29.12.2012, 01:33 | #411 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5461
|
Cevap: Günün hikayesi
Günün Hikayesi ... Günün Hikayesi ... Şehrin en modern kreşine bebeğiyle birlikte gelen genç kadın, masasının üzerindeki süslü yazıdan müdür olduğu anlaşılan adama: — Çocuğumu buraya vermek istiyorum, dedi. Duyduğuma göre en bilimsel bakım sizinki imiş. Müdür bey, hafifçe kasılarak: — Doğru duymuşsunuz, dedi. Baştan sona herşeyimiz öyledir. Genç kadın, duyduklarından çok mutlu olmuştu. Bebeği göstererek: — Bilimsellik gerçekten de güzel şey, dedi. Bu haylazı uslandırır inşallah. Müdür bey, annesinin kucağında kıpırdanan yavruya göz gezdirip: — Kız herhalde, öyle değil mi? dedi. Yaşı da birbuçuk iki olmalı. Kadın: — Evet evet, tam üstüne bastınız, diye atıldı. Akıllanmaya başladığı için fazla ilgi bekliyor. Sosyal bir insan olduğum için eve bağlanmak mahvetti beni. Müdür, bazı evraklar çıkartarak: — Anlaşmayı aylık dönemler hâlinde yapıyoruz, dedi. Bu daha bilimsel oluyor. Ücreti de peşin vermeli ve kâğıtta yazılan şartları kabul etmelisiniz. Genç kadın, adamın uzattığı kâğıdı inceleyip: — Para önemli değil, dedi. Hemen takdim ederim. Fakat en alt satırı anlamadım. Adam, koltuğundan doğrularak: — Haa!... Evet, o çok önemli, dedi. Bir giyim eşyanızı istiyoruz. Kazak veya hırkanız olabilir. — Hırka mı? diye afalladı kadın. O da nereden çıktı? Müdür Bey, büyük bir ciddiyetle: — Sadece bilimsel bir netice efendim, dedi. Sadece bilimsel. Uyurken bebeklere onları örtüyoruz. Anne kucağı gibi oluyor da..
|