Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Gümüşdere'lilerin sohbet alanı. - Sayfa 457 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas Rehberi > Sivas Belediyeleri > Gümüşdere Belediyesi
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 19.01.2010, 22:00   #4561
mehmetacik58
Usta Yiğido

mehmetacik58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mehmetacik58 Şuan mehmetacik58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.12.2011 21:28

Tecrübe Puanı: 699 mehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISImehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISImehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISImehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: GÜMÜŞDERE'LİLERİN SOHBET ALANI

BİZİM KÖYÜN İNSANLARI BU AKILDA GİDERSE DAHA BAŞLARINA(MIZA) ÇOK ŞEYLER GELİR.ŞU BELEDİYEYİ NE ZAMAN RANT KAPISI OLMAKTAN KURTARIR HİZMET İÇİN KULLANMAYA BAŞLARSAK O ZAMAN BİZ BU BELALRDAN KURTARABİLİRİZ.YOKSA HALİMİZ ORTADA
mehmetacik58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı mehmetacik58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 19.01.2010, 22:31   #4562
mehmetacik58
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 699 mehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISImehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISImehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISImehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISI

Hakan Gülbahar 12 Ağustos 2009, 20:53 Yanıtla
Yolda karşılastığımızda ezan okunuyordu.
-"Gel seni camiye götureyim" dedim. "Bugün cuma biliyorsun."
-"Sende benim camiye gitmedigimi biliyorsun."dedi.
-"Biliyorum ama sebebini gerçekten merak ediyorum."
-"Ne bileyim,olmuyor işte. Hem pantolonumun ütüsü bozulup,dizleri cıkar diye endişe ediyorum."dedi.
Gayri ihtiyari gülmeye başladım.
-"Herhalde şaka yapıyorsun. Bunun icin cami terk edilir mi?
-"Ciddi söylüyorum. Giyimime ve özellikle yeşile düşkün olduğumu bilirsin."dedi.
Gerçekten de öyleydi. Giydiği birbirinden güzel elbiseleri; mutlaka yeşilin bir başka tonundan seçer ve her zaman ütülü tutardı.
-"Peki" dedim. "Hayatında hiç camiye gitmedin mi?"
-"Çocukken dedemle birkaç kere gitmiştim. Hem o yaşlarda dizlerimin aşınacak diye herhalde endişe etmiyordum. Fakat artık camiye gidebileceğimi zannetmiyorum."
Söyledikleri beni son derece şaşırtmış ve bu konuyu açtığıma pişman etmisti. Daha sonra tokalaşıp ayrıldık. Onunla konuşmamızdan iki ay sonra; kendisinin camide olduğunu söylediler.Hemen gittim. Bahcedeki namaz saflarının en önünde duruyordu ve yine yeşiller vardı üzerinde . Yavasca yanına yaklaştım ve Kısık bir sesle:
"Hani camiye gelmiyecektin ?" dedim
Hiç sesini çıkartmadı. Çünkü musalla taşının üzerinde, yeşil örtülü bir tabut içinde yatıyordu...
mehmetacik58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.01.2010, 22:37   #4563
mehmetacik58
Usta Yiğido

BİZİM KÖYÜN İNSANLARI BU AKILDA GİDERSE DAHA BAŞLARINA(MIZA) ÇOK ŞEYLER GELİR.ŞU BELEDİYEYİ NE ZAMAN RANT KAPISI OLMAKTAN KURTARIR HİZMET İÇİN KULLANMAYA BAŞLARSAK O ZAMAN BİZ BU BELALRDAN KURTARABİLİRİZ.YOKSA HALİMİZ ORTADA

Bir zamanlar Afrika daki bir ülkede hüküm süren bir kral vardı. Kral, daha çocukluğundan iitbaren arkadaş olduğu, birlikte büyüdüğü bir dostunu hiç yanından ayırmazdı. Nereye gitse onu da beraberinde götürürdü.

