Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.

Seçenekler Arama Stil
Alt 01.12.2009, 05:47   #31
Sabiha Serin
Usta Yiğido

Sabiha Serin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sabiha Serin Şuan Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.05.2014 18:16

Tecrübe Puanı: 878 Sabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekannt
Standart Cevap: Binbaşının Maaşı Çeteden

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kibrisli hocam olması gereken herkes özgürce girebilmeli ama olmuyor. Sivas orduevindeki kuaföre bile alınmadık annem ve kardeşim başörtülü diye
Ankara Çİğiltepe Askeri Lojmanları içerisinde bir pide kebap salonuna arkadaşımın kirli sakalı var diye alınmadık . Komutanları kızıyormuş askere...

Sayın cley

Sivas Orduevine bende giderim, Çiğiltepe Askeri Lojmanlarınada
giderim. Buralarda uygulanan kurallarıda gayet iyi bilirim.
Başı örtük cümlesini kullanmadan önce başın nasıl ve ne biçimde örtüldüğü önemlidir. Eğer eşarbı çenenin altında eskisi gibi normal bağlanırsa bu yasak değil.
Ama türban şeklinde sivri kafa ve filketeler ile bağlanırsa işte bu yasaktır ve yasak olmasıda bence çok normaldir. Eşarp örtmeye askeriye karşı gibi gösteriliyor bu asla doğru değildir. Eşarp örtmek var eşarp örtmek var.Askeri kurallarda türban yasaktır ve haklıdırlar. Şehit annesi törene gidemiyıormuş ne alaka bende o törenlerde çok bulundum. Eşarbı çenesinden bağlayıp adabına göre örtünen bir çok şehit annesi ve yakını o törenlerde vardı.
Lütfen başıörtüsünü genel olarak ele almayalım. Türban başka, eşarbı çeneden bağlamak daha başka. Askeriye asla başörtmeye eşarba karşı değil değil, türbana karşıdır.Tekrar vurguluyıorum ve bundada haklıdır.
Sayın Cley sizi tanımıyorum ama olsun iddia ediyorum, eğer askeri kimliğiniz var ise kardeşiniz ve anneniz eşarbı normal biçimde bağlasınlar buyurun benimle haberleşin Sivas orduevine hep birlikte gidelim bakalım içeri alacaklarmı almayacaklarmı. Söz çaylarınız benden olacak misafirim olunuz. Eşarpı çenenin altından bağlayanları alıyorlar, bu konuyu lütfen farklı algılayıp farklı anlatıpta Türk Silahlı Kuvvetlerini başıörtüklere karşı gibi göstermeyelim allah aşkına.
Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 01.12.2009, 13:34   #32
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2236 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Hayırlısı suçlular bir bir çıkıyor ama suçluları yakalayalım der suçsuz insanlara ne olacak oda ayrı mesele iddanameyi zaten şahitlerle hazırlanan birşeydir.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 01.12.2009, 14:28   #33
Siyahnur
Usta Yiğido

Siyahnur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Siyahnur Şuan Siyahnur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.09.2013 00:22

Tecrübe Puanı: 840 Siyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOKSiyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Almanya´da sakallı polis memurları, başörtülü memureler, bıyıklı ve uzun saçlı öğretmenler, doktorlar ve subaylar var. Şekilcilik sadece gelişmemiş yada gelişmekte olan ülkelerde ön planda. Aslında bu onlar gibi düşünmeyenlerin kendi vatanında garip olduğunu gösteriyor. Örtü benim, inanç benim, baş benim, ister çene altından bağlarım, ister çene üstünden, kime ne?

Salih Memecan´in karikatürü anlatiyor "meseleyi"...

Garib memleket , vesselâm.

Alt 01.12.2009, 14:32   #34
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.06.2026 21:25

Tecrübe Puanı: 1393 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

bir filkete neleri değiştiriyormuş..
Alt 01.12.2009, 14:34   #35
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1346 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Sabiha Serin Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sayın cley

Ama türban şeklinde sivri kafa ve filketeler ile bağlanırsa işte bu yasaktır ve yasak olmasıda bence çok normaldir. Eşarp örtmeye askeriye karşı gibi gösteriliyor bu asla doğru değildir. Eşarp örtmek var eşarp örtmek var.Askeri kurallarda türban yasaktır ve haklıdırlar. Şehit annesi törene gidemiyıormuş ne alaka bende o törenlerde çok bulundum. Eşarbı çenesinden bağlayıp adabına göre örtünen bir çok şehit annesi ve yakını o törenlerde vardı.
.
Çenenin altından bağlamayanlar adabsız mı bağlamış oluyor?
Alt 01.12.2009, 14:37   #36
sivaslıgenç
Usta Yiğido

sivaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıgenç Şuan sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.03.2016 23:42

Tecrübe Puanı: 944 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Herkes ne rütbe, makam ve seviyede olursa olsun eğer bir suç işliyorsa cezasını çekmeli... Ama yinede 1 "omzu kalabalık" yüzünden tüm topluluğa hakarete varacak tabirler kullanılmamalı, zira en küçük düşünce ile bizi onlar koruyorlar... Birazcık ama birazcık saygılı olunmalı, TSK ile ilgili kötü haber çıktığında sanki o haberi bekler gibi hemen vurulmamalı gavura vurur gibi...
Tsknın yaptığı her yanlışta ,Tskyı eleştirenleri , Tsk yıpratılıyor die susturmaya çalışırsak işimiz var.
Tsk yı yönetenlerde insan onlarda hata yapar ve cezalarınıda cekmeliler.
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 01.12.2009, 14:39   #37
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1491 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

2007 de 87/3 tertiplerin yemin töreninde, Hatay Serinyol 121. Eğitim Alayı'ında birçok başıörtülü asker akrabalarının bulunduğu gibi yemin töreni dışında ziyarete gelen başı kapalı ziyaretçilerin nizamiyeden içeri girdiğine bizzat şahit oldum...

Ha sakallı bıyıklı bilmem neli ziyaretçileri almıyorlar kardeşim (bu sakalın şekli şemali görünüşü ne olursa olsun)...
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 01.12.2009, 14:51   #38
seva
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 2236 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
YILDIRIM Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
2007 de 87/3 tertiplerin yemin töreninde, Hatay Serinyol 121. Eğitim Alayı'ında birçok başıörtülü asker akrabalarının bulunduğu gibi yemin töreni dışında ziyarete gelen başı kapalı ziyaretçilerin nizamiyeden içeri girdiğine bizzat şahit oldum...

Ha sakallı bıyıklı bilmem neli ziyaretçileri almıyorlar kardeşim (bu sakalın şekli şemali görünüşü ne olursa olsun)...
Bu ne be ABD nin yıllar önce siyah beyaz kavgasına çevirdiniz Allah sonumuzu hayır etsin....

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 01.12.2009, 14:55   #39
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1491 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

"kavga" "Kürt Açılımı" diyesi geliyor insanın.. "kavga" kelimesini duyunca artık...

Şimdi çıkıp diyecekler ki "Metin konuyu saptırıyorsun" Konu sapmış zaten...
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 01.12.2009, 15:02   #40
seva
Usta Yiğido

Alıntı:
YILDIRIM Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
"kavga" "Kürt Açılımı" diyesi geliyor insanın.. "kavga" kelimesini duyunca artık...

Şimdi çıkıp diyecekler ki "Metin konuyu saptırıyorsun" Konu sapmış zaten...
Evet saptırıyorsun...

CANDA ÖZÜR OLMAZ...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)