Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Köşe Yazıları
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Köşe Yazıları Köşe Yazarlarının Yazıları

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 22.04.2009, 00:05   #31
Kardelencicegi
Navigator

Kardelencicegi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kardelencicegi Şuan Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 5466 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick
Standart Cevap: Laikliği Nasıl Çiğnedim ?

Alıntı:
barikat58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
kimse laik olan dinsizdir demedi ki abla
Basörtüsüne karsi bir laiklik istemiyorum.

Ben basimida kapatip Ülkemide Atatürkü´de SEVENLEDENIM.
Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.04.2009, 00:08   #32
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 18:19

Tecrübe Puanı: 2202 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Kardelencicegi Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Basörtüsüne karsi bir laiklik istemiyorum.

Ben basimida kapatip Ülkemide Atatürkü´de SEVENLEDENIM.
bende aynı şeyleri istiyorum abla
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.04.2009, 00:09   #33
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Günümüzde laiklik başörtüsüne İslama müslümana karşı olmak demektir.
Alt 22.04.2009, 00:13   #34
Kardelencicegi
Navigator

Kardelencicegi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kardelencicegi Şuan Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 5466 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

HER AZAP MANEVİYATTA BİR BASAMAKTIR.

Müslümanım diyen o kadar Millet,
İslam gözüyle dönüp kendine bir baksa,esir mi düşerdi Mescid-i Aksa?

Alt 22.04.2009, 01:17   #35
Siyahnur
Usta Yiğido

Siyahnur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Siyahnur Şuan Siyahnur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.09.2013 01:22

Tecrübe Puanı: 782 Siyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOKSiyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOK

Türkiye'deki laiklikle ilgili olarak söylenebilecek cok sey var...Hic ugrasmicam.

Bu yüzden bazen Tr de yasamadigim icin sükrediyorum!
Alt 22.04.2009, 11:14   #36
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2177 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Bakın ALİ BULAÇ ne diyor..

Başörtüsünün laikliğe aykırı olduğu iddiası keyfî bir yorumdur. Aksine laiklik başı örtme hakkını korur. Laiklik; "din-devlet ayrılığı" çerçevesinde "nizami/hiyerarşik bir din adamları sınıfı"nın, bu sınıfa mensup olmayanlar (laikler) üzerindeki üstünlük iddiasını ve kilise benzeri bir dinî kurumun devlet üzerinde ayrıcalıklara ve yetkilere sahip olduğu fikrini reddeder. İslamiyet'te ne ruhban/din adamları sınıfı vardır ne camii kilisedir. İkincisi laiklik; aklın özgür kullanımını, dinî metinlerin yorumlanma serbestisini ve herkesin kendi aklı ve vicdani kanaatine göre din ve inanç seçip ona göre yaşamasını veya bir din içinde farklı yorumlara dayalı pratikleri yerine getirme hak ve özgürlüğünü garanti eder. İslam bakış açısından Kur'an ve Sünnet yoruma açıktır, içtihat serbesttir ve herkes mensup olduğu mezhebe göre yaşama hakkına sahiptir; isteyen mezhep değiştirebilir, bundan dolayı kınanamaz. Bunun yanında herhangi bir dine inanmayanlar da kendi seçimlerine göre yaşar, kimse onları inanmaya ve inananlar gibi yaşamaya zorlayamaz. "Dinde zorlama yoktur" ilkesi bunu gerektirir. Böyle olunca devlet bütün dinler, mezhepler, inançlar, felsefi görüş sahipleri ve kültürel gruplar karşısında eşit mesafede uzak durur veya yakın durur. Ama birini diğerlerine tercih etmez, birini "resmi din veya ideoloji" seçip diğerlerini dışlamaz. Birinin diğerlerinin üzerine baskı kurma teşebbüsüne mani olur.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.04.2009, 11:51   #37
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24

Tecrübe Puanı: 4527 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Arkadaşlar bakın Laik, Anti-laik gibi bir hava yaratılıyor herzaman bu tartışmalarda...
Sitede hiçkimse din karşıtı değildir sanırım, aynı zamanda Atatürk karşıtıda yoktur aramızda... Ben elimden geldiği kadar objektif bir yorum yapmaya çalışacağım...

