe konuşan memurlar istiyorum. Oldu onada tamam Sonra denir ki eee madem bu kadar farklıyız siz şu toprakları bize verin biz bağımsız ülke istiyoruz, kendimize ait bayrak istiyoruz. Onada oldu tamam Yahu o çok hayranı olduğunuz Avrupa ülkelerinde, Amerika'da kaç etnik köken var biliyor musunuz? Kaçının etnik tvsi görülmüş, kaçı okulda etnik dilinin dersini görmüş? Hangi ülkede farklı farklı dillerle tvler, farklı farklı dillerde hayat süren bir halk görülmüş?
Evet Türkiye nin resmi dili Türkçe Devlet dili tektir Türkçe Televizyonlarda farklı diller neden guruplaşma yapın ki neden birliği bozssun ki Türkçe zaten okullarda veriliyor neden Türkçe öğrenmesinler ki evet mesela Almanya Türk ler muayeneye gittiklerinde tercüman vasıtasıyla anlaşıyorlar neden Türkiye de olmasın ki Kuzey Irak da Türkçe Arapça Kürtçe diller serbest neden burda olmasın ki toprak talebi olan eline silah alıp dağa çıkıyor onuda bu ülkenin Askeri gereken cevabı veriyor Amerika da Avrupada bütün etnik kökenlerin televizyonlkarı var
Resmi dil Türkçe
Bunun dışında resmi işlemler dışında insanların kendi dillerini konuşması bu ülkeyi bölmez birleştirir
Ne Mutlu Türkiye liyim diyenlere

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)