Kralın bu arkadaşının ise değişik bir huyu vardı. İster kendi başına gelsin ister başkasının, ister iyi olsun ister kötü, her olay karşısında hep aynı şeyi söylerdi:
-Bunda da bir hayır var!
Bir gün kralla arkadaşı birlikte ava çıktılar. Kralın arkadaşı tüfekleri dolduruyor, krala veriyor, kral da ateş ediyordu. Arkadaşı muhtemelen tüfeklerden birini doldururken bir yanlışlık yaptı ve kral ateş ederken tüfeği geriye doğru patladı ve kralın baş parmağı koptu.

Durumu gören arkadaşı her zamanki her zamanki sözünü söyledi:
-Bunda da bir hayır var!

Kral acı ve öfkeyle bağırdı:
-Bunda hayır filan yok! Görmüyor musun, parmağım koptu? Ve sonra da kızgınlığı geçmediği için arkadaşını zindana attırdı.
Bir yıl kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bölgede birkaç adamıyla birlikte avlanıyordu. Yamyamlar onları ele geçirdiler ve köylerine götürdüler. Ellerini, ayaklarını bağladılar ve köyünz meydanına odun yığdılar. Sonra da odunların ortasına diktikleri direklere bağladılar.
Tam odunları tutuşturmaya geliyorlardı ki, kralın başparmağının olmadığını farkettiler. Bu kabile, batıl inançları nedeniyle uzuvlarından biri eksik olan insanları yemiyordu. Böyle bir insanı yedikleri takdirde başlarına kötü olaylar geleceğine inanıyorlardı. Bu korkuyla, kralı çözdüler ve salıverdiler. Diğer adamları ise pişirip yediler.

Sarayına döndüğünde, kurtuluşunun kopuk parmağı sayesinde gerçekleştiğini anlayan kral, onca yıllık arkadaşına reva gördüğü muameleden dolayı pişman oldu. Hemen zindana koştu ve zindandan çıkardığı arkadaşına başından geçenleri bir bir anlattı.
-Haklıymışsın! dedi. Parmağımın kopmasında gerçekten de bir hayır varmış. İşte bu yüzden, seni bu kadar uzun süre zindanda tuttuğum için özür diliyorum.Yaptığım çok haksız ve kötü birşeydi.

-Hayır, diye karşılık verdi arkadaşı. Bunda da bir hayır var.
-Ne diyorsun Allah aşkına?diye hayretle bağırdı kral. Bir arkadaşımı bir yıl boyunca zindanda tutmanın neresinde hayır olabilir?

-Düşünsene, ben zindanda olmasaydım, seninle birlikte avda olurdum, değil mi? Ve sonrasını düşünsene

HERŞEYDE VARDIR BİR HAYIR

Bir terzi Allah dostlarından birine sorar:
-Peygamberimizin, "Allahü teâlâ, günahkâr kulunun tövbesini, canı gargaraya gelmeden kabul eder" hadis-i şerifi hakkında ne buyurursunuz?
Cevap vermeden o kimseye sorar mubarek zat.

- Mesleğin nedir?
-Terziyim, elbise dikerim.
-Terzilikte en kolay şey nedir?
-Makası tutup, kumaş kesmektir.
-Kaç senedir, bu işi yaparsın?
-Otuz senedir.
-Canın gargaraya geldiği zaman kumaş kesebilir misin?
-Hayır, kesemem!
-Bir müddet zahmet çekip, öğrendiğin ve otuz sene kolaylıkla yaptığın bir işi, o zaman yapamazsan, ömründe hiç yapmadığın tövbeyi o zaman nasıl yapabilirsin? Bugün gücün yerinde iken tövbe et! O zaman belki yapamazsın, buyurdu.

Hakan Gülbahar 12 Ağustos 2009, 20:53 Yanıtla
Yolda karşılastığımızda ezan okunuyordu.
-"Gel seni camiye götureyim" dedim. "Bugün cuma biliyorsun."
-"Sende benim camiye gitmedigimi biliyorsun."dedi.
-"Biliyorum ama sebebini gerçekten merak ediyorum."
-"Ne bileyim,olmuyor işte. Hem pantolonumun ütüsü bozulup,dizleri cıkar diye endişe ediyorum."dedi.
Gayri ihtiyari gülmeye başladım.
-"Herhalde şaka yapıyorsun. Bunun icin cami terk edilir mi?
-"Ciddi söylüyorum. Giyimime ve özellikle yeşile düşkün olduğumu bilirsin."dedi.
Gerçekten de öyleydi. Giydiği birbirinden güzel elbiseleri; mutlaka yeşilin bir başka tonundan seçer ve her zaman ütülü tutardı.
-"Peki" dedim. "Hayatında hiç camiye gitmedin mi?"
-"Çocukken dedemle birkaç kere gitmiştim. Hem o yaşlarda dizlerimin aşınacak diye herhalde endişe etmiyordum. Fakat artık camiye gidebileceğimi zannetmiyorum."
Söyledikleri beni son derece şaşırtmış ve bu konuyu açtığıma pişman etmisti. Daha sonra tokalaşıp ayrıldık. Onunla konuşmamızdan iki ay sonra; kendisinin camide olduğunu söylediler.Hemen gittim. Bahcedeki namaz saflarının en önünde duruyordu ve yine yeşiller vardı üzerinde . Yavasca yanına yaklaştım ve Kısık bir sesle:
"Hani camiye gelmiyecektin ?" dedim
Hiç sesini çıkartmadı. Çünkü musalla taşının üzerinde, yeşil örtülü bir tabut içinde yatıyordu...

adamın biri çölde tek başına yola koyulmuş giderken lanetlik şeytanda insan kılıgına bürünerek ardından yetişir ve kendisine yok arkadaşlığı teklif eder.adam ile şeytan yollarına devam ederlerken vakit bir hayli ilerler.aksam olur gün batar, sabah olur gün doğar.lanetlik şeytanın kafası önemli bir noktaya takılır.bakar ki adam ne sabah ,ne öğlen, ne ikindi ne akşam nede yatsı namazı kılar.artık çok yol yürümekten yoruldukları için bir yerde konaklamak üzereyken şeytan ayrılarak koşmaya başlar.şaşırıp kalan adam ardından 'nereye gidiyorsun beni burda yanlızmı bırakacaksın 'diye seslenir.bunun üzerine şeytan durarak adama şu ibret dolu cevabı verir.(arkadaş ben ömrümde 1 defa ALLAH'a karşı geldim.o yüzden kovuldum.fakat sen günde 5 defa karşı geliyorsun.ALLAH(c.c.)gökten taş yağdırırda bana isabet eder.)

Konu mehmetacik58 tarafından (19.01.2010 Saat 22:27 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı mehmetacik58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 19.01.2010, 22:37   #4564
mehmetacik58
Usta Yiğido

adamın biri çölde tek başına yola koyulmuş giderken lanetlik şeytanda insan kılıgına bürünerek ardından yetişir ve kendisine yok arkadaşlığı teklif eder.adam ile şeytan yollarına devam ederlerken vakit bir hayli ilerler.aksam olur gün batar, sabah olur gün doğar.lanetlik şeytanın kafası önemli bir noktaya takılır.bakar ki adam ne sabah ,ne öğlen, ne ikindi ne akşam nede yatsı namazı kılar.artık çok yol yürümekten yoruldukları için bir yerde konaklamak üzereyken şeytan ayrılarak koşmaya başlar.şaşırıp kalan adam ardından 'nereye gidiyorsun beni burda yanlızmı bırakacaksın 'diye seslenir.bunun üzerine şeytan durarak adama şu ibret dolu cevabı verir.(arkadaş ben ömrümde 1 defa ALLAH'a karşı geldim.o yüzden kovuldum.fakat sen günde 5 defa karşı geliyorsun.ALLAH(c.c.)gökten taş yağdırırda bana isabet eder.)
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı mehmetacik58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 19.01.2010, 23:14   #4565
figen-58
Tecrübeli Yiğido

figen-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

figen-58 Şuan figen-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.04.2012 22:11

Tecrübe Puanı: 610 figen-58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

tüm adıslılara kucak dolusu sayğı slm
memet hoca sayğılar

kadın dediğin bir ğüldür tutmasını bilmessen dikeni batar tutmasını bilirsen o ğül sana tapar
figen-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar figen-58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 19.01.2010, 23:14   #4566
figen-58
Tecrübeli Yiğido

memet hoca sayğılar

kadın dediğin bir ğüldür tutmasını bilmessen dikeni batar tutmasını bilirsen o ğül sana tapar
figen-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.01.2010, 23:15   #4567
figen-58
Tecrübeli Yiğido

memet hoca sayğılar

Alt 19.01.2010, 23:21   #4568
figen-58
Tecrübeli Yiğido

memet hoca sayğılar

Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar figen-58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 19.01.2010, 23:35   #4569
mehmetacik58
Usta Yiğido

Alıntı:
figen-58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
memet hoca sayğılar
Figen 58 saygı ve selamlar bizden size
Alt 20.01.2010, 22:03   #4570
danişmendgazi
Yiğido

danişmendgazi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

danişmendgazi Şuan danişmendgazi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.10.2011 23:38

Tecrübe Puanı: 551 danişmendgazi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

BİZİM KÖYÜN İNSANLARI BU AKILDA GİDERSE DAHA BAŞLARINA(MIZA) ÇOK ŞEYLER GELİR.ŞU BELEDİYEYİ NE ZAMAN RANT KAPISI OLMAKTAN KURTARIR HİZMET İÇİN KULLANMAYA BAŞLARSAK O ZAMAN BİZ BU BELALRDAN KURTARABİLİRİZ.YOKSA HALİMİZ

HOCAM SON DERECE HAKLISINIZ .İŞTE BELDE İNSANININ KÖTÜ GİDİŞİNİ NASIL DURDURABLİRİZ. BU NOKTADA NE YAPILABİLİR . HERKES BU NOKTADA SAMİMİ OLARAK GÖRÜŞLERİNİ BİLDİRMELİ ACİLEN YAPILABİLDİĞİ KADAR HAYATA GEÇİRİLMELİ ..

IMAM-İ RABBÂNδNİN ZAMANİNDA HİNDİSTAN´DA ÇOK GENİS FİKRÎ ÇALKANTİLAR VARDİ. HALKİ ISLÂMDAN UZAKLASTİRMAYA VE ISLÂMİ TANİNMAZ HALE GETİRMEYE ÇALİSAN YÖNETİME KARSİ IMAM-İ RABBANİ HAZRETLERİ ÇOK GENİS BİR HİZMET HALKASİ OLUSTURUR. YETİSTİRDİGİ TALEBELERLE BOZGUNCULARIN HİLELERİNİ BOŞA ÇIKARIR.BÖYLECE İSLAMIN BOZULMASINI TEFRİKANIN (KARIŞIKLIĞIN) ÇIKMASINI ÖNLER.

ŞEYTANIN , NEFSİN , ŞEYTANLAŞAN İNSANLARIN , ( …ÜÇ KURUŞLUK MENFAAT İÇİN HER ŞEYİNİ FEDA EDENLERİN HER YALANI SÖYLEYENLERİN …) KÖTÜ BUYRUKLARINA KANMAYAIM, İNANMAYALIM . HUZURU BOZAN GİRİŞİMLERDE BULUNANLARI UYARALIM , SEN YANLIŞ YAPIYORSUN , BİR GÜN EŞTİĞİN KUYUYA DÜŞERSİN DİYELİM ALLAH İÇİN ...AKSİ HALDE İYİYE YÖNELİK SÖYLEMEMİZ GEREKEN BİR KELİME DE OLSA BUNU YAPMAZSAK YARIN YÜCE MEVLA BİZDEN SORMAZ MI ? GELİN BELDEMİZ HALKINDAKİ ÜZERİ TOZLANMIŞ İYİLİK ,GÜZELLİK ,DOĞRULUK ,DÜRÜSTLÜK GİBİ CEVHERLERİ TEKRAR ORTAYA ÇIKARALIM. BÜTÜN BUNLARI YAPMAYA KENDİMİZDEN . EN YAKIN AKRABALARIMIZDAN BAŞLAYALIM. BUNLARI YAPTIKÇA HERKES KENDİNİ VE YAKINLARINI DÜZELTİP ZALİMİ VE ZULMÜ ALKIŞLAMADIKÇA GÖRECEKSİNİZ KÖTÜLER YA O BELDEDEN GİDECEKLER YA DA HUZUR BOZUCU ZEHİRLERİNİ KUSAMAYACAKLAR. BUGÜN BELDEMİZDE HUZUR YOKSA BUNUN SEBEBİ HEPİMİZİN GEÇMİŞTE YAPTIĞI BÜYÜK KÜÇÜK HATALARDIR BUNU ANLAYIP TELAFİSİNİ YAPALIM… İ Yİ AKŞAMLAR

IMAM-İ RABBÂNδNİN ZAMANİNDA HİNDİSTAN´DA ÇOK GENİS FİKRÎ ÇALKANTİLAR VARDİ. HALKİ ISLÂMDAN UZAKLASTİRMAYA VE ISLÂMİ TANİNMAZ HALE GETİRMEYE ÇALİSAN YÖNETİME KARSİ IMAM-İ RABBANİ HAZRETLERİ ÇOK GENİS BİR HİZMET HALKASİ OLUSTURUR. YETİSTİRDİGİ TALEBELERLE BOZGUNCULARIN HİLELERİNİ BOŞA ÇIKARIR.BÖYLECE İSLAMIN BOZULMASINI TEFRİKANIN (KARIŞIKLIĞIN) ÇIKMASINI ÖNLER.

ŞEYTANIN , NEFSİN , ŞEYTANLAŞAN İNSANLARIN , ( …ÜÇ KURUŞLUK MENFAAT İÇİN HER ŞEYİNİ FEDA EDENLERİN HER YALANI SÖYLEYENLERİN …) KÖTÜ BUYRUKLARINA KANMAYAIM, İNANMAYALIM . HUZURU BOZAN GİRİŞİMLERDE BULUNANLARI UYARALIM , SEN YANLIŞ YAPIYORSUN , BİR GÜN EŞTİĞİN KUYUYA DÜŞERSİN DİYELİM ALLAH İÇİN ...AKSİ HALDE İYİYE YÖNELİK SÖYLEMEMİZ GEREKEN BİR KELİME DE OLSA BUNU YAPMAZSAK YARIN YÜCE MEVLA BİZDEN SORMAZ MI ? GELİN BELDEMİZ HALKINDAKİ ÜZERİ TOZLANMIŞ İYİLİK ,GÜZELLİK ,DOĞRULUK ,DÜRÜSTLÜK GİBİ CEVHERLERİ TEKRAR ORTAYA ÇIKARALIM. BÜTÜN BUNLARI YAPMAYA KENDİMİZDEN . EN YAKIN AKRABALARIMIZDAN BAŞLAYALIM. BUNLARI YAPTIKÇA HERKES KENDİNİ VE YAKINLARINI DÜZELTİP ZALİMİ VE ZULMÜ ALKIŞLAMADIKÇA GÖRECEKSİNİZ KÖTÜLER YA O BELDEDEN GİDECEKLER YA DA HUZUR BOZUCU ZEHİRLERİNİ KUSAMAYACAKLAR. BUGÜN BELDEMİZDE HUZUR YOKSA BUNUN SEBEBİ HEPİMİZİN GEÇMİŞTE YAPTIĞI BÜYÜK KÜÇÜK HATALARDIR BUNU ANLAYIP TELAFİSİNİ YAPALIM… İ Yİ AKŞAMLAR

Konu danişmendgazi tarafından (20.01.2010 Saat 22:03 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
danişmendgazi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı danişmendgazi'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 31 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 31 Misafir)