Birkaç arkadaşımız "Bizde Atatürkçüyüz" diyor... Eğer öyle diyorlarsa öylelerdir buna sonuna kadar inanıyor ve güveniyorum ve sahte Atatürkçülerden dem vuruyorlar... Aynı sorundan bir Kemalist olarak bende rahatsızım... Atatürk diye diye Atatürk'ün yaptıklarını yıkan Generaller oldu bu ülkede... Şimdi yargılanmadan evlerinde resim yapıyorlar... Aynı zamanda Atatürkçüyüm diyip ülkenin altına dinamit koyan din bezirganlarıda oldu ve hala da var... Bu arkadaşlar sahte Atatürkçülerden ne kadar müzdariplerse aynı şekilde temiz Dinimizi Siyasetin pisliğine sokanlarıda görmeli sadece... Türkiye'de yıllarca ne türban sorunu tartışıldı ne laiklik... Neden??? Çünkü dini siyasetle kirletenler yoktu... Böyle bir ortam oluştuğunda yani dini siyasete bulaştıranlar, devlet mekanizmasıda kendi sistemini korumaya yöneldi... Sonra sert önlemler, 28 Şubat felan... Yani demem o ki Türban sorunundan ötürü canı sıkılan arkadaşlar Sahte Atatürkçülere bakarken birazda dini siyasetle kirletenleride görsün...

Aynı şekilde Atatürk adını kullanarak belli rantlar sağlayanlar var Atatürk, bunların Atatürkçülük adını kullanarak yaptıklarını görse asacağı adamlar olurdu bunlar... Benimle aynı görüşteki dostlarımda bu insanların varlığını görmeli ve temizlemelidir... İşte o zaman yeniden birlikte okuyabilen, Türkiye'yi omuz omuza geliştiren gençlerle dolu bir Türkiye yaratabiliriz... Her iki kesimde içindeki pislikler temizlemeli...

Benim bu konuda bir çözümüm var... Sonucunda hem başörtülerini gerçekten dini için takan kızlarımız okuyabilecekler (Kızların okuması erkeklerden daha önemli çocuklarımızı onlar eğitiyorlar çünkü ilk olarak) hem de dini siyasete alet edenler ayyuka çıkarılıp cezalandırılacaklar... Böylece ne gerçekten dinini yaşamak isteyenler haksız cezaya uğrayacaklar ne de siyasetle dinimiz kirletilmeyecek...

Bu hafta bir tartışma konumuz vardı... Türksolu dergisi... İşte onlar benim en büyük düşmanımdır... İrticacı, yobaz ve şeriatçılardan bile önce can düşmanlarımdır... Çünkü onlar gibi insanlar Türkiye'ye daha çok zarar veriyorlar... Bizim ideolojimizdekilerde bu insanları bulup cezalandırmalıdır...

Türban yasağının teknik olayına girmeyeceğim ancak ne yazık ki şu anki şartlar bu sorunun aşılması için uygun değil... Keşke olsa ve kaldırılsa bu yasak... Onu diyeyim, bir de bana ne olur AB'den felan örnek vermeyin bu konu ile ilgili... Ne onların şartları bizimki ile aynı ne de orada dini sembol yasağı yok değil, var... En önemliside kendi iç sorunlarımızı onlardan feyz alarak çözecek değiliz heralde... (sakın diğer konularda neden AB'den örnek alıyoruz o zaman demeyin zira imzamdanda göründüğü gibi ben ona da karşıyım)

Saygılar...
Teşekkürler kardeşim yazılması gerekenleri yazmışsın emeğine sağlık
Alt 22.04.2009, 11:59   #38
deniz kızı
Usta Yiğido

deniz kızı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

deniz kızı Şuan deniz kızı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.10.2009 08:57

Tecrübe Puanı: 771 deniz kızı FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

laiklik ve türkiye ikisi aynı cümle içinde kullanılamaz bence artık. laiklik nedir din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı olması. ama yıllardır ısrarla devlet işleri dinsel düşüncelerle yürütülüyor. şu an iktidardaki partinin başörtülü milletvekili ya da yakınları devlet toplantılarına katılamıyor. onlar katılsa diğer muhalefetteki açık kadınlar ve eşleri bu toplantıya katılmıyorlar.düşünüyorsunuz bi başörtüsü neden bu kıadar büyük bi sorun oluyor ben bi türlü cevap bulamıyorum. ben başörtülü değilim ama arkadaşlarıma destek veriyorum.
Alt 22.04.2009, 12:55   #39
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22

Tecrübe Puanı: 1189 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
İşte bu genelleme ve mantık bence yanlış CLEY... Bilirsiniz kimsenin düşüncesine tam anlamı ile %100 karşı çıkmam... Biryerlerden haklılık payı bulurum ama cümle gerçekten %100 yanlış bence...
Laiklik, laikliktir... Eskiden farklı şimdi farklı olamaz... Laiklik adın günümüzde yapılan uygulamalar neden geçmişte yapılmıyor... Yani GÜNÜMÜZDE değişmesinin nedenleri neler??? Demek ki devletin laik yapısını koruma güdüsü bundan önce tepki vermesini gerektirecek kadar sorun görmedi, şimdi görüyor... Herkes kendisine çekidüzen verirse bu sorunda kalmaz ortada... Ne dini değerleri sömürerek partiler oy istemelidir (CHP dahil, tabii 50 yıldan fazla zamandır başka zihniyetlerin yaptıkalrı da dahil) ne de devlet zalim olmalıdır...Bir başbakan alacak Tarikat Şeyhlerine Başbakanlıkta İftar yemeği verecek Laik Devlet Yapısı bunu engellemeyecek kusura bakmayın ama bu da mümkün değil...

Bu ülke kan ve candan önce sevgi ve namus üzerinde kurulmuştur... O bakımdan devlet halkına sevgiyle yaklaşmalı ama halkın bazı kesimleride gözünü açıp din tacirlerine papuç bırakmamalıdır...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.04.2009, 13:43   #40
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Çok yalnış bir tanımlama, Cley

1-Cumhuriyet Tarihi boyunca kim camiye gidemedi?

2-Kimin ibadet şekline karışıldı ?

3-Gidene, gitmeyene ibadetini edene etmeyenemi karışıldı?

4-Bundan çok değil 15 yıl öncesine kadar baş örtüsü diye bir problemmi vardı?

5-Müslüman ülkelere bakıldığında en çok camisi olana ülke konumuna Laik Cumhuriyet döneminde geçilmedimi?

6-Laiklikiğin diğer bir tanımıda demokrasidir.

7-Laiklik her inanışa eşit bakmaktır, kendi yönetim şekline hiç bir inanışın karışmasını istememektir, kendisine zarar vermeyecek bir şeye karışmamak demektir.

8- Lütfen kavram kargaşası ve yalnış tanımlama yapmayalım, ve dini siyasete alet edenlere karşı çıkalım, din içimizde, din ruhumuzda, din beynimizde, din gönlümüzde, din hiç kimsenin tekelinde değil Allahla kul arasındadır.

9-Başörtüsünü bayrak yapıp, siyasi çıkarlarına alet edene, onun üzerinden prim, rant, oy, çıkar sağlayanlara elbetteki karşı çıkmaktır laiklik.

10-Şuanda rahatça ve özgürce ibadedimizi yapabiliyorsak, kimsenin esareti altında yaşamıyorsak, bunu Türk Ulusuna canı pahasına silah arkadaşlarıyla kazanıp bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Türk Ulusuna en uygun görüp kurduğu Bağımsız Laik Türkiye Cumhuriyeti'ne borçluyuz.